Προστατευτική αρχή, ταξινόμηση, πεδίο εφαρμογής και προφυλάξεις μονωμένων παπουτσιών (μπότες)

- Oct 28, 2018-

Πρώτον, η αρχή της προστασίας

Τα ηλεκτρικά μονωμένα παπούτσια είναι μονωμένα από τη σόλα έτσι ώστε όταν υποβάλλονται σε μια συγκεκριμένη τάση εναλλασσόμενου ρεύματος ή συνεχούς ρεύματος, η αντίσταση του παπουτσιού μπορεί να φτάσει σε μια διαδρομή που μπλοκάρει επικίνδυνα ρεύματα που ρέουν μέσα από το σώμα μέσω του ποδιού για να εξασφαλιστεί ότι το ρεύμα διαρροής μέσω του ανθρώπινου σώματος υπερβαίνουν το ανθρώπινο σώμα. Εύρος ανοχής για την προστασία των εργαζομένων από ηλεκτροπληξία.

Για τα ηλεκτρικά μονωμένα παπούτσια με προστατευτικές λειτουργίες που απομακρύνονται από το δάκτυλο και με διάτρηση, για τη διασφάλιση της απόδοσης ηλεκτρικής μόνωσης, χρησιμοποιούνται μη μεταλλικά καλύμματα toe και μη μεταλλικά πέλματα. Όταν χρησιμοποιούνται, τα μεταλλικά πέλματα πρέπει να είναι μονωμένα.

Δεύτερον, ταξινόμηση

1. Σύμφωνα με το υλικό βοήθειας, είναι χωρισμένο σε παπούτσια ηλεκτρικής μόνωσης, παπούτσια ηλεκτρικής μόνωσης, ηλεκτρική μόνωση όλα τα παπούτσια από καουτσούκ και ηλεκτρικά μονωτικά παπούτσια από πολυμερές.

2. Σύμφωνα με το ύψος του άνω μέρους, χωρίζεται σε υποδήματα ηλεκτρικής μόνωσης χαμηλής τάσης, παπούτσια ηλεκτρικής μόνωσης υψηλής μέσης, ημι-σωληνωτά ηλεκτρικά μπότες μόνωσης και μπότες υψηλής ηλεκτρικής μόνωσης.

3. Σύμφωνα με την τάση δοκιμής, χωρίζεται σε παπούτσια ηλεκτρικής μόνωσης 6kV, παπούτσια ηλεκτρικής μόνωσης 5kV, παπούτσια ηλεκτρικών μονωτικών καλωδίων 15kV, ηλεκτρική μόνωση 6kV όλες οι μπότες από καουτσούκ, ηλεκτρική μόνωση 10kV όλες οι μπότες από καουτσούκ, Ηλεκτρική μόνωση 20kV Όλες οι μπότες από καουτσούκ, ηλεκτρικά μονωμένες μπότες από καουτσούκ ηλεκτρικά μονωμένες 30kV, ηλεκτρικές μπότες από πολυμερείς μπότες 6kV, ηλεκτρικές μπότες από πολυπροπυλένιο 10kV, ηλεκτρικές μπότες από πολυμερές 15kV, ηλεκτρικές μπότες 20kV, ηλεκτρικά μονωμένα μπότες 30kV -πολυμερικές μπότες.

Τρίτον, το πεδίο εφαρμογής

Τα ηλεκτρικά μονωμένα υποδήματα είναι ατομικά είδη προστασίας της εργασίας που χρησιμεύουν ως βοηθητικά εργαλεία ασφαλείας κατά την εργασία σε ηλεκτρικό εξοπλισμό. Είναι κατάλληλα για χρήση από εργαζόμενους σε περιβάλλοντα εργασίας που απαιτούν ηλεκτρική επαφή, όπως οι χειριστές της βιομηχανίας ηλεκτρικής ενέργειας και το προσωπικό συντήρησης ηλεκτρικού εξοπλισμού.

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις των DL408-1991, DL409-1991 και GB26860-2011, τα υποδήματα ηλεκτρικών μονωτικών και ηλεκτρικών μονωτικών υποδημάτων και οι μπότες όλων των καουτσούκ και τα παπούτσια δοκιμών με τάση δοκιμής 15kV και κάτω είναι κατάλληλα για συχνότητα ισχύος μικρότερη από 1000V. Στο περιβάλλον εργασίας. όλες οι μπότες από καουτσούκ και όλες οι πολυμερικές μπότες των 15kV ή παραπάνω είναι κατάλληλες για περιβάλλον εργασίας άνω των 1000V.

2. Η βιομηχανία ηλεκτρικής ενέργειας χρησιμοποιεί όλες τις μπότες από καουτσούκ και όλες τις πολυμερικές μπότες με πάχος 15kV ή περισσότερο.

3. Χρησιμοποιήστε όλες τις μπότες από καουτσούκ και όλες τις μπότες από πολυμερές υλικό στο ορυχείο.

4. Τα ηλεκτρικά μονωμένα δερμάτινα υποδήματα και τα παπούτσια από ελαστικό ύφασμα με ηλεκτρική μόνωση είναι κατάλληλα για χρήση σε ξηρό περιβάλλον και δεν είναι κατάλληλα για υπαίθρια, υγρά και άλλα περιβάλλοντα εργασίας σε βροχερό καιρό.

Τέταρτον, τα θέματα που χρήζουν προσοχής

1. Πριν τη χρήση, ελέγξτε αν τα σημάδια των παπουτσιών ηλεκτρικής μόνωσης είναι πλήρη και πληρούν τις τυπικές απαιτήσεις. Το περιεχόμενο των σημείων περιλαμβάνει:

(1) Στο επάνω ή το πέλμα κάθε ηλεκτρικά μονωμένου υποδήματος, πρέπει να υπάρχει μέγεθος παπουτσιού, τυποποιημένος αριθμός, τύπος ηλεκτρικής μόνωσης (ή Αγγλικά EH), σήμα αστραπής και αντοχή τάσης.

(2) Όνομα κατασκευαστή, αριθμός υποδημάτων, προϊόν ή εμπορικό σήμα, ημερομηνία παραγωγής και απόδοση ηλεκτρικής μόνωσης.

2. Όταν χρησιμοποιείτε παπούτσια ηλεκτρικής μόνωσης και υποδήματα πανί ηλεκτρικής μόνωσης, κρατήστε το πάνω μέρος στο περιβάλλον εργασίας. Όπου υπάρχει διάβρωση ή βλάβη στον πυθμένα, δεν μπορεί πλέον να φορεθεί με ηλεκτρικά μονωμένα παπούτσια.

3. Τα ηλεκτρικά μονωμένα παπούτσια δεν πρέπει να είναι υγρά. Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση μετά από υγρασία. Μόλις βρεθεί υγρό, πρέπει να τοποθετηθεί σε αεριζόμενη και δροσερή θέση για να στεγνώσει φυσικά.

4. Όταν φοράτε παπούτσια ηλεκτρικής μόνωσης, αποφύγετε την επαφή με αιχμηρά αντικείμενα, υψηλές θερμοκρασίες και διαβρωτικές ουσίες για να αποτρέψετε την υποβάθμιση των υποδημάτων και να επηρεάσετε τις ιδιότητες μόνωσης τους.

5. Τα ηλεκτρικά μονωμένα παπούτσια πρέπει να αποθηκεύονται σε ξηρό και αεριζόμενο χώρο για να αποφεύγεται το περονόσπορο και να αποφεύγεται το πετρέλαιο, το οξύ ή τα αλκάλια ή άλλα διαβρωτικά προϊόντα.

6. Από την ημερομηνία κατασκευής, η περίοδος χρήσης και αποθήκευσης των υποδημάτων ηλεκτρικής μόνωσης είναι 24 μήνες. Τα παπούτσια ηλεκτρικής μόνωσης που υπερβαίνουν το χρονικό όριο πρέπει να υποβάλλονται σε προληπτικές δοκιμές μία προς μία και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μετά τη δοκιμή.

7. Υπό κανονικές συνθήκες, τα παπούτσια ηλεκτρικής μόνωσης πρέπει να ελέγχονται μία φορά κάθε 6 μήνες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μετά τη δοκιμή. Εάν δεν πληροί τις τυπικές απαιτήσεις, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως ηλεκτρικά παπούτσια.