Υποδήματα ασφαλείας σε διαφορετικά περιβάλλοντα

- Nov 09, 2018-

Η ειδική λειτουργία των υποδημάτων ασφαλείας καθορίζει ότι έχει ορισμένες διαφορές με τα κανονικά υποδήματα μας. Οι απαιτήσεις της διαδικασίας παραγωγής είναι αυστηρότερες και τα υλικά που απαιτούνται για την παραγωγή υποδημάτων ασφαλείας έχουν επίσης αυστηρά πρότυπα. Τα πρότυπα κατασκευής των υποδημάτων ασφαλείας σε διάφορες χώρες είναι διαφορετικά. Στην Κίνα, τα υποδήματα ασφαλείας GB21148-2007 για τα παπούτσια ασφαλείας έχουν επίσης ειδικά διαμορφωθεί. Προς το παρόν, τα υποδήματα ασφαλείας που κατασκευάζονται στην Κίνα πλησιάζουν όλο και περισσότερο στις κατασκευαστικές απαιτήσεις των υποδημάτων ασφαλείας στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Έτσι, σε τι είδους περιβάλλον χρησιμοποιείται η υψηλής ποιότητας διαδικασία κατασκευής των παπουτσιών ασφαλείας που χρησιμοποιούνται; Ας παρουσιάσουμε εν συντομία:


Βιομηχανικό περιβάλλον, όπως η κατασκευή

Στη ζωή, πρέπει πάντα να φορούν παπούτσια ανάλογα με διαφορετικά περιβάλλοντα, όπως παπούτσια για πεζοπορία, παπούτσια πεζοπορίας, παπούτσια για τρέξιμο κ.λπ. Τα παπούτσια ασφαλείας απαιτούνται σε ορισμένα περιβάλλοντα όπου ενδέχεται να υπάρχουν κίνδυνοι για την ασφάλεια. Σε βιομηχανικά κτίρια όπως τα κτίρια, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν βαριά αντικείμενα που πέφτουν και αιχμηρά αντικείμενα τρυπούν το περιβάλλον. Σε αυτά τα περιβάλλοντα, οι εργαζόμενοι πρέπει να φορούν παπούτσια ασφαλείας που να προστατεύουν τα δάχτυλα των ποδιών και να εμποδίζουν τη διάτρηση.


Περιβάλλον φωτιάς όπως πυρκαγιά

Όλοι γνωρίζουν ότι το πεδίο πυρκαγιάς είναι ένα ειδικό περιβάλλον. Ο μέσος άνθρωπος δεν πρόκειται να εισέλθει και να εγκαταλείψει αυτές τις θέσεις επιπόλαια, επειδή αυτά τα περιβάλλοντα θα θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων ανά πάσα στιγμή. Αλλά για τους πυροσβέστες, η φύση της δουλειάς τους τις κάνει να πρέπει να μπουν μέσα και έξω από αυτά τα περιβάλλοντα. Το περιβάλλον φωτιάς είναι επικίνδυνο και περίπλοκο, απαιτώντας μπότες πυρκαγιάς που προστατεύουν τα δάχτυλα των ποδιών και τις τρύπες. Ταυτόχρονα, οι μπότες πυρκαγιάς πρέπει να είναι σε θέση να αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες. Εάν δεν χρησιμοποιείτε τέτοια παπούτσια ασφαλείας ή μπότες πυρκαγιάς, μπορεί να πέσετε σε καταστάσεις όπου κινδυνεύετε να ζήσετε. Ως εκ τούτου, η πυροσβεστική συνήθως προετοιμάζει παπούτσια ασφαλείας και μπότες πυρκαγιάς για την προετοιμασία στρατιωτών για τον τομέα της αστυνομίας ανά πάσα στιγμή, προκειμένου να προστατεύσουν την προσωπική τους ζωή.


Πετροχημικά και άλλα περιβάλλοντα

Το πετροχημικό περιβάλλον όχι μόνο έχει χημικές ουσίες, αλλά και εύφλεκτο και εκρηκτικό περιβάλλον. Συνήθως, σε αυτό το περιβάλλον, οι χειριστές πρέπει να επιλέξουν πολυλειτουργικά υποδήματα ασφαλείας με διαφορετικές λειτουργίες ανάλογα με διαφορετικά περιβάλλοντα. Σε τέτοια περιβάλλοντα, συνιστάται γενικά να φοράτε αντιστατικά, αντιολισθητικά παπούτσια ασφαλείας.


Περιβάλλον εργασίας ηλεκτρολόγου

Οι ηλεκτρολόγοι έρχονται συχνά σε επαφή με ηλεκτρισμό υψηλής τάσης, επομένως συνήθως φορούμε μονωμένα παπούτσια για ηλεκτρολόγους, αλλά τα μονωμένα παπούτσια χρησιμοποιούνται γενικά σε περιβάλλοντα κάτω από 1000 βολτ. Εάν η τάση είναι πολύ υψηλή, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μπότες με μόνωση υψηλής τάσης.


Το περιβάλλον χρήσης των παπουτσιών ασφαλείας και των μπότες ασφαλείας χρησιμοποιείται σε πολλές άλλες περιπτώσεις στην καθημερινή εργασία, εκτός από τις προαναφερθείσες περιπτώσεις. Σήμερα, τα παπούτσια ασφαλείας είναι όλο και περισσότερο στυλ και η άνεση γίνεται όλο και καλύτερα. Προηγουμένως δυσκίνητα και άσχημο παπούτσια ασφαλείας έχουν αντικατασταθεί από μοντέρνα, όμορφα και άνετα παπούτσια ασφαλείας. Συνιστούμε να αναπτύξετε μια συνήθεια να φοράτε παπούτσια ασφαλείας κατά την εργασία, κάτι που αποτελεί μια ασφαλή εγγύηση για εσάς και την οικογένειά σας.