Μιλώντας για την κωδικοποίηση υλικού στο σύστημα ERP των υποδηματοποιών

- Nov 05, 2018-

Μιλώντας για την κωδικοποίηση υλικού στο σύστημα ERP των υποδηματοποιών


Εισαγωγή

Προς το παρόν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο έντονος ανταγωνισμός της αγοράς και να βελτιωθεί ολοκληρωτικά η διαχείριση των επιχειρήσεων, πολλές επιχειρήσεις κατασκευής υποδημάτων (συμπεριλαμβανομένων των κατασκευαστών επαγγελματικών ελαστικών μπότες) εξετάζουν το ενδεχόμενο εφαρμογής του συστήματος ERP (enterprise resource planning) . Το σύστημα προγραμματισμού παραδοσιακών υλικών απαιτήσεων (ERP) ή το σύστημα προγραμματισμού πόρων παραγωγής (MRPII) αναβαθμίζεται στο σύστημα προγραμματισμού πόρων των επιχειρήσεων. Αφού αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε το σύστημα ERP, ένα από τα πρώτα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε ήταν το πρόβλημα της κωδικοποίησης υλικού. Το πρόβλημα της κωδικοποίησης υλικού φαίνεται να είναι ένα πολύ απλό πρόβλημα, αλλά αν δεν μπορούμε να δώσουμε αρκετή προσοχή, είναι πιθανό να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην εφαρμογή του συστήματος ERP: μπορεί να επηρεάσει την αποδοτικότητα λειτουργίας του συστήματος, επιβάρυνση και λειτουργία του συστήματος. Η αντίσταση των ανθρώπων μπορεί να οδηγήσει στην παράλυση ολόκληρου του συστήματος. Επομένως, η σωστή, επιστημονική και λογική κωδικοποίηση υλικού θα αποτελέσει προϋπόθεση για την επιτυχή και ομαλή υλοποίηση του συστήματος ERP.

Αυτό το άρθρο αποτελεί σύνοψη κάποιων εμπειριών στο σύστημα διαχείρισης πληροφοριών για τα παπούτσια, το οποίο μπορεί να παράσχει κάποια αναφορά για την κωδικοποίηση υλικού του συστήματος ERP για επιχειρήσεις κατασκευής παπουτσιών.


Η αρχή της κωδικοποίησης των υλικών

Προκειμένου να υλοποιηθεί η σημασία της κωδικοποίησης υλικών για εταιρείες που εφαρμόζουν συστήματα ERP, πρέπει πρώτα να καθορίσουμε με σαφήνεια τις βασικές μας αρχές κωδικοποίησης.

1. Επιστημονικές αρχές

Η επιστημονική κωδικοποίηση των υλικών είναι η πρώτη αρχή της κωδικοποίησης των υλικών. Ο λεγόμενος επιστημονικός χαρακτήρας σημαίνει ότι η δομή, η σύνθεση και το μήκος του κώδικα υλικού πρέπει να είναι επιστημονικές και εύλογες. Συχνά συναντάμε το υλικό προσωπικού κωδικοποίησης της εταιρείας, ακόμα και την ανώτατη διεύθυνση της εταιρείας. Είναι πάντα επιθυμητό να αντικατοπτρίζονται όλες οι ιδιότητες υλικού του υλικού στον κώδικα υλικού, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να γνωρίζουν τι είναι με μια ματιά από τον κώδικα υλικού. Ωστόσο, έχουμε πραγματικά τέτοια αναγκαιότητα στην πραγματική εργασία; Πόσοι άνθρωποι στην εταιρεία μας μπορούν πραγματικά να περιγράψουν το υλικό με ακρίβεια από χιλιάδες κωδικούς υλικού; Ακόμη και αν κάποιος μπορεί, τι σημαίνει για την εταιρεία; Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ιδιαίτερα ξεκάθαρο είναι ότι ο βασικός σκοπός της κωδικοποίησης υλικού είναι να διευκολύνει την ηλεκτρονική διαχείριση των επιχειρήσεων και να διευκολύνει την κατανόηση, τον εντοπισμό και τη λειτουργία των υπολογιστών. Δεν είναι πραγματικά για τους διαχειριστές και τους χειριστές μας. Στην πραγματικότητα, δεν θα δούμε τον κώδικα υλικού σε οποιαδήποτε αυλή χωρίς να εξετάσουμε την περιγραφή του υλικού! Ως εκ τούτου, ο τρόπος επιστημονικής και λογικής κωδικοποίησης των υλικών πρέπει να είναι η πρώτη αρχή της υλικής κωδικοποίησης της εταιρείας μας.

2. Κανονιστικές αρχές

Η αποκαλούμενη τυποποίηση κωδικοποίησης υλικού σημαίνει ότι η ιδιότητα κωδικοποίησης υλικού, το μήκος κωδικοποίησης, το μέγεθος γραμματοσειράς κ.λπ. θα πρέπει να είναι κατά βάση ενιαία. Αν και στην κωδικοποίηση υλικού γενικών συστημάτων ERP, μπορούμε να επιτρέψουμε τη χρήση κεφαλαίων και μικρών γραμμάτων, αριθμών και ακόμη και κινεζικών χαρακτήρων ή άλλων ειδικών συμβόλων, αλλά αν δεν έχουμε ομοιόμορφες και τυποποιημένες αρχές κωδικοποίησης υλικού, αυτό θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε σύγχυση των κωδικοποιητών μας και μπορεί επίσης να οδηγήσει σε επαναλαμβανόμενη κωδικοποίηση υλικών, η οποία με τη σειρά της επηρεάζει την αποτελεσματικότητα και την ακρίβεια του συστήματος. Ως εκ τούτου, στην κωδικοποίηση υλικού, θα πρέπει να καθιερώσουμε μια βασική προδιαγραφή ενιαίου κωδικοποίησης υλικού. Η ομοιόμορφη και τυποποιημένη κωδικοποίηση των υλικών θα είναι επωφελής για τους φορείς εκμετάλλευσης υπολογιστών μας, ιδίως εκείνους που εμπλέκονται στη δημιουργία βασικών υλικών, όπως είναι οι φορείς εκμετάλλευσης BOM κ.λπ., για να βρουν σημαντικές πληροφορίες και να δημιουργήσουν αρχεία όπως BOM τύπου υποδημάτων, του συνόλου του φορέα εκμετάλλευσης. αποτελεσματικότητα. Επιπλέον, η ομοιόμορφη τυποποιημένη κωδικοποίηση υλικού εξασφαλίζει την ακεραιότητα και την αισθητική της παραγωγής.

3, η αρχή της πρακτικότητας

Η πρακτική αρχή της κωδικοποίησης υλικών σημαίνει ότι όταν χτίζουμε υλικά και αρχεία, θα πρέπει να ακολουθήσουμε τις συνήθεις αρχές για την κωδικοποίηση των υλικών και θα πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη τις εργασιακές μας συνήθειες. Στις περισσότερες επιχειρήσεις κατασκευής υποδημάτων, η "Παραγγελία Παραγγελίας Παραγωγής" (ορισμένα εργοστάσια ονομάζονται "σχεδιασμός" ή "τάξη εργασίας παραγγελιών") είναι συχνά τα κύρια υλικά, όπως τα δερμάτινα υλικά ή υλικά από απομίμηση δέρματος. Σύμφωνα με αυτό, μπορεί να είναι υφασμάτινα υλικά, αφρός και υλικά μεσαίας σόλας. Με αυτό τον τρόπο πρέπει να δώσουμε προσοχή στα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα υλικά και χρώματα στην εμπρόσθια θέση, όταν γράφετε κατηγορίες υλικών, καλές κατηγορίες, χρώματα υλικών και συγκεκριμένους κωδικούς υλικών. Για παράδειγμα, στο παγκοσμίου φήμης κατασκευαστή υποδημάτων, τα δερμάτινα υλικά είναι συχνά τα πιο σημαντικά υλικά και τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα υλικά. Εάν η κατηγορία υλικού μας αντιπροσωπεύεται από γράμματα, τότε μπορούμε να ορίσουμε τον μεγάλο κωδικό κλάσης δερμάτινων υλικών στο Α, με αυτό τον τρόπο, όταν επιλέγουμε τις πληροφορίες υλικού, το δερμάτινο υλικό θα εμφανιστεί στην εμπρόσθια θέση. Όλα τα δεδομένα εξόδου υλικού, δερμάτων, θα εμφανιστούν επίσης στην πρώτη θέση.

4, η αρχή της επεκτασιμότητας

Η αρχή της εκτατότητας της κωδικοποίησης υλικών σημαίνει ότι πρέπει να δώσουμε προσοχή στην προετοιμασία της κωδικοποίησης των υλικών (στην πραγματικότητα όλες οι βασικές λειτουργίες κωδικοποίησης δεδομένων είναι οι ίδιες) προκειμένου να διασφαλιστεί η δημιουργία νέων υλικών για τέτοια υλικά. Γνωρίζουμε ότι τα νέα υλικά αναδύονται το ένα μετά το άλλο και εμφανίζονται συνεχώς νέα προϊόντα. Αυτό μπορεί να απαιτήσει την προσθήκη νέων υλικών ανά πάσα στιγμή. Εάν κάνουμε την κωδικοποίηση των υλικών υπερβολικά συμπαγή και δεν μας αφήνει χώρο, θα μας κάνει νέα υλικά. Δύσκολο να γράψω.


Η ταξινόμηση των υλικών για τις εταιρείες υποδημάτων

Παρόλο που τα υλικά που χρησιμοποιεί μια εταιρεία κατασκευής υποδημάτων μπορούν να αναγνωριστούν σε χιλιάδες και δεκάδες χιλιάδες, και παρόλο που συνεχώς αναπτύσσονται και αναδύονται νέα υλικά, δεν είναι δύσκολο να τα ταξινομήσετε. Σε γενικές γραμμές, οι κατηγορίες υποδημάτων μπορούν να χωριστούν σε: δερμάτινα υλικά, δερμάτινα υλικά, υλικά από ύφασμα, υλικά επεξεργασίας, βοηθητικά υλικά, υλικά κάτω, υλικό, χημικά υλικά, υλικά συσκευασίας. Ωστόσο, επειδή τα κύρια προϊόντα των διαφορετικών εργοστασίων υποδημάτων είναι διαφορετικά, ακόμα κι αν είναι τα ίδια, τα κύρια υλικά του εργοστασίου μπορεί να είναι διαφορετικά λόγω διαφορετικών βαθμών. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να ταξινομηθούν ανάλογα με τις πραγματικές συνθήκες των εργοστασιακών υλικών. Για παράδειγμα, στα αθλητικά παπούτσια υψηλών προδιαγραφών, τα παπούτσια εργασίας και τα γυναικεία παπούτσια, τα πιο χρησιμοποιημένα υλικά είναι όλα τα είδη δερμάτινων υλικών. Στη συνέχεια, όταν διαιρούμε τις κατηγορίες υλικών, μπορούμε να χωρίσουμε τα δερμάτινα υλικά σε διάφορες κατηγορίες, όπως το Cowhide, το δέρμα χοίρου, το δέρμα προβάτων, το τρελό δέρμα αλόγου κλπ. Οι επιχειρήσεις παραγωγής παπουτσιών που παράγουν αθλητικά παπούτσια χαμηλής ποιότητας, γυναικεία παπούτσια ή άλλα τα υποδήματα χρησιμοποιούν περισσότερα PU, PVC, υφάσματα ύφασμα, κλπ. Στη συνέχεια, τα δερμάτινα υλικά τα ταξινομούμε σε μια μεγάλη κατηγορία, δηλαδή "δέρμα υλικό". Για τεχνητά υλικά, ταξινομούνται σε διάφορες κατηγορίες, όπως υλικά PU, υλικά PVC και άλλα υλικά από τεχνητό δέρμα. Τα υφάσματα μπορούν επίσης να χωριστούν σε διάφορες κατηγορίες, όπως καμβά και άλλα υφάσματα.

Ομοίως, στην ταξινόμηση κατηγοριών υλικών, πρέπει επίσης να καθορίσουμε τα δεδομένα αρχείου κατηγορίας ανάλογα με την ποσότητα των υλικών, τα οποία μπορούν να ταξινομηθούν με παχιά γραμμή ή με λεπτότερο τρόπο. Γενικά, αν ένας συγκεκριμένος τύπος υλικού χρησιμοποιείται λιγότερο, ταξινομείται με παχείς γραμμές, ενώ εάν ένα συγκεκριμένο είδος υλικού είναι το κύριο υλικό του εργοστασίου, χρησιμοποιείται μια λεπτότερη ταξινόμηση. Παραδείγματος χάριν, στο εργοστάσιο γυναικείων υποδημάτων, το ύφασμα ματιών χρησιμοποιείται λιγότερο ή δεν χρησιμοποιείται πολύ, τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άμεσα το "πλέγμα πλέγματος" ως ωραία κατηγορία, ανεξάρτητα από την υφή του, το βάρος κλπ. Ωστόσο, στο αθλητικό εργοστάσιο παπουτσιών, υπάρχουν πολλοί τύποι υφάσματος πλέγματος. Απλά διαιρώντας το σε μια ωραία κατηγορία "υφάσματος μάτι" μπορεί να προκαλέσει πολλή ταλαιπωρία, έτσι στο υφασμάτινο ύφασμα, το πλέγμα των ματιών είναι ενσωματωμένο σε διάφορες ωραίες κατηγορίες. Όπως "K083 mesh", "K093 mesh" και ούτω καθεξής.

Εν ολίγοις, η ταξινόμησή μας των υλικών πρέπει να βασίζεται στις συγκεκριμένες συνθήκες του εργοστασίου. Οι υλικοί μας ταξινομητές θα πρέπει να έχουν πλήρη κατανόηση και γνώση των υλικών στο εργοστάσιό μας. Διαφορετικά, θα δημιουργήσει πολύ προβλήματα στην μελλοντική μας λειτουργία.


Η σύνθεση του υλικού της σύνθεσης του υλικού

Μπορούμε εύκολα να ανακαλύψουμε από τις υλικές περιγραφές των διαφόρων υποδηματοποιών ότι τα περισσότερα από τα υλικά κατασκευής υποδημάτων περιλαμβάνουν μόνο τρία χαρακτηριστικά: το όνομα υλικού (κατηγορία υλικών), το χρώμα του υλικού και τις προδιαγραφές υλικού. Μερικά υλικά μπορεί να περιλαμβάνουν γραμμές (όπως μερικά δερμάτινα υλικά), γραμμάρια βάρους (όπως υλικά πλέγματος, αφρό, κλπ.), Αριθμοί καλουπιών (όπως υλικά εξωτερικής σόλας) και ούτω καθεξής. Ως εκ τούτου, για τις ιδιότητες των υλικών, μπορούμε να τα χωρίσουμε σε βασικές και ειδικές ιδιότητες. Τα βασικά χαρακτηριστικά είναι: η κατηγορία υλικών, η ταξινόμηση υλικών, το χρώμα του υλικού, οι προδιαγραφές υλικού κ.λπ. Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα είναι: υφή υλικού, αριθμός μοντέλου, βάρος γραμμαρίου κλπ. Στη συνέχεια, ο κωδικός υλικού μας πρέπει να περιλαμβάνει τις βασικές ιδιότητες των υλικών, δηλαδή την κατηγορία υλικών (μεγάλες κατηγορίες, ταξινόμηση), το χρώμα του υλικού, τις προδιαγραφές υλικών και τον αύξοντα αριθμό.


Το μήκος της κωδικοποίησης και της κωδικοποίησης των ιδιοτήτων του υλικού

1, η κατηγορία υλικών

Η κλάση υλικού είναι σχετικά μικρή και μπορεί να εκφραστεί σε 1 byte. Η πρότασή μου είναι ότι η κατηγορία υλικών υποδεικνύεται με κεφαλαία γράμματα στην αγγλική γλώσσα. Όπως A-δέρμα υλικό? Β --- PVC --- PU και ούτω καθεξής.

2, ταξινόμηση υλικού

Η ταξινόμηση υλικού είναι στην πραγματικότητα ένα συμπλήρωμα στην ταξινόμηση των υλικών, στην πραγματικότητα, το όνομα του υλικού, όπως αντι-γούνα, μαλακή ζύμη, χάντρα δέρμα και ούτω καθεξής. Δεδομένου ότι η ταξινόμηση των υλικών είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή της μεγάλης κλάσης, υπάρχουν δεκάδες και εκατοντάδες κατηγορίες υλικών σε μια μεγάλη κατηγορία, οπότε πρόκειται να γραφτεί από 3-4 byte. Η πρότασή μου είναι ότι η ταξινόμηση των υλικών εκφράζεται κατά προτίμηση σε 4 bytes, ο αριθμός των οποίων υποδηλώνεται με αγγλικά κεφαλαία γράμματα και αριθμούς. Όπως το δέρμα χάντρα ---- AA01, το πρώτο Α είναι το υλικό μιας μεγάλης κατηγορίας δέρματος, το δεύτερο έως το τέταρτο bytes αντιπροσωπεύουν το δέρμα των σφαιριδίων.

3, χρώμα υλικού

Οι κατασκευαστές υποδημάτων έχουν πολύ αυστηρό έλεγχο στο χρώμα των υλικών. Η χρωματική εκτροπή οποιουδήποτε υλικού μπορεί να οδηγήσει σε κακή ποιότητα των τελειωμένων παπουτσιών. Είναι ακόμη χαρακτηρισμένο ως προϊόντα Β και C, ειδικά για ΚΑΕ που παράγουν γνωστά εμπορικά σήματα. Πιο αυστηρή, ακόμη και σκληρή. Επομένως, η διαχείριση του υλικού χρώματος είναι πολύ σημαντική για τους κατασκευαστές υποδημάτων! Για το λόγο αυτό, πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή κατά την κωδικοποίηση του χρώματος των υλικών. Η πρότασή μου είναι ότι η κωδικοποίηση των χρωμάτων των υλικών πρόκειται να αποτελείται από 5 bytes, που αντιπροσωπεύονται από κεφαλαία αγγλικά γράμματα και αριθμούς, με το πρώτο και το δεύτερο ψηφίο σε λευκή σειρά και BL σε μπλε σειρά. Τα τελευταία τρία bytes χρησιμοποιούνται για να γράψουν ένα συγκεκριμένο χρωματικό κώδικα. Σύμφωνα με το σχήμα κωδικοποίησης των παραπάνω χρωμάτων, μπορούμε να επεξεργαστούμε λευκά, λευκά, λευκά και λευκά, αντίστοιχα, σε WH000, WH001, WH002, WH003 και ούτω καθεξής.

Φυσικά, μια άλλη μέθοδος είναι να χρησιμοποιήσετε απευθείας τον διεθνή πρότυπο χρωματικό αριθμό ως τον αριθμό χρώματος υλικού, αλλά το πρόβλημα αυτής της κωδικοποίησης είναι ότι ο διεθνής πρότυπος χρωματικός αριθμός ορισμένων χρωμάτων υπερβαίνει τα 5 bytes και ορισμένοι αριθμοί χρωμάτων είναι μικρότεροι από 5 λέξεις. Τα τμήματα και οι διεθνείς τυποποιημένοι αριθμοί χρωμάτων είναι σχεδόν όλοι εκφρασμένοι σε αριθμούς, πράγμα που θα αυξήσει τα προβλήματα του χειριστή κατά την εργασία στο σύστημα. Επιπλέον, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πολλά χρώματα είναι πολύ δύσκολο να εκφραστούν στα κινέζικα. Μπορείτε να προσθέσετε τους τυπικούς τους αριθμούς χρωμάτων στα ονόματα χρωμάτων τους, όπως το λευκό πανί 19-1703.

4, προδιαγραφές υλικού

Στις επιχειρήσεις παραγωγής υποδημάτων, οι περισσότερες προδιαγραφές υλικού αναφέρονται στο πάχος ή το πλάτος του υλικού. Οι προδιαγραφές του "δερμάτινου υλικού" γενικά αναφέρονται στο πάχος του δέρματος, όπως 1,0 ~ 1,2 mm, 1,2 ~ 1,4 mm, 1,4 ~ 1,6 mm, κλπ. Etc. Οι προδιαγραφές "ύφασμα ύφασμα" περιλαμβάνουν γενικά το πάχος και το πλάτος, όπως 1.2mm λευκό PVC54, λευκό 4mmKF3604 και ούτω καθεξής. Από τις παραπάνω προδιαγραφές, μπορούμε να δούμε: (1) οι προδιαγραφές των υλικών εκφράζονται σχεδόν πάντα με αριθμούς. (2) οι αριθμοί που υποδεικνύουν τις προδιαγραφές είναι γενικά δύο ή τρεις. Ως εκ τούτου, η προδιαγραφή υλικού προορίζεται να εκφράζεται σε 2 ή 3 bytes, 1.2 ~ 1.4mm μπορούμε να γράψουμε "124" ή "12", 1.4 ~ 1.6mm μπορούμε να γράψουμε "146" ή "14", και 36 " "μπορούμε να γράψουμε απευθείας" 360 "" 440 "ή" 36 "" 46 ".

5, υφή υλικού

Στις επιχειρήσεις παραγωγής υποδημάτων, μόνο μερικά δερμάτινα και τεχνητά δερμάτινα υλικά έχουν μια έννοια σιτηρών. Επομένως, υπάρχει πάντα μια μεγάλη διαμάχη σχετικά με το αν οι ιδιότητες της υφής του υλικού πρέπει να εισέλθουν στην κωδικοποίηση του υλικού. Νομίζω ότι δεν υπάρχουν πολλές γραμμές υφής και μόνο μερικά δερμάτινα και απομιμήσεις δέρματος έχουν υφή, οπότε η σημασία του χαρακτηριστικού υφής στον υλικό κώδικα δεν είναι μεγάλη. Φυσικά, αν πραγματικά πιστεύετε ότι είναι απαραίτητο να ενσωματώσετε τα χαρακτηριστικά υφής υλικού στον κώδικα υλικού, τότε το χαρακτηριστικό γνώρισμα υφής υλικού αντιπροσωπεύεται από 2 bytes. R8, μπορούμε να το αντιπροσωπεύσουμε απευθείας ως R8 ή να χρησιμοποιήσουμε απευθείας τον αύξοντα αριθμό. 01 να εκφράσω.

6, ο σειριακός αριθμός

Ο αύξων αριθμός υλικού χρησιμοποιείται κυρίως για τη διάκριση των λειτουργιών κωδικοποίησης υλικών με πολύ μικρές διαφορές υλικών και τέτοια υλικά είναι γενικά λιγότερα. Επομένως, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον αύξοντα αριθμό υλικού για να αντιπροσωπεύουμε 1 ~ 2 byte. Φυσικά, για την επεξεργασία των υλικών, προκειμένου να γίνει καλύτερη διάκριση, ο αύξων αριθμός μπορεί να είναι μερικοί ακόμη, συνήθως 3 έως 4 είναι κατάλληλοι.


Το σχήμα κωδικοποίησης

Σύμφωνα με την αρχή της κωδικοποίησης υλικού παραπάνω, ο κωδικός υλικού της επιχείρησης κατασκευής υποδημάτων αποτελείται από γράμματα και αριθμούς 12 ~ 16 (bit). Το ειδικό σχήμα κωδικοποίησης έχει ως εξής:

Υλικό Κατηγορία Κωδικός υλικού Χαρακτηριστικό Σύνθεση Υλικό Κωδικός Μήκος

Δερμάτινο υλικό Κατηγορία υλικού + χρώμα υλικού + προδιαγραφή υλικού + (υφή υλικού) + αύξων αριθμός 14 ~ 16

Απομιμημένο δέρμα υλικό Κατηγορία υλικού + χρώμα υλικού + προδιαγραφή υλικού + (υφή υλικού) + αύξων αριθμός 14 ~ 16

Υλικό υφάσματος Χρώμα υλικού + προδιαγραφή υλικού + αριθμός σειράς 14

Αφρώδες υλικό Χρώμα υλικού + προδιαγραφή υλικού + αριθμός σειράς 14

Βοηθητικά υλικά Χρώμα υλικού + προδιαγραφή υλικού + αριθμός σειράς 14

Υλικά επεξεργασίας Χρώμα υλικού + προδιαγραφές υλικού + αριθμός σειράς 16

Υλικό υλικού εξωτερικής σόλας χρώμα + προδιαγραφή υλικού + αύξων αριθμός 14

Χημικά Υλικά Χρώμα Υλικού + Προδιαγραφές Υλικού + Σειριακός Αριθμός 14

Υλικά συσκευασίας Χρώμα υλικού + προδιαγραφές υλικού + αριθμός σειράς 14