Απορροφητικό υλικό για υποδήματα ασφάλισης εργασίας

- Apr 07, 2019-

Τα υποδήματα ασφάλισης εργασίας πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην άνεση των εργαζομένων. Διαφορετικά υλικά απορρόφησης κραδασμών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επίτευξη διαφορετικών επιδράσεων απορρόφησης κραδασμών:


1. Το EVA είναι σήμερα το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο υλικό απορρόφησης κραδασμών για την παραγωγή υποδημάτων ασφάλισης εργασίας, τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως στις μεσαίες σόλες. Τα κύρια συστατικά είναι το οξικό βινύλιο, το πολυμερές αιθυλενίου ακρυλικού κ-βουτυλίου κλπ. Και σχηματίζουν ένα ελαστομερές μετά από αφρισμό. Η ρύθμιση του παράγοντα εμφύσησης δίνει προϊόντα με διαφορετική σκληρότητα και ελαστικότητα. Το πληρωτικό είναι γενικά λευκή σκόνη τιτανίου, οξείδιο ψευδαργύρου, ανθρακικό ασβέστιο κλπ. Και η υπερβολική ποσότητα προκαλεί ένα μεγάλο σύνολο συμπίεσης και μια μικρή ελαστικότητα. Η προσθήκη του ΡΕ μπορεί να αυξήσει τη δύναμη τάνυσης, αλλά η ελαστικότητα είναι φτωχή και είναι εύκολο να κολλήσετε στον έλεγχο.


2, η πολυουρεθάνη PU μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εσωτερική σόλα και την εξωτερική σόλα των υποδημάτων ασφάλισης εργασίας. Ο λόγος που χρησιμοποιείται η πολυουρεθάνη είναι επειδή έχει καλή αντοχή στη φθορά, καλή ελαστικότητα και μικρό βάρος. Κακή έλξη μετά από αφρισμό, ανθεκτική στη γήρανση.


3, το καουτσούκ χρησιμοποιείται κυρίως στην εξωτερική σόλα των παπουτσιών ασφάλισης εργασίας, ο λόγος για τον οποίο η επιλογή του καουτσούκ για τα υλικά απορρόφησης κραδασμών, κυρίως λόγω της καλής ελαστικότητας του αφρώδους καουτσούκ, είναι ένα ειδικό καουτσούκ απορρόφησης κραδασμών. Σε καουτσούκ γενικής χρήσης, το καουτσούκ βουτυλίου και το ελαστικό νιτριλίου έχουν μεγάλο συντελεστή απόσβεσης. το ελαστικό στυρενίου-βουταδιενίου, το νεοπρένιο, το ελαστικό σιλικόνης, το καουτσούκ ουρεθάνης και το ελαστικό αιθυλενίου-προπυλενίου έχουν μέτριους συντελεστές απόσβεσης. το φυσικό καουτσούκ και το καουτσούκ βουταδιενίου έχουν τον χαμηλότερο συντελεστή απόσβεσης. Αν και το φυσικό καουτσούκ έχει τον μικρότερο συντελεστή απόσβεσης, έχει καλές συνολικές επιδόσεις, καλή αντοχή στην κόπωση, χαμηλή παραγωγή θερμότητας, μικρή ολίσθηση και καλή πρόσφυση στα μέταλλα. Ως εκ τούτου, το φυσικό καουτσούκ χρησιμοποιείται ευρέως σε καουτσούκ απορρόφησης κραδασμών Εάν απαιτείται να αντέχει σε χαμηλή θερμοκρασία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαζί με καουτσούκ του cis-βουταδιενίου. όταν απαιτείται να αντισταθεί στη γήρανση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαζί με ελαστικό χλωροπρενίου. όταν απαιτείται αντίσταση λαδιού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαζί με βουτυλικό ελαστικό με χαμηλή περιεκτικότητα σε ακρυλονιτρίλιο και απαιτείται για δυναμικές επιδόσεις χαμηλής θερμοκρασίας. , συχνά χρησιμοποιώντας καουτσούκ σιλικόνης. Το φυσικό ελαστικό γενικά απαιτείται για χαμηλή απόσβεση. βουτυλικό καουτσούκ μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν απαιτείται υψηλή απόσβεση. Κάποια λάστιχα με καλή αντοχή στη θερμότητα, όπως φθοριούχο καουτσούκ, ακρυλικό καουτσούκ, καουτσούκ EPDM, καουτσούκ σιλικόνης, υδρογονωμένο καουτσούκ νιτριλίου, χλωροσουλφονωμένο πολυαιθυλένιο, καουτσούκ συμπολυχλωροϋδρίνης λόγω της υψηλής παραμόρφωσης. για καουτσούκ απορροφήσεως κραδασμών