Υποδείξεις σχεδίασης υποδημάτων ασφαλείας (εργατικά παπούτσια)

- Nov 06, 2018-


Ο σχεδιασμός των υποδημάτων ασφάλισης εργασίας (παπούτσια ασφαλείας) είναι διαφορετικός από τον σχεδιασμό γενικών ενδυμάτων. Διαχειρίζεται ειδικά το Υπουργείο Εργασίας. Η λειτουργική προστασία των υποδημάτων ρυθμίζεται με τη μορφή προτύπων ή κανονισμών. Η σημασία των προστατευτικών παπουτσιών είναι πολύ μεγαλύτερη από την αισθητική των παπουτσιών. . Στα εθνικά πρότυπα, οι αρχές σχεδίασης των υποδημάτων ασφάλισης εργασίας (υποδήματα ασφαλείας) έχουν τις ακόλουθες βασικές απαιτήσεις:


(1) Γενικά, θα πρέπει να συμμορφώνεται με τις βασικές αρχές της ασφάλειας, της εφαρμογής, της ομορφιάς και της γενναιοδωρίας.


(2) Προάγει τις κανονικές φυσιολογικές απαιτήσεις και την υγεία του ανθρώπινου σώματος.


(3) Το στυλ έχει σχεδιαστεί για τις ειδικές ανάγκες προστασίας.


(4) Προσαρμογή στις φυσικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της εργασίας, εύκολο στην τοποθέτηση και απογείωση.


(5) Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας δεν είναι εύκολο να προκαλέσετε αγκίστρωση, κρεμάστρα, στρίψιμο και λείανση.


(6) Επαφή με τη σκόνη και τη βρωμιά, ώστε να μην μολύνουν το σώμα.


(7) Για τις ανάγκες της προστατευτικής λειτουργίας, επιλέξτε το ύφασμα που ταιριάζει.


(8) Εύκολη πλύση και επισκευή.


(9) Το χρώμα του άνω μέρους πρέπει να είναι διαφορετικό από το χρώμα φόντου του χώρου εργασίας και δεν πρέπει να επηρεάζει τη σωστή κρίση διαφόρων σημάτων έγχρωμου φωτός. Όταν απαιτείται σήμα ασφαλείας, το χρώμα του σήματος πρέπει να είναι εμφανές και σταθερό.


Όσον αφορά τις τεχνικές απαιτήσεις, αντικατοπτρίζει επίσης τις ειδικές απαιτήσεις για την επεξεργασία και την παραγωγή παπουτσιών ασφάλισης εργασίας, όπως: οι απαιτήσεις επιδόσεων των δερμάτινων υλικών, συμπεριλαμβανομένης της αντοχής στο σχίσιμο του υφάσματος, του ρυθμού συρρίκνωσης του υφάσματος και της σταθερότητας χρώματος το ύφασμα. Στα ευπαθή τμήματα, όπως η σόλα, η ανώτερη επιφάνεια, η εσωτερική επένδυση, ένα στρώμα υφάσματος δεν μπορεί να ικανοποιηθεί όταν χρειάζεται. Το χρώμα και η υφή των κουμπιών θα πρέπει να υπόκεινται στις συνολικές απαιτήσεις σχεδίασης και τα μεταλλικά κουμπιά θα πρέπει να απενεργοποιούνται στους χώρους εργασίας όπως είναι ο ηλεκτρικός εξοπλισμός.