Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των αντι-στατική παπούτσια και τα μονωμένα παπούτσια;

- Oct 28, 2018-

Μονωμένα παπούτσια και αντι-στατική παπούτσια χρησιμοποιούνται συχνά στην εργασία, πρέπει να καταλάβουμε τη διαφορά μεταξύ μονωμένα παπούτσια και αντι-στατική παπούτσια.

Γενικά, η αντίσταση είναι μεγαλύτερη από 1012 Ω για μόνωση και μεγαλύτερη από 106 για λιγότερο από 1012 είναι αντι-στατική. Το μονωτικό λάστιχο είναι μη αγώγιμο, και το αντι-στατική λαστιχένιες είναι ηλεκτρικά αγώγιμο, αλλά η τιμή αντίστασης είναι σχετικά μεγάλο, και η βασική απαίτηση είναι μεταξύ 106 και 109. Τα περισσότερα από τα αντι-στατική λαστιχένιες χρησιμοποιείται στη βιομηχανία ηλεκτρονικών. Κατά τη χρήση, τριβή δεν δημιουργούν στατικό ηλεκτρισμό, η οποία παίζει ρόλο στην προστασία των ηλεκτρονικών προϊόντων.

Αντι-στατική παντόφλες αποτελούνται από μονωτικά καουτσούκ και που χρησιμοποιούνται γενικά στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις για να αποτρέψει τη ηλεκτροπληξία. Το αντι-στατική παντόφλες έχουν μια αδύναμη λειτουργία αγώγιμο και μπορεί να απαλλάξει την περίσσεια ηλεκτρικό φορτίο του ανθρώπινου σώματος μέσα από το ανθρώπινο σώμα, και να οδηγήσει στη γη, αποφυγή ηλεκτροστατικής εκφόρτισης, που προκαλείται από συσσώρευση χρέωση, εξαλείφοντας έτσι τη στατική ηλεκτρικής ενέργειας του ανθρώπινου σώματος.

Τα μονωμένα παπούτσια είναι κατασκευασμένα από ένα μη αγώγιμο Ηλεκτρικά μονωτικά υλικά. Τα παπούτσια που χρησιμοποιούνται για να απομονώσετε το άτομο από τη γη, έτσι ώστε ακόμη και αν το άτομο είναι σε επαφή με τον ηλεκτρικό αγωγό, υπάρχει δεν είναι τυχαίο ότι το ηλεκτρικό ρεύμα εισέρχεται στο έδαφος μέσω του σώματος.

Αντιστατικό είναι ένα μέτρο του συντελεστή μεταξύ μόνωση και αγωγιμότητα. Αντι-στατική παπούτσια μπορεί να φορεθεί από τους απλούς ανθρώπους. Ειδικά στις βόρειες περιοχές, ο αέρας είναι ξηρός το χειμώνα, και οι άνθρωποι είναι εύκολο να συσσωρεύεται στατικό ηλεκτρισμό. Φορώντας αντι-στατική παπούτσια μπορεί να αποτρέψει άτομα που εκτίθενται σε στατικό ηλεκτρισμό. Αντι-στατική παπούτσια που χρησιμοποιούνται για την πρόληψη των ατυχημάτων που προκαλούνται από στατικό ηλεκτρισμό. Είναι εξοπλισμένο με αντι-στατική παπούτσια και αγώγιμο καλώδια στο πέλμα να εισαγάγει στατικό ηλεκτρισμό από άτομα στο έδαφος. Γενικά χρησιμοποιείται σε ειδικές φυσικού αερίου, πετρελαίου, πετροχημικών και άλλα εύφλεκτα και εκρηκτικά σημεία. Επειδή χρησιμοποιείται κυρίως για την απελευθέρωση του στατικού ηλεκτρισμού που παράγεται από το ανθρώπινο σώμα, αντι-στατική παπούτσια είναι όχι μόνο χρησιμοποιούνται στην πετροχημική βιομηχανία, αλλά χρησιμοποιείται επίσης ευρέως σε εταιρείες ηλεκτρονικών, όπως η ηλεκτρονική ακριβείας και εξαρτήματα, οπτική όργανα, φαρμακευτικές εταιρείες, και ούτω καθεξής.

Μονωμένα παπούτσια μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από ηλεκτρολόγους συντήρησης κατά τη διάρκεια της εργασίας για να μειώσετε τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας. Γενικά φοριέται από έναν ηλεκτρολόγο για να αποτρέψει τη ηλεκτροπληξία λόγω διασκελισμό τάση και να αποτρέψει τη ηλεκτροπληξία λόγω αγωγιμότητας εδάφους.