Δεν μπορεί να αγνοηθεί ο ρόλος των ασφαλών μπότες εργασίας

- Nov 12, 2018-

Πρόσφατα, όταν ένας γερανογέφυρας ενός εργοταξίου σήκωσε 500 κιλά βαρέων αντικειμένων από τον αέρα κατά 30 εκατοστά, ο αγκίστρι από ανοξείδωτο χάλυβα ξαφνικά γλίστρησε και τα βαριά αντικείμενα πιέστηκαν στο δεξί πόδι δύο μεταναστών εργαζομένων, με αποτέλεσμα διακινούμενος εργαζόμενος που φορούσε τρία δεξιά πόδια. Τα δάχτυλα των ποδιών συνθλίβονται σε σπασμένα και σπασμένα κατάγματα και ένας άλλος μετανάστης εργαζόμενος δεν τραυματίστηκε από τις μπότες εργασίας. Στη συνέχεια, ο διακινούμενος εργαζόμενος είπε: "Είναι αυτό το ζεύγος ασφαλών μπότες εργασίας που έσωσαν τα πόδια μου".


Ωστόσο, οι μέσοι υπάλληλοι ορισμένων εταιρειών πετρελαίου εξακολουθούν να μην δίνουν επαρκή προσοχή στις ασφαλείς μπότες εργασίας. Δεν είναι πρόθυμοι να φορούν μπότες ασφαλείας κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής. Θεωρούν ότι οι μπότες ασφαλείας είναι βαριές και όχι όμορφες, γεγονός που αποτελεί εκδήλωση έλλειψης συνειδητοποίησης της ασφάλειας.


Καρδιά ομορφιάς σε όλους. Ωστόσο, δεν είναι σκόπιμο να εξετάσουμε την ομορφιά της επίδεσης στις κατασκευές ανεξάρτητα από τη δική της ασφάλεια. Οι ασφαλείς μπότες εργασίας μπορεί να μην είναι τόσο καλές όσο οι συνήθεις μπότες που αγοράζονται στο εμπορικό κέντρο, αλλά δεν περιφρονεί το ρόλο της προσωπικής ασφάλειας.


Πρώτον, η τοξωτή πλάκα χάλυβα στην άκρη των παπουτσιών εργασίας είναι ανθεκτική σε βαριά αντικείμενα και έχει ισχυρή λειτουργία κατά της συντριβής. Ακόμη και αν πιέζονται βαριά αντικείμενα πάνω στα παπούτσια, η πλάκα χάλυβα δεν θα παραμορφωθεί και το μπροστινό και τα δάκτυλα των πέλμων δεν θα υποστούν βλάβη. Δεύτερον, η αντιολισθητική λειτουργία είναι καλή και δεν παλεύει όταν περπατά στο λιπαντικό έδαφος ή εργάζεται. Τρίτον, η ικανότητα πρόληψης της διάτρησης είναι ισχυρή. Τέταρτον, έχει επίσης τη λειτουργία αντιστατικών, όξινων και αλκαλικών ανθεκτικών υλικών.