Προστατευτική επίδραση διαφόρων ειδών υποδημάτων ασφαλείας σε διαφορετικά σημεία

- Mar 27, 2019-

Υποδήματα ασφαλείας Τα παπούτσια ασφαλείας είναι ένας γενικός όρος για τα παπούτσια ασφαλείας και τα προστατευτικά παπούτσια. Χρησιμοποιούνται γενικά για την προστασία των ποδιών και των ποδιών από προβλέψιμους τραυματισμούς σε διαφορετικούς χώρους εργασίας.

Τα προστατευτικά υποδήματα ασφαλείας είναι προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και υψηλής προστιθέμενης αξίας υποδημάτων. Η διαδικασία παραγωγής προστατευτικών υποδημάτων ασφαλείας έχει υψηλές απαιτήσεις για πρώτες ύλες, βοηθητικά υλικά, χημικά υλικά και μηχανολογικό εξοπλισμό.


Διαφορετικά παπούτσια ασφάλισης εργασίας χρησιμοποιούνται σε διάφορα μέρη:

Η προστασία των εργαζομένων που χρησιμοποιούν αλυσοπρίονα σημαίνει ότι οι άνθρωποι που ενδέχεται να τραυματιστούν από τη χρήση αλυσοπρίονων, δέρματος, αστραγάλων, ποδιών και ποδιών πρέπει να φορούν προστατευτικά υποδήματα.

Τα πρότυπα ασφάλειας ορίζουν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να επιλέγουν να φορούν υποδήματα που προστατεύουν τις ανάγκες τους και δεν πρέπει να υποθέτουν ότι το ίδιο είδος υποδημάτων θα χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση μιας συγκεκριμένης εργασίας. Τα διαφορετικά περιβάλλοντα εργασίας ενδέχεται να έχουν διαφορετικούς κινδύνους. Επιπλέον, ορισμένα περιβάλλοντα εργασίας ενδέχεται να παρουσιάζουν διαφορετικούς κινδύνους. Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να χρησιμοποιούνται περισσότεροι από ένας τύποι προστατευτικών υποδημάτων για υποδήματα.


Τα υποδήματα ασφάλισης εργασίας που χρησιμοποιούνται σε χημικά εργαστήρια σημαίνουν ότι τα κατάλληλα προστατευτικά παπούτσια πρέπει να φοριούνται στο εργαστήριο όπου χρησιμοποιούνται και να αποθηκεύονται τα χημικά και ότι πρέπει να αποθηκεύονται σχετικά προστατευτικά υποδήματα. Δεν επιτρέπεται να φοριούνται παπούτσια, παντόφλες και παρόμοια υποδήματα σε αυτά τα εργαστήρια. Τα κατάλληλα υποδήματα πρέπει να καλύπτουν ολόκληρο το πόδι και να προστατεύουν ολόκληρο το πόδι. Τα υλικά υποδημάτων, συμπεριλαμβανομένων των πέλματος και του άνω μέρους, πρέπει να είναι συμβατά με το εργαστηριακό περιβάλλον, τον χειρισμό του υλικού και τις εργασίες. Ανάλογα με τους πιθανούς κινδύνους στο εργαστήριο, ενδέχεται να απαιτείται πρόσθετη προστασία για τα υποδήματα. Μπορούν επίσης να ληφθούν υπόψη οι ανθεκτικές στις ολίσθηση, ανθεκτικές στην τριβή, η απωθητική λαδιού ή οι ανθεκτικές στη θερμότητα ιδιότητες της σόλας. Αυτοί οι τύποι παπουτσιών ασφαλείας πρέπει να φοριούνται όταν υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού του ποδιού λόγω διάτρησης, ηλεκτροπληξίας ή στατικού ηλεκτρισμού.


Τα περισσότερα υποδήματα ασφάλισης εργασίας έχουν προσθέσει και άλλα χαρακτηριστικά ασφαλείας, το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό των υποδημάτων βιομηχανικής εργασίας είναι ότι το δάκτυλο του ποδιού μπορεί να αντέξει την πρόσκρουση των 20 kg σκληρών αντικειμένων από την υψηλή κάθετη προσγείωση ύψους 1 μ. Ανάπτυξη διαφορετικών κατηγοριών προϊόντων. Περιλαμβάνει ένα σχέδιο πλάκας πυθμένα που εμποδίζει τη διάτρηση των σόλων από τα νύχια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα. Άλλα σχετικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την αντοχή στην ολίσθηση και τη λαβή. Άλλα χαρακτηριστικά ασφαλείας περιλαμβάνουν προκαθορισμένες ελάχιστες αντιστατικές ιδιότητες, αντοχή στη θερμοκρασία και αντίσταση σε συγκεκριμένα καύσιμα και χημικά.