Ποια είναι τα πρότυπα για τα παπούτσια ασφαλείας;

- Mar 22, 2019-
Τα πιο παγκοσμίως χρησιμοποιούμενα παπούτσια ασφαλείας για τα παπούτσια ασφαλείας:


1. Ευρωπαϊκό πρότυπο: Ευρωπαϊκό πρότυπο ασφάλειας της κοινής αγοράς (EN344.1: 1992) Σύμφωνα με τις μεθόδους δοκιμών και τις προδιαγραφές αυτού του προτύπου, τα παπούτσια ασφαλείας μπορούν να χωριστούν σε τρεις τύπους:

A, EN345.1: 1992: Παπούτσια ασφαλείας για επαγγελματική χρήση, ενσωματωμένο χαλύβδινο φύλλο στο δάκτυλο, μπορούν να αποτρέψουν τη δύναμη κρούσης ίση με 200 J (J).

B, EN346.1: 1992: Προστατευτικά υποδήματα επαγγελματικής χρήσης, ενσωματωμένο χαλύβδινο φύλλο στο δάκτυλο, μπορούν να αποτρέψουν τη δύναμη κρούσης ίση με 100 J (J).

C, EN 347.1: 1992: παπούτσια εργασίας επαγγελματικής χρήσης, δεν υπάρχει χαλύβδινο φύλλο στο δάκτυλο.


2. Αμερικανικό πρότυπο: αμερικανικό πρότυπο (ANSI-Z41-1991) Σύμφωνα με την αντίσταση των παπουτσιών στη συμπίεση και την κρούση, τα υποδήματα ασφαλείας με προστατευτικό δάκτυλο μπορούν να χωριστούν σε τρεις τύπους.


3. Αυστραλιανό Πρότυπο: Αυστραλιανό Πρότυπο (AS / NZS 2210.1: 1994) Το πρότυπο αυτό διαιρεί τα παπούτσια ασφαλείας σε 4 τύπους.

Συμπεριλαμβανομένων: Παπούτσια ασφαλείας υψηλής αντοχής. Μεσαία παπούτσια ασφαλείας εργασίας. Ελαφριά παπούτσια ασφάλειας εργασίας. Αδιάβροχα παπούτσια ασφαλείας Υποδήματα ασφαλείας Υποδήματα ασφάλισης εργασίας (παπούτσια ασφαλείας Su Kang)


4. Εθνικό πρότυπο: εθνικό πρότυπο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. GB4014-83 Δερμάτινα παπούτσια ασφαλείας. GB7054-86 Καουτσούκ επιφανειακές μπότες ασφαλείας


5. Ιαπωνικό πρότυπο: ιαπωνικό πρότυπο (J1S-T-8015: 1983)


Βιομηχανικό πρότυπο για τα υποδήματα ασφαλείας:


Πρώτον, ευρωπαϊκό πρότυπο EN 344: 1997 "Ειδικά παπούτσια ασφαλείας, προστασίας και εργασίας" Το παρόν ευρωπαϊκό πρότυπο αναπτύχθηκε από την CEN / TC61 "Προστατευτικά προϊόντα για την προστασία των ποδιών και των ποδιών" και η γραμματεία της λειτουργεί από την BSI.

Αυτό το πρότυπο καθορίζει τους δομικούς σχεδιασμούς και τους δείκτες επιδόσεων των υποδημάτων ασφαλείας, όπως τα παπούτσια, το πάνω μέρος, τα παπούτσια, τις γλώσσες, την εσωτερική σόλα και την εξωτερική σόλα.

Οι μέθοδοι δοκιμής για κάθε στοιχείο που προδιαγράφεται στο πρότυπο είναι παρόμοιες με άλλες παρόμοιες προδιαγραφές. Η αρχή της μεθόδου είναι επίσης γενικά εφαρμόσιμη στα περισσότερα παπούτσια ασφαλείας. Οι κύριοι δείκτες είναι:

ένα. Baotou αντίσταση κρούση

Η δοκιμή κρούσης πραγματοποιείται με σφυρί χτυπήματος χάλυβα καθορισμένου βάρους. Το ύψος του διακένου κάτω από το καπάκι των δακτύλων πρέπει να είναι μικρότερο από την καθορισμένη τιμή όταν προσκρούει το πώμα και η διάτρηση δεν πρέπει να παρουσιάζει ρωγμές που διεισδύουν στην κατεύθυνση του άξονα δοκιμής. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εθνικά πρότυπα έχουν διαφορετικούς κανονισμούς σχετικά με το βάρος, τις προδιαγραφές, το ύψος πρόσκρουσης και την κατασκευή της δοκιμαστικής μηχανής. Η πραγματική δοκιμή θα πρέπει να διακρίνεται.

σι. Αντοχή στη διάτρηση

Η δοκιμαστική μηχανή είναι εφοδιασμένη με μία πλάκα πίεσης στην οποία είναι τοποθετημένο το δοκιμαστικό καρφί. Το νυχίο δοκιμής είναι μια άκρη με ένα άκρο αποκοπής και η σκληρότητα της κεφαλής του νυχιού πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 60HRC. Το μοναδικό δείγμα τοποθετείται στο πλαίσιο του μηχανήματος δοκιμής σε τέτοια θέση ώστε το νυχίο δοκιμής να μπορεί να διατρυπηθεί μέσω της εξωτερικής σόλας και το νυχίο δοκιμής να διατρυπά το πέλμα με ταχύτητα 10 mm / min ± 3 mm / min μέχρι τη διείσδυση έχει ολοκληρωθεί. Η μεγαλύτερη δύναμη. Για κάθε δοκιμή επιλέγονται τέσσερα σημεία για κάθε δοκιμή (τουλάχιστον ένα από τα οποία βρίσκεται στη φτέρνα), κάθε σημείο δεν απέχει λιγότερο από 30 mm και η απόσταση από την άκρη του σάκου είναι μεγαλύτερη από 10 mm. Ο πυθμένας του αντιολισθητικού μπλοκ θα πρέπει να τρυπηθεί μεταξύ των μπλοκ. Δύο από τα τέσσερα σημεία πρέπει να δοκιμάζονται σε απόσταση 10-15 mm από τη γραμμή ακμής του πυθμένα του φυτού. Εάν η υγρασία επηρεάζει τα αποτελέσματα, η σόλα πρέπει να βυθίζεται σε απιονισμένο νερό στους 20 ° C ± 2 ° C για 16 ± 1 ώρα πριν από τη δοκιμή.

ντο. Ηλεκτρικές ιδιότητες αγώγιμων υποδημάτων και αντιστατικών παπουτσιών

Μετά την προσαρμογή του δείγματος του παπουτσιού σε ξηρή και υγρή ατμόσφαιρα, η καθαρή χαλύβδινη σφαίρα γεμίζεται στο ανθρώπινο παπούτσι και τοποθετείται πάνω στη μεταλλική συσκευή ανίχνευσης και οι πρώτοι δύο αισθητήρες και ο τρίτος καθετήρας μετριούνται με τη χρήση ενός προδιαγεγραμμένου ανιχνευτή αντίστασης. Αντίσταση μεταξύ. Υπό κανονικές συνθήκες, τα αγώγιμα παπούτσια απαιτούν αντίσταση δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερα από l00K ohms. αντιστατικά παπούτσια απαιτούν αντίσταση θα πρέπει να είναι μεταξύ 100K ohms και 100M ohms.

ρε. Θερμομονωτική απόδοση

Χρησιμοποιώντας το παπούτσι ως δείγμα, το θερμοστοιχείο τοποθετείται στο κέντρο της περιοχής σύνδεσης με σόλα και η χαλύβδινη σφαίρα γεμίζεται στο παπούτσι. Ρυθμίστε τη θερμοκρασία του λουτρού άμμου στους 150 ° C ± 5 ° C, τοποθετήστε το παπούτσι πάνω του, κάντε την άμμο σε επαφή με την εξωτερική σόλα του παπουτσιού, χρησιμοποιήστε τη συσκευή δοκιμής θερμοκρασίας που συνδέεται με το θερμοστοιχείο για να μετρήσετε τη θερμοκρασία της εσωτερικής σόλας και αντίστοιχη ώρα, δίνει την καμπύλη αύξησης θερμοκρασίας. Η θερμοκρασία αυξήθηκε από 30 λεπτά μετά την τοποθέτηση του δείγματος στο λουτρό άμμου. Τα γενικά μονωμένα παπούτσια απαιτούν αύξηση της θερμοκρασίας της εσωτερικής επιφάνειας της σόλας μικρότερη από 22 ° C.

μι. Απόδοση απορρόφησης ενέργειας του τμήματος πτέρνας

Το όργανο δοκιμής έχει μέγιστο φορτίο συμπίεσης 6000 N και είναι εφοδιασμένο με διάταξη για την καταγραφή χαρακτηριστικών φορτίου / παραμόρφωσης. Το παπούτσι με τη φτέρνα τοποθετείται σε μια χαλύβδινη πλάκα και η διάτρηση δοκιμής τοποθετείται στην εσωτερική πλευρά του τμήματος πτέρνας έναντι της εσωτερικής σόλας. Το φορτίο εφαρμόστηκε με ταχύτητα 10 mm / min ± 3 mm / min. Η καμπύλη φορτίου / συμπίεσης απεικονίζεται γραφικά και υπολογίζεται η απορροφημένη ενέργεια Ε, εκφρασμένη σε ζεύγη.

φά. Απαιτήσεις για την ολισθαίνουσα εξωτερική σόλα

Το πρότυπο αυτό ορίζει τον αντιολισθητικό συντελεστή της σόλας, αλλά καθορίζει το σχεδιασμό και τις προδιαγραφές του αντιολισθητικού μπλοκ, όπως το πάχος της σόλας, το ύψος του αντιολισθητικού μπλοκ και η απόσταση από την άκρη του αποκλειστική.


Δεύτερον, το πρότυπο: EN345-1 ΗΠΑ ANSI-Z41 Κίνα An1

Λειτουργία: Αντι-κτυπήματα, αντι-κτυπήματα, αντι-στατικά, αντιολισθητικά, αντιολισθητικά, ανθεκτικά στο λάδι, ανθεκτικά σε οξέα και αλκάλια, ανθεκτικά στην υψηλή θερμοκρασία, ανθεκτικά στη φθορά, απορρόφηση ιδρώτα και αποσμητικό

Επιφάνεια παπουτσιών: εισαγόμενο λείο δέρμα, άνετο και αναπνεύσιμο, αδιάβροχο και φορετό

Μέσα: Γκρι Stella + υφή διαπερατό πανί + απορροφητικό βαμβάκι, απολύμανση και αντιβακτηριακή, απορροφά και απορροφά τον ιδρώτα

Παπουτσοθήκη: Αφρώδης PU, αντι-στατική, καλή ανάκαμψη, αντοχή στην συμπίεση, αντοχή στην αναπνοή και αποσμητικό

Πλάτος: Διπλής πυκνότητας PU / TPU διπλής πυκνότητας με ενσωματωμένη χύτευση με έγχυση, αδιάβροχη εξωτερική σόλα χωρίς ολίσθηση μπορεί να εμποδίσει την πίεση, την άνεση, την αντιολισθητική και την ανθεκτική στη φθορά

Κεφαλής από χάλυβα: Ευρωπαϊκό (CE) China An1 πρότυπο, ικανό να αντέχει σε δύναμη κρούσης 200 Joule (23KG * 900mm> 15mm) ή να αντέχει στατική πίεση 15KN


Τρίτον, το καναδικό πρότυπο για τα παπούτσια ασφαλείας εργασίας

Το πρότυπο αυτό βασίζεται στο πρότυπο του Καναδικού Συνδέσμου Προτύπων (CSA) σύμφωνα με το Z195-02: "Προστατευτικά Παπούτσια" και Z195.1-02: "Οδηγίες για την Επιλογή, τη Φροντίδα και τη Χρήση Προστατευτικών Παπουτσιών".

Πεδίο εφαρμογής: Οι εργαζόμενοι ενδέχεται να εκτεθούν σε ενδεχόμενους τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης ή στο χώρο εργασίας του Πανεπιστημίου του Τορόντο (Σημείωση: Στο παρόν πρότυπο, οι «εργαζόμενοι» περιλαμβάνουν το ιατρικό προσωπικό, το προσωπικό, τους διεθνείς φοιτητές και τους επισκέπτες).