Η ανάγκη να φορούν αντιστατικά παπούτσια ασφαλείας

- Apr 17, 2019-

Μακροπρόθεσμα στο περιβάλλον της αυξημένης ηλεκτροστατικής εξοικονόμησης, είναι συχνά πιθανό να έχουν πόρους, ξηρό δέρμα, ερύθημα, κνησμό του δέρματος και άλλα συμπτώματα. Η συχνότητα εμφάνισης ασθενειών του προσώπου, όπως είναι ο ερύθημα και η μελαγχολία, είναι πολύ υψηλότερη από εκείνη των ατόμων που δεν χρησιμοποιούν υπολογιστές. Αυτό συμβαίνει επειδή το στατικό ηλεκτρισμό που παράγεται από τις οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών προσελκύει μια μεγάλη ποσότητα αιωρούμενης σκόνης και προκαλεί ερεθισμό του προσώπου. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για άτομα που είναι ευαίσθητα στο δέρμα.


Κλινικά, όταν μερικοί άνθρωποι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, μπορεί να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρικό σοκ για να σώσουν τη ζωή του ασθενούς, επειδή το ηλεκτρικό σοκ προς την καρδιά μπορεί να απινίδωση. Μπορεί να φανεί ότι ένα ορισμένο ποσό ρεύματος μπορεί να σώσει τους ανθρώπους, αλλά οι κανονικοί άνθρωποι δεν χρειάζονται ρεύμα. Αν ο στατικός ηλεκτρισμός που μεταφέρεται από το ανθρώπινο σώμα είναι στα χιλιάδες βολτ ή ακόμα και στα 10.000 βολτ, θα επηρεάσει σοβαρά και ακόμη και θα αλλάξει τη διαφορά δυναμικού που είναι εγγενής στο ανθρώπινο σώμα, επηρεάζοντας ιδιαίτερα την κανονική εργασία της καρδιάς, η οποία μπορεί να προκαλέσει μη φυσιολογικές τον καρδιακό ρυθμό και τους πρόωρους ρυθμούς. Το χειμώνα, το ένα τρίτο των καρδιαγγειακών παθήσεων σχετίζεται με τον στατικό ηλεκτρισμό. Οκτών εννέα από εννέα άτομα με καρδιακή νόσο και νευρασθένεια που δεν μπορούν να βρουν την αιτία οφείλονται σε μακροχρόνιες παρεμβολές από τον στατικό ηλεκτρισμό.


Ιατρικοί εμπειρογνώμονες εξηγούν ότι ο στατικός ηλεκτρισμός που παράγεται από την ξήρανση έχει επίδραση στον εγκέφαλο. Μπορεί να προκαλέσει ανώμαλη αγωγιμότητα ρεύματος στη μεμβράνη των νευρικών κυττάρων, επηρεάζοντας το κεντρικό νευρικό σύστημα προκαλώντας κόπωση, ευερεθιστότητα, αϋπνία και κεφαλαλγία.


Το να φοράτε αντιστατικά παπούτσια ασφαλείας είναι να εξαλείψετε τη συσσώρευση στατικού ηλεκτρισμού στο ανθρώπινο σώμα και να αποφύγετε ηλεκτροπληξία 250V. Εάν ο στατικός ηλεκτρισμός είναι πολύ υψηλός, το ανθρώπινο σώμα θα απορροφήσει λεπτά σωματίδια σκόνης και στατική τριβή και φωτιά μετά την τριβή, γεγονός που θα προκαλέσει ζημιά στην παραγωγή και τραυματισμό του ανθρώπου κατά τη διάρκεια της παραγωγής. Σε ορισμένες βιομηχανίες ηλεκτρονικής παραγωγής, οι απαιτήσεις του εργαστηρίου παραγωγής είναι χωρίς σκόνη. Εάν δεν φοράτε αντιστατικά παπούτσια ασφαλείας, ο στατικός ηλεκτρισμός του ανθρώπινου σώματος θα απορροφήσει τα λεπτά σωματίδια όταν λειτουργεί και θα γίνει σκόνη. Βραχυκύκλωμα, έτσι θα υπάρξουν προβλήματα ποιότητας προϊόντων. Στη χημική βιομηχανία, ορισμένα εύφλεκτα και εκρηκτικά χημικά προϊόντα πρέπει να φορούν αντιστατικά παπούτσια ασφαλείας. Πρόκειται για την πρόληψη της πυρκαγιάς που προκαλείται από τη στατική τριβή και την πρόκληση κινδύνων για την παραγωγή και για ανθρώπινη βλάβη.