Αδιάβροχο και διαπερατό από την υγρασία μηχανισμό και εφαρμογή των συνθετικών υποδημάτων από συνθετικό δέρμα μικροϊνών

- Nov 02, 2018-

Περίληψη: Σύμφωνα με τις λειτουργικές απαιτήσεις του συνθετικού δέρματος μικροϊνών για προστατευτικά υποδήματα, συζητήθηκε ο αδιάβροχος και διαπερατός από την υγρασία μηχανισμός του υφάσματος από συνθετικό δέρμα από μικροΐνες και το φιλμ ξηρής καπλαμάς πολυουρεθάνης (PU). Σχεδιάστηκε ο σχεδιασμός του υφάσματος συνθετικού δέρματος από μικροϊνες για προστατευτικά υποδήματα. Δομή και επιλέξτε υδρόφιλη ρητίνη πολυουρεθάνης ως ρητίνη επιφανειακού στρώματος από συνθετικό δέρμα μικροϊνών και ελέγξτε τη διάμετρο των μικροσωματιδίων της μεμβράνης PU για να ικανοποιήσετε τις απαιτήσεις της αδιάβροχης και της διαπερατότητας της υγρασίας. Ταυτόχρονα, εισάγονται τα πεδία εφαρμογής του συνθετικού δέρματος μικροϊνών για προστατευτικά υποδήματα.


Λέξεις-κλειδιά: προστατευτικά υποδήματα; μικροΐνες. Συνθετικό Δέρμα; διαπερατότητα υγρασίας. αδιάβροχο; Υποδήματα ασφάλισης εργασίας. αντιστατικά παπούτσια. προστατευτικά παπούτσια ασφαλείας για τα toe


1. Εισαγωγή


Τα προστατευτικά υποδήματα είναι παπούτσια που φοριούνται στο χώρο εργασίας για την προστασία των ποδιών από τραυματισμούς. Είναι μέρος των ατομικών προϊόντων προστασίας της εργασίας ή των ατομικών συστημάτων στρατιωτικής προστασίας στις αναπτυγμένες χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής. Πρόσφατα, όλο και περισσότερες χώρες χρειάζονται προσωπικό για να φορούν προστατευτικά υποδήματα για να αποτρέψουν πιθανούς κινδύνους κατά τη διάρκεια της εργασίας, ορισμένες βιομηχανίες ή εταιρείες στην Κίνα απαιτούν επίσης από τους ανθρώπους να φορούν προστατευτικά υποδήματα κατά την εργασία τους, επομένως η αγορά προστατευτικών υποδημάτων θα γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Με την εισαγωγή πολλών νόμων και κανονισμών για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και με το υψηλό κόστος και την περιορισμένη πηγή δέρματος, και σε ορισμένες ειδικές περιπτώσεις (όπως ασηπτική εργασία), το δέρμα είναι επιρρεπές σε φθορά και τα βακτήρια είναι δύσκολο να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις . Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι άρχισαν να αναζητούν εναλλακτικές λύσεις στο χόριο. Τα τελευταία χρόνια, προστατευτικά παπούτσια από πολυουρεθάνη από νάιλον τεχνητό δέρμα από νάιλον (συνθετικό δέρμα μικροϊνών) έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλή.


Σε σύγκριση με το δέρμα, το ελάττωμα του συνθετικού δέρματος μικροϊνών είναι ότι δεν απορροφά τον ιδρώτα και αναπνέει, καθιστώντας τους ανθρώπους άβολα και κουτσό. Το συνθετικό δέρμα υπέρ-ινών για προστατευτικά υποδήματα είναι ειδικά σχεδιασμένο με βάση τα χαρακτηριστικά απορρόφησης υγρασίας και διαπερατότητας του δέρματος. Έχει τόσο διαπερατότητα υγρασίας όσο και αδιάβροχες ιδιότητες, δηλαδή τα παπούτσια εμποδίζουν την εξωτερική βροχή να διεισδύει στο δέρμα του παπουτσιού ενώ φοράει και συγχρόνως ο ιδρώτας μέσα στα παπούτσια εκφορτώνεται, κάνοντας τους ανθρώπους άνετους.


Σε αυτό το έγγραφο συζητήθηκε ο υδατοδιαπερατός και αδιάβροχος μηχανισμός από συνθετικό δέρμα βασικής υφής μικροϊνών, και ελήφθη η μέθοδος παρασκευής υφάσματος διαπερατής από υγρασία αδιάβροχο συνθετικό δέρμα βάσης μικροϊνών. Η διαδικασία στεγνής στρωματοποίησης συνθετικού δέρματος μικροϊνών συζητήθηκε. Προσδιορίστηκε η διαπερατότητα της υγρασίας και ο μηχανισμός αδιάβροχης επικάλυψης από ρητίνη από πολυουρεθάνη (PU) από συνθετικό δέρμα από μικροΐνες και από ταινία από σύνθετο δέρμα PU υπερ-ινών. Ετοιμάστηκε η παρασκευή συνθετικού δέρματος μικροϊνών για προστατευτικά υποδήματα. Παρέχοντας μια θεωρητική βάση, είναι δυνατό να αντικατασταθεί το φυσικό δέρμα με συνθετικό δέρμα μικροϊνών.


2 Σχεδιασμός της διαδικασίας από συνθετικό δέρμα μικροϊνών για προστατευτικά υποδήματα


Το συνθετικό δέρμα για προστατευτικά υποδήματα πρέπει να είναι σύμφωνα με το πρότυπο EN345 ή ISO20345 που κυκλοφορεί σε ξένες αγορές (EN345 ή ISO20345 είναι το ευρωπαϊκό και αμερικανικό πρότυπο για την πρόσβαση στα προστατευτικά υποδήματα). Ο δείκτης διαπερατότητας υγρασίας του συνθετικού δέρματος υπερ-ινώδους για προστατευτικά υποδήματα απαιτεί διαπέραση υδρατμών ≥0,8mg / (cm2 · h) και συντελεστή διαπερατότητας υδρατμών ≥1,5mg / cm2, ενώ ο αδιάβροχος δείκτης απαιτεί ρυθμό απορρόφησης νερού ≤30% . Η διαπερατότητα είναι ≤0,2mg. Προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της διαπερατότητας της υγρασίας και της αδιάβροχης τεχνολογίας, το συνθετικό δέρμα σούπερ ινών για προστατευτικά υποδήματα είναι σχεδιασμένο από τα δύο μέρη του βασικού υφάσματος από συνθετικό δέρμα μικροϊνών και το ξηρό καπλαμά.


2.1 Σχεδιασμός της διαδικασίας από συνθετικό δέρμα βάσης μικροϊνών για προστατευτικά υποδήματα


2.1.1 Αδιάβροχος και διαπερατός από την υγρασία μηχανισμός από συνθετικό δέρμα βάσης μικροϊνών για προστατευτικά υποδήματα


Για να μελετηθεί η διαπερατότητα της υγρασίας και η αδιάβροχη λειτουργία του σύνθετου υφάσματος βασικών συνθετικών δερμάτων για προστατευτικά υποδήματα, το πρώτο είναι να αναλυθεί ο μηχανισμός της διαπερατότητας της υγρασίας και της αδιάβροχης ύφανσης από το ύφασμα βάσης συνθετικού δέρματος μικροϊνών. Η μετάδοση υγρασίας είναι στην πραγματικότητα δύο διαδικασίες προσρόφησης και μεταφοράς. Πρώτον, ο υδρατμός (δηλαδή ο ιδρώτας) μέσα στο παπούτσι απορροφάται στην εσωτερική πλευρά του παπουτσιού και στη συνέχεια μεταφέρεται από το εσωτερικό του παπουτσιού στο εξωτερικό του παπουτσιού. Η διαδικασία προσρόφησης απαιτεί ένα σημείο προσρόφησης υδρατμών στο ύφασμα βάσης συνθετικού δέρματος μικροϊνών. Το σημείο προσρόφησης μπορεί να είναι ότι τα μόρια του νερού απορροφούνται από τους δεσμούς υδρογόνου ή απορροφούνται πορώδη. Χωρίς σημεία προσρόφησης, ο υδρατμός δεν προσροφάται και ο ιδρώτας μέσα στα παπούτσια δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Μεταφέρετε έξω, οπότε κατά το σχεδιασμό του υφάσματος βάσης από συνθετικό δέρμα μικροϊνών, το ύφασμα βάσης από συνθετικό δέρμα μικροϊνών πρέπει να έχει κάποια λειτουργία υδρόφιλης απορρόφησης. Οι ίνες νάυλον από ύφασμα βάσης νερού και συνθετικού δέρματος σχηματίζουν εύκολα δεσμούς υδρογόνου και έχουν κάποια υδροφιλικότητα, έτσι ώστε το βασικό ύφασμα να έχει ορισμένη υδροφιλικότητα. Επιπλέον, όσο περισσότερους πόρους είναι το ύφασμα βάσης συνθετικού δέρματος μικροϊνών, τόσο μεγαλύτερη είναι η συγκεκριμένη επιφάνεια. Η ευκολότερη είναι η προσρόφηση υδρατμών. Στην διείσδυση υδρατμών, εάν η διάμετρος πόρων του υφάσματος συνθετικού δέρματος μικροϊνών είναι μεγάλη και ο λόγος ανοίγματος είναι υψηλός, η ταχύτητα μεταφοράς υδρατμών είναι γρήγορη και η ποσότητα μεταφοράς είναι μεγάλη. Το σχήμα 1 δείχνει τη δομή ενός υφάσματος βασικής συνθετικής δερματικής ύφανσης για προστατευτικά υποδήματα. Μπορεί να φανεί ότι η διατομή του υφάσματος από συνθετικό δέρμα μικροϊνών για προστατευτικά υποδήματα έχει μία πλειάδα μικροπόρων που διευκολύνουν τη μεταφορά υγρασίας στο παπούτσι.


Ταυτόχρονα, η διάμετρος πόρων του βασικού υφάσματος από συνθετικό δέρμα μικροϊνών είναι γενικά μεγάλη και ανομοιογενής και το νερό της βροχής περνά εύκολα. Προκειμένου να ικανοποιηθεί η χρήση του υφάσματος βασικής συνθετικής βάσης από συνθετικό δέρμα για προστατευτικά υποδήματα, είναι επίσης απαραίτητο να πραγματοποιηθεί το ύφασμα βάσης από συνθετικό δέρμα μικροϊνών. Επεξεργάζεται ώστε να έχει κάποια υδρόφοβη ιδιότητα για να μειώνει την ταχύτητα και την ποσότητα του βρόχινου νερού που διέρχεται από το ύφασμα βάσης super-fiber, έτσι ώστε το νερό της βροχής να μην φτάνει εύκολα στο εσωτερικό του παπουτσιού, επιτυγχάνοντας έτσι την αδιάβροχη λειτουργία.


Συνοπτικά, στο σχεδιασμό της παραγωγικής διαδικασίας του υφάσματος βασικής σύνθετης ύφανσης από συνθετικό δέρμα για προστατευτικά υποδήματα, το ύφασμα βάσεως υπερ-ινώδους βάσεως θα πρέπει να έχει ένα συγκεκριμένο σημείο προσροφήσεως υδρατμών (δηλαδή υδρόφιλη λειτουργία), δηλαδή το βασικό ύφασμα μικροϊνών έχει υψηλή ανοίγματος. Και με ένα κατάλληλο άνοιγμα, ταυτόχρονα, το ύφασμα βάσης μικροϊνών έχει μια ορισμένη αδιάβροχη λειτουργία, επιτυγχάνοντας τόσο τη διαπερατότητα της υγρασίας όσο και την αδιάβροχη.


2.1.2 Παρασκευή υφασμάτων από συνθετικό δέρμα μικροϊνών για προστατευτικά υποδήματα


Σύμφωνα με την ανάλυση του προαναφερθέντος μηχανισμού διαπερατό από την υγρασία και αδιάβροχο, σχεδιάσαμε ένα ύφασμα βασικής συνθετικής δερμάτινης σούπας για προστατευτικά υποδήματα. Η ειδική μέθοδος είναι η ακόλουθη: το πολυαιθυλένιο και το νάυλον 6 αναμιγνύονται και αναδεύονται σύμφωνα με μια ορισμένη αναλογία βάρους, σε μία θερμοκρασία 220-300 ° C. Με πλαστικοποίηση τήγματος με εξωθητήρα μονού κοχλία, οι ίνες πολυαιθυλενίου και νάιλον νησί που έχουν μια λεπτότητα από 4 έως 7 denier περιστρέφεται και οι ίνες κόβονται σε κοντές ίνες μήκους 40 έως 60 mm, οι οποίες υποβάλλονται σε μη υφασμένη διάτρηση με βελόνες και σε μη υφασμένο ύφασμα. Ένα ύφασμα βασικής σύνθετης βάσης από συνθετικό δέρμα λαμβάνεται με ισοπέδωση, εμποτισμό υγρού πολτού πολυουρεθάνης, αναγωγή τολουολίου, διογκώσεως ελαίου και τα παρόμοια. Το προκύπτον τρισδιάστατο δίκτυο υφασμάτων από συνθετικό δέρμα μικροϊνών είναι παρόμοιο με το δέρμα και η αντοχή του σε σχίσιμο, η διατήρηση του σχήματος, η ομοιομορφία, η αντοχή σε χημικά, η αντίσταση στο νερό και η ανθεκτικότητα σε ωίδιο υπερβαίνουν το φυσικό δέρμα.


Ταυτόχρονα, το ύφασμα βασικής σύνθετης ύφανσης από συνθετικό δέρμα σε συνδυασμό με την τεχνολογία εμποτισμού και εμποτισμού της ιλύος πολυουρεθάνης με πορώδη δομή σχηματίζει μεγάλο αριθμό μικροπόρων και έχει μεγάλη ειδική επιφάνεια και ισχυρή απορρόφηση νερού. Ως εκ τούτου, από την εσωτερική μικροδομή και το υλικό, καθώς και από την εμφάνιση της υφής και των φυσικών ιδιοτήτων, καθώς και από την αίσθηση του ανθρώπου, το ύφασμα από συνθετικό δέρμα μικροϊνών μπορεί να ανταγωνιστεί με υψηλής ποιότητας φυσικό δέρμα. Η διαδικασία είναι η εξής: περιστρεφόμενο → μη χτενισμένο ύφασμα με διάτρηση με βελόνα → σιδέρωμα → εμποτισμός → μείωση → ξήρανση διαστολής → ύφασμα βάσης από συνθετικό δέρμα μικροϊνών χρησιμοποιώντας μαλακό υδρόφοβο παράγοντα επεξεργασίας όπως σιλικόνη ή φθόριο-πυρίτιο → εμποτισμός → συμπίεση και ξήρανση Μια μικροΐνη συνθετικό δέρμα βάσης ύφασμα για προστατευτικά παπούτσια που έχουν μια ορισμένη υδρόφοβη λειτουργία.


2.2 Σχεδιασμός καπλαμάδας από συνθετικό δέρμα από υπεραλίμανο για προστατευτικά υποδήματα


2.2.1 Μηχανισμός αδιάβροχος και διαπερατός από την υγρασία και σχεδιασμός του μικρού στρώματος πολυουρεθάνης PU για προστατευτικά υποδήματα


Προκειμένου να επιλυθεί η αντίφαση μεταξύ της διαπερατότητας της υγρασίας και της αδιάβροχης ύφανσης του συνθετικού δέρματος για την κατασκευή προστατευτικών υποδημάτων, είναι επίσης απαραίτητο να σχεδιαστεί η δομή μεμβράνης PU του ξηρού καπλαμά και απαιτείται η επιφάνεια από συνθετικό δέρμα μικροϊνών να έχει επίσης μικροποσότητες με κατάλληλες διαμέτρους πόρων.


Η στεγανοποίηση εμποδίζει κυρίως το νερό της βροχής να διεισδύσει στην επιφάνεια του δέρματος στο παπούτσι. Όταν μεταδίδεται η υγρασία, ο υδρατμός μέσα στο παπούτσι μεταφέρεται στο εξωτερικό του παπουτσιού. Ο υδρατμός διεισδύει στους μικροπόρους του συνθετικού δέρματος μικροϊνών και διέρχεται από το αέριο. Η διάμετρος των μορίων ατμού νερού είναι 4 × 10-4 μm. Όσο η διάμετρος των μικροπόρων της επιφάνειας του δέρματος μικροϊνών είναι μεγαλύτερη από 4 χ 10-4 μm, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο υδρατμός. Μεταφέρεται από το εσωτερικό του παπουτσιού στο εξωτερικό του παπουτσιού και έχει μια λειτουργία διαπερατότητας υγρασίας. Όταν το βρόχινο νερό διέρχεται από τους μικροπόρους του συνθετικού δέρματος μικροϊνών, η επιφανειακή τάση προκαλείται όταν το νερό της βροχής έρχεται σε επαφή με τους μικροπόρους. Εάν η διάμετρος του πόρου είναι μικρή, το βρόχινο νερό είναι δύσκολο να εισέλθει στο παπούτσι μέσω των μικροπόρων, επιτυγχάνοντας έτσι το σκοπό της στεγανοποίησης. Μελέτες έχουν δείξει ότι η ελάχιστη διάμετρος διαφόρων βροχοπτώσεων που μπορούν να περάσουν από τους μικροπόρους είναι: η ομίχλη είναι 20μm, η ελαφριά βροχή είναι 400-900μm και η μέτρια βροχή και η έντονη βροχή είναι πάνω από 2000μm. Συνεπώς, η διάμετρος των μικροπόρων της μεμβράνης ξηρής καπλαμάς ΡΙ μπορεί να σχεδιαστεί με τη χρήση της διαφοράς στη διάμετρο πόρου του υδρατμού και του ομβρινού νερού που διέρχεται μέσω των μικροπόρων.


Επομένως, κατά την διαδικασία στεγνής επικάλυψης, η μεμβράνη PU μετά το καπλαμά παράγεται με ένα ορισμένο αριθμό μικροπόρων με μία ορισμένη διάμετρο πόρων και η διάμετρος πόρων των μικροπόρων ελέγχεται ώστε να είναι 4 χ 10 -4 ~ 20 μm, πράγμα που επιτρέπει οι υδρατμοί να διαπερνούν ελεύθερα. Ταυτόχρονα, είναι δύσκολο να περάσει νερό βροχής για να επιτευχθεί ο σκοπός της διαπερατότητας της υγρασίας και της στεγανοποίησης. Σήμερα, οι μέθοδοι για την παραγωγή μικροπόρων στην επιφάνεια του συνθετικού δέρματος περιλαμβάνουν τη μέθοδο μηχανικής διάτρησης με λέιζερ, τη μέθοδο μικροπόρων παράγοντα αφρισμού, την πτητικοποίηση του διαλύτη και τη μέθοδο σχηματισμού πόρων. Όπως μπορεί να φανεί από το Σχ. 2, η μάσκα από συνθετικό δέρμα μικροϊνών για προστατευτικά υποδήματα έχει μέγεθος πόρου 5 έως 8 μm, το οποίο είναι πλεονεκτικό για τη διείσδυση μορίων υδρατμών από το εσωτερικό του παπουτσιού προς το εξωτερικό του παπουτσιού, ενώ καταστέλλοντας την είσοδο νερού στο παπούτσι.


2.2.2 Μηχανισμός διαπερατό από αδιάβροχο και υγρασία και σχεδιασμός υδρόφιλης ρητίνης για επίστρωση από συνθετικό δέρμα από υπερ-λινά για προστατευτικά υποδήματα


Η διείσδυση μορίων υδρατμών στη μάσκα PU είναι επίσης η πρώτη διαδικασία προσρόφησης και επαναδιήθησης, επομένως η επιλογή του υλικού μάσκας PU είναι επίσης πολύ σημαντική. Οι Xie Fuchun et αϊ. χρησιμοποιήθηκε πολυαιθυλενογλυκόλη ως μαλακό τμήμα για τη σύνθεση πολυουρεθάνης με εξαιρετικές υδρόφιλες ιδιότητες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί PU μεμβράνη από ρητίνη PU με υδρόφιλες ομάδες (όπως αιθοξυλιωμένο) στη δομή μαλακού τμήματος. Τα μόρια υδρατμών απορροφούνται από τον δεσμό υδρογόνου. Δεδομένου ότι η πίεση υδρατμών στο παπούτσι είναι μεγαλύτερη από την εξωτερική πλευρά του παπουτσιού, τα μόρια υδρατμού μεταδίδονται συνεχώς στο εξωτερικό του παπουτσιού κατά μήκος του διακένου μεταξύ των μοριακών αλυσίδων πολυουρεθάνης, ασκώντας έτσι ένα αποτέλεσμα διαπερατότητας υγρασίας.


Συνοπτικά, στον σχεδιασμό της διαδικασίας ξηρού καπλαμά, εάν η μάσκα δεν έχει μικροπόρους, ο υδρατμός μπορεί να μεταφερθεί στην άλλη πλευρά της επιφάνειας συνθετικού δέρματος μικροϊνών ακόμη και από την υδρόφιλη ρητίνη PU, αλλά είναι εύκολο να είναι υδρόφιλο υλικό μάσκας PU . Όταν σχηματίζεται η μεμβράνη νερού, είναι δύσκολο να μεταφερθεί ταχέως και συνεχώς ο υδρατμός στην άλλη πλευρά της επιφάνειας από συνθετικό δέρμα μικροϊνών και η διαπερατότητα της υγρασίας δεν είναι καλή. Επομένως, όταν σχεδιάζεται μία διαδικασία επίστρωσης από συνθετικό δέρμα από υπερκρές ίνες για προστατευτικά υποδήματα, χρησιμοποιείται μια υδρόφιλη ρητίνη και ένας μικροπόρος με διάμετρο πόρων 4 × 10-4 έως 20 μm είναι σχεδιασμένος ώστε να επιτρέπει μόρια υδρατμών να διέρχονται ελεύθερα. Το νερό, αλλά είναι δύσκολο να εισέλθουν στα παπούτσια για να επιτευχθεί ο σκοπός της διαπερατότητας της υγρασίας και αδιάβροχο.


3 Πεδία εφαρμογής από συνθετικό δέρμα μικροϊνών για προστατευτικά υποδήματα


Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Τμήματος Εργασίας του Χονγκ Κονγκ, περίπου το ένα τρίτο των ατυχημάτων που οφείλονται σε εργατικά ατυχήματα προκαλούνται από την πτώση αντικειμένων, την επαφή με αντικείμενα ή την τραυματισμό αντικειμένων. Το αποτέλεσμα είναι συχνά τραυματισμοί ποδιών και σοβαρή αναπηρία. Σε ξένες χώρες, ιδιαίτερα στις δυτικές αναπτυγμένες χώρες, αποδίδεται μεγάλη σημασία στην προστασία των ποδιών, που απαιτεί από τους εργαζομένους να φορούν επαγγελματικά παπούτσια. Η Κίνα έχει επίσης εκδώσει μια σειρά προτύπων δοκιμών προϊόντων για την προστασία των ποδιών. Ως εκ τούτου, τα προστατευτικά υποδήματα έχουν ευρείες προοπτικές αγοράς. Προς το παρόν, η Κίνα έχει τη μεγαλύτερη επαγγελματική βάση παραγωγής παπουτσιών στην Ασία.


Με τη συνεχή πρόοδο της κοινωνίας, υπάρχουν όλο και περισσότερες ποικιλίες ατομικών προϊόντων προστασίας της εργασίας. Στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, τα προηγούμενα ενιαία παπούτσια ασφαλείας χωρίζονται τώρα σε προστατευτικά υποδήματα, αντιστατικά παπούτσια, προστατευτικά παπούτσια ασφαλείας, στρατιωτικά παπούτσια, νοσηλευτές σύμφωνα με επαγγελματικά χαρακτηριστικά. Τα παπούτσια, τα παπούτσια διοικητικής μέριμνας, τα παπούτσια λαϊκού χορού και άλλοι τύποι, συνεπώς η εφαρμογή του συνθετικού δέρματος από υπερ-ινώδη για προστατευτικά υποδήματα είναι πιο εκτεταμένη ως εξής:


Για τα παπούτσια ασφαλείας: το πάνω μέρος για παπούτσια όπως προστατευτικά υποδήματα, αντιστατικά παπούτσια, παπούτσια ασφαλείας και παπούτσια ασφαλείας. Το πάνω μέρος αυτών των παπουτσιών είναι κυρίως μαύρο ή καφέ, και χρησιμοποιούνται κυρίως στην εξόρυξη, την κατασκευή, τη μεταλλουργία, τη μεταφορά, τη συγκομιδή και άλλες βιομηχανίες για την προστασία των ποδιών. Απαιτεί το δέρμα παπουτσιών να είναι διαπερατό από την υγρασία και αδιάβροχο και η φυσικο-μηχανική αντοχή του συνθετικού δέρματος από σούπερ ινών για προστατευτικά υποδήματα έχει ξεπεράσει εκείνη του δέρματος. Ως εκ τούτου, το συνθετικό δέρμα σούπερ-ινών για προστατευτικά υποδήματα είναι σήμερα πολύ δημοφιλές στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.


Για επαγγελματικά παπούτσια: το πάνω μέρος για παπούτσια όπως παπούτσια νοσοκόμων, παπούτσια executive και γυναικεία παπούτσια εργασίας. Μεταξύ αυτών, τα παπούτσια νοσοκόμων είναι πολύ συνηθισμένα. Επί του παρόντος, πολλά νοσοκομεία στο εσωτερικό και στο εξωτερικό χρησιμοποιούν ειδικά παπούτσια νοσοκόμων για να αποτρέψουν την πτώση της βελόνας και να μαχαιρώσουν το πόδι όταν πυροβοληθεί η βελόνα. Τα παπούτσια της νοσοκόμου είναι κυρίως λευκά και το πάνω μέρος πρέπει να είναι διαπερατό από την υγρασία, αδιάβροχο, ανθεκτικό στην κάμψη, απαλό και άνετο. Πολλές χώρες στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες απαιτούν στελέχη να φορούν εκτεταμένα παπούτσια για εργασία, οι γυναίκες φορούν γυναικεία παπούτσια εργασίας, αυτά τα παπούτσια απαιτούν επίσης το άνω δέρμα για να έχει διαπερατότητα υγρασίας.


Για τα στρατιωτικά παπούτσια: Στο παρελθόν, τα περισσότερα ήταν κατασκευασμένα από δέρμα αγελάδας. Επί του παρόντος, το δέρμα έχει αντικατασταθεί σταδιακά με συνθετικό δέρμα μικροϊνών, το οποίο απαιτεί την επιφάνεια του δέρματος να έχει διαπερατότητα υγρασίας και αδιάβροχη λειτουργία.


Για τα παπούτσια γυναικών λατινικών χορού: πρώιμη χρήση της παραγωγής δέρματος από δέρμα αγελάδας ή δέρματος προβάτου, η τρέχουσα χρήση αναπνεύσιμων, διαπερατότητας υγρασίας από συνθετικές δερμάτινες σούστες.


Με την όλο και πιο εξειδικευμένη κατανομή εργασίας, την αυξανόμενη συνειδητοποίηση της ατομικής προστασίας και την αυξανόμενη σπανιότητα του δέρματος, το προστατευτικό δέρμα υποδημάτων με αναπνεύσιμες, διαπερατές από την υγρασία και αδιάβροχη λειτουργίες θα έχει μια ευρεία αγορά και θα εφαρμοστεί σταδιακά στα αθλητικά παπούτσια παπούτσια. Στο μέλλον, αντικαταστήστε σταδιακά το δέρμα.


4. Συμπέρασμα


Προκειμένου να επιτευχθεί η λειτουργία της στεγάνωσης και η ικανοποίηση της διαπερατότητας του αέρα, πρέπει να ξεκινήσει ο σχεδιασμός της σύνθετης επίστρωσης από συνθετικό δέρμα για προστατευτικά υποδήματα από το ύφασμα βάσης μικροϊνών και την ξηρή επίστρωση. Το ύφασμα βάσης από συνθετικό δέρμα μικροϊνών απαιτεί περισσότερους μικροπόρους στη δομή. Η δομή έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τη διάχυση υδρατμών από το εσωτερικό του παπουτσιού. ταυτόχρονα, το ύφασμα βασικής σύνθετης ύφανσης από συνθετικό δέρμα πρέπει να έχει μια ορισμένη υδρόφοβη ιδιότητα για να εμποδίζει το νερό βροχής και τα παρόμοια να εισέρχονται στο παπούτσι. Στον ξηρό καπλαμά δεν είναι απαραίτητο μόνο να χρησιμοποιείται υδρόφιλη ρητίνη PU για να βελτιώνεται η αναπνευσιμότητα των προστατευτικών υποδημάτων αλλά και να υπάρχουν μικροπόροι με κατάλληλους πόρους στην επιφάνεια του δέρματος για να διευκολύνεται η μεταφορά υγρασίας στο παπούτσι εμποδίζοντας παράλληλα την είσοδο νερού το παπούτσι και προκαλώντας υγρασία. πόδι.