Αγορά καουτσούκ

- Oct 15, 2018-

Η τιμή των πρώτων υλών από καουτσούκ παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις και το κόστος των επιχειρήσεων είναι δύσκολο να ελεγχθεί.
Το 2011, οι τιμές των πρώτων υλών όπως το καουτσούκ διέφεραν σημαντικά. Το φυσικό καουτσούκ έπληξε το ρεκόρ των 43.500 γιουάν / τόνο κατά το πρώτο τρίμηνο. Το συνθετικό καουτσούκ αυξήθηκε το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο, με αύξηση 10.000 γιουάν / τόνο. Επηρεασμένοι από τη βίαιη διακύμανση των τιμών του καουτσούκ, οι μεγάλες εταιρείες ελαστικών προϊόντων όπως τα ελαστικά φέρουν το βάρος, το κόστος παραγωγής και λειτουργίας είναι δύσκολο να ελεγχθούν, αυξάνεται ο κίνδυνος αποθεμάτων, τα περιθώρια κέρδους μειώνονται στο 2% -5% και η βιομηχανία αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις .
Ο ρυθμός ανάπτυξης της βιομηχανίας έχει μειωθεί λογικά και έχει εισέλθει σε μια υγιή αναπτυξιακή πορεία.
Λόγω των μεγάλων διακυμάνσεων των τιμών των πρώτων υλών από καουτσούκ, οι εγχώριες και διεθνείς αγορές εξακολούθησαν να υποχωρούν και η εγχώρια ζήτηση επιβραδύνθηκε. Ο ρυθμός αύξησης των κυριότερων προϊόντων καουτσούκ της Κίνας υποχώρησε και οι εξαγωγές μειώθηκαν, αλλά δεν υπήρξαν διακυμάνσεις και η γενική οικονομική λειτουργία παρέμεινε σταθερή. Ταυτόχρονα, η ποιότητα της επιχείρησης έχει βελτιστοποιηθεί: η προσαρμογή της δομής του προϊόντος έχει σημειώσει πρόοδο, ο ρυθμός μετεξελίωσης ελαστικών έχει φθάσει το 86,5%, αύξηση 2,5% σε ετήσια βάση και έχουν βελτιωθεί σημαντικά και άλλες δομές προϊόντων. ο μετασχηματισμός του τρόπου ανάπτυξης της βιομηχανίας καουτσούκ έχει επιτύχει αρχικά αποτελέσματα και τα ελαστικά έχουν βασιστεί στην εξωτερική ζήτηση. Ο βαθμός μείωσης είναι χαμηλός. η επίδραση της εφαρμογής οικονομίας χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα είναι αξιοσημείωτη, η κατανάλωση ενέργειας της βιομηχανίας μειώνεται και εμφανίζονται ορισμένοι εξοικονομήσεις ενέργειας, πράσινα ελαστικά και άλλα προϊόντα και πράσινες πρώτες ύλες. Αυτές οι αλλαγές δείχνουν ότι όταν ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης μειωθεί μετρίως, θα βοηθήσει στην προσαρμογή της δομής και στην προώθηση διαφόρων μεταρρυθμίσεων. Η οικονομική λειτουργία της βιομηχανίας καουτσούκ της Κίνας έχει αρχίσει να εισέρχεται σε καλοήθη αναπτυξιακή τροχιά.