Διάφορες αναλύσεις απόδοσης των υποδημάτων ασφάλισης εργασίας

- May 19, 2019-

Τα υποδήματα ασφάλισης εργασίας είναι υποδήματα που έχουν προστατευτική επίδραση στο πόδι. Υπάρχουν πολλοί τύποι, όπως προστασία των ποδιών, αντοχή σε διάτρηση, μόνωση, αντίσταση σε οξέα και αλκάλια. Η επιλογή των υποδημάτων ασφάλισης εργασίας θα πρέπει να βασίζεται στη φύση του εργασιακού περιβάλλοντος και στον βαθμό κινδύνου. Τα υποδήματα ασφάλισης εργασίας θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό προϊόντος και προδιαγραφές προϊόντος. Διαβάστε τις οδηγίες πριν από τη χρήση και χρησιμοποιήστε τη μέθοδο σωστά. Τα ειδικά προστατευτικά υποδήματα πρέπει να επιθεωρούνται και να διατηρούνται καθαρά μετά τη χρήση και να αποθηκεύονται σε μη ρυπογόνο και ξηρό μέρος.


Ταξινόμηση και κοινές λειτουργίες των υποδημάτων ασφάλισης εργασίας


Τα παπούτσια ασφάλισης εργασίας γενικά χωρίζονται σε: παπούτσια ασφάλισης κατά της θλίψης, προστατευτικά παπούτσια που προστατεύουν από θραύση και προστατευτικά παπούτσια ηλεκτρικής μόνωσης (τάση αντοχής> 6 kV).


Τα αντιαρματικά παπούτσια και τα χαλύβδινα παπούτσια είναι του ίδιου τύπου, δηλαδή τα παπούτσια ασφαλείας που προστατεύουν τα δάκτυλα των ποδιών και η κύρια λειτουργία είναι να αποτρέπεται η πτώση των αντικειμένων από το να πονάνε τα πόδια.


Τα προστατευτικά υποδήματα που προστατεύουν από διάτρηση χρησιμοποιούνται για την προστασία των ποδιών για την πρόληψη τραυματισμών από διάφορα αιχμηρά αντικείμενα.


Άλλοι ανάλογα με την περίπτωση χρήσης και την ειδική χρήση προστατευτικών υποδημάτων, υπάρχουν επίσης σημεία:


Τα προστατευτικά παπούτσια που προστατεύονται από το λάδι χρησιμοποιούνται σε χώρους όπου εκτοξεύονται πετρέλαιο ή λάδι.


Τα αδιάβροχα προστατευτικά παπούτσια χρησιμοποιούνται στους χώρους εργασίας όπου χρησιμοποιείται νερό ή εκτόξευση νερού.


Τα προστατευτικά παπούτσια που προστατεύονται από το κρύο χρησιμοποιούνται για την προστασία των ποδιών των εργαζομένων χαμηλής θερμοκρασίας για προστασία από το κρυοπαγήματα.


Η κύρια λειτουργία των υποδημάτων ασφάλισης εργασίας για την κατασκευή χάλυβα είναι η πρόληψη της καύσης και της διάτρησης. Θα πρέπει να είναι σε θέση να αντέξει μια ορισμένη στατική πίεση και να αντέξει ορισμένες θερμοκρασίες και δεν είναι εύφλεκτο. Αυτοί οι τύποι παπουτσιών ασφάλισης εργασίας είναι κατάλληλοι για τήξη, φούρνο, χυτοσίδηρο και ούτω καθεξής.


Εκτός από τα παραπάνω, υπάρχουν κάποιες ειδικές καλύψεις κάλυψης παπουτσιών ασφάλισης εργασίας, όπως καμβά, αμίαντος και καλύμματα παπουτσιών που καλύπτονται από αλουμίνιο. Η κύρια επιλογή για τα υποδήματα ασφάλισης εργασίας εξαρτάται από το εάν ο κατασκευαστής έχει αποκτήσει την "Εθνική Άδεια Παραγωγής Βιομηχανικών Προϊόντων" και την "Πιστοποιητικό Ασφάλειας Σήματος LA". Υπάρχει αναφορά δοκιμών σχετικά με τα σχετικά πρότυπα, αν η μέθοδος δοκιμής είναι σωστή και αν το αποτέλεσμα είναι αληθές.


Ανάλυση απόδοσης των υποδημάτων ασφάλισης εργασίας


Baotou αντίσταση κρούση


Η δοκιμή κρούσης πραγματοποιείται με σφυρί χτυπήματος χάλυβα καθορισμένου βάρους. Το ύψος του διακένου κάτω από το καπάκι των δακτύλων πρέπει να είναι μικρότερο από την καθορισμένη τιμή όταν προσκρούει το πώμα και η διάτρηση δεν πρέπει να παρουσιάζει ρωγμές που διεισδύουν στην κατεύθυνση του άξονα δοκιμής. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εθνικά πρότυπα έχουν διαφορετικούς κανονισμούς σχετικά με το βάρος, τις προδιαγραφές, το ύψος πρόσκρουσης και την κατασκευή της δοκιμαστικής μηχανής. Η πραγματική δοκιμή θα πρέπει να διακρίνεται.


Αντοχή στη διάτρηση


Η δοκιμαστική μηχανή είναι εφοδιασμένη με μία πλάκα πίεσης στην οποία είναι τοποθετημένο το δοκιμαστικό καρφί. Το νυχίο δοκιμής είναι μια άκρη με ένα άκρο αποκοπής και η σκληρότητα της κεφαλής του νυχιού πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 60HRC. Το μοναδικό δείγμα τοποθετείται στο πλαίσιο του μηχανήματος δοκιμής σε τέτοια θέση ώστε το νυχίο δοκιμής να μπορεί να διατρυπηθεί μέσω της εξωτερικής σόλας και το δοκιμαστικό καρφί να τρυπάει τη σόλα με ταχύτητα 10 mm / min ± 3 mm / min μέχρι τη διείσδυση έχει ολοκληρωθεί. Μεγάλη δύναμη. Τέσσερα σημεία επιλέγονται σε κάθε σόλα για δοκιμή (τουλάχιστον ένα από τα οποία βρίσκεται στη φτέρνα), κάθε σημείο δεν απέχει λιγότερο από 30 mm και η απόσταση από την εσωτερική πλευρά είναι μεγαλύτερη από 10 mm. Ο πυθμένας του αντιολισθητικού μπλοκ θα πρέπει να τρυπηθεί μεταξύ των μπλοκ. Δύο από τα τέσσερα σημεία πρέπει να δοκιμάζονται σε απόσταση 10-15 mm από τη γραμμή ακμής του πυθμένα του φυτού. Εάν η υγρασία επηρεάζει τα αποτελέσματα, η σόλα πρέπει να βυθίζεται σε απιονισμένο νερό στους 20 ° C ± 2 ° C για 16 ± 1 ώρα πριν από τη δοκιμή.


Ηλεκτρικές ιδιότητες αγώγιμων υποδημάτων και αντιστατικών παπουτσιών


Μετά την προσαρμογή του δείγματος του παπουτσιού σε ξηρή και υγρή ατμόσφαιρα, η καθαρή χαλύβδινη σφαίρα γεμίζεται στο ανθρώπινο παπούτσι και τοποθετείται πάνω στη μεταλλική συσκευή ανίχνευσης και οι πρώτοι δύο αισθητήρες και ο τρίτος καθετήρας μετριούνται με τη χρήση ενός προδιαγεγραμμένου ανιχνευτή αντίστασης. Αντίσταση μεταξύ. Υπό κανονικές συνθήκες, τα αγώγιμα παπούτσια απαιτούν αντίσταση δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερα από l00K ohms. αντιστατικά παπούτσια απαιτούν αντίσταση θα πρέπει να είναι μεταξύ 100K ohms και 100M ohms.


Η επιλογή των υποδημάτων ασφάλισης εργασίας θα πρέπει να βασίζεται στη φύση του εργασιακού περιβάλλοντος και στον βαθμό κινδύνου. Τα υποδήματα ασφάλισης εργασίας θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό προϊόντος και προδιαγραφές προϊόντος. Διαβάστε τις οδηγίες πριν από τη χρήση και χρησιμοποιήστε τη μέθοδο σωστά. Τα ειδικά προστατευτικά υποδήματα πρέπει να επιθεωρούνται και να διατηρούνται καθαρά μετά τη χρήση και να αποθηκεύονται σε μη ρυπογόνο και ξηρό μέρος.