Παπούτσια εργασίας, πρότυπα παπουτσιών ασφαλείας

- Nov 02, 2018-

Παπούτσια εργασίας, πρότυπα παπουτσιών ασφαλείας


Το πρότυπο αυτό βασίζεται στο πρότυπο του Καναδικού Συνδέσμου Προτύπων (CSA) σύμφωνα με το Z195-02: "Προστατευτικά Παπούτσια" και Z195.1-02: "Οδηγίες για την Επιλογή, Φροντίδα και Χρήση Προστατευτικών Παπουτσιών"


Εύρος:

Οι εργαζόμενοι μπορεί να βιώσουν πιθανό τραυματισμό στο πόδι κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης ή στο σταθμό εργασίας του Πανεπιστημίου του Τορόντο


Σημείωση: Σε αυτό το πρότυπο, οι "εργαζόμενοι" περιλαμβάνουν ιατρικό προσωπικό, προσωπικό, διεθνείς φοιτητές και τουρίστες.


Καθήκοντα:

Οι κύριοι ερευνητές / επόπτες και όλες οι άλλες αρχές θα πρέπει:

1. Πρέπει να καταγράψετε την κατάσταση της προστασίας των ποδιών

2. Προσδιορίστε (χρησιμοποιήστε αυτό το πρότυπο ή σχετίζεται με το Γραφείο περιβαλλοντικής υγείας και ασφάλειας) Προστασία υποδημάτων για συγκεκριμένους κινδύνους στο πόδι

3. Παρέχετε στους εργαζομένους κατάλληλα υποδήματα ασφαλείας

4. Εξασφαλίστε ότι οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν, συντηρούν και φροντίζουν τα σωστά παπούτσια με ενημερωμένο τρόπο

5. Βεβαιωθείτε ότι οι εργαζόμενοι φορούν κατάλληλα προστατευτικά υποδήματα όταν περπατούν ανά πάσα στιγμή ή σε επικίνδυνη περιοχή.


Οι εργαζόμενοι πρέπει:

1. Να φοράτε κατάλληλα υποδήματα εργασίας όταν περπατάτε ανά πάσα στιγμή ή σε επικίνδυνη περιοχή

2. Φροντίστε τα παπούτσια ασφαλείας και κρατήστε τα παπούτσια ασφαλείας σε καλή κατάσταση


Υποδήματα προσωπικής ασφάλειας:

Χρησιμοποιήστε κατάλληλα υποδήματα ασφαλείας για να αποφύγετε τραυματισμούς στο πόδι και συνολικά για να προστατεύσετε το πόδι. Τα κατάλληλα υποδήματα ασφαλείας πρέπει να προστατεύονται από ειδικούς κινδύνους, να παρέχουν άνεση και ασφάλεια και να συμμορφώνονται με τα πρότυπα CSA Z195-02 και Z195.1-02


Το προσάρτημα Α συνοψίζει τα διάφορα συνιστώμενα χαρακτηριστικά ασφαλείας και τα χαρακτηριστικά υποδημάτων που συνιστώνται από την CSA.


Παρακάτω παρουσιάζεται μια επισκόπηση της προστασίας των γενικών υποδημάτων ασφαλείας:


1) το παρέμβυσμα των δακτύλων προς την ασφάλεια

Τα άτομα με πιθανότητα τραυματισμού από τα δάκρυα πρέπει να φορούν προστατευτικά υποδήματα που παρέχουν επαρκή προστασία για τα δάκτυλα των ποδιών. Όλα τα υποδήματα πρέπει να συμμορφώνονται με το Πρότυπο Ασφαλείας CSA Z195-02. Τα εγκεκριμένα από την CSA υποδήματα ασφαλείας πρέπει να έχουν εγκεκριμένες πλάκες προσαρτημένες στις μπότες ή να πληρούν τα πρότυπα προστασίας των παπουτσιών του Πανεπιστημίου του Τορόντο: Προστασία υποδημάτων στις σελίδες 2 έως 6 του βιβλίου επιλογής και χρήσης του Πανεπιστημίου του Τορόντο τον Δεκέμβριο του 2004 Πρότυπο: η χρήση προστατευτικών υποδημάτων το Δεκέμβριο του 2004 πρέπει να είναι αποτελεσματική για την προστασία των δακτύλων. Υπάρχουν δύο επίπεδα προστασίας του καπακιού από το βαθμό προστασίας, ανάλογα με τον βαθμό προστασίας που παρέχεται:

Επίπεδο 1 - αντέχει σε κρούση 125 Joule (ισοδύναμη με 50 λίβρες αντικειμένων που ρίχνονται σε 22 ίντσες σε μεγάλο υψόμετρο)

Επίπεδο 2 - αντέχει σε κρούση 90 Joule (ισοδύναμο με αντικείμενο 50 lb που ρίχνεται σε 16 ίντσες σε μεγάλο υψόμετρο)


Τα προστατευτικά των δακτύλων από παπούτσια ανθεκτικά στη θραύση πρέπει να φοριούνται όταν υπάρχει κίνδυνος πτώσης αντικειμένων, κύλισης, αιχμηρών αντικειμένων, καυτών αντικειμένων και κίνδυνοι κοπής. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει χώρους εργασίας όπως βαριά διακίνηση υλικών, βαριά μηχανήματα ή εξοπλισμό, εργοτάξια ή καταστήματα μηχανών.


2) αντίσταση στη διείσδυση

Τα υποδήματα ασφαλείας πρέπει να φοριούνται υπό τον κίνδυνο να είναι σε θέση να εισχωρήσουν στο πέλμα του υποδήματος και να υποβληθούν σε ενδεχόμενη διάτρηση του ποδιού. Όλα τα υποδήματα ασφαλείας πρέπει να συμμορφώνονται με το πρότυπο CSA Safety Standard Z195-02. Τα υποδήματα ασφαλείας που έχουν εγκριθεί από την CSA πρέπει να φέρουν πιστοποιημένη κάρτα που να συνδέεται με το μποτάκι ή το παπούτσι.


Οι χρήστες πρέπει να φορούν προστατευτικά υποδήματα με χαρακτηριστικά προστασίας από διάτρηση, όπου ενδέχεται να εκτεθούν σε αιχμηρά αντικείμενα όπως νύχια, σπειρώματα, καρφιά, παλιοσίδερα ή γυαλί, υψηλά στοιχεία θερμότητας και τραυματισμούς κοπής.


3) αντίσταση ιερά προστασίας

Τα άτομα με πιθανό τραυματισμό της κνήμης πρέπει να φορούν υποδήματα ασφαλείας που να παρέχουν επαρκή προστασία στην κνήμη. Όλα τα υποδήματα ασφαλείας πρέπει να συμμορφώνονται με το πρότυπο CSA Safety Standard Z195-02. Τα εγκεκριμένα από την CSA παπούτσια ασφαλείας πρέπει να διαθέτουν πιστοποιημένη κάρτα που να συνδέεται με το μποτάκι ή το παπούτσι και να παρέχει προστασία από κρούσεις.


4) Σόλα κατά της ηλεκτροπληξίας

Τα άτομα που ενδέχεται να τραυματιστούν από ηλεκτροπληξία πρέπει να φορούν μονωμένα υποδήματα που παρέχουν επαρκή προστασία από ηλεκτροπληξία. Όλα τα υποδήματα ασφαλείας πρέπει να συμμορφώνονται με το πρότυπο CSA Safety Standard Z195-02. Τα πέλματα των εγκεκριμένων από την CSA υποδημάτων ασφαλείας πρέπει να έχουν μόνωση για την πρόληψη ηλεκτροπληξίας από τα πέλματα των ποδιών ώστε να παρέχουν προστασία από ηλεκτροπληξία (τουλάχιστον 18 kV). Αυτή η προστασία ποδιών παρέχει προστασία σε ξηρό περιβάλλον και οι ιδιότητες μόνωσης του μονωτικού υλικού μπορούν να υποβαθμιστούν σε συνθήκες υγρού και φθοράς.


Τα μονωμένα υποδήματα που προστατεύονται από ηλεκτροπληξία πρέπει να χρησιμοποιούνται σε περίπτωση ηλεκτροπληξίας, αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται υπό την παρουσία ηλεκτροστατικών εκφορτίσεων ή μικροκυκλωμάτων.


5) Διασπορά ηλεκτροστατικών υποδημάτων

Οι εργαζόμενοι πρέπει να φορούν αντιστατικά υποδήματα σε ορισμένους χώρους εργασίας, όπως εκρηκτικά ή εύφλεκτα υλικά ή σε εργαστήρια όπου ελαχιστοποιείται ο στατικός εξοπλισμός. Μια μικρή ηλεκτρική συσκευή είναι ενσωματωμένη στην αντι-στατική σόλα υποδημάτων για να διασκορπίσει το στατικό ηλεκτρισμό στο έδαφος της διαδρομής, μειώνοντας έτσι τη συσσώρευση στατικού ηλεκτρισμού.


Τα αντιστατικά υποδήματα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε περίπτωση ηλεκτροπληξίας (όπως η αλλαγή γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος ή εξοπλισμού υψηλής ισχύος), επειδή τα αντιστατικά υποδήματα δεν μπορούν να παράσχουν προστασία στην περίπτωση αυτή.


Πανεπιστήμιο του Τορόντο 3 έως 6 πρότυπα προτύπων υποδημάτων: Δεκέμβριος 2004, το Πανεπιστήμιο του Τορόντο επιλογή και χρήση βιβλίων


6) αγώγιμη σόλα

Τα προστατευτικά υποδήματα πρέπει να φοριούνται στους χώρους εργασίας όπου υπάρχει κίνδυνος στατικής ανάφλεξης. Τα αγώγιμα προστατευτικά υποδήματα έχουν ενσωματωμένο σε αυτά αγώγιμο υλικό που κατευθύνει την ηλεκτρική ενέργεια στο έδαφος κάτω από το πόδι. Πρέπει να σημειωθεί ότι όταν φοράτε αγώγιμα προστατευτικά υποδήματα, όλα τα δοχεία και ο εξοπλισμός στην περιοχή θα πρέπει να συνδέονται με το έδαφος. Δεν πρέπει να φοριούνται προστατευτικά πέλματα από την ηλεκτροπληξία, επειδή δεν παρέχουν καμία προστασία. Τα πέλματα αγωγού πρέπει να συμμορφώνονται με το πρότυπο ασφαλείας CSA Z195-02.


7) Οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν προστασία αλυσοπρίονων

Τα άτομα με πιθανότητα να χρησιμοποιούν αλυσοπρίονα για να τραυματίζουν το δέρμα, τους αστραγάλους, τα πόδια και τα δάκτυλα των ποδιών πρέπει να φορούν προστατευτικά υποδήματα.


Σημείωση: Το πρότυπο ασφαλείας CSA Z195-02 αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να επιλέγουν να φορούν υποδήματα που προστατεύουν τις ανάγκες τους και δεν πρέπει να υποθέτουν ότι τα ίδια υποδήματα θα χρησιμοποιηθούν στην περίπτωση μιας συγκεκριμένης εργασίας. Διαφορετικά περιβάλλοντα εργασίας μπορεί να έχουν διαφορετικούς κινδύνους. Επιπλέον, ορισμένα περιβάλλοντα εργασίας ενδέχεται να παρουσιάζουν διαφορετικούς κινδύνους. Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται προστατευτικά υποδήματα με περισσότερους από έναν τύπους προστασίας (πολλαπλές επιδόσεις).


Προστατευτικά υποδήματα που χρησιμοποιούνται σε χημικά εργαστήρια

Τα κατάλληλα προστατευτικά υποδήματα πρέπει να φοριούνται σε εργαστήρια όπου χρησιμοποιούνται και αποθηκεύονται χημικά και πρέπει να αποθηκεύονται προστατευτικά υποδήματα. Δεν επιτρέπεται να φοριούνται παπούτσια, παντόφλες και παρόμοια υποδήματα σε αυτά τα εργαστήρια. Τα κατάλληλα υποδήματα πρέπει να καλύπτουν ολόκληρο το πόδι και να προστατεύουν ολόκληρο το πόδι. Τα υποδηματοποιία, συμπεριλαμβανομένων των πέλματος και του άνω μέρους, πρέπει να είναι συμβατά με το εργαστηριακό περιβάλλον, τον χειρισμό των υλικών και τις εργασίες.


Ανάλογα με τους πιθανούς κινδύνους στο εργαστήριο, ενδέχεται να απαιτείται πρόσθετη προστασία για τα υποδήματα. Μπορεί επίσης να πρέπει να ληφθεί υπόψη η απόδοση της σόλας με ολίσθηση, απόξεση, έλαιο ή αντοχή στη θερμότητα. Τα εγκεκριμένα από την CSA υποδήματα ασφαλείας πρέπει να φοριούνται όταν υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού του ποδιού λόγω παρακέντησης, ηλεκτροπληξίας ή στατικού ηλεκτρισμού.


www.safttofootwear.com