Τι είναι το συνθετικό καουτσούκ;

- Oct 18, 2018-

Με μια ευρεία έννοια, αναφέρεται στη χημική σύνθεση του καουτσούκ για να το διακρίνει από το φυσικό καουτσούκ που παράγεται από καουτσούκ.

Συνθετικά υψηλής ελαστικά πολυμερή, επίσης γνωστά ως συνθετικά ελαστομερή. Η απόδοση είναι μόνο χαμηλότερη από τη συνθετική ρητίνη (ή πλαστική) και τις συνθετικές ίνες. Η απόδοσή του κυμαίνεται από μονομερές έως μονομερές και η απόδοση μερικών ποικιλιών είναι παρόμοια με εκείνη του φυσικού καουτσούκ.

Το καουτσούκ είναι απαραίτητο για μπότες βροχής, μπότες ασφαλείας, στρατιωτικές μπότες και ειδικές βιομηχανικές μπότες. Το ελαστικό μπορεί να ταξινομηθεί σε φυσικό καουτσούκ και συνθετικό καουτσούκ ανάλογα με την πηγή. Ορισμένες ποικιλίες συνθετικού καουτσούκ έχουν παρόμοιες ιδιότητες με το φυσικό καουτσούκ, οι περισσότερες από τις οποίες είναι διαφορετικές από το φυσικό καουτσούκ, αλλά και τα δύο είναι πολύ ελαστικά πολυμερή υλικά, τα οποία γενικά απαιτούν βουλκανισμό και επεξεργασία πριν έχουν πρακτικότητα και αξία χρήσης. Το συνθετικό καουτσούκ ξεκίνησε την παραγωγή στις αρχές του 20ου αιώνα και έχει αναπτυχθεί γρήγορα από τη δεκαετία του 1940. Το συνθετικό καουτσούκ γενικά δεν είναι τόσο περιεκτικό όσο το φυσικό καουτσούκ, αλλά έχει υψηλή ελαστικότητα, μόνωση, αεροστεγανότητα, αντοχή σε λάδι, αντοχή σε υψηλή θερμοκρασία ή χαμηλή θερμοκρασία. Χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία, τη γεωργία, την εθνική άμυνα, τη μεταφορά και την καθημερινή ζωή.

Πολλές χώρες έχουν τη δική τους ονοματολογία συστημάτων. Σήμερα, η πιο κοινή ονοματολογία στον κόσμο διαμορφώνεται σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης. Αυτή η μέθοδος είναι το πρώτο κεφαλαίο γράμμα της αγγλικής ονομασίας ή λέξης-κλειδιού του αντίστοιχου μονομερούς. Το επίθημα είναι το πρώτο γράμμα R της αγγλικής ονομασίας "rubber". όνομα. Για παράδειγμα, το ελαστικό στυρολίου-βουταδιενίου είναι ένα συνθετικό ελαστικό που λαμβάνεται με συμπολυμερισμό στυρολίου και βουταδιενίου, επομένως ονομάζεται SBR. Ομοίως, το ελαστικό νιτριλίου ονομάζεται NBR και το νεοπρένιο ονομάζεται CR. Κινεζική ονοματολογία: Για συμπολυμερή, τα αντίστοιχα μονομερή είναι συζευγμένα με ένα ελαστικό συμπολυμερούς όπως το ελαστικό συμπολυμερούς βουταδιενίου-στυρολίου, που αναφέρεται ως ελαστικό στυρενίου-βουταδιενίου. για τα ομοπολυμερή, το πρώτο μονομερές προηγείται από ένα "πολυ" "λέξη και το πολυμερές επιτίθεται με" ελαστικό "όπως το ελαστικό cis-1,4-πολυισοπρενίου (αναφέρεται ως καουτσούκ ισοπρενίου) από καουτσούκ cis-1,4-πολυβουταδιένιο (αναφέρεται ως καουτσούκ βουταδιενίου) Επιπλέον, υπάρχει μια δημοφιλής μέθοδος ονομασίας, δηλαδή το πολυμερές ονομάζεται μετά από ένα συγκεκριμένο στοιχείο ή ομάδα διαφορετικό από τον υδρογονάνθρακα Για παράδειγμα, ένα ελαστικό που σχηματίζεται από αο-διχλωροϋδρογονάνθρακα (ή α, ω- διχλωροαιθέρας) και το πολυσουλφίδιο του νατρίου είναι κοινώς γνωστό ως καουτσούκ πολυσουλφιδίου και ένα ελαστικό που λαμβάνεται με συμπολυμερισμό ισοβουτυλενίου και μια μικρή ποσότητα ισοπρενίου είναι κοινώς γνωστό ως ελαστικό βουτυλίου.