Ποιοι είναι οι δείκτες απόδοσης των υποδημάτων ασφαλείας ηλεκτρικών συγκολλητών;

- Nov 16, 2018-

Τα υποδήματα ασφαλείας που έχουν συγκολληθεί πρέπει να είναι ανθεκτικά στη θερμότητα, μονωμένα και ανθεκτικά στη φθορά, μη ολισθηρά υποδήματα ασφαλείας για την εργασία.


Γιατί τα παπούτσια ασφαλείας είναι τόσο απαιτητικά για τα υλικά; Επειδή η φλόγα, το τόξο, οι θερμές συγκολλήσεις, οι πιτσίλισμα μεταλλικών σταγονιδίων, η κόκκινη καυτή ηλεκτρόδια και η σκωρία στη διαδικασία συγκόλλησης είναι οι κύριες πηγές θερμότητας για συγκόλληση ατυχημάτων καύσης και ορισμένα υλικά πρέπει να συγκολληθούν στις συγκολλήσεις πριν από τη συγκόλληση. Προθερμάνετε, η θερμοκρασία προθέρμανσης μπορεί να φτάσει τους 150 ~ 300 ° C. Επιπλέον, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για επαφή με ηλεκτρικό ρεύμα κατά τη διάρκεια της ηλεκτρικής συγκόλλησης, όπως η αποπροσαρμογή του ζωντανού σύρματος και του ουδέτερου καλωδίου που προκαλείται από την αστοχία του εξοπλισμού συγκόλλησης ή της γραμμής, ο μετασχηματιστής συγκόλλησης αντιστρέφεται, καθώς και η ζημιά στη μόνωση μεταξύ της πρωτεύουσας περιέλιξης του μετασχηματιστή συγκόλλησης και της δευτερεύουσας ομάδας κάμψης κλπ., θα προκαλέσουν τάση 220V, 380V στο δευτερεύον κύκλωμα των λαβίδων συγκόλλησης (ή φακός συγκόλλησης), στον πάγκο εργασίας, κ.λπ., έτσι ώστε το ηλεκτρικό σοκ να είναι επίσης ο κίνδυνος ηλεκτρικής συγκόλλησης. ένας.


Τα συγκολλημένα υποδήματα ασφαλείας πρέπει να έχουν θερμική αντοχή, θερμομόνωση, μόνωση και μηχανικές ιδιότητες.


1, αντίσταση στη θερμότητα


Τα υποδήματα ασφαλείας για συγκόλληση με αντοχή στη θερμότητα απαιτούν θερμική αντοχή 150 ° C ± 5 ° C. Τα υποδήματα ασφαλείας για συγκόλληση υψηλής αντοχής απαιτούν θερμική αντοχή 250 ° C ± 5 ° C. Η αντίσταση στη θερμότητα του παπουτσιού είναι να τοποθετεί το παπούτσι σε μια θερμαινόμενη πλάκα ρυθμιζόμενης θερμοκρασίας και το παπούτσι γεμίζει με χαλύβδινα μπάλες. Στη συνέχεια, η άμμος τοποθετείται γύρω από το παπούτσι και το ύψος της άμμου φτάνει στο πάνω άκρο του παπουτσιού, αλλά δεν υπερβαίνει το πάνω μέρος. Περιμένετε να αυξηθεί η θερμοκρασία στους 150 ° C ± 5 ° C, σταθερή για 20 λεπτά. Ψύξτε σε θερμοκρασία δωματίου και παρατηρήστε το δείγμα. Το παπούτσι δεν πρέπει να λιώσει, να παραμορφωθεί ή να διαχωριστεί.


2, θερμομόνωση


Τα υποδήματα ασφαλείας για συγκόλληση απαιτούν καλή θερμομόνωση. Η μεσαία σόλα του υποδήματος πρέπει να είναι ένα υλικό με καλή μόνωση. Ο εξοπλισμός δοκιμής είναι ο ίδιος με τον έλεγχο αντοχής στη θερμότητα. Η πειραματική μέθοδος είναι: στους 150 ° C ± 5 ° C, μετά από 40 λεπτά, κάθε 5 λεπτά για να καταγράψει τη θερμοκρασία επιφάνειας της εσωτερικής σόλας, και στη συνέχεια υπολογίζει (από τη στιγμή που το δείγμα τοποθετείται στην πλάκα θέρμανσης) και δοκιμή Η διαφορά μεταξύ της μπροστινής και της εσωτερικής θερμοκρασίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 22 ° C.


3, μόνωση


Η απόδοση ηλεκτρικής μόνωσης των συγκολλημένων παπουτσιών ασφαλείας είναι σύμφωνη με τις απαιτήσεις των μονωμένων παπουτσιών GB12011-89. Η τάση αντοχής είναι 6kV και το ρεύμα διαρροής δεν υπερβαίνει τα 3mA.


4, μηχανικές ιδιότητες


Οι φυσικές και μηχανικές ιδιότητες της συγκολλημένης σόλας του παπουτσιού ασφαλείας και η αντοχή αποφλοίωσης του έτοιμου υποδήματος πληρούν τις απαιτήσεις του προτύπου για τα καλούπια παπουτσιών (QB1005-90).

Τα παπούτσια ασφαλείας για συγκόλληση χρησιμοποιούνται επίσης ευρέως στην κοπή αερίων, τη συγκόλληση αερίων, την ηλεκτρική συγκόλληση και άλλες λειτουργίες συγκόλλησης.