Μερικές λανθασμένες μεθόδους αντιστατικού στα εργοστάσια ηλεκτρονικών

- Nov 20, 2018-


Ο στατικός ηλεκτρισμός είναι ένα κοινό φυσικό φαινόμενο. Όταν τρίβονται δύο διαφορετικά υλικά, παράγεται ηλεκτροστατικό φορτίο λόγω της μεταφοράς ηλεκτρονίων. Τα αντικείμενα που λαμβάνουν ηλεκτρόνια είναι αρνητικά φορτισμένα και αντικείμενα που χάνουν ηλεκτρόνια είναι θετικά φορτισμένα. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται τριβοηλεκτρική φόρτιση.


Δεν μπορεί να αγνοηθεί η βλάβη της ηλεκτροστατικής εκφόρτισης στη συσκευή. Ορισμένα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομική ζημία που προκαλείται από τη στατική ζημιά των ηλεκτρονικών προϊόντων κάθε μέρα στον κόσμο μπορεί να φτάσει πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ, περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Ένας αντιπροσωπευτικός μεγάλης κλίμακας κατασκευαστής συσκευών CMOS επέστρεψε στη συσκευή λόγω προβλημάτων ποιότητας τους πρώτους επτά μήνες μετά την αποστολή και το 28% σχετίζεται άμεσα με ηλεκτροστατικές βλάβες, γεγονός που αντιπροσωπεύει το υψηλότερο ποσοστό αποτυχίας. Επομένως, όλα τα εργοστάσια ηλεκτρονικών έχουν πολύ υψηλές αντιστατικές απαιτήσεις.Σε πολλά εργοστάσια ηλεκτρονικών, χρησιμοποιούν πολλά αντιστατικά προϊόντα. Γιατί συχνά προκύπτουν στατικές ζημιές; Ας μιλήσουμε για τις κοινές αντιστατικές μεθόδους που είναι κοινές στα εργοστάσια.


1. Δεν υπάρχει εξοπλισμός αντιστατικού ελέγχου των προϊόντων


Το πιο συνηθισμένο λάθος είναι ότι πολλές εταιρείες έχουν αγοράσει πολλά αντιστατικά προϊόντα, αλλά δεν έχουν αγοράσει μερικά κοινά μέσα αντιστατικής δοκιμής προϊόντων. Γνωρίζουμε ότι κάθε προϊόν έχει μια συγκεκριμένη περίοδο χρήσης, η ποιότητα είναι καλή ή κακή, αν δεν υπάρχει κοινός εξοπλισμός δοκιμών, δεν γνωρίζουμε αν το προϊόν έχει καταστραφεί, η ποιότητα είναι καλή. Αυτό δεν θα επιτύχει αντιστατικά αποτελέσματα.


2. Η γείωση δεν είναι καλή


ένα. Το αντιστατικό σύστημα πρέπει να διαθέτει μια ανεξάρτητη και αξιόπιστη συσκευή γείωσης. Η αντίσταση γείωσης πρέπει να είναι μικρότερη από 10Ω. Οι μέθοδοι ενσωμάτωσης και δοκιμής πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις του GBJ97.


σι. Το αντιστατικό καλώδιο γείωσης δεν πρέπει να συνδέεται με την ουδέτερη γραμμή παροχής ρεύματος και δεν πρέπει να μοιράζεται με το καλώδιο γείωσης προστασίας από κεραυνούς. Επειδή οι αστραπές και άλλα φαινόμενα θα επηρεάσουν την απόδοση και την προσωπική ασφάλεια του προϊόντος μέσω του κυκλώματος.


ντο. Χρησιμοποιήστε τριφασικό σύστημα πέντε συρμάτων για την παροχή ρεύματος και το καλώδιο γείωσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντιστατικό καλώδιο γείωσης (αλλά το ουδέτερο σύρμα και το καλώδιο γείωσης δεν πρέπει να αναμιχθούν).


ρε. Η διατομή της κύριας γραμμής γείωσης δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 100 mm2. η εγκάρσια διατομή της γραμμής κορμού δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 6 mm2. η γείωση του εξοπλισμού και του πάγκου εργασίας πρέπει να είναι πολυκλωνικό καλώδιο με επικάλυψη πλαστικού με διατομή τουλάχιστον 1.25mm2 και το χρώμα του καλωδίου γείωσης να είναι κίτρινο-πράσινο.


μι. Η μέθοδος σύνδεσης της κύριας γραμμής γείωσης πρέπει να είναι μπλε.


φά. Οι ακροδέκτες σύνδεσης αντιστατικού εξοπλισμού θα πρέπει να εξασφαλίζουν αξιόπιστη επαφή, εύκολη εγκατάσταση και αποσυναρμολόγηση και να επιτρέπουν τη χρήση διαφόρων συνδετήρων κλιπ, όπως κλιπ καλαμάρια, βύσματα κλπ.


σολ. Ο συναγερμός παρακολούθησης συστήματος γείωσης πρέπει να εγκατασταθεί στον χώρο εργασίας όπου η τιμή αντίστασης γείωσης είναι υψηλή.


3. Χρησιμοποιείτε αντιστατικά προϊόντα ως συνηθισμένα προϊόντα


Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν τα αντιστατικά προϊόντα ως κοινά προϊόντα, πιστεύοντας ότι τα προϊόντα δεν παραμορφώνονται και μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς να σπάσουν. Στην πραγματικότητα, αυτή είναι μια παρανόηση. Για παράδειγμα, ένας αντιστατικός ιμάντας καρπού μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για μερικούς μήνες. Όταν χρησιμοποιείται για κάποιο χρονικό διάστημα, η εμφάνιση μπορεί να μην έχει υποστεί ζημιά, αλλά ο ιμάντας του καρπού έχει συχνά αποκολληθεί κατά τη διάρκεια της δοκιμής.


4. Μην δίνετε προσοχή στις κάλτσες και στα πέλματα


Συνήθως οι άνθρωποι φορούν αντιστατικά παπούτσια, αλλά και φορούν κάλτσες ή πάσσαλοι, άνθρωποι που είναι επιρρεπείς στον ιδρώτα, αυτές οι κάλτσες και τα πέλματα θα οδηγήσουν επίσης σε στατικό ηλεκτρισμό, αλλά μερικοί άνθρωποι που δεν είναι εύκολο να ιδρωθούν αν φορούν κάποια μη στατικά αντικείμενα -Τατικά τσιμπιδάκια Και η εσωτερική σόλα, αυτή η κάλτσα και η εσωτερική σόλα δεν μπορούν να οδηγήσουν σε στατικό ηλεκτρισμό, οπότε ο στατικός ηλεκτρισμός του ανθρώπινου σώματος δεν μπορεί να εισαχθεί στη γη μέσω των παπουτσιών. Επομένως, στην είσοδο του μηχανοστασίου ή του κτιρίου του εργοστασίου τοποθετείται ο «Αντισταθμιστής αντοχής ανθρώπινου σώματος». Ο πλήρης δοκιμαστής του ανθρώπινου σώματος μπορεί να ανιχνεύει γρήγορα και με ακρίβεια εκείνους που φορούν ανεπιτήρητα αντιστατικά παπούτσια, κάλτσες και πέλματα. Οι εργαζόμενοι καλούνται να φορούν αντιστατικές παντόφλες το καλοκαίρι, χωρίς να φορούν λαβίδες. Το χειμώνα μπορούν να φορούν βαμβακερές κάλτσες αλλά όχι κάλτσες νάιλον.


5. Να φοράτε μόνο αντιστατικά υποδήματα χωρίς αντιστατικό ρουχισμό


Εκτός από τη χρήση αντιστατικών παπουτσιών, οι άνθρωποι πρέπει να φορούν αντιστατικές φόρμες για τον καλύτερο έλεγχο του στατικού ηλεκτρισμού του ανθρώπινου σώματος. Επειδή τα ρούχα μπορούν επίσης να φέρουν υψηλό βαθμό στατικού ηλεκτρισμού, ειδικά το μεγαλύτερο μέρος της τρέχουσας ένδυσης είναι χημικές ίνες, μπορεί να παράγει χιλιάδες βολτ στατικού ηλεκτρισμού.


6. Να φοράτε μόνο αντιστατικά ρούχα χωρίς αντιστατικά παντόφλες


Μερικά πειράματα έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι φορούν μόνο αντιστατικές φόρμες, όπως δεν φορούν αντιστατικά παπούτσια και δεν είναι πολύ καλό αντιστατικό έδαφος, η αντι-στατική επίδραση είναι πολύ φτωχή.


7. Τα αντιστατικά ρούχα και τα παπούτσια φοριούνται αλλά δεν έχουν αντιστατικό δάπεδο και δεν έχουν αντιστατικό ιμάντα καρπού


Γνωρίζουμε ότι ο στατικός ηλεκτρισμός του ανθρώπινου σώματος πρέπει να κατευθύνεται μέσω των αντιστατικών παπουτσιών ή μέσω του ιμάντα του καρπού. Εάν το αντιστατικό δάπεδο και ο αντιστατικός ιμάντας καρπού δεν είναι διαθέσιμοι, ο στατικός ηλεκτρισμός του ατόμου θα είναι δύσκολο να οδηγηθεί μακριά. Είναι καλύτερο για ειδικευμένες εταιρείες να διαθέτουν αντιστατικά δάπεδα και αντι-στατικά λουριά καρπού. Οι εταιρείες άνευ όρων πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον έναν αντιστατικό ιμάντα καρπού.


8. Λανθασμένη χρήση ιμάντων καρπού


Επειδή ο ιμάντας καρπού είναι σχετικά εύκολος να υποστεί βλάβη, θα πρέπει να δοκιμάζεται καθημερινά. Ένα καλό λουράκι καρπού θα είναι επίσης πολύ χαλαρό και δεν είναι αγώγιμο επειδή ο εργαζόμενος το φοράει. Επομένως, η καλύτερη μέθοδος είναι η παρακολούθηση της οθόνης καρπού με μια ηλεκτρονική οθόνη οποιαδήποτε στιγμή. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές εταιρείες που δεν έχουν καν έναν δοκιμαστή ιμάντα καρπού. Ένας ιμάντας καρπού δεν έχει χρησιμοποιηθεί για περισσότερο από ένα χρόνο, οπότε δεν είναι αποτελεσματικός.