Χαρακτηριστικά και απόδοσης συνθετικού καουτσούκ

- Oct 18, 2018-

πλεονέκτημα

Τα υλικά από συνθετικό καουτσούκ έχουν εξαιρετική αντοχή στη θερμότητα, αντοχή στην ψύξη, αντίσταση στη διάβρωση και επηρεάζονται λιγότερο από περιβαλλοντικούς παράγοντες. Τα υλικά από συνθετικό καουτσούκ μπορούν να χρησιμοποιηθούν κανονικά μεταξύ 60 μοιρών και 250 μοιρών.

Μειονέκτημα

Το κύριο μειονέκτημα είναι ότι το εφελκυστικό του αποτέλεσμα είναι σχετικά χαμηλό και η αντοχή σε σχίσιμο και οι μηχανικές ιδιότητες είναι επίσης κακές. Ως εκ τούτου, στην παραγωγή μπότας από καουτσούκ, δεν είναι δυνατή η απευθείας χρήση συνθετικού καουτσούκ και είναι απαραίτητο να συνεργαστούμε με διάφορα στοιχεία και διαδικασίες για να επιτύχουμε διάφορες επιδόσεις των καουτσούκ μπότες.

Φυσικές ιδιότητες

Η απόδοσή του κυμαίνεται από μονομερές έως μονομερές και η απόδοση μερικών ποικιλιών είναι παρόμοια με εκείνη του φυσικού καουτσούκ. Ορισμένα συνθετικά λάστιχα έχουν ανώτερη θερμοκρασία, αντοχή στην τριβή, αντοχή στη γήρανση, αντίσταση στη διάβρωση ή αντοχή σε λάδι στο φυσικό καουτσούκ.

Χημικές ιδιότητες

Το συνθετικό καουτσούκ είναι μία ποικιλία ενώσεων πολυμερούς οι οποίες πολυμερίζονται με διαφορετικά μονομερή υπό τη δράση ενός εκκινητή. Τα μονομερή περιλαμβάνουν βουταδιένιο, στυρένιο, ακρυλονιτρίλιο, ισοβουτυλένιο, χλωροπρένιο και τα παρόμοια. Η διαδικασία πολυμερισμού περιλαμβάνει πολυμερισμό γαλακτώματος, πολυμερισμό διαλύματος, πολυμερισμό εναιωρήματος και μαζικό πολυμερισμό.