Είδη από καουτσούκ και εφαρμογές σε εργοστάσια μπότες από καουτσούκ

- Nov 10, 2018-

Καουτσούκ χρησιμοποιείται συνήθως για την παραγωγή του μπότες κυνηγιού, ψάρεμα μπότες, μπότες βροχή και μπότες εργασίας διαφόρων τύπων.


Η κύρια λάστιχα είναι: φυσικό καουτσούκ, συνθετικό καουτσούκ και γενικές καουτσούκ.


1. φυσικό καουτσούκ: φυσικό καουτσούκ κυρίως προέρχεται από το δέντρο καουτσούκ του ελαστικού τριών φύλλων. Όταν το δέρμα του δέντρου καουτσούκ κόβεται, το γαλακτώδες λευκό χυμό θα ρέει έξω, που ονομάζεται latex. Το ελαστικό είναι συσσωματωμένα, πλένονται, σχήμα, και αποξηραμένα απόκτησης του φυσικού καουτσούκ.


2. συνθετικό καουτσούκ: είναι κατασκευασμένο από τεχνητό σύνθεση μέθοδος. Διαφορετικά είδη καουτσούκ μπορούν να συντεθούν χρησιμοποιώντας διαφορετικές πρώτες ύλες (μονομερή).


3, Γενικές καουτσούκ: αναφέρεται σε ορισμένες ή όλες από το καουτσούκ που χρησιμοποιείται στη θέση του φυσικού καουτσούκ, όπως το βουταδιένιο καουτσούκ στυρολίου-βουταδιενίου, isoprene λάστιχο, κλπ., κυρίως χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των ελαστικών και γενικό βιομηχανικού καουτσούκ προϊόντα. Καου είναι στη υψηλή ζήτηση και είναι το κύριο είδος συνθετικού καουτσούκ.


(1) καουτσούκ από στυρόλιο-βουταδιένιο καουτσούκ: καουτσούκ από στυρόλιο-βουταδιένιο καουτσούκ είναι ένα συμπολυμερές από βουταδιένιο και στυρένιο. Είναι το πιο δημοφιλές γενικής χρήσης συνθετικό καουτσούκ, λατέξ πολυστερίνη-βουταδιένιο, λύση-πολυμερισμένα καουτσούκ από στυρόλιο-βουταδιένιο καουτσούκ και θερμοπλαστικό λάστιχο (sbs).


(2) καουτσούκ βουταδιενίου: είναι επιτυγχάνεται με πολυμερισμό βουταδιενίου λύση. Το βουταδιένιο καουτσούκ έχει πολύ κρύο αντίσταση, αντίσταση στη φθορά και ελαστικότητα, και έχει την καλή αντίσταση γήρανσης. Οι περισσότεροι από το βουταδιένιο καουτσούκ χρησιμοποιείται για να παράγουν ελαστικά, και ένα μικρό μέρος χρησιμοποιείται για να κάνει κρύο-ανθεκτικά προϊόντα, αντικραδασμική προστασία των υλικών, και κασέτες και παπούτσια από καουτσούκ. Το μειονέκτημα του καουτσούκ βουταδιενίου είναι ότι η αντίσταση δάκρυ είναι κακή και την αντίσταση σε ολίσθηση υγρό δεν είναι καλό.


(3) isoprene λάστιχο: Isoprene λάστιχο είναι μια συντομογραφία πολυϊσοπρένιο καουτσούκ και παράγεται από πολυμερισμός λύσης. Όπως το φυσικό καουτσούκ, isoprene λάστιχο έχει καλή ελαστικότητα και την αντοχή, εξαιρετική αντοχή στη θερμότητα και καλή χημική σταθερότητα. Η δύναμη της η isoprene λάστιχο (ακατέργαστο) είναι σημαντικά χαμηλότερη από ότι από φυσικό καουτσούκ, αλλά η ποιότητα ομοιομορφία και επεξεργασία ιδιοτήτων είναι ανώτερα από εκείνα του φυσικού καουτσούκ. Isoprene λάστιχο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει τα βαρέων καθηκόντων ελαστικά και τα εκτός δρόμου ελαστικά αντί του φυσικού καουτσούκ. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή μια ποικιλία προϊόντων από καουτσούκ.


(4) Isopropane καουτσούκ: ισοπροπυλική καουτσούκ συντίθεται από αιθυλένιο και προπυλένιο ως κύριες πρώτες ύλες, και έχει εξαιρετική αντοχή στην γήρανση, ηλεκτρική μόνωση και το όζον αντοχή. Η ισοπροπυλική καουτσούκ μπορεί να συμπληρώνεται με ένα μεγάλο ποσό του πετρελαίου και να γεμίζουν με μαύρο άνθρακα και την τιμή του προϊόντος είναι χαμηλή. Η ισοπροπυλική καουτσούκ έχει καλή χημική σταθερότητα, που φορούν αντίσταση, ελαστικότητα, αντίσταση πετρελαίου και καουτσούκ από στυρόλιο-βουταδιένιο καουτσούκ. ISO-καουτσούκ χρησιμοποιείται ευρέως ως ένα πλευρικό τοίχωμα του ελαστικού, λαστιχένια λουρίδα και εσωτερικό σωλήνα, καθώς και ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως καλωδίων και καλώδιο μανδύα και υψηλής τάσης, εξαιρετικά υπερυψηλής τάσης μονωτικά υλικά. Επίσης, θα μπορεί να κατασκευάσει ανοιχτόχρωμα προϊόντα όπως παπούτσια από καουτσούκ και υγειονομικά προϊόντα.


(5) νεοπρένιο: Γίνεται ομοπολυμερές ή μια μικρή ποσότητα άλλα μονομερή χρησιμοποιώντας χλωροπρενίου ως της κύριας πρώτης ύλης. Όπως η υψηλή αντοχή σε εφελκυσμό, αντοχή στη θερμότητα, το φως αντίσταση, αντίσταση γήρανσης, αντίσταση πετρελαίου είναι καλύτερο από το φυσικό καουτσούκ, καουτσούκ στυρολίου-βουταδιενίου, βουταδιένιο καουτσούκ. Έχει αντοχή σε έντονη φλόγα και εξαιρετική αντοχή σε φλόγα retardancy. Έχει υψηλή χημική σταθερότητα και καλή αντοχή στο νερό. Το μειονέκτημα των νεοπρένιο είναι ότι έχει ηλεκτρικές ιδιότητες μόνωσης και η φτωχή κρύο αντίσταση, και το ακατέργαστο καουτσούκ είναι ασταθής κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης. Νεοπρένιο χρησιμοποιείται σε μια ευρεία ποικιλία εφαρμογών, όπως την κατασκευή ιμάντες και ιμάντες κίνησης, μανδύα υλικά για σύρματα και καλώδια, και την κατασκευή, ανθεκτικό στα λάδια λάστιχα, φλάντζες και χημικά ανθεκτικό εξοπλισμό φόδρες.