Τι είναι παπούτσια ασφαλείας ανθεκτικά σε οξέα και αλκάλια

- Mar 22, 2019-

Τα προστατευτικά παπούτσια με οξέα και αλκάλια είναι παπούτσια ασφάλισης εργασίας με αντίσταση σε οξέα και αλκάλια, τα οποία χρησιμοποιούνται για την προστασία των ποδιών και για την πρόληψη οξέων και αλκαλικών χημικών ουσιών.


Χρησιμοποιείται στις εργασίες χημικών (λιπασμάτων), φαρμάκων (φυτοφαρμάκων) και άλλων βιομηχανιών που περιλαμβάνουν όξινα, αλκαλικά και χημικά. Η βλάβη σε οξέα και αλκάλια στο ανθρώπινο σώμα προκαλείται κυρίως από βλάβη από το κάψιμο του δέρματος ή από ερεθιστικές αλλεργικές αντιδράσεις του δέρματος, προκαλώντας συμπτώματα θυλακίτιδας και συστηματικής δηλητηρίασης. Σύμφωνα με διαφορετικά εξαρτήματα προστασίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μάσκα πλήρους όψης (μάσκα προσώπου), χημικά γυαλιά, προστατευτικό αναπνευστικού, αδιάβροχες φόρμες, ανθεκτικά στα οξέα (αλκαλικά) γάντια και προστατευτικά υποδήματα ανθεκτικά στο οξύ.


Τα παπούτσια ασφάλισης ασφάλτου και αλκαλίων πρέπει να φέρουν τα ακόλουθα σήματα για κάθε προϊόν: όνομα κατασκευαστή, μέγεθος παπουτσιού, εμπορικό σήμα, πιστοποιητικό, έτος παραγωγής και μήνα.


Acid και αλκαλίων ασφάλειες εργασίας ταξινόμηση των παπουτσιών: Σύμφωνα με το υλικό μπορεί να χωριστεί σε παπούτσια ανθεκτικά στα οξέα και αλκαλίων, μπότες από καουτσούκ ανθεκτικό σε οξέα και αλκάλια, πλαστικές μπότες από οξέα και αλκαλικά πλαστικά.

Μεταξύ αυτών, τα ανθεκτικά στα οξέα δερμάτινα παπούτσια είναι κατασκευασμένα από αδιάβροχα δερμάτινα και ανθεκτικά στα οξέα πέλματα, τα οποία χρησιμοποιούνται γενικά σε χώρους εργασίας με χαμηλότερη συγκέντρωση οξέος και αλκαλίων.

Σύμφωνα με τη διαδικασία παραγωγής, μπορεί να χωριστεί σε τύπο συγκόλλησης, τύπο έγχυσης και τύπο χύτευσης.


Οι ανθεκτικές σε οξέα και αλκαλικές λαστιχένιες μπότες είναι βουλκανισμένες και σχηματίζουν παπούτσια ασφάλισης εργασίας. Σύμφωνα με το στυλ, μπορούν να χωριστούν σε μπότες, μισές μπότες και ελαφρές μπότες. Οι μπότες από καουτσούκ ανθεκτικές σε οξέα και αλκάλια έχουν καλή αντοχή σε οξύ και αλκάλια.

Το ανθεκτικό σε οξέα πλαστικό μορφοποιημένο παπούτσι είναι ένα παπούτσι για την εξοικονόμηση εργασίας, το οποίο χυτεύεται με τη χρήση πολυμερούς υλικού όπως το χλωριούχο πολυβινύλιο και έχει καλή αντοχή σε οξύ και αλκάλια. Υποδήματα ανθεκτικά σε οξέα και αλκάλια - σύμφωνα με το GB12018-89 "παπούτσια ανθεκτικά σε οξέα και αλκάλια", το δέρμα είναι 3.7mol / L διάλυμα θειικού οξέος (βιομηχανικά καθαρό), 2.8mol / L διάλυμα υδροχλωρικού οξέος (βιομηχανικά καθαρό), 2.8mol / L διαλύματος υδροξειδίου του νατρίου. (Εμπορικός καθαρός) εμποτισμός χημικού παράγοντα, η εξωτερική σόλα εμποτίζεται με 5.3mol / L διάλυμα θειικού οξέος (βιομηχανικά καθαρό), 6.0mol / L διάλυμα υδροχλωρικού οξέος (βιομηχανικά καθαρό), 6.1mol / L διαλύματος υδροξειδίου του νατρίου Οι φυσικές και μηχανικές ιδιότητες των δειγμάτων μετά τον έλεγχο είναι σύμφωνα με τον πίνακα 1.

Επιπροσθέτως, η ποιότητα εμφάνισης απαιτείται να μην έχει εμφανή ελαττώματα. τα τελικά υποδήματα πρέπει να είναι ανθεκτικά σε οξέα και αλκάλια, ανθεκτικά στη φθορά, να αναπνέουν, άνετα και βολικά για εργασία. τα τελειωμένα παπούτσια δεν πρέπει να έχουν διαπερατότητα στο νερό στις ραφές εντός 4 ωρών από την εμβάπτιση. η φθορά της εξωτερικής σόλας και η αντοχή αποφλοίωσης είναι σύμφωνες με τις τυποποιημένες απαιτήσεις. η σόλα πρέπει να έχει ένα σχέδιο χωρίς ολίσθηση. το συνολικό βάρος κάθε ζευγαριού παπουτσιών δεν υπερβαίνει τα 1,5 κιλά.


Οι μπότες από καουτσούκ που είναι ανθεκτικές σε οξέα και αλκάλια - πρέπει να είναι σύμφωνα με το GB12019-89 "μπότες καουτσούκ ανθεκτικές σε οξέα και αλκάλια", 5.3mol / L διάλυμα θειικού οξέος (βιομηχανικά καθαρό), 6.0mol / L διάλυμα υδροχλωρικού οξέος (βιομηχανικά καθαρό), 6.1mol / L διαλύματος υδροξειδίου του νατρίου (Οι φυσικές και μηχανικές ιδιότητες του βιομηχανικού καθαρού χημικού παράγοντα μετά τον εμποτισμό είναι σύμφωνες με τον πίνακα 2. Επιπλέον, οι τελικές μπότες πρέπει να είναι ανθεκτικές σε οξέα, αλκάλια, φθορά, άνεση και ευκολία · το κάτω μέρος του παπουτσιού έχει ένα αντιολισθητικό σχέδιο · οι τελειωμένες μπότες βυθίζονται σε νερό βάθους 50 mm για 24 ώρες χωρίς διαβροχή · το συνολικό βάρος κάθε ζευγαριού μπότες δεν ξεπερνά τα 2 κιλά. ανθεκτικές σε αλκάλια πλαστικές μορφοποιημένες μπότες - θα πρέπει να είναι σύμφωνες με τις προδιαγραφές GB12020-89 "πλαστικές μπότες από πλαστικό και ανθεκτικές σε αλκάλια", μέσω 5.3mol / L διαλύματος θειικού οξέος (βιομηχανικής καθαρότητας), 6.0mol / L διαλύματος υδροχλωρικού οξέος l καθαρή) Οι φυσικές και μηχανικές ιδιότητες του διαλύματος υδροξειδίου του νατρίου 6,1mol / L (βιομηχανικής καθαρότητας) μετά τον εμποτισμό είναι σύμφωνα με τον Πίνακα 3. Επιπλέον, οι τελικές μπότες πρέπει να είναι ανθεκτικές, άνετες και εύχρηστες. οι σόλες έχουν ένα αντιολισθητικό σχέδιο. το συνολικό βάρος κάθε ζευγαριού μπότες δεν υπερβαίνει τα 2 kg.


Ανθεκτικά παπούτσια ασφαλείας υψηλής αντοχής σε υψηλές θερμοκρασίες ανθεκτικά σε υψηλές θερμοκρασίες ανθεκτικά σε οξέα και ανθεκτικά στα αλκάλια παπούτσια ασφαλείας προστατευτικά παπούτσια με οξέα και αλκάλια πρέπει να είναι εξοπλισμένα σύμφωνα με τα εθνικά πρότυπα GB11651-1989 "Κανόνες επιλογής προϊόντων προστασίας εργασίας" και η Επιτροπή Οικονομικής και Εμπορικής Πολιτικής στις 6 Μαρτίου 2000 θα τεθούν σε εφαρμογή τα "Πρότυπα για την Προμήθεια Εργατικού Προστατευτικού Εξοπλισμού (Δίκη)" που εκδίδει το Υπουργείο Υγείας ή οι σχετικοί κανονισμοί του τοπικού και του βιομηχανικού τομέα. Σύμφωνα με τις διαφορετικές συγκεντρώσεις οξέων και αλκαλίων του χημικού περιβάλλοντος, μπορούν να επιλεγούν προστατευτικά παπούτσια με οξέα και αλκάλια από διαφορετικά υλικά. Αν το χημικό οξύ και η συγκέντρωση των αλκαλίων στο περιβάλλον εργασίας είναι χαμηλά, το έδαφος είναι ξηρό και δεν υπάρχει προφανής έκχυση, μπορούν να χρησιμοποιηθούν παπούτσια ανθεκτικά σε οξέα και αλκάλια. Εάν το χημικό περιβάλλον εργασίας έχει υψηλή συγκέντρωση οξέος-βάσης, το έδαφος είναι υγρό ή υπάρχει προφανής έκχυση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπότες από καουτσούκ ανθεκτικές σε οξέα ή πλαστικές μπότες που είναι ανθεκτικές στο οξύ. Το κλειδί για την ποιότητα των ανθεκτικών σε οξέα και αλκαλίων παπούτσια είναι η χρήση αδιάβροχου δέρματος, σε συνδυασμό με όξινα και αλκαλικά ανθεκτικά πέλματα. Το καλό αδιάβροχο δέρμα είναι αδιάβροχο και αναπνεύσιμο. Τα παπούτσια ανθεκτικά σε οξέα και αλκάλια είναι γενικά κολλημένα, ενεμένα και


Χύτευση και άλλες διεργασίες, το πλεονέκτημα αυτών των διαδικασιών είναι ότι η σύνδεση μεταξύ του άνω και του πέλματος έχει καλύτερη αδιάβροχη απόδοση. Εάν η διαδικασία δερμάτινης ραφής χρησιμοποιείται για την κατασκευή των δερμάτινων υποδημάτων, το υγρό όξινου βάσεως διαρρέει εύκολα μέσα από τις οπές, έτσι ώστε οι συγκολλητικές λωρίδες να προστίθενται στις ραφές ή οι οπές πρέπει να σφραγίζονται με αδιάβροχη κόλλα. Επί του παρόντος, τα ανθεκτικά στα οξέα δερμάτινα παπούτσια χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον μια κολλητική σόλα από καουτσούκ, η οποία είναι φθηνότερη και έχει καλύτερη αντοχή σε οξύ και αλκάλια Το μειονέκτημα είναι ότι είναι δυσκίνητο και έχει κακή άνεση. Τα ενέσιμα υποδήματα δερμάτων έχουν υιοθετήσει νέα υλικά πολυουρεθάνης για την εξωτερική σόλα τους, η οποία έχει βελτιωμένη αντίσταση στο νερό, καλή αντοχή στη φθορά και αντοχή στην αναδίπλωση, ελαφρύ βάρος και απαλότητα και καλή άνεση. Το μειονέκτημα είναι ότι η αντίσταση σε υψηλή θερμοκρασία είναι κακή και η τιμή είναι σχετικά ακριβή. Τα δερμάτινα υποδήματα ανθεκτικά στο οξύ δεν μπορούν να βυθιστούν σε οξύ και αλκάλια για μεγάλο χρονικό διάστημα για να εμποδίσουν το όξινο και αλκαλικό διάλυμα να διεισδύσει στα παπούτσια για να διαβρώσει τα πόδια και να προκαλέσει βλάβη. Η χρήση ανθεκτικών σε οξέα και αλκαλίων μπότες από καουτσούκ και ανθεκτικών σε οξέα και αλκαλίων πλαστικών μπότες μπορεί να χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με τον βαθμό συσσώρευσης νερού στο περιβάλλον, χρησιμοποιώντας ψηλές μπότες, μισές μπότες και ελαφρές μπότες. Κατά τη διάρκεια της χρήσης, αποφύγετε την επαφή με υψηλή θερμοκρασία, αιχμηρές βλάβες στο μπόιλερ ή στο κάτω μέρος της μπότας, προκαλώντας διαρροή και επηρεάζοντας τη λειτουργία προστασίας. Δεδομένου ότι τα πλαστικά και το καουτσούκ είναι επιρρεπή στη γήρανση και επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής, μετά από κάθε χρήση, το προϊόν πρέπει να πλυθεί με νερό για να πλυθεί το όξινο και αλκαλικό υγρό στο παπούτσι και να στεγνώσει. Όταν στεγνώνετε, αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως


Τα προστατευτικά παπούτσια με οξέα και αλκάλια πρέπει να προστατεύονται από το άμεσο ηλιακό φως, τη βροχή και την υγρασία κατά τη μεταφορά και την αποθήκευση. Μην βάζετε μαζί με όξινα, αλκαλικά, λάδια και διαβρωτικά υλικά. Η αποθήκευση πρέπει να είναι καλά αεριζόμενο και στεγνή και τα ράφια αποθήκευσης πρέπει να απέχουν περισσότερο από 200 mm από το έδαφος και τους τοίχους. Για ένα έτος από την ημερομηνία παραγωγής, τα ανθεκτικά σε οξέα παπούτσια δερμάτων θα πρέπει να εξασφαλίζουν ότι ο πυθμένας από καουτσούκ δεν ψεκάζει θείο. Οι πλαστικές μπότες (πολυβινυλοχλωρίδιο) ανθεκτικές σε οξέα και αλκάλια έχουν διάρκεια ζωής 1 χρόνο. Τα παπούτσια ασφάλισης εργασίας με βάσεις οξέως ή οι προφυλάξεις για την επιλογή προστατευτικών παπουτσιών ανθεκτικών σε οξέα και αλκάλια Οι χρήστες έχουν περισσότερες πιθανότητες να κρίνουν την ποιότητα εμφάνισης των ανθεκτικών στα οξέα παπούτσια ασφάλισης εργασίας, ενώ η εσωτερική ποιότητα πρέπει να ελέγχει το πιστοποιητικό ελέγχου του προϊόντος του προϊόντος. καλύτερα να ελέγξετε την εθνική κυβέρνηση Η έκθεση επιθεώρησης που εκδίδεται από διαπιστευμένο οργανισμό ελέγχου τρίτων χρησιμεύει ως βάση για την αξιολόγηση της ποιότητας του προϊόντος. Τα υποδήματα ανθεκτικά σε οξέα και αλκάλια είναι ειδικά προϊόντα προστασίας της εργασίας.


Το κράτος εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης αδειών και άδειας παραγωγής σήματος ασφαλείας για ειδικά άρθρα προστασίας της εργασίας. Οι επιχειρήσεις παραγωγής τέτοιων προϊόντων πρέπει να αποκτήσουν το πιστοποιητικό σήμανσης ασφαλείας και την άδεια παραγωγής βιομηχανικών προϊόντων που εκδίδονται από τα αρμόδια κρατικά τμήματα προτού παράγουν και πωλήσουν κατά τη διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού. Επιπλέον, ο κατασκευαστής πρέπει επίσης να φέρει το σήμα στο προϊόν και τη συσκευασία σύμφωνα με το πρότυπο και την προδιαγραφή και το πιστοποιητικό προϊόντος, καθώς και το σήμα ασφαλείας και το σήμα QS.