Οι κατασκευαστές υποδημάτων ασφαλείας μοιράζονται πώς να διακρίνουν τα μονωμένα παπούτσια και τα αντιστατικά παπούτσια

- Mar 31, 2019-Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μονωμένων παπουτσιών ασφαλείας και αντιστατικών παπουτσιών ασφαλείας; Οι ακόλουθοι κατασκευαστές υποδημάτων ασφαλείας μοιράζονται τον τρόπο διάκρισης μεταξύ μονωμένων παπουτσιών ασφαλείας και αντιστατικών υποδημάτων ασφαλείας. Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ.

Γενικά, η αντίσταση είναι μεγαλύτερη από 1012 Ω για μόνωση και η μεγαλύτερη από 106 είναι μικρότερη από 1012 για αντιστατική. Το μονωτικό ελαστικό είναι μη αγώγιμο, το αντιστατικό καουτσούκ είναι ηλεκτρικά αγώγιμο, αλλά η αντίσταση είναι σχετικά μεγάλη και η τυπική απαίτηση κυμαίνεται μεταξύ 106 και 109. Το μεγαλύτερο μέρος του αντιστατικού καουτσούκ χρησιμοποιείται στη βιομηχανία ηλεκτρονικών. Κατά τη χρήση, η τριβή δεν παράγει στατικό ηλεκτρισμό, το οποίο παίζει ρόλο στην προστασία των ηλεκτρονικών προϊόντων. Τα μονωμένα παπούτσια μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο από ηλεκτρολόγους συντήρησης κατά την εργασία για να μειωθεί ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. Είναι γενικά φθαρμένο από έναν ηλεκτρολόγο για την αποφυγή ηλεκτροπληξίας εξαιτίας της βηματιστικής τάσης και για την αποτροπή ηλεκτροπληξίας λόγω αγωγιμότητας εδάφους.

Το αντιστατικό είναι ένα μέτρο του συντελεστή μεταξύ της μόνωσης και της αγωγιμότητας. Αντιστατικά παπούτσια ασφαλείας μπορούν να φορεθούν από απλούς ανθρώπους. Ειδικά στις βόρειες περιοχές, ο αέρας είναι ξηρός το χειμώνα και οι άνθρωποι μπορούν εύκολα να συσσωρεύουν στατικό ηλεκτρισμό. Το να φοράτε αντιστατικά παπούτσια μπορεί να εμποδίσει τους ανθρώπους να εκτίθενται σε στατικό ηλεκτρισμό. Τα αντιστατικά παπούτσια ασφαλείας χρησιμοποιούνται για την πρόληψη ατυχημάτων που προκαλούνται από στατικό ηλεκτρισμό. Είναι εξοπλισμένο με αντιστατικά παπούτσια ασφαλείας και αγώγιμα καλώδια στη σόλα για την εισαγωγή στατικού ηλεκτρισμού από τους ανθρώπους στο έδαφος. Γενικά χρησιμοποιείται σε ειδικό αέριο, πετρέλαιο, πετροχημικά και άλλους εύφλεκτους και εκρηκτικούς χώρους. Επειδή χρησιμοποιείται κυρίως για την απελευθέρωση του στατικού ηλεκτρισμού που παράγεται από το ίδιο το σώμα.

Τα αντιστατικά παπούτσια ασφαλείας είναι κατασκευασμένα από μονωτικό ελαστικό και χρησιμοποιούνται γενικά σε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις για την πρόληψη ηλεκτροπληξίας. Το αντιστατικό παπούτσι ασφαλείας έχει μια αδύναμη αγώγιμη λειτουργία, η οποία μπορεί να αποβάλλει το υπερβολικό ηλεκτρικό φορτίο του ανθρώπινου σώματος μέσω του ανθρώπινου σώματος και να καθοδηγήσει τη γη για να αποφύγει την ηλεκτροστατική εκφόρτιση, εξαλείφοντας έτσι τον στατικό ηλεκτρισμό του ανθρώπινου σώματος.

Τα μονωμένα παπούτσια ασφαλείας είναι κατασκευασμένα από ηλεκτρικά μη αγώγιμο μονωτικό υλικό. Τα παπούτσια χρησιμοποιούνται για την απομόνωση του ατόμου από τη γη, έτσι ώστε ακόμα και αν το άτομο έρχεται σε επαφή με τον ηλεκτρικό αγωγό, δεν υπάρχει ατύχημα ότι το ηλεκτρικό ρεύμα εισέρχεται στο έδαφος διαμέσου του σώματος.