Ταξινόμηση υλικών και επιδόσεις του μοναδικού των παπουτσιών ασφαλείας

- Nov 30, 2018-


Το μοναδικό υλικό των παπουτσιών ασφαλείας είναι γενικά χωρισμένο σε καουτσούκ (RB), πυθμένα πολυουρεθάνης (PU), πυθμένα τύπου δέρματος (PVC), MD κάτω μέρος, κάτω μέρος TPR, κατώτατο σημείο EVA, πολυανθρακικό βυθό (PC) κ.ο.κ.


1. Ελαστικός πυθμένας (RB): Το RB είναι η συντομογραφία του αγγλικού ελαστικού (καουτσούκ). ζεστό χύτευση με συμπίεση, χωρισμένο σε φυσικό καουτσούκ και συνθετικό ανακυκλωμένο καουτσούκ Καλή αντοχή στη φθορά, αντιολισθητική, καλή ελαστικότητα, δεν είναι εύκολο να σπάσει, καλή απαλότητα, επέκταση Καλή ιδιότητα, σταθερή συρρίκνωση, καλή σκληρότητα, καλή κάμψη, αδιάβροχη. Αλλά βαρύτερο, εύκολο να εμετούσε, δεν ήταν εύκολο να διαβρωθεί, όχι σκληρό, εύκολο να τρυπηθεί? αναπνεύσιμο, υγροσκοπικό, μη ανθεκτικό στο πετρέλαιο, φοβούμενος την επούλωση του πετρελαίου, καουτσούκ Τα κάτω παπούτσια ασφαλείας δεν πρέπει να φοριούνται σε σημεία όπου το πετρέλαιο έρχεται σε επαφή με τους σταθμούς λαδιού κλπ. και το κόστος είναι υψηλό. Κατά τη χύτευση του πυθμένα, πρέπει να παχύνεται στην επιφάνεια συγκόλλησης, να ελαττώνεται εύκολα όταν θερμαίνεται και τα χρώματα να είναι ασυμβίβαστα.


2, πυθμένα πολυουρεθάνης (PU): η πολυουρεθάνη είναι η σύντμηση της πολυουρεθάνης, είναι ένα πολυμερές υλικό, αφρώδες από Α / Β / C πολυεστέρα, έλαιο και νερό δύο. Είναι ένα είδος Το αναδυόμενο οργανικό πολυμερές υλικό είναι γνωστό ως το "πέμπτο μεγαλύτερο πλαστικό" και χρησιμοποιείται στην κατασκευή δερμάτινων υποδημάτων υψηλής ποιότητας, αθλητικών υποδημάτων, παπουτσιών ταξιδιού, παπουτσιών ασφάλισης εργασίας κλπ. Έχει εξαιρετική αντοχή στη φθορά και επαναλαμβανόμενη ευελιξία , καλή αντοχή σε σχίσιμο. Αντοχή και ελαστικότητα, εξαιρετική αντοχή σε λάδια, οξέα, αλκάλια και χαμηλή θερμοκρασία, χαμηλή πυκνότητα, απαλή υφή, καλή ελαστικότητα, άνετη και ελαφριά φθορά. καλή αντίσταση οξείδωσης, υψηλή σκληρότητα; εξαιρετική απορρόφηση κραδασμών, αντιολισθητική απόδοση, καλή χημική αντοχή απόδοση? εύκολο να διαβρωθεί για την προστασία του περιβάλλοντος, δεν είναι εύκολο να ρυτίδα. Ο εγκαταλελειμμένος πυθμένας PU μπορεί να υποβαθμιστεί αυτόματα, πράγμα που είναι καλό για την προστασία του περιβάλλοντος. Είναι πιο κατάλληλο για παπούτσια με παχιά σόλα που απαιτούν αντοχή σε κρούση και ανθεκτικότητα. Είναι μία από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες σόλες παπουτσιών ασφαλείας. Υδρόλυση, ρωγμές, εύκολο άνοιγμα, ισχυρή απορρόφηση νερού, εύκολο κιτρίνισμα, εύκολο να σπάσει, κακή επιμήκυνση, αντοχή στο νερό, φθαρτό κατώφλι, κακή διαπερατότητα αερίου κλπ.


3, κάτω μέρος EVA: συμπολυμερές αιθυλενίου οξικού βινυλίου-οξικού βινυλίου, πολυμερές υλικό. Ελαφρύ, καλή ελαστικότητα, καλή ευκαμψία, όχι ρυτίδα, εξαιρετικός χρωματισμός, κατάλληλο για διάφορα κλίματα, εύκολο να επεξεργαστεί, αλλά δεν φοριέται, δεν ανθεκτικό στο πετρέλαιο, εύκολο στην απορρόφηση του νερού, δεν είναι εύκολο να διαβρωθεί, φιλικό προς το περιβάλλον, εύκολο στη βρωμιά. Το EVA (E αιθυλένιο, οξικός βινυλεστέρας VA) περιέχει περισσότερο οξικό βινύλιο, η ασφάλεια των παπουτσιών ασφαλείας είναι καλύτερη.


4, κάτω μέρος MD: Μοντέλο ή PHYLON Συλλογική ονομασία Feilong, EVA μοναδική χύτευση αφρού, απαλότητα, υψηλή ελαστικότητα, καλή θερμική απόδοση, ελαφριά, εύκαμπτη, λεπτή εμφάνιση, εύκολος καθαρισμός. Τα σκληρότερα παπούτσια ασφαλείας MD κάτω, η πυκνότητα, η αντοχή εφελκυσμού, το σχίσιμο και η επιμήκυνση είναι καλά. Ωστόσο, η αντίσταση στη φθορά είναι κακή, δεν είναι εύκολο να διαβρωθεί και φιλική προς το περιβάλλον. Είναι εύκολο να τσαλακωθεί και να συρρικνωθεί όταν είναι υψηλή θερμοκρασία. Έχει κακή αντοχή και η απορρόφηση κραδασμών θα μειωθεί μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα χρήσης και η διαπερατότητα του αερίου είναι κακή. Τα παπούτσια είναι πιο κατάλληλα. Ο πυθμένας MD ονομάζεται επίσης PHYLON.


5, TPR bottom: (T θερμότητα, P πλαστικό, R καουτσούκ) TPR είναι αρχικά ένας γενικός όρος, συμπεριλαμβανομένων TPV, SEBS, SBS, TPO, TPU, EVA και άλλα προϊόντα. Οι σόλες TPR αναφέρονται κυρίως σε τροποποιημένα παπούτσια SBS Κοινό όνομα (ένα είδος εφαρμογής του υλικού TPR). Το υλικό παπουτσιών TPR είναι ένα νέο υλικό υποδημάτων πολυμερούς που παράγεται κυρίως από θερμοπλαστικό SBS. Έχει ελαστικές ιδιότητες και μπορεί να μεταποιηθεί και να ανακυκλωθεί σύμφωνα με τα θερμοπλαστικά. Είναι πιο ανθεκτικό στη φθορά, εύκολο να διαμορφωθεί και φθηνό. τα παπούτσια ασφαλείας που είναι κατασκευασμένα από υλικό TPR bottom είναι ελαφριά, άνετα, εξαιρετικά ελαστικά, εύκολο να λεκιάσουν, καλό εξαερισμό, υψηλή αντοχή κλπ., ιδιαίτερα εξαιρετική σε χαμηλή θερμοκρασία αντίσταση, υψηλό συντελεστή τριβής, ξύσιμο Ισχυρή δύναμη. Αλλά η επαφή με το διαλύτη λαδιού θα γλιστρήσει. Το υλικό είναι βαρύ, η φθορά είναι φτωχή (δεν μπορεί να φορεθεί), η απαλότητα είναι φτωχή, η κάμψη είναι φτωχή (μη πτυσσόμενη), η απορρόφηση κραδασμών είναι κακή και η διαπερατότητα του αερίου είναι κακή. Μπορεί να πυροβοληθεί με μια κοινή πλαστική μηχανή χύτευσης. Η χύτευση, η χύτευση με εξώθηση και η χύτευση με εμφύσηση χρησιμοποιούνται για την παραγωγή προϊόντων από καουτσούκ. Αφού τα σφαιρίδια ΤΡΡ τήκονται με θερμότητα, εκτελείται χύτευση με έγχυση και τα μόρια υφίστανται εκτοξευτική κίνηση κατά τη χύτευση.


6, TPU bottom: πλήρες όνομα θερμοπλαστικό πολυουρεθάνιο ελαστομερές (θερμοπλαστική πολυουρεθάνη), το οποίο είναι ένα γραμμικό πολυμερές υλικό που σχηματίζεται από την αντίδραση του διισοκυανικού και της μακρομοριακής πολυόλης, παράγωγο αλυσίδας, είναι ένα νέο είδος φιλικό προς το περιβάλλον υλικό. Τα παπούτσια ασφαλείας έχουν εξαιρετική μηχανική αντοχή, αντοχή στη φθορά, αντοχή στο λάδι και αντοχή στην ευκαμψία, ειδικά η αντίσταση στη φθορά είναι η πιο εκκρεμή, καλή εμφάνιση, γενναιόδωρη και υψηλής ποιότητας. Αλλά η αντίσταση στη θερμότητα, η αντοχή στο ζεστό νερό, η αντίσταση στην συμπίεση είναι κακή, η εμφάνιση Εύκολο στο κίτρινο, εύκολο να κολλήσει το καλούπι κατά την επεξεργασία, σκληρότερο, βαρύτερο, κακή διαπερατότητα αερίου.


7. TR κάτω: Το προϊόν TR sole είναι ένα νέο προϊόν που βελτιώνεται με βάση το TPR. Είναι ένα συνθετικό υλικό TPE και καουτσούκ. Το προϊόν έχει εξαιρετική απόδοση διαφόρων δεικτών. Δημιουργείται με χύτευση με θερμή έγχυση και τα μόρια κινούνται σε κυλιόμενη σφαίρα κατά τη χύτευση. Τα υποδήματα ασφαλείας από TR έχουν τα χαρακτηριστικά πολλών εμφανίσεων, καλή αίσθηση χεριών, φωτεινό χρώμα, υψηλή ομαλότητα και υψηλό τεχνικό περιεχόμενο και μπορούν να ανακυκλωθούν κατά 100%, γεγονός που είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον μοναδικό υλικό.


8, κάτω μέρος PVC (απομίμηση δέρματος): πολυβινυλοχλωρίδιο πολυβινυλοχλωρίδιο, συνθετική ρητίνη, κατώτατο σημείο κάτω, λόγω οικολογικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων και λιγότερο χρησιμοποιούμενη στα παπούτσια ασφαλείας, είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται συνήθως για τα παπούτσια αερόσακου, παπούτσια ποδοσφαίρου. Το χρώμα είναι κιτρινωπό ημιδιαφανές Είναι λαμπερό. Θα υπάρξει φαινόμενο λεύκανσης στην κάμψη. Ο πυθμένας από PVC είναι ως επί το πλείστον φθηνότερος, ανθεκτικός στο λάδι, ανθεκτικό στη φθορά και καλή απόδοση μόνωσης Ωστόσο, η αντιολισθητική απόδοση είναι κακή, η υφή είναι κακή, δεν είναι ανθεκτική στη ψύξη, δεν είναι ανθεκτική στην αναδίπλωση και η διαπερατότητα του αερίου είναι κακή.


9. PC bottom: Η πολυανθρακική (PC) ρητίνη είναι ένα είδος θερμοπλαστικού μηχανικού πλαστικού με εξαιρετική απόδοση. Έχει εξαιρετική αντοχή στην κρούση, καλή αντίσταση ερπυσμού και σταθερότητα διαστάσεων, χαμηλή αντοχή στη θερμότητα, χαμηλή απορρόφηση νερού, μη τοξικότητα και διηλεκτρικές ιδιότητες. Έχει εξαιρετική απόδοση και είναι το μοναδικό προϊόν με καλή διαφάνεια στα πέντε πλαστικά μηχανικής. Είναι επίσης το ταχύτερα αναπτυσσόμενο πλαστικό γενικής μηχανικής τα τελευταία χρόνια. Τα παπούτσια ασφαλείας που κατασκευάζονται με βάση PC έχουν καλή αντοχή στις καιρικές συνθήκες, όμορφη εμφάνιση, αντοχή στην κρούση και υψηλή μετάδοση φωτός. Ισχυρή πλαστικότητα.


10, κάτω μέρος PE: πλαστικό PE (πολυαιθυλένιο), αγγλικό όνομα: πολυαιθυλένιο. Εξαιρετική αντοχή στη διάβρωση, ηλεκτρική μόνωση, υψηλή ακαμψία, σκληρότητα και αντοχή, χαμηλή απορρόφηση νερού, καλές ηλεκτρικές ιδιότητες και αντίσταση στην ακτινοβολία. PE bottom Τα παπούτσια ασφαλείας έχουν καλή ευλυγισία, επιμήκυνση, αντοχή σε κρούση και διαπερατότητα. η αντοχή στην κόπωση, η αντοχή στη φθορά και η αντίσταση στη διάβρωση είναι καλύτερα.


11. Υπόστρωμα PP: Το πλαστικό PP (πολυπροπυλένιο) είναι ένα γραμμικό πολυμερές υψηλής πυκνότητας, χωρίς αλυσίδες, υψηλής κρυσταλλώσεως, με εξαιρετικές περιεκτικές ιδιότητες. Είναι λευκό διαφανές όταν δεν είναι χρωματιστό, κηρώδες. ελαφρύτερο από το πολυαιθυλένιο Η διαφάνεια είναι επίσης καλύτερη από το πολυαιθυλένιο, σκληρότερο από το πολυαιθυλένιο. PP παπούτσια σόλα ασφαλείας έχουν χαμηλή πυκνότητα, καλή αντοχή, ακαμψία, σκληρότητα, αντοχή στη θερμότητα? καλές ηλεκτρικές ιδιότητες και μόνωση υψηλής συχνότητας, έτσι χρησιμοποιείται συχνά σε υποδήματα ασφαλείας ηλεκτρικής μόνωσης. Χρησιμοποιείται, δεν επηρεάζεται από την υγρασία, αντοχή στη διάβρωση, αλλά εύθραυστη σε χαμηλή θερμοκρασία, ανθεκτική στη φθορά, εύκολη στην ηλικία, εύκολη αποσύνθεση υπό ορισμένες συνθήκες.


12, κάτω από απομίμηση δέρματος: είναι ένα τυπικό καουτσούκ και πλαστικό με υψηλή ελαστικότητα του υλικού, το κύριο συστατικό βασίζεται στο καουτσούκ, προσθέτοντας 10% έως 30% υψηλού στυρενίου, μιμώντας την απόδοση δερμάτινου δερμάτινου πυθμένα. Εμφάνιση και φυσικός πυθμένα Παρόμοια με το δέρμα, υπάρχουν μοτίβα κόκκων και τα παπούτσια ασφαλείας που είναι κατασκευασμένα από δερμάτινο πάτο είναι συνήθως ελαφριά και καθαρά, οι γραμμές είναι σαφείς. Είναι ελαφριά και άνετα να φορούν και δεν υπάρχει ήχος, αντιολισθητικός και ανθεκτικός στη φθορά. Αυτό το είδος σόλας έχει τόσο καλή ελαστικότητα και σύγκριση. Υψηλή σκληρότητα και ακαμψία, η απόδοσή του είναι πολύ παρόμοια με το φυσικό δέρμα. Αν και δεν έχει τις ιδιότητες απορρόφησης της υγρασίας και της απορρόφησης υγρασίας του φυσικού δέρματος, έχει επίσης το πλεονέκτημα ότι δεν φοβάται το νερό.


13. Βυθός BPU: Πρόκειται για τροποποιημένο νέο τύπο πολυουρεθάνης (PU). Έχει τα πλεονεκτήματα της προστασίας του περιβάλλοντος, της χαμηλής πυκνότητας, του εξαιρετικά ελαφρού βάρους, της λείας επιφανειακής κρούστας, της καλής αντοχής, της εύκολης θραύσης, της καλής αντοχής στις καιρικές συνθήκες κλπ. Μπορεί να αντικαταστήσει την εξωτερική σόλα EVA. , Αδιάβροχη πλατφόρμα EVA, βάση PVC με αέρα, ξύλινα παπούτσια, βάση από αφρώδες PVC κλπ. Τα υποδήματα ασφαλείας κατασκευασμένα από αυτό το τροποποιημένο ξύλινο υλικό απομίμησης πολυουρεθάνης είναι πολύ ελαφριά, με όμορφο ξύλο, αντίσταση στη θερμοκρασία και ρυθμιζόμενη περίοδο υποβάθμισης. Τα χαρακτηριστικά είναι πράσινα και νέα υλικά. Ωστόσο, υπάρχουν λίγα τέτοια υποδήματα ασφαλείας που πωλούνται στην αγορά.