Εθνικά πρότυπα παπουτσιών ασφαλείας

- Mar 09, 2019-

Τα παπούτσια ασφαλείας είναι το συλλογικό όνομα για τα παπούτσια ασφαλείας. Όπως υπονοεί το όνομα, είναι να προστατεύσει την ασφάλεια των βημάτων και να εξαλείψει ή να μειώσει τα παπούτσια που βλάπτουν το πόδι και τα πόδια.

Τα παπούτσια ασφαλείας είναι προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, επομένως το τεχνικό περιεχόμενο που απαιτείται για τα υλικά και τις απαιτήσεις είναι υψηλότερο.

Στη συνέχεια, οι ακόλουθες μικρές σειρές συλλέγουν ορισμένα εθνικά πρότυπα για τα παπούτσια ασφαλείας.

Το Ευρωπαϊκό Πρότυπο EN 344: 1997 (Ειδικά Προστατευτικά, Προστατευτικά και Παπούτσια) αναπτύσσεται από την Τεχνική Επιτροπή CEN / TC61 για την "Προστασία των ποδιών και των ποδιών" και η γραμματεία προεδρεύεται από την BSI.

Αυτό το πρότυπο καθορίζει τους δομικούς σχεδιασμούς και τους δείκτες επιδόσεων των υποδημάτων ασφαλείας, όπως τα παπούτσια, το πάνω μέρος, τα παπούτσια, τις γλώσσες, την εσωτερική σόλα και την εξωτερική σόλα. Οι μέθοδοι δοκιμής για κάθε στοιχείο που προδιαγράφεται στο πρότυπο είναι παρόμοιες με άλλες παρόμοιες προδιαγραφές. Η αρχή της μεθόδου είναι επίσης γενικά εφαρμόσιμη στα περισσότερα παπούτσια ασφαλείας. Οι κύριοι δείκτες είναι:


A, παπούτσια ασφαλείας - Αντοχή σε κρούση από το Baotou


Το σφυρί επηρεάζεται από το καθορισμένο βάρος και η πρόσκρουση είναι μικρότερη από την καθορισμένη τιμή μετά την πρόσκρουση του καπακιού. Το ατρόμητο ελάττωμα δεν εμφανίζεται προς την κατεύθυνση του άξονα δοκιμής και πληροί το εθνικό πρότυπο για τα παπούτσια ασφαλείας.


Σημείωση: Το εθνικό πρότυπο έχει διαφορετικούς κανονισμούς σχετικά με το βάρος, τις προδιαγραφές, το ύψος πρόσκρουσης και την κατασκευή της δοκιμαστικής μηχανής.


B, αντιπαρασιτική απόδοση


Η δοκιμή διεξάγεται σε δοκιμαστικό μηχάνημα εξοπλισμένο με δοκιμαστικά καρφιά (το δοκιμαστικό καρφί είναι κεφαλή κοπής κορυφής, η σκληρότητα της κεφαλής του νυχιού πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 60HRC) και η πλάκα πίεσης. Το μοναδικό δείγμα τοποθετείται στο πλαίσιο του μηχανήματος δοκιμής σε τέτοια θέση ώστε το νυχίο δοκιμής να μπορεί να διατρυπηθεί μέσω της εξωτερικής σόλας και το νυχίο δοκιμής να διατρυπά το πέλμα με ταχύτητα 10 mm / min ± 3 mm / min μέχρι τη διείσδυση ολοκληρώθηκε και καταγράφεται το μέγιστο που απαιτείται για την εγγραφή. δύναμη.


Σημείωση: Επιλέξτε τουλάχιστον 4 σημεία δοκιμής στην σόλα και ένα από αυτά πρέπει να είναι τακούνι. ≥ 30 mm μεταξύ κάθε σημείου δοκιμής και> 10 mm από το εσωτερικό άκρο του κάτω μέρους.


Επιπλέον, ο πυθμένας του αντιολισθητικού μπλοκ θα πρέπει να διατρυπηθεί μεταξύ των μπλοκ. Δύο από τα τέσσερα σημεία πρέπει να δοκιμάζονται σε απόσταση 10-15 mm από τη γραμμή ακμής του πυθμένα του φυτού.


Εάν η υγρασία επηρεάζει τα αποτελέσματα, η σόλα πρέπει να βυθίζεται σε απιονισμένο νερό στους 20 βαθμούς Κελσίου ± 2 βαθμούς Κελσίου για 16 ± 1 ώρα πριν από τη δοκιμή.


C, ηλεκτρικές ιδιότητες των αγώγιμων παπουτσιών και των αντιστατικών παπουτσιών


Μία καθαρή χαλύβδινη σφαίρα τοποθετείται στο παπούτσι που έχει υποστεί ξήρανση και υγρασία και τοποθετείται σε μια μεταλλική διάταξη ανιχνευτή για τη μέτρηση της αντίστασης μεταξύ των δύο πρώτων αισθητήρων και του τρίτου καθετήρα χρησιμοποιώντας ένα συγκεκριμένο όργανο δοκιμής αντίστασης.


Σημείωση: Τα υποδήματα αγωγών απαιτούν αντίσταση ≤ 100KΩ. τα αντιστατικά παπούτσια απαιτούν αντίσταση μεταξύ 100KΩ-100MΩ.


D, απόδοση θερμομόνωσης


Λαμβάνοντας το παπούτσι ως δείγμα, το θερμοστοιχείο τοποθετείται στο κέντρο της περιοχής σύνδεσης της σόλας και η χαλύβδινη σφαίρα γεμίζει στο παπούτσι. Ρυθμίστε τη θερμοκρασία του λουτρού άμμου σε 150 μοίρες ± 5 μοίρες, τοποθετήστε το παπούτσι σε αυτό, κάντε την άμμο να έρθει σε επαφή με την εξωτερική σόλα του παπουτσιού και μετρήστε τη θερμοκρασία της εσωτερικής σόλας και τον αντίστοιχο χρόνο χρησιμοποιώντας μια συσκευή ελέγχου θερμοκρασίας συνδεδεμένη στο θερμοζεύγος . , δίνει την καμπύλη αύξησης της θερμοκρασίας. Υπολογίστε τη θερμοκρασία που αυξάνεται από τη στιγμή που το δείγμα τοποθετείται στο λουτρό άμμου για μισή ώρα.


Σημείωση: Τα γενικά υποδήματα μόνωσης απαιτούν αύξηση της θερμοκρασίας της εσωτερικής επιφάνειας της σόλας <22>


E, απόδοση απορρόφησης ενέργειας του τμήματος πτέρνας


Το όργανο δοκιμής έχει μέγιστο φορτίο συμπίεσης 6000 N και είναι εφοδιασμένο με διάταξη για την καταγραφή χαρακτηριστικών φορτίου / παραμόρφωσης. Το παπούτσι με τη φτέρνα τοποθετείται σε μια χαλύβδινη πλάκα και η διάτρηση δοκιμής τοποθετείται στην εσωτερική πλευρά του τμήματος πτέρνας έναντι της εσωτερικής σόλας. Το φορτίο εφαρμόστηκε με ταχύτητα 10 mm / min 3 mm / min. Σχεδιάστε την καμπύλη φόρτωσης / συμπίεσης και υπολογίστε την απορροφημένη ενέργεια E, η οποία υποδηλώνεται από το J.


ΣΤ. Απαιτήσεις για την αντιολισθητική εξωτερική σόλα


Το πρότυπο αυτό ορίζει τον αντιολισθητικό συντελεστή της σόλας, αλλά καθορίζει το σχεδιασμό και τις προδιαγραφές του αντιολισθητικού μπλοκ, όπως το πάχος της σόλας, το ύψος του αντιολισθητικού συγκροτήματος και η απόσταση από την άκρη του αποκλειστική.