Γιατί οι περιοχές εργασίας με οθόνη LED πρέπει να φορούν αντιστατικά παπούτσια ασφαλείας;

- May 18, 2019-

Η οθόνη LED συχνά δημιουργεί στατικό ηλεκτρισμό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής. Η εμφάνιση του στατικού ηλεκτρισμού θα προκαλέσει βλάβη στη διαδικασία παραγωγής. Η βλάβη του στατικού ηλεκτρισμού στην παραγωγική διαδικασία της ηλεκτρονικής οθόνης LED: Εάν αγνοηθεί το αντιστατικό σε οποιοδήποτε μέρος της παραγωγής, αυτό θα προκαλέσει δυσλειτουργία του ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Ακόμη και να καταστραφεί. Όταν οι συσκευές ημιαγωγών τοποθετούνται μόνα τους ή φορτώνονται σε ένα κύκλωμα, μπορεί να προκύψει μόνιμη ζημιά σε αυτές τις συσκευές εξαιτίας του στατικού ηλεκτρισμού ακόμη και αν δεν εφαρμοστεί ισχύς. Όπως όλοι γνωρίζουμε, το LED είναι προϊόν ημιαγωγού. Εάν η τάση μεταξύ δύο ακίδων ή περισσότερων καρφιτσών του LED υπερβαίνει την αντοχή διάσπασης του μέσου συνιστωσών, αυτό θα προκαλέσει βλάβη στο στοιχείο. Όσο πιο λεπτό είναι το στρώμα οξειδίου, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευαισθησία του LED και του οδηγού IC στον στατικό ηλεκτρισμό, όπως η έλλειψη συγκόλλησης, η ποιότητα της συγκόλλησης, κλπ., Που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές διαρροές και να προκαλέσουν καταστροφικές βλάβες.


Ένας άλλος τύπος βλάβης οφείλεται στη θερμοκρασία του κόμβου που υπερβαίνει το σημείο τήξης του πυριτίου ημιαγωγού (1415 ° C). Η παλμική ενέργεια του στατικού ηλεκτρισμού μπορεί να παράγει εντοπισμένη θερμότητα, επομένως υπάρχει άμεση κατανομή της λάμπας και του IC. Αυτή η αστοχία συμβαίνει ακόμη και αν η τάση είναι χαμηλότερη από την τάση διάσπασης του μέσου. Ένα τυπικό παράδειγμα είναι ότι το LED είναι μια δίοδος αποτελούμενη από μια διασταύρωση ΡΝ, και η διάσπαση μεταξύ του πομπού και της βάσης προκαλεί μια απότομη πτώση στο κέρδος ρεύματος. Αφού η ίδια η λυχνία LED ή το κύκλωμα IC στο κύκλωμα του οδηγού επηρεάζεται από στατικό ηλεκτρισμό, μπορεί να μην προκύψει άμεση λειτουργική ζημιά. Αυτά τα εν δυνάμει κατεστραμμένα εξαρτήματα εμφανίζονται συνήθως κατά τη χρήση, έτσι επηρεάζονται τα αποτελέσματα ζωής των προϊόντων LED. Είναι θανατηφόρο.


Η διαδικασία της ηλεκτρονικής απεικόνισης με LED είναι μια πολύ αυστηρή και ξεχωριστή διαδικασία και κάθε σύνδεσμος δεν πρέπει να παραβλεφθεί. Η προστασία του στατικού ηλεκτρισμού της οθόνης προβολής είναι επίσης ένα σημαντικό μέρος της παραγωγής LED. Προς το παρόν, οι άνθρωποι στη βιομηχανία δεν γνωρίζουν βαθιά την ηλεκτροστατική προστασία και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της επαγγελματικής παραγωγής ηλεκτρονικών οθονών LED. Περισσότεροι επαγγελματίες χρειάζονται για συνεχή έρευνα, Συζητήστε μαζί. Προκειμένου να αποφευχθούν αυτοί οι κρυμμένοι κίνδυνοι, οι κατασκευαστές πρέπει να κατανοήσουν την πηγή του στατικού ηλεκτρισμού και να αποτρέψουν το ενδεχόμενο να συμβεί στο μέλλον. Έτσι, από πού προέρχεται ο στατικός ηλεκτρισμός στην παραγωγή LED;


1, αντικείμενα, υλικά


2, όροφο, γραφεία εργασίας και καρέκλες


3. Ρούχα εργασίας και δοχεία συσκευασίας.


4. Βαμμένες ή κερωμένες επιφάνειες, οργανικά υλικά και υλικά από υαλοβάμβακα.


5. Δάπεδο τσιμέντου, βαμμένο ή κερωμένο δάπεδο, πλαστικό πλακίδιο δαπέδου ή δερμάτινο πάτωμα.


6, φόρμες χημικών ινών, μη αγώγιμα υποδήματα εργασίας, φόρμες καθαρού βαμβακιού.


7, πλαστικό, κουτί, κουτί, τσάντα, πλάκα, μαξιλάρι αφρού.


Αντιστατικά μέτρα


1. Εκπαιδεύστε τις γνώσεις στατικού ηλεκτρισμού και τις σχετικές τεχνολογίες για το προσωπικό που χρησιμοποιεί στατικά ευαίσθητα κυκλώματα.


2. Δημιουργήστε μια αντιστατική περιοχή εργασίας, χρησιμοποιήστε αντιστατικό πάτωμα, αντιστατικό πάγκο εργασίας, αντιστατικό καλώδιο γείωσης και αντιστατικό εξοπλισμό, όπως αντιστατικά παπούτσια ασφαλείας.