Προστατευτική αρχή των παπουτσιών ασφαλείας σε διαφορετικά περιβάλλοντα

- Feb 11, 2019-

Τα παπούτσια ασφαλείας είναι ένας γενικός όρος για παπούτσια ασφαλείας και προστατευτικά παπούτσια. Χρησιμοποιούνται γενικά σε διάφορους χώρους εργασίας για την προστασία των ποδιών και των ποδιών από προβλέψιμους τραυματισμούς. Τα προστατευτικά υποδήματα ασφαλείας είναι προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και υψηλής προστιθέμενης αξίας υποδημάτων. Η διαδικασία παραγωγής προστατευτικών υποδημάτων ασφαλείας έχει υψηλές απαιτήσεις για πρώτες ύλες, βοηθητικά υλικά, χημικά υλικά, μηχανικό εξοπλισμό κλπ. Τα διαφορετικά προϊόντα υποδημάτων ασφαλείας χρησιμοποιούν διαφορετικούς χώρους. :


Τα παπούτσια ασφαλείας κατασκευής, τα περισσότερα παπούτσια ασφαλείας προσθέτουν και άλλα χαρακτηριστικά ασφαλείας, το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό των υποδημάτων βιομηχανικής ασφάλειας είναι ότι το δάχτυλο του ποδιού μπορεί να αντέξει την πρόσκρουση των 20 kg σκληρών αντικειμένων από την υψηλή κάθετη προσγείωση ύψους 1 μ. Ανάπτυξη διαφορετικών κατηγοριών προϊόντων. Περιλαμβάνει ένα σχέδιο πλάκας πυθμένα που εμποδίζει τη διάτρηση των σόλων από τα νύχια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα. Άλλα σχετικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την αντοχή στην ολίσθηση και τη λαβή. Άλλα χαρακτηριστικά ασφαλείας περιλαμβάνουν προκαθορισμένες ελάχιστες αντιστατικές ιδιότητες, αντοχή στη θερμοκρασία και αντίσταση σε συγκεκριμένα καύσιμα και χημικά.


Η προστασία των εργαζομένων που χρησιμοποιούν αλυσοπρίονα σημαίνει ότι οι άνθρωποι που ενδέχεται να τραυματιστούν από τη χρήση αλυσοπρίονων, δέρματος, αστραγάλων, ποδιών και ποδιών πρέπει να φορούν προστατευτικά υποδήματα. Τα πρότυπα ασφάλειας ορίζουν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να επιλέγουν να φορούν υποδήματα που προστατεύουν τις ανάγκες τους και δεν πρέπει να υποθέτουν ότι το ίδιο είδος υποδημάτων θα χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση μιας συγκεκριμένης εργασίας. Τα διαφορετικά περιβάλλοντα εργασίας ενδέχεται να έχουν διαφορετικούς κινδύνους. Επιπλέον, ορισμένα περιβάλλοντα εργασίας ενδέχεται να παρουσιάζουν διαφορετικούς κινδύνους. Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να χρησιμοποιούνται περισσότεροι από ένας τύποι προστατευτικών υποδημάτων για υποδήματα.


Τα προστατευτικά υποδήματα που χρησιμοποιούνται σε χημικά εργαστήρια σημαίνουν ότι πρέπει να φοριούνται κατάλληλα προστατευτικά υποδήματα σε εργαστήρια όπου χρησιμοποιούνται και αποθηκεύονται χημικά και πρέπει να αποθηκεύονται προστατευτικά υποδήματα. Δεν επιτρέπεται να φοριούνται παπούτσια, παντόφλες και παρόμοια υποδήματα σε αυτά τα εργαστήρια. Τα κατάλληλα υποδήματα πρέπει να καλύπτουν ολόκληρο το πόδι και να προστατεύουν ολόκληρο το πόδι. Τα υλικά υποδημάτων, συμπεριλαμβανομένων των πέλματος και του άνω μέρους, πρέπει να είναι συμβατά με το εργαστηριακό περιβάλλον, τον χειρισμό του υλικού και τις εργασίες. Ανάλογα με τους πιθανούς κινδύνους στο εργαστήριο, ενδέχεται να απαιτείται πρόσθετη προστασία για τα υποδήματα. Μπορούν επίσης να ληφθούν υπόψη οι ανθεκτικές στις ολίσθηση, ανθεκτικές στην τριβή, η απωθητική λαδιού ή οι ανθεκτικές στη θερμότητα ιδιότητες της σόλας. Αυτοί οι τύποι παπουτσιών ασφαλείας πρέπει να φοριούνται όταν υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού του ποδιού λόγω διάτρησης, ηλεκτροπληξίας ή στατικού ηλεκτρισμού.


Ο προστατευτικός εξοπλισμός μόνωσης (μονωμένα μπότες, παπούτσια, γάντια, κλπ.) Φοριέται για την πρόληψη ηλεκτροπληξίας. Ο κύριος λόγος είναι ότι το ανθρώπινο σώμα προκαλείται από ηλεκτρικό ρεύμα. Ως εκ τούτου, η προστατευτική απόδοση του μονωτήρα εξαρτάται κυρίως από το ρεύμα διαρροής που διέρχεται κάτω από μια ορισμένη τάση. Το ρεύμα διαρροής είναι ασφαλές εντός του ασφαλούς εύρους ρεύματος, διαφορετικά δεν είναι ασφαλές. Εάν εφαρμοστεί κάποια τάση, αν και δεν προκαλείται βλάβη, το ρεύμα διαρροής είναι πολύ μεγάλο, πράγμα που προκαλεί επίσης τραυματισμό στον άνθρωπο.

Το περιβάλλον που πρέπει να είναι αντιστατικό είναι κυρίως να αποτρέψει τη ροή φορτίου που προκαλείται από τριβές από το σχηματισμό εστίασης φορτίου για να προκαλέσει ηλεκτροστατική επαγωγή ή να προκαλέσει ζημιά που προκαλείται από ηλεκτροστατική εκφόρτιση υψηλής τάσης. Αφού φορέσει αντιστατικά προστατευτικά προϊόντα, το συσσωρευμένο φορτίο μπορεί να γειωθεί με τα αντιστατικά προϊόντα εγκαίρως και τα εσώρουχα και οι κάλτσες από πρώτες ύλες, όπως η γούνα, δεν μπορούν πλέον να φορεθούν, επειδή είναι μονωμένες και αποτρέπουν τη στατική αγωγιμότητα γείωσης Το ανθρώπινο σώμα. (Η τιμή αντίστασης των αγώγιμων παπουτσιών δεν υπερβαίνει τα 100KΩ-1000KΩ)