Τη δημιουργία και την ανάπτυξη της βιομηχανίας συνθετικού καοτσούκ

- Oct 19, 2018-


Από το 1927-1928, J.C. Patrick των Ηνωμένων Πολιτειών για πρώτη φορά πολυσουλφίδιο καουτσούκ (Σουλφίδιο polytetraethylene). W.H. Carothers συντίθεται 2-χλωρο-1,3-βουταδιένιο με τη μέθοδο της Newland J.A. για να αποκτήσετε ένα ελαστικό νεοπρένιο.

Το 1931 DuPont πραγματοποίησε μια μικρή παραγωγή. Σοβιετικής Ένωσης χρησιμοποιείται η μέθοδος С.Β. Lebedev να συνθέσει βουταδιένιο από το αλκοόλ, και να χρησιμοποιήσει μέταλλο νάτριο ως καταλύτη για να πραγματοποιήσει υγρή φάση χύμα πολυμερισμός απόκτησης νάτριο βουταδιένιο. Το 1931, χτίστηκε μια μονάδα παραγωγής 10.000 τόννων.

Κατά την ίδια περίοδο, Γερμανία συντίθεται βουταδιένιο από την ασετυλίνη και το νάτριο ως καταλύτης για την προετοιμασία νάτριο βουταδιένιο. Στις αρχές της δεκαετίας του 1930, την καθιέρωση της θεωρίας μακρομοριακής δομής μακράς αλύσου της Γερμανίας H. Staudinger (1932) και πολυμερισμού θεωρίας της αλυσίδας από τη Σοβιετική Ένωση Σεμένοφ H.H. (1934) έθεσε τα θεμέλια για την πειθαρχία του πολυμερούς. Την ίδια στιγμή, ο πολυμερισμός διαδικασία και καουτσούκ ποιότητας έχουν επίσης βελτιωθεί σημαντικά. Τύποι εκπρόσωπος από καουτσούκ που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι: καουτσούκ από στυρόλιο-βουταδιένιο καουτσούκ, που λαμβάνονται από copolymerization βουταδιενίου και στυρολίου και νιτρίλιο καουτσούκ, που λαμβάνονται από copolymerization των ακρυλονιτρίλιο-βουταδιένιο.

Το 1935, η γερμανική εταιρεία παρουσίασε πρώτη καουτσούκ νιτρίλιο. Το 1937, η εταιρεία κατασκευάσει ένα εργοστάσιο καουτσούκ από στυρόλιο-βουταδιένιο καουτσούκ βιομηχανικής παραγωγής στο εργοστάσιο χημικών Buna. Λόγω της εξαιρετική συνολική απόδοση, καουτσούκ στυρολίου-βουταδιενίου εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη ποικιλία από συνθετικό καουτσούκ, καουτσούκ νιτρίλιο είναι ένα oil-resistant λαστιχένια και εξακολουθεί να είναι το κύριο είδος ειδικό λάστιχο. Είναι επίσης μία από τις πρώτες ύλες για μπότες από καουτσούκ ανθεκτικό στα λάδια.

Στις αρχές του 1940, λόγω την επείγουσα ανάγκη για πόλεμο, την ανάπτυξη και θέση σε λειτουργία της τεχνολογίας βουτυλοκαουτσούκ προήχθη. Το 1943, οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισε δοκιμαστική παραγωγή βουτυλικού λάστιχου. Μέχρι το 1944, η ετήσια παραγωγή βουτυλοκαουτσούκ τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά ήταν 1.320 τόνους και 2.480 τόνους, αντίστοιχα. Βουτυλικό καουτσούκ είναι ένα είδος αεροστεγές συνθετικό καουτσούκ. Είναι κατάλληλο για όλα τα είδη των προστατευτικές μπότες. Είναι η πρώτη επιλογή για λαστιχένιες μπότες κατασκευή εργοστασίων. Αργότερα, υπάρχουν πολλές νέες ποικιλίες από ειδικό καουτσούκ, όπως η General Electric Company. Σιλικόνης καουτσούκ παρήχθη το 1944, και καουτσούκ πολυουρεθάνης (βλ. πολυουρεθάνη) παρήχθη στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές του 1940.

Κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, η Ιαπωνία καταλαμβάνει το φυσικό καουτσούκ που παράγουν περιοχές όπως η Μαλαισία, η οποία θα προωθήσει περαιτέρω την ανάπτυξη και την παραγωγή συνθετικού καουτσούκ στη Βόρεια Αμερική και τη Σοβιετική Ένωση, η οποία αυξήθηκε συνθετικό ελαστικό στον κόσμο παραγωγής από 23.12 kt το 1939 στο 885,5 το 1944. KT. Μετά τον πόλεμο, την παραγωγή συνθετικού καουτσούκ κυμάνθηκε μεταξύ 432.9 και 893.9 kt μεταξύ 1945 και 1952 ως παροχή φυσικού καουτσούκ που επαναλαμβάνεται.