Υποδήματα ασφαλείας στη βιομηχανία κατασκευής ηλεκτρικών συσκευών

- Dec 09, 2018-

Με την ταχεία εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, τα ηλεκτρονικά προϊόντα που παράγονται από την ηλεκτρική βιομηχανία γίνονται όλο και μικρότερα, πιο ευέλικτα και ευφυή, ενώ η υψηλή πυκνότητα και το υψηλό κέρδος των συσκευών ημιαγωγών καθίστανται όλο και πιο ευαίσθητα στην ηλεκτροστατική εκκένωση. MOS κυκλώματα είναι μόνο 100 V. Και η νέα συσκευή είναι μόνο περίπου 30 V. Σε ένα τόσο μεγάλο περιβάλλον, αυστηρός έλεγχος του στατικού ηλεκτρισμού είναι απαραίτητος για τους κατασκευαστές ηλεκτρικών συσκευών, οπότε για τους εργαζόμενους στα εργοστάσια αυτά πρέπει να φορούν αντιστατική ασφάλεια τα παπούτσια όπως απαιτείται για να αποτρέπεται η ηλεκτροπληξία στατικού ηλεκτρισμού. . Για τους εργαζόμενους που εργάζονται σε σύνθετα εργαστήρια, χρειάζονται επίσης αντιστατικά παπούτσια ασφαλείας με αντιεκρηκτική προστασία και διάτρηση με πολυλειτουργική προστασία ασφαλείας.


Οι έξυπνες ηλεκτρικές συσκευές που παράγονται από την εγκατάσταση παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών έχουν υψηλές απαιτήσεις για στατικό ηλεκτρισμό και ο στατικός ηλεκτρισμός έχει μεγάλη καταστροφική ισχύ. Κατά τη διαδικασία παραγωγής ηλεκτρονικών εξαρτημάτων ή κατά τη διαδικασία εγκατάστασης, εντοπισμού σφαλμάτων και επιθεώρησης ηλεκτρονικών προϊόντων, εάν δεν εξαλειφθεί ο στατικός ηλεκτρισμός, θα επηρεαστεί η παραγωγή ή θα μειωθεί η ποιότητα του προϊόντος. Ειδικά στις βιομηχανίες κατασκευής ημιαγωγών και μικροκυκλωμάτων, η βλάβη της συσκευής προκαλείται από ηλεκτροστατική εκφόρτιση. Ως εκ τούτου, οι χειριστές πρέπει να φορούν αντιστατικά παπούτσια ασφαλείας για ασφαλή λειτουργία. Τα αντιστατικά παπούτσια ασφαλείας είναι αντιστατικά και αγώγιμα πέλματα, παπούτσια ασφαλείας που φοριούνται σε εύφλεκτο και εκρηκτικό περιβάλλον εργασίας και σε εργαστήριο που απαιτεί καθαρό, χωρίς σκόνη και αποστειρωμένο για τη μείωση και την εξάλειψη του στατικού ηλεκτρισμού.


Οι πλάκες των ηλεκτρικών εξαρτημάτων θα έχουν κάποια απορρίμματα διάσπαρτα στο έδαφος στο εργαστήριο κοπής. Οι εργαζόμενοι χρειάζονται προστατευτικά υποδήματα με λειτουργία κατά της διάτρησης για την προστασία των ποδιών. Εάν τυχαία περπατηθούν στις αιχμηρές άκρες και στις γωνίες, μπορεί να τρυπηθούν από τις σόλες. Προκαλεί περιττή βλάβη. Τα αντιαρματικά παπούτσια ασφαλείας είναι εξοπλισμένα με μια εσωτερική κεφαλή που είναι ανθεκτική σε μια συγκεκριμένη δύναμη κρούσης στο δάκτυλο και η εσωτερική κεφαλή τοποθετείται ανάμεσα στα παπούτσια και τα παπούτσια και προστίθεται μια ταινία σφουγγάρι στο άκρο του εσωτερικού δακτύλου για να ενεργοποιήσετε το δάχτυλο και τα παπούτσια. Οι αρμοί επιφάνειας είναι λεία, γεγονός που αυξάνει την αντίσταση δίπλωσης και την άνεση.


Ορισμένοι ηλεκτρικοί πίνακες που απαιτούν λειτουργία ηλεκτρικής μηχανής συγκόλλησης, επειδή ο χειριστής πρέπει να πραγματοποιεί συγκόλληση ή τήξη υψηλής θερμοκρασίας και υψηλής πίεσης, με προστατευτικούς προσοφθάλμιους φακούς, ο χειριστής πρέπει επίσης να φοράει παπούτσια ασφαλείας με υψηλή αντίσταση θερμοκρασίας για την αποφυγή πιτσιλιών. Το πόδι προκαλεί βλάβη. Επειδή τα παπούτσια ασφαλείας υψηλής αντοχής είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικά στις υψηλές θερμοκρασίες σόλες και το πάνω μέρος, προστατεύουν τα πόδια από τις υψηλές θερμοκρασίες εργασίας όπως οι σπινθήρες από τηγμένο μέταλλο και καίγονται από υψηλή θερμοκρασία για να αποφευχθούν τραυματισμοί.


Στη σύγχρονη βιομηχανία κατασκευής ηλεκτρικών συσκευών, οι ζημίες που οφείλονται στα στατικά στοιχεία συνεχίζουν να φέρνουν δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στην παγκόσμια βιομηχανία ηλεκτρικής και ηλεκτρονικής μεταποίησης. Μόνο όταν κατανοήσουμε πλήρως τον στατικό ηλεκτρισμό, μπορούμε να αποφύγουμε τις απώλειες και ακόμη και να το χρησιμοποιήσουμε για να μας εξυπηρετήσουμε. .


Μπορούμε να πούμε ότι ο στατικός ηλεκτρισμός είναι πανταχού παρόνς, ο οποίος θέτει υψηλές απαιτήσεις στην κατασκευή ηλεκτρικών συσκευών. Ο στατικός ηλεκτρισμός που συνοδεύει την ίδια την ηλεκτρική συσκευή μπορεί να εξαλειφθεί με την τεχνολογία εξειδίκευσης. Ο στατικός ηλεκτρισμός στο χώρο παραγωγής μπορεί επίσης να εξαλειφθεί με αντιστατικό εξοπλισμό για να μειώσει τη βλάβη του.


Για τον στατικό ηλεκτρισμό στη διαδικασία παραγωγής, μπορούμε να αφήσουμε τους χειριστές να φορούν αντιστατικά παπούτσια ασφαλείας για να μειώσουν τη βλάβη τους, καθώς και αντιστατικά ρούχα. Επιπλέον, για ορισμένα σύνθετα εργαστήρια παραγωγής στην βιομηχανία κατασκευής ηλεκτρικών συσκευών, απαιτούμε από τους εργαζομένους να φορούν ασφάλεια ανθεκτικές στη διάβρωση και διάτρηση. Τα παπούτσια είναι επίσης ένα είδος προστασίας της ασφάλειας. Ακόμη και για ορισμένους τεχνικά απαιτητικούς εργαζόμενους, φορούν επίσης αντι-στατικά, παπούτσια ασφαλείας και αντιαρματικά παπούτσια με πολυλειτουργική προστασία ασφαλείας.