Ο ρόλος των υποδημάτων ασφάλισης εργασίας σε διάφορες βιομηχανίες

- Apr 02, 2019-Σύμφωνα με το εκτιμώμενο πρότυπο, το σημαντικότερο χαρακτηριστικό των υποδημάτων βιομηχανικής ασφάλισης εργασίας είναι ότι το δάχτυλο μπορεί να αντέξει την πρόσκρουση 20 κιλών σκληρών αντικειμένων από κάθετο ύψος 1 μέτρου και να απορροφήσει 200 ζεύγη κινητικής ενέργειας. Τα περισσότερα σύγχρονα υποδήματα ασφαλείας έχουν προσθέσει άλλα χαρακτηριστικά ασφαλείας για την ανάπτυξη διαφορετικών κατηγοριών προϊόντων. Αυτό που πρόκειται να μιλήσουμε σήμερα είναι ο ρόλος των υποδημάτων ασφάλισης εργασίας σε διάφορες βιομηχανίες:


Η χρήση της προστασίας του αλυσοπρίονου αφορά τη δυνατότητα να φοράτε προστατευτικά παπούτσια υποδημάτων για άτομα που ενδέχεται να τραυματιστούν από τη χρήση αλυσοπρίονου για το δέρμα, τους αστραγάλους, τα πόδια και τα δάκτυλα των ποδιών. Τα πρότυπα ασφάλειας ορίζουν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να επιλέγουν να φορούν υποδήματα που προστατεύουν τις ανάγκες τους και δεν πρέπει να υποθέτουν ότι το ίδιο είδος υποδημάτων θα χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση μιας συγκεκριμένης εργασίας. Τα διαφορετικά περιβάλλοντα εργασίας ενδέχεται να έχουν διαφορετικούς κινδύνους.


Τα υποδήματα ασφάλισης εργασίας που χρησιμοποιούνται σε χημικά εργαστήρια σημαίνουν ότι τα κατάλληλα προστατευτικά παπούτσια πρέπει να φοριούνται στο εργαστήριο όπου χρησιμοποιούνται και να αποθηκεύονται τα χημικά και ότι πρέπει να αποθηκεύονται σχετικά προστατευτικά υποδήματα. Δεν επιτρέπεται να φοριούνται παπούτσια, παντόφλες και παρόμοια υποδήματα σε αυτά τα εργαστήρια. Τα κατάλληλα υποδήματα πρέπει να καλύπτουν ολόκληρο το πόδι και να προστατεύουν ολόκληρο το πόδι. Τα υλικά υποδημάτων, συμπεριλαμβανομένων των πέλματος και του άνω μέρους, πρέπει να είναι συμβατά με το εργαστηριακό περιβάλλον, τον χειρισμό του υλικού και τις εργασίες. Ανάλογα με τους πιθανούς κινδύνους στο εργαστήριο, ενδέχεται να απαιτείται πρόσθετη προστασία για τα υποδήματα.


Κατά την επιλογή ενός παπουτσιού ασφαλείας, πρέπει να εξετάσουμε αν πληρούνται τα ακόλουθα δύο σημεία:


Ανθεκτικό: Τα βιομηχανικά υποδήματα ασφάλισης εργασίας κατασκευάζονται κυρίως από δέρμα βόειας ή βουβάλου. Η σόλα συνήθως χύνεται κατευθείαν στο πάνω μέρος και το αποτέλεσμα συνδυασμού είναι τέλειο, ελαχιστοποιώντας το φαινόμενο του πυθμένα, της διήθησης του νερού ή της σκόνης. Η σόλα έχει τα χαρακτηριστικά της ανθεκτικότητας, της αντοχής στη φθορά και της αντοχής στη διάτρηση. Επομένως, ακόμη και στο πιο δύσκολο εργασιακό περιβάλλον, μπορεί να διαδραματίσει έναν ρόλο προστασίας της ασφάλειας σε πολύ ανθεκτικό χρόνο.


Άνεση και υγιεινή: Τα άνετα παπούτσια ασφαλείας μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα των εργαζομένων και να αποτρέψουν χρόνιες ασθένειες των ποδιών ή των ποδιών. Οι σημαντικότεροι δείκτες απόδοσης στην άνεση είναι ότι το ανώτερο υλικό πρέπει να πληροί συγκεκριμένα αδιάβροχα και αναπνεύσιμα πρότυπα, το εσωτερικό υλικό θα πρέπει να είναι εύκολο να απορροφήσει τον ιδρώτα και η μυρωδιά είναι εύκολο να διαλυθεί μετά τη λήψη των παπουτσιών.