[Γνώση ασφάλειας παπουτσιών] Εθνικό πρότυπο AQ 6105-2008 ερμηνεία

- Apr 12, 2019-

AQ 6105-2008 "Προστατευτικά μπότες ποδιών για την προστασία των ποδιών του ανθρακωρύχου" που εγκρίθηκε από την κρατική υπηρεσία ασφάλειας εργασίας, έχει τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2009. Το πρότυπο έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζει τους κινδύνους του περιβάλλοντος της βιομηχανίας ορυχείων και έχει σχεδιαστεί για να προστατεύουν τα πόδια των ανθρακωρύχων από παράγοντες κινδύνου στον χώρο εργασίας. Ως πρότυπο προϊόντος, είναι εφαρμόσιμο στην αξιολόγηση ποιότητας των μπότες από καουτσούκ και όλα τα πολυμερή που φοριούνται στις επιχειρήσεις εξόρυξης και θα ενισχυθεί από τα βιομηχανικά πρότυπα και θα αποτελέσει τη βάση για την παραγωγή, την επίβλεψη, τη διαχείριση και τη χρήση των ορυχείων, μπότες ασφαλείας.


Βασική ρύθμιση φόντου


Με την ανάπτυξη της οικονομίας, η ζήτηση για προϊόντα προστασίας της ασφάλειας θα αυξηθεί επίσης και τελικά θα αντανακλάται στην τυποποιημένη αναθεώρηση του εξοπλισμού ατομικής προστασίας και θα ρυθμίζει την παραγωγική ασφάλεια των επιχειρήσεων από το ύψος των νόμων και των κανονισμών.


Στον τυχαίο τραυματισμό των ανθρακωρύχων, σημειώθηκαν ατυχήματα στα οποία τα πόδια υπέστησαν μώλωπες και μαχαίρωσαν, προκαλώντας την αδυναμία των ανθρακωρύχων να λειτουργήσουν σωστά και ακόμη και να προκαλέσουν μόνιμη αναπηρία. Ταυτόχρονα, το λειτουργικό περιβάλλον των επιχειρήσεων εξόρυξης είναι περίπλοκο και οι ζημιές ποικίλλουν. Τα προστατευτικά παπούτσια που φοριούνται από τους ανθρακωρύχους στην εργασία πρέπει να έχουν διάφορες προστατευτικές λειτουργίες, όπως αντικραδασμική, αντιδιαρρηκτική, αντιστατική και ούτω καθεξής. Ως εκ τούτου, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διασφαλιστούν οι απαιτήσεις απόδοσης των μπότες ασφαλείας των ανθρακωρύχων, έτσι ώστε να αποφευχθεί αποτελεσματικά η εμφάνιση ατυχημάτων τραυματισμού στα πόδια των ανθρακωρύχων και να βελτιωθεί η αποδοτικότητα της παραγωγής.


Το πρότυπο AQ 6105-2008 "Προστασία των ανδρικών μπότες για την προστασία των ποδιών των ανδρών" είναι ένα από τα πρότυπα σχέδια του κλάδου παραγωγής της ασφάλειας του 2007 της κρατικής διοίκησης εποπτείας ασφαλείας. Στην αρχή της υλοποίησης του σχεδίου, τα υφιστάμενα πρότυπα για τα υποδήματα ασφάλισης εργασίας έχουν γενικά μια ενιαία απαίτηση προστασίας, οι τεχνικές απαιτήσεις είναι καθυστερημένες και ελλιπείς και οι μέθοδοι δοκιμών είναι ασυμβίβαστες με τα διεθνή πρότυπα, ιδίως όσον αφορά τις φυσικές και μηχανικές ιδιότητες του παπούτσια και το διεθνές προηγμένο επίπεδο. Το κενό είναι μεγάλο. Όσον αφορά τα παπούτσια ασφαλείας, συνήθως αναφέρονται ως προστατευτικά παπούτσια ασφαλείας τύπου An1 στην Κίνα. Τα πρότυπα εφαρμογής είναι LD 50-1994 και HG 3081-1999. Οι επιδόσεις ασφάλειας αυτών των δύο προτύπων είναι μόνο η απαίτηση κατά του θανάτου και το τυπικό τεχνικό περιεχόμενο. πίσω. Ένα άλλο εγχώριο βιομηχανικό πρότυπο - HG 2402-1992 "βιομηχανικές μπότες εξόρυξης", αλλά εφαρμόζεται μόνο στις γενικές μπότες προστασίας της εργασίας για βιομηχανικές και μεταλλευτικές επιχειρήσεις από καουτσούκ, δεν απαιτούνται άλλες απαιτήσεις προστασίας όπως αντι-ακάρεα, αντιδιαρρηκτικά, στατική, κ.λπ. Με τη συνεχή ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής, αναδύονται συνεχώς νέα υλικά και νέες τεχνολογίες και υπάρχει επείγουσα ανάγκη να υπάρξουν πρότυπα που να είναι συμβατά με αυτά.



Ενόψει αυτού, σύμφωνα με την πραγματική παραγωγή και λειτουργία των εγχώριων κατασκευαστών υποδημάτων ασφάλισης εργασίας και των αναγκών προστασίας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις εξόρυξης, οι εγχώριοι εμπειρογνώμονες υπέβαλαν το πρότυπο "τυποποιημένο έντυπο για τη βιομηχανία παραγωγής ορυκτής ασφάλειας" και εγκρίθηκαν από την κρατική διοίκηση της Εποπτείας Ασφαλείας και κάλεσε τη χώρα. Παραγωγή ασφάλειας Xuzhou Κέντρο Ελέγχου και Ελέγχου Προϊόντων Προστασίας Εργασίας συμμετείχε. Το πρότυπο τεχνικό περιεχόμενο αναφέρεται στα τρέχοντα διεθνή και εγχώρια προχωρημένα πρότυπα, τα οποία συγκεντρώνουν τις επιδόσεις προστασίας που είναι πιο συχνά απαιτούνται στην παραγωγή των επιχειρήσεων εξόρυξης και είναι κατάλληλες για την παραγωγή και την καθοδήγηση όλων των μπότες από καουτσούκ και όλα τα πολυμερή. Εάν χρησιμοποιείται για εποπτεία και πιστοποίηση προϊόντων, θα βελτιώσει τη λειτουργικότητα της έκδοσης και της εφαρμογής των αδειών και των πινακίδων ασφαλείας. Αφενός, μπορεί να μειώσει την επιβάρυνση των επιχειρήσεων παραγωγής. από την άλλη πλευρά, μπορεί να βελτιώσει την εγγενή ποιότητα των προϊόντων και να παρέχει στους εργαζόμενους περισσότερη καλής επαγγελματικής προστασίας για την πρόληψη ατυχημάτων τραυματισμού στα πόδια.


Περιγραφή του τυποποιημένου τεχνικού περιεχομένου


Σε ορισμένους χώρους εργασίας των επιχειρήσεων εξόρυξης, οι εργαζόμενοι γενικά επιτρέπεται να φορούν μπότες ασφαλείας μόνο με υλικά από καουτσούκ ή πλήρους πολυμερούς λόγω της διαδικασίας παραγωγής και των τεχνικών συνθηκών. Ως εκ τούτου, το πρότυπο τεχνικό περιεχόμενο βασίζεται κυρίως σε τέτοιο εξοπλισμό προστασίας των ποδιών. Αίτηση για ανάπτυξη.


Σχετικά με το σχεδιασμό, οι "Μπότες Ασφάλειας Πυροσβεστών" αφορούν κυρίως ορισμένες διατάξεις του ISO 20345: 2004 "Προστατευτικά Παπούτσια Προσωπικού Προστατευτικού Εξοπλισμού". Εκτός από τις βασικές απαιτήσεις στυλ και μεγέθους, το πρότυπο καθορίζει επίσης απαιτήσεις ανακλαστικής ταινίας στο σχεδιασμό. Αυτό οφείλεται στον περιορισμό του υπόγειου εργασιακού περιβάλλοντος, το φως είναι σκοτεινό και συμβαίνει το ατύχημα του χτυπήματος στον ανθρακωρύχο. Ο αντανακλαστικός ιμάντας προστίθεται στο μπόιλερ για να προστατεύσει τους ανθρακωρύχους στη λειτουργία από το να παγιδευτούν εγκαίρως. Στη διαδικασία διάσωσης ατυχημάτων, είναι επίσης βολικό να βρείτε παγιδευμένους ανθρακωρύχους. Λόγω των περιορισμών των συνθηκών δοκιμής, το πρότυπο καθορίζει μόνο τις ποιοτικές και διαστασιακές πτυχές της ανακλαστικής ταινίας. Όταν οι τεχνικοί όροι είναι ώριμοι, η προσεγγιστική μέθοδος ποσοτικού ελέγχου θα προστεθεί στην επόμενη αναθεώρηση.


Όσον αφορά τις φυσικές και μηχανικές ιδιότητες, οι "μπότες ασφαλείας των ανδρεικέλων για προστασία ποδιών" αναφέρονται κυρίως στο πρότυπο ISO 4643: 1992 "Μορφοποιημένα πλαστικά υποδήματα - μπότες βιομηχανικής χρήσης από PVC" ή ISO 2023: 1994 " Δεδομένου ότι οι απαιτήσεις υδρόλυσης της μπότας και της σόλας βασίζονται κυρίως στις ιδιότητες του υλικού πολυουρεθάνης, χρησιμοποιούνται οι απαιτήσεις για μπότες πολυουρεθάνης στο ISO 20345: 2004.


Όσον αφορά τις απαιτήσεις απόδοσης ασφαλείας, οι "Μπότες Ασφάλειας Ποδιών Προστασίας Ορυκτών" είναι κυρίως για τους παράγοντες κινδύνου που συναντούν συνήθως οι ανθρακωρύχοι. Η αντοχή του στο λάδι, η αντοχή στη διαρροή, η προστασία από τα δάκτυλα, η αντοχή στη διάτρηση και οι αντιστατικές ιδιότητες είναι ISO. 20345: 2004 σχετικές απαιτήσεις. Η αντοχή στη διάβρωση βασίζεται στο εθνικό πρότυπο GB 20265-2006 "Χημικά ανθεκτικά βιομηχανικά καλούπια πλαστικά μπότες" και GB 20266-2006 "ανθεκτικά στις χημικές βιομηχανικές καουτσούκ μπότες".


Στις αντιβακτηριακές απαιτήσεις, η αντιβακτηριδιακή ιδιότητα των παπουτσιών υιοθετεί την QB / T 2591-2003 "Αντιβακτηριακή πλαστική αντιβακτηριακή μέθοδο αντιβακτηριακών επιδόσεων και αντιβακτηριακή δράση" και σύμφωνα με τις ιδιότητες του υλικού, η αντιβακτηριδιακή ιδιότητα του μαξιλαριού είναι FZ / T 73023 Απαιτήσεις ποιότητας ΑΑ σε αντιβακτηριακά πλεκτά.


Για το στρώμα εκκίνησης, η αντιβακτηριακή απαίτηση του φωτός δεν είναι αρκετή και πρέπει να είναι υγροσκοπική και διαπερατή από την υγρασία. Συνεπώς, αναφερόμενοι στις απαιτήσεις της εσωτερικής σόλας του ISO 20345: 2004, προσδιορίζεται η απορροφητικότητα απορρόφησης νερού και υδρόλυσης, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ότι το μαξιλάρι αποσκευών απορροφά τον ιδρώτα. Και όταν οι μπότες δεν φοριούνται, αφήστε τον ιδρώτα στο ταμπόν να εξατμιστεί γρήγορα, για να βεβαιωθείτε ότι οι μπότες είναι στεγνές και ότι τα βακτήρια δεν είναι εύκολο να αναπτυχθούν.


Ο λόγος για τον οποίο οι "προστατευτικές μπότες για την προστασία των ανδρεικέλων στα πόδια" ορίζουν ότι οι αντιβακτηριακές και αποσμητικές απαιτήσεις των μπότες ασφαλείας είναι από την άποψη της επαγγελματικής υγείας των εργαζομένων. Επειδή οι ανθρακωρύχοι φορούν μπότες ασφαλείας για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο ιδρώτας στα πόδια είναι δύσκολο να διαλυθεί. Επιπλέον, το εσωτερικό του συστήματος εκκίνησης είναι εκτεθειμένο στο ηλιακό φως για πολλά χρόνια, το οποίο είναι επιρρεπές σε διάφορους τύπους καλουπιών, με αποτέλεσμα διάφορους τύπους αστραγάλων και πόδι αθλητή.


Σημεία εφαρμογής


Λόγω της ιδιαιτερότητας του τρόπου κατανάλωσης του προστατευτικού εξοπλισμού, πρέπει να επιβάλλεται σύμφωνα με τους κυβερνητικούς κανονισμούς και πρότυπα.


Η ταχεία ανάπτυξη της οικονομικής παγκοσμιοποίησης έχει φέρει πίεση και προκλήσεις στην ανάπτυξη χωρών σε όλο τον κόσμο και έχει επίσης ωθήσει τον τυποποιημένο ανταγωνισμό στην πρωτοπορία του διεθνούς ανταγωνισμού της αγοράς. Η Εθνική Επιτροπή Προτύπων ενθαρρύνει τις κινεζικές εταιρείες να συμμετάσχουν περισσότερο σε τυποποίηση, να προστατεύσουν τα ανεξάρτητα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και να επιτύχουν τεχνολογία διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, τυποποίηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και διεθνοποίηση προτύπων Σε αυτό το στάδιο, το πρότυπο αυτό εκδίδεται ως πρότυπο βιομηχανικής παραγωγής για την ασφάλεια. Όταν ο χρόνος είναι ώριμος, το τεχνικό περιεχόμενο και το πεδίο εφαρμογής αυτού του προτύπου μπορούν να επεκταθούν και οι νέες τεχνολογίες ενσωματώνονται συνεχώς στο πρότυπο.


Οι αντιβακτηριδιακές απαιτήσεις των "Μπότες Ασφάλειας Πυροσβεστών" δεν έχουν τεθεί ποτέ σε ομοειδή εγχώρια πρότυπα. Στην πραγματικότητα, από την προοπτική της προστασίας της υγείας των εργαζομένων ή από την εξέλιξη των εξωτερικών προτύπων, αυτή η απαίτηση απόδοσης είναι απαραίτητη και θα πρέπει επίσης να απαιτείται για την ασφαλή παραγωγή.


Κατά τη στιγμή της έγκρισης της εφαρμογής των "Μπότες Ασφάλειας των Πεζοναυτών", το εθνικό πρότυπο GB 21148-2007 "Προστατευτικά Παπούτσια Προσωπικού Προστατευτικού Εξοπλισμού" υιοθετώντας τα διεθνή πρότυπα μετά την αναθεώρηση, κυκλοφόρησε επίσης την 1η Νοεμβρίου 2007 και την 1η Ιουνίου 2007 , 2008. Εφαρμόζεται την ημέρα. Το πρότυπο "Boots Safety Footwear Miner Safety Foot" είναι ένα ισχυρό συμπλήρωμα στο εθνικό πρότυπο GB 21148-2007. Συνιστάται όλοι οι οργανισμοί δοκιμών να προσθέτουν ενεργά αντίστοιχο εξοπλισμό δοκιμών για να συνεργαστούν με την υλοποίηση, έτσι ώστε τα νέα πρότυπα να μπορούν να εφαρμοστούν όσο το δυνατόν συντομότερα στην παραγωγή, τις πωλήσεις και τη χρήση, ώστε να επιτευχθούν οικονομικά και κοινωνικά οφέλη.