Τύποι γενικών υποδημάτων εργασίας για την ασφάλεια και προφυλάξεις κατά τη χρήση

- Oct 22, 2018-


Υπάρχουν πολλοί τύποι παπουτσιών ασφάλισης εργασίας, όπως η προστασία των δακτύλων, η πρόληψη των τρυπών, η μόνωση, η αντοχή στη διάβρωση, η ολίσθηση και τα παρόμοια. Μπορεί να περιγραφεί ως μια ποικιλία πραγμάτων, σχεδόν παντού.

Toe παπούτσια απόσβεσης

Τα παπούτσια για την προστασία από τα χέρια, τα οποία είναι παπούτσια ασφαλείας που προστατεύουν τα δάκτυλα των ποδιών, είναι υποδήματα που παρέχουν επαρκή προστασία για επαγγέλματα που είναι πιθανό να προκαλέσουν τραυματισμούς από το toe. Τα παπούτσια κατά της θλίψης χρησιμοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών, όπως η κατασκευή, ο χειρισμός και η παραγωγή. Τα υποδηματοποιού παπούτσια με επιδόσεις ποιότητας έχουν υψηλές απαιτήσεις σε πρώτες ύλες, βοηθητικά υλικά, χημικά υλικά και μηχανολογικό εξοπλισμό στη διαδικασία παραγωγής. Η αντίσταση στην κρούση και η αντίσταση στην πίεση του εμπρόσθιου βαπότρου πρέπει να είναι καλή. Η εσωτερική επένδυση γενικά υιοθετεί ελαφρύ μέταλλο, την αντοχή, την αντοχή σε κρούση κ.λπ., πρέπει να δοκιμάζεται κατά περίπτωση για να πληροί συγκεκριμένα πρότυπα.

Μονωμένα παπούτσια

Η λειτουργία των μονωμένων παπουτσιών είναι να αποφεύγεται η ηλεκτροπληξία που προκαλείται από το ηλεκτρικό ρεύμα που διέρχεται από το ανθρώπινο σώμα και τη γη όταν ο ηλεκτροφόρος χειριστής σοκάρει. Τα μονωμένα παπούτσια είναι απαραίτητα για ηλεκτρικές εργασίες υψηλής τάσης. Τα ηλεκτρικά μονωμένα παπούτσια είναι προστατευτικά παπούτσια που μπορούν να μονώσουν τα πόδια των ανθρώπων από ζωντανά αντικείμενα και να αποτρέψουν ηλεκτροπληξία. Σύμφωνα με την κλίμακα πίεσης, υπάρχουν διάφορα είδη μονωμένων παπουτσιών, όπως 20kV, 6kV και 5kV, τα οποία πρέπει να επιλέγονται σύμφωνα με το εύρος εργασίας. Τα μονωμένα παπούτσια πρέπει να επιθεωρούνται και να συντηρούνται συχνά. Εάν τα μονωμένα παπούτσια είναι βρεγμένα, θα πρέπει να ανασταλούν. Αφού είναι υγρό, βάλτε τα σε δροσερό, αεριζόμενο μέρος και περιμένετε για φυσική ξήρανση του αέρα. Εάν τα πέλματα έχουν υποστεί ζημιά από ξένα αντικείμενα, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως μονωμένα παπούτσια.

Αντιστατικά παπούτσια

Το ανθρώπινο σώμα είναι μία από τις πιο συνηθισμένες πηγές ηλεκτροστατικών κινδύνων. Τα αντιστατικά παπούτσια και τα αγώγιμα παπούτσια μπορούν να εξαλείψουν τη συσσώρευση στατικού ηλεκτρισμού στο ανθρώπινο σώμα, αλλά το περιβάλλον και η μέθοδος χρήσης των δύο παπουτσιών είναι διαφορετικά. Τα αντιστατικά παπούτσια χρησιμοποιούνται συχνά σε συνδυασμό με αντιστατικά ρούχα για την πρόληψη της ακούσιας ηλεκτροπληξίας από ρεύματα κάτω των 250V. Ο τόπος χρήσης πρέπει να είναι αντιστατικό έδαφος. Αυτού του είδους τα παπούτσια ασφάλισης εργασίας είναι εξοπλισμένα με μια αντιστατική σόλα, και ολόκληρο το παπούτσι δεν χρησιμοποιεί μέταλλο για να μειώσει την πιθανότητα τριβής και πυρκαγιάς.

Ανθεκτικά παπούτσια

Τα παπούτσια ανθεκτικά στη διάβρωση χρησιμεύουν κυρίως για την αποτελεσματική προστασία των πέλματος των ποδιών, εμποδίζοντας τα μαχαίρια να μαχαιρώσουν από διάφορα αιχμηρά και σκληρά αντικείμενα και είναι κατάλληλα για ορυχεία, μηχανήματα, κατασκευές, μεταλλουργία, συγκομιδή, μεταφορές και άλλες βιομηχανίες. Ένα χαλύβδινο φύλλο τοποθετείται πάνω από τη σόλα για να αποφευχθεί η ευκρίνεια και τα αιχμηρά αντικείμενα από τη διάτρηση της σόλας για να προκαλέσουν βλάβη στον πυθμένα του ποδιού του εργαζομένου. Το πρότυπο για τα παπούτσια με διάτρηση στην Κίνα απαιτεί να μην υπερβαίνει τη δύναμη αντι-τρυπήματος των μοναδικών αναγκών ≥1100Ν και το άνοιγμα με τη μέγιστη διάμετρο των 3mm για τη στερέωση του μαξιλαριού έναντι της διάτρησης στη σόλα να μην υπερβαίνει τα τρία και δεν πρέπει να βρίσκεται στο πέλμα του ποδιού.


Η χρήση υποδημάτων ασφαλείας επιλέγεται ανάλογα με το πραγματικό περιβάλλον εργασίας του έργου. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να αναλύονται και να επιλέγονται καταλλήλως τα κατάλληλα προϊόντα ασφαλείας σύμφωνα με τον συντελεστή κινδύνου και το βαθμό του εργασιακού περιβάλλοντος. Όταν ολοκληρώσετε αυτές τις επιθεωρήσεις, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην επιλογή των υποδημάτων ασφαλείας: τα προστατευτικά υποδήματα θα πρέπει να έχουν πιστοποίηση προϊόντων και προδιαγραφές προϊόντων. Διαβάστε τις οδηγίες σύμφωνα με τις συνθήκες που χρησιμοποιήθηκαν πριν από τη χρήση και η μέθοδος πρέπει να είναι σωστή. Τα ειδικά προστατευτικά υποδήματα πρέπει να επιθεωρούνται και να διατηρούνται καθαρά μετά τη χρήση και να αποθηκεύονται σε μη ρυπογόνο και ξηρό μέρος.

(1) Εκτός από τον κατάλληλο τύπο προστατευτικών υποδημάτων, είναι σημαντικό να τοποθετείται το πόδι και να το κάνει άνετο. Είναι σημαντικό να επιλέξετε προσεκτικά το κατάλληλο μέγεθος παπουτσιού.

(2) Τα προστατευτικά υποδήματα πρέπει να έχουν αντιολισθητικό σχεδιασμό, όχι μόνο για να προστατεύουν τα πόδια των ανθρώπων από τραυματισμό, αλλά και για την πρόληψη των ατυχημάτων που προκαλούνται από τον χειριστή.

(3) Όλα τα είδη προστατευτικών παπουτσιών με διαφορετικές επιδόσεις πρέπει να πληρούν τους τεχνικούς δείκτες των αντίστοιχων προστατευτικών τους επιδόσεων, όπως τα δάχτυλα των ποδιών δεν έχουν υποστεί μώλωπες, τα πέλματα των ποδιών δεν έχουν μαχαιρωθεί και απαιτείται η μόνωση. Αλλά τα παπούτσια ασφαλείας δεν είναι παντοδύναμα.

(4) Προτού χρησιμοποιήσετε προστατευτικά υποδήματα, πρέπει να διενεργηθεί προσεκτική επιθεώρηση ή δοκιμή. Σε ηλεκτρικές και όξινες λειτουργίες, τα προστατευτικά υποδήματα που έχουν υποστεί βλάβη και είναι ραγισμένα είναι επικίνδυνα.

(5) Τα προστατευτικά υποδήματα πρέπει να διατηρούνται κατάλληλα μετά τη χρήση. Τα υποδήματα ασφαλείας από καουτσούκ θα πρέπει να ξεπλένονται με νερό ή απολυμαντικό και να στεγνώνονται για να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους.

https://www.safttofootwear.com