Προφυλάξεις για αντιστατική εργασία στα πρατήρια καυσίμων το χειμώνα

- Oct 30, 2018-

Για να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία των πρατηρίων καυσίμων το χειμώνα, ξηρό και κρύο χειμώνα, τα βενζινάδικα που λειτουργούν και αποθηκεύουν βενζίνη και ντίζελ πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην αντιστατική εργασία. Ο στατικός ηλεκτρισμός είναι πολύ επιβλαβής για τους σταθμούς βενζίνης. Όταν το πετρέλαιο τρίβεται στη διαδικασία φόρτωσης και εκφόρτωσης και μεταφοράς, το πετρέλαιο και το αέριο θα σχηματίζουν ένα υψηλό ηλεκτροστατικό δυναμικό, το οποίο θα δημιουργήσει μεγάλη ποσότητα στατικού ηλεκτρισμού. Εάν προσέχετε την πηγή ανάφλεξης, μπορεί να προκληθεί ηλεκτροστατική ανάφλεξη. Οι πυρκαγιές στατικά στα πρατήρια βενζίνης χαρακτηρίζονται από ξαφνικές εκρήξεις, εκρηκτικές, δύσκολες στη διάσωση και εύκολα να προκαλέσουν θύματα.

Πρέπει να ληφθούν ενεργά τρία μέτρα για την αποφυγή της αντιστατικής εργασίας στα πρατήρια βενζίνης:

Προετοιμάστε την προμήθεια προστασίας εργασίας και τυποποιήστε τη φθορά των εργαζομένων. Μία παρτίδα φόρμας βαμβακιού και παπούτσια εργασίας αγοράζονται από την εταιρεία. Απαγορεύεται αυστηρά στο προσωπικό των πρατηρίων υγρών καυσίμων να φορούν αφρώδες πλαστικό και πλαστικά παπούτσια. Πρέπει να φορούν αντιστατικά παπούτσια, αντιστατικά ενδύματα ή βαμβακερές φόρμες. Πρέπει να χρησιμοποιούν αντιστατικά προϊόντα προστασίας της εργασίας που πληρούν τους κανονισμούς ασφαλείας. Και εργαλεία. Απαγορεύεται αυστηρά να φοράτε και να αφαιρείτε τα ρούχα από χημικές ίνες στην επικίνδυνη περιοχή του ελαιολάδου. Μην χτενίζετε, αλλάζετε ρούχα ή παίζετε μεταξύ τους. Όταν φοράτε αντιστατικά ρούχα, απαγορεύεται αυστηρά η χρήση δύο ή περισσοτέρων ενδυμάτων από πολυεστέρα, ακρυλικό, νάιλον και άλλα υλικά.

Ενίσχυση της επιτόπιας διαχείρισης και τυποποίηση των επιχειρησιακών προτύπων. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην επιτόπια διαχείριση της ασφάλειας των πρατηρίων καυσίμων και διεξάγετε εργασίες ανεφοδιασμού καυσίμου και φόρτωσης και εκφόρτωσης σε αυστηρή συμφωνία με τις απαιτήσεις της εταιρείας. Δεν μπορείτε να παραλείψετε ένα συγκεκριμένο βήμα εξαιτίας της ευκολίας της χαράς. Ειδικά όταν γεμίζετε δοχεία με βαρέλια μεγάλης χωρητικότητας, κονσέρβες κλπ., Βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδέσει την ηλεκτροστατική συσκευή γείωσης πριν γεμίσει το λάδι και αφαιρέσετε μεγάλη ποσότητα στατικού ηλεκτρισμού που παράγεται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πλήρωσης. , εξασφαλίζουν την ασφάλεια. Πρέπει να εφαρμόσουμε αυστηρά τους κανόνες και τους κανονισμούς των πρατηρίων καυσίμων, να εκπαιδεύσουμε τους υπαλλήλους να αναπτύξουν τη συνήθεια να τηρούν συνειδητά τους κανόνες και τους κανονισμούς, να απαγορεύουν στους μη χειριστές να εκτελούν πρατήρια ανεφοδιασμού, να εμποδίζουν το άσχετο προσωπικό να παραμείνει στο σταθμό και να διαπιστώσει ότι οι πελάτες έχουν ανασφαλείς συμπεριφορές που πρέπει να διορθωθούν εγκαίρως. , σταματήστε, δημιουργήστε μια καλή ατμόσφαιρα πυρασφάλειας.

Στείλτε τη στατική γνώση σε επίπεδο βάσης και ενισχύστε την εκπαίδευση για την ασφάλεια. Το προσωπικό της υπηρεσίας αποθήκευσης και μεταφοράς της εταιρείας χρησιμοποιεί το βενζινάδικο για να διεξάγει επιθεωρήσεις ασφαλείας για να εξηγήσει τη γνώση του στατικού ηλεκτρισμού στο προσωπικό των πρατηρίων καυσίμων, για τη βλάβη στο βενζινάδικο και να κάνει καλή δουλειά στην εκπαίδευση και την κατάρτιση στον τομέα της ηλεκτροστατικής γνώσης, ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να κατανοήσουν πλήρως την αιτία του στατικού ηλεκτρισμού που παράγεται στο βενζινάδικο. Μάθετε τις συνθήκες στατικής ανάφλεξης στο βενζινάδικο, ανακαλύψτε και ελέγξτε το νόμο του στατικού ηλεκτρισμού στο βενζινάδικο και βάλτε ένα στερεό θεωρητικό υπόβαθρο για την πρόληψη του στατικού ηλεκτρισμού στο βενζινάδικο.