Η σημασία της προστασίας των ποδιών και η επιλογή των υποδημάτων ασφαλείας

- Oct 20, 2018-

baiduimg未标题-01

Στην εργασία, η βλάβη του ποδιού μπορεί να συνοψιστεί στους ακόλουθους τύπους:

Οι κρούσεις, οι κρούσεις και τα βαριά αντικείμενα που ρίχνονται στα πόδια μπορεί να προκαλέσουν τρύπημα στα πόδια, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στα πόδια. Σε γενικές γραμμές, οι εργαζόμενοι σε αυτά τα περιβάλλοντα απαιτούν να φορεθούν υποδήματα ασφαλείας για να μειωθεί η ασφάλεια και να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της εργασίας ενώ βελτιώνεται η άνεση.

1. Η χρήση ορισμένων βαρέων αντικειμένων (όπως αποσκευές, βαριά εργαλεία κ.λπ.) πρέπει να φοράει υποδήματα ασφαλείας με προστασία από κρούση ή κρούση.

2. Κάποια αιχμηρά αντικείμενα, όπως νύχια, βίδες, μεταλλικά απότομα δαχτυλίδια για γρατζουνιές κλπ., Μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της εργασίας. πρέπει να φορούν υποδήματα ασφαλείας με υψηλή αντοχή στη διάτρηση.

3. Σε μερικά περιβάλλοντα εργασίας, το έδαφος είναι υγρό και λιπαρό. Εάν δεν χρησιμοποιείτε αντιολισθητικά δάπεδα, πρέπει να φοράτε υποδήματα ασφαλείας με εξαιρετική αντιολισθητική απόδοση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων, η χρήση μόνο παπουτσιών αντεπίσκλησης μπορεί να μειώσει την πιθανότητα ατυχημάτων κατά το ήμισυ και να εξοικονομήσει κόστος.

4. Για το ειδικό επάγγελμα των ηλεκτρικών εργαζομένων, πρέπει να χρησιμοποιούνται ειδικοί τύποι μονωμένων υποδημάτων.

5. Ζημία ακραίων θερμοκρασιών - Σε εξαιρετικά ζεστές ή κρύες συνθήκες εργασίας, το πόδι μπορεί να καεί ή να παγώσει. Επομένως, πρέπει να φοράτε ειδικά παπούτσια.

Τύπος υποδημάτων ασφαλείας

Το πέλμα του παπουτσιού ασφαλείας είναι γενικά εγχυμένο με υλικό πολυουρεθάνης και έχει τα πλεονεκτήματα της αντοχής στο λάδι, της αντιασπρασίας, της αντοχής σε διάτρηση, της αντοχής στη φθορά, της αντίστασης σε οξέα και αλκάλια, στη μόνωση, στην αδιαβροχοποίηση και στην ελαφρότητα. Είναι 2-3 φορές πιο ανθεκτικό στη φθορά από τις κανονικές σόλες από καουτσούκ. Το ελαφρύ βάρος, η απαλότητα και το βάρος είναι μόνο 50% -60% της σόλας από καουτσούκ.

Τα διαφορετικά παπούτσια ασφαλείας έχουν διαφορετικές λειτουργίες και διαφορετικά πεδία εφαρμογής:

• Προστασία των παπουτσιών ασφαλείας: Η ασφάλεια του εσωτερικού καπακιού είναι AN1, κατάλληλη για μεταλλουργία, εξόρυξη, δασοκομία, λιμάνι, φόρτωση και εκφόρτωση, λατομεία, μηχανήματα, κατασκευές, πετρέλαιο, χημική βιομηχανία κλπ.

• Αντικραδασμικά υποδήματα ασφαλείας: Η αντοχή σε διάτρηση είναι βαθμού 1, κατάλληλη για εξόρυξη, πυροπροστασία, κατασκευή, δασοκομία, ψυχρή εργασία, μηχανήματα και ούτω καθεξής.

• Ηλεκτρικά μονωμένα υποδήματα: κατάλληλα για ηλεκτρολόγους, ηλεκτρονικούς χειριστές, εγκαταστάτες καλωδίων, εγκαταστάτες υποσταθμών κλπ. Σημείωση: Κατάλληλο για περιβάλλον εργασίας με συχνότητα ισχύος μικρότερο από 1KV, το περιβάλλον εργασίας πρέπει να διατηρεί το ανώτερο στεγνό. Αποφύγετε την επαφή με αιχμηρά αντικείμενα, υψηλές θερμοκρασίες και διαβρωτικές ουσίες και ο πυθμένας δεν πρέπει να διαβρωθεί και να καταστραφεί.

• Αντιστατικά παπούτσια ασφαλείας: Μπορεί να αποβάλει τη συσσώρευση στατικού ηλεκτρισμού στο ανθρώπινο σώμα και είναι κατάλληλη για εύφλεκτους χώρους εργασίας, όπως χειριστές πρατηρίων βενζίνης και εργάτες πλήρωσης υγροποιημένου αερίου.

Προφυλάξεις για τα παπούτσια ασφαλείας

Σημείωση: Απαγορεύεται η χρήση ως μονωμένα παπούτσια.

Φορέστε αντιστατικά παπούτσια δεν πρέπει να φορούν μάλλινες παχιές κάλτσες ή να χρησιμοποιείτε μονωμένη εσωτερική σόλα ταυτόχρονα. τα αντιστατικά παπούτσια πρέπει να χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα με αντιστατικά ρούχα. τα αντιστατικά παπούτσια δεν ξεπερνούν κατά κανόνα τις 200 ώρες για τη δοκιμή αντοχής των παπουτσιών μία φορά, αν η αντίσταση δεν είναι Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντιστατικό παπούτσι εντός του προκαθορισμένου εύρους.

Υποδήματα ασφαλείας ανθεκτικά σε οξέα και αλκάλια: κατάλληλα για ηλεκτρολυτικές εργασίες, συλλέκτες οξέων, εργαζόμενους σε ηλεκτρόλυση, διανομείς υγρών, χημικούς χειριστές κλπ.

Σημείωση: Τα υποδήματα ανθεκτικά σε οξέα και αλκάλια μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε χώρους εργασίας με οξέα και αλκάλια με χαμηλή συγκέντρωση. αποφύγετε την επαφή με υψηλή θερμοκρασία, απότομη ζημιά στην άνω ή μοναδική διαρροή. εφαρμόστε νερό για να πλύνετε το όξινο και αλκαλικό υγρό στα παπούτσια μετά τη φθορά, στη συνέχεια Αφήστε να στεγνώσει και να αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως ή το στέγνωμα.

Επιλογή και χρήση υποδημάτων ασφαλείας

(1) Εκτός από τον κατάλληλο τύπο προστατευτικών υποδημάτων, είναι επίσης σημαντικό να τοποθετήσετε το πόδι και να το κάνετε άνετο. Είναι σημαντικό να επιλέξετε προσεκτικά το κατάλληλο μέγεθος προστατευτικού παπουτσιού.

(2) Τα προστατευτικά υποδήματα πρέπει να έχουν αντιολισθητικό σχεδιασμό, όχι μόνο για να προστατεύουν το ανθρώπινο πόδι από τραυματισμούς, αλλά και για την πρόληψη ατυχημάτων που προκαλούνται από τον χειριστή.

(3) Όλα τα είδη προστατευτικών παπουτσιών με διαφορετικές επιδόσεις πρέπει να πληρούν τους τεχνικούς δείκτες των αντίστοιχων προστατευτικών τους επιδόσεων, όπως τα δάχτυλα των ποδιών δεν έχουν υποστεί μώλωπες, τα πέλματα των ποδιών δεν έχουν μαχαιρωθεί και απαιτείται η μόνωση. Αλλά τα προστατευτικά παπούτσια δεν είναι παντοδύναμα.

(4) Πριν χρησιμοποιήσετε προστατευτικά υποδήματα, επιθεωρήστε ή δοκιμάστε προσεκτικά. Σε ηλεκτρικές και όξινες λειτουργίες, τα προστατευτικά υποδήματα που έχουν υποστεί βλάβη και είναι ραγισμένα είναι επικίνδυνα.

(5) Τα προστατευτικά υποδήματα πρέπει να διατηρούνται κατάλληλα μετά τη χρήση. Τα παπούτσια από καουτσούκ πρέπει να ξεπλένονται με νερό ή απολυμαντικό και να ξηραίνονται για να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους.

Επιλογή και χρήση προστατευτικών υποδημάτων

(1) Εκτός από τον κατάλληλο τύπο προστατευτικών υποδημάτων, είναι σημαντικό να τοποθετείται το πόδι και να το κάνει άνετο. Είναι σημαντικό να επιλέξετε προσεκτικά το κατάλληλο παπούτσι ραπτικής.

(2) Τα προστατευτικά υποδήματα πρέπει να έχουν αντιολισθητικό σχεδιασμό, όχι μόνο για να προστατεύουν το ανθρώπινο πόδι από τραυματισμούς, αλλά και για την πρόληψη ατυχημάτων που προκαλούνται από τον χειριστή.