Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε όταν χρησιμοποιείτε μονωμένα παπούτσια

- Jan 19, 2019-

Τα λεγόμενα μονωμένα υποδήματα ασφάλισης εργασίας χρησιμοποιούνται για την πρόληψη ατυχημάτων από ηλεκτροπληξία. Αυτά τα μονωμένα προστατευτικά παπούτσια είναι κατασκευασμένα κυρίως από μονωτικά υλικά και έχουν ισχυρή μόνωση.

Πράγματα που πρέπει να προσέξετε όταν χρησιμοποιείτε μονωμένα παπούτσια:


Σημείωση 1: Τα παπούτσια μόνωσης με τάση κάτω από 15KV είναι κατάλληλα για περιβάλλον εργασίας με συχνότητα ισχύος κάτω από 1KV. Τα παπούτσια μόνωσης με τάση άνω των 15kV είναι κατάλληλα για περιβάλλον εργασίας με συχνότητα ισχύος άνω του 1KV. Οι σχετικές διατάξεις των Κανονισμών Εργασίας Ηλεκτρικής Ασφάλειας (DL408 και DL409) πρέπει να τηρούνται αυστηρά κατά τη χρήση.


Σημείωση 2: Όταν φοράτε μονωμένα παπούτσια ασφαλείας, το περιβάλλον εργασίας πρέπει να διατηρεί το άνω μέρος στεγνό.


Σημείωση 3: Φοράτε μονωμένα προστατευτικά υποδήματα πρέπει να αποφεύγετε την επαφή με αιχμηρά αντικείμενα, υψηλές θερμοκρασίες και διαβρωτικές ουσίες, να εμποδίζετε την υποβάθμιση των παπουτσιών και να επηρεάζετε την ηλεκτρική απόδοση.


Σημείωση 4: Η τιμή της τάσης αντοχής και του ρεύματος διαρροής των μονωμένων προστατευτικών υποδημάτων μετά την προληπτική δοκιμή πρέπει να πληροί τις τυπικές απαιτήσεις, διαφορετικά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Κάθε αποτέλεσμα προληπτικής εξέτασης ισχύει για όχι περισσότερο από 6 μήνες.