Ειδικοί δείκτες απόδοσης ασφαλείας, προστασίας και υποδημάτων εργασίας

- Nov 02, 2018-

Το Ευρωπαϊκό Πρότυπο EN 344: 1997 "Ειδικά Παπούτσια Ασφαλείας, Προστατευτικά Υποδήματα και Παπούτσια για την Εργασία", το οποίο αναπτύχθηκε από την Τεχνική Επιτροπή CEN / TC61 για την "Προστασία των ποδιών και των ποδιών" και τη γραμματεία του λειτουργεί από την BSI. Αυτό το πρότυπο καθορίζει τους δομικούς σχεδιασμούς και τους δείκτες επιδόσεων των υποδημάτων ασφαλείας, όπως τα παπούτσια, το πάνω μέρος, τα παπούτσια, τις γλώσσες, την εσωτερική σόλα και την εξωτερική σόλα. Οι μέθοδοι δοκιμής κάθε στοιχείου που προδιαγράφεται στο πρότυπο είναι παρόμοιες με άλλες παρόμοιες προδιαγραφές και η αρχή της μεθόδου εφαρμόζεται επίσης γενικά στα περισσότερα παπούτσια ασφαλείας. Οι κύριοι δείκτες είναι:


1 Αντίσταση κατά του Baotou

Η δοκιμή κρούσης πραγματοποιείται με σφυρί χτυπήματος χάλυβα συγκεκριμένου βάρους. Το ύψος του διακένου κάτω από το καπάκι των δακτύλων πρέπει να είναι μικρότερο από την καθορισμένη τιμή όταν το καπάκι των δαχτύλων υφίσταται κρούση και η διάτρηση δεν πρέπει να παρουσιάζει ρωγμές διείσδυσης στην κατεύθυνση του άξονα δοκιμής. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εθνικά πρότυπα έχουν διαφορετικούς κανονισμούς σχετικά με το βάρος, τις προδιαγραφές, το ύψος πρόσκρουσης και την κατασκευή της δοκιμαστικής μηχανής. Πρέπει να διακρίνεται η πραγματική δοκιμή.


2 αντιπαρασιτικές επιδόσεις

Η δοκιμαστική μηχανή είναι εφοδιασμένη με μια πλάκα πίεσης στην οποία είναι τοποθετημένο το δοκιμαστικό καρφί. Το νυχίο δοκιμής είναι μια άκρη με αιχμηρή άκρη και η σκληρότητα της κεφαλής του νυχιού πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 60HRC. Το μοναδικό δείγμα τοποθετήθηκε στο σασί της μηχανής δοκιμής σε τέτοια θέση ώστε το νυχίο δοκιμής να διατρυπήθηκε μέσω της εξωτερικής σόλας και το δοκιμαστικό καρφί διέσχισε τη σόλα με ρυθμό / min ± t / min μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διείσδυση και το ζητήθηκε η μέγιστη απαιτούμενη δύναμη. Τέσσερα σημεία επιλέγονται σε κάθε σέλα για δοκιμή (τουλάχιστον ένα από τα οποία βρίσκεται στη φτέρνα) και τα σημεία δεν είναι μικρότερα από το ένα από το άλλο και η απόσταση από την εσωτερική κάτω ακμή είναι μεγαλύτερη. Ο πυθμένας του αντιολισθητικού μπλοκ θα πρέπει να τρυπηθεί μεταξύ των μπλοκ. Δύο από τα τέσσερα σημεία θα πρέπει να ελέγχονται σε απόσταση 10 μέτρων από τη γραμμή ακμής του πυθμένα της εγκατάστασης. Εάν η υγρασία επηρεάζει τα αποτελέσματα, η σόλα πρέπει να βυθίζεται σε ± 1 απιονισμένο νερό για 16 ± 1 ώρα πριν από τη δοκιμή.


3 Ηλεκτρικές ιδιότητες αγώγιμων υποδημάτων και αντιστατικών παπουτσιών

Μετά την προσαρμογή του δείγματος του παπουτσιού σε ξηρή και υγρή ατμόσφαιρα, η καθαρή χαλύβδινη σφαίρα γεμίζεται στο ανθρώπινο παπούτσι και τοποθετείται πάνω στη μεταλλική συσκευή ανίχνευσης και οι δύο πρώτοι καθετήρες και ο τρίτος καθετήρας μετριούνται με τη χρήση ενός προδιαγεγραμμένου ανιχνευτή αντίστασης. Αντίσταση μεταξύ. Υπό κανονικές συνθήκες, τα αγώγιμα παπούτσια απαιτούν αντίσταση δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από l00K ohms. τα αντιστατικά παπούτσια απαιτούν αντίσταση μεταξύ 100K ohms και ohms.


4 απόδοση θερμομόνωσης

Λαμβάνοντας το παπούτσι ως δείγμα, το θερμοστοιχείο τοποθετείται στο κέντρο της περιοχής σύνδεσης με σόλα και η χαλύβδινη σφαίρα γεμίζεται στο παπούτσι. Ρυθμίστε τη θερμοκρασία του λουτρού άμμου στο παπούτσι, τοποθετήστε το παπούτσι πάνω του, κάντε την άμμο να έρθει σε επαφή με την εξωτερική σόλα του παπουτσιού και χρησιμοποιήστε τη συσκευή ελέγχου θερμοκρασίας που είναι συνδεδεμένη στο θερμοστοιχείο για να μετρήσετε τη θερμοκρασία της εσωτερικής σόλας και τον αντίστοιχο χρόνο για να δώσετε η θερμοκρασία. Αυξήστε την καμπύλη. Η θερμοκρασία αυξήθηκε από 30 λεπτά μετά την τοποθέτηση του δείγματος στο λουτρό άμμου. Γενικά, τα θερμομονωτικά παπούτσια απαιτούν η αύξηση της θερμοκρασίας της εσωτερικής επιφάνειας του πυθμένα να είναι μικρότερη από.


5 ιδιότητες απορρόφησης ενέργειας του τμήματος πτέρνας

Το όργανο δοκιμής έχει μέγιστο φορτίο συμπίεσης 6000 N και είναι εφοδιασμένο με διάταξη για την καταγραφή χαρακτηριστικών φορτίου / παραμόρφωσης. Το παπούτσι με τη φτέρνα τοποθετείται σε μια χαλύβδινη πλάκα και η διάτρηση δοκιμής τοποθετείται στην εσωτερική πλευρά του τμήματος πτέρνας έναντι της εσωτερικής σόλας. Το φορτίο εφαρμόστηκε σε ρυθμό / λεπτό ± λεπτό. Η καμπύλη φορτίου / συμπίεσης απεικονίζεται γραφικά και υπολογίζεται η απορροφημένη ενέργεια Ε, εκφραζόμενη σε ζεύγη.


6 Απαιτήσεις για την ολισθαίνουσα εξωτερική σόλα

Το πρότυπο αυτό ορίζει τον αντιολισθητικό συντελεστή της σόλας, αλλά καθορίζει το σχεδιασμό και τις προδιαγραφές του αντιολισθητικού συγκροτήματος, όπως το πάχος της σόλας, το ύψος του αντιολισθητικού συγκροτήματος και η απόσταση από την άκρη του αποκλειστική.


www.safttofootwear.com