Δερμάτινα παπούτσια ασφαλείας κατασκευής διαδικασία και διαδικασία

- Mar 27, 2019-


Η γενική ταξινόμηση των υποδημάτων ασφαλείας: υπάρχουν δύο κύριες κατηγορίες ένεσης και πρόσφυσης στο κρύο.

(1) Η έγχυση είναι επίσης μια μηχανή κατασκευασμένη από παπούτσια. Μετά την προσάρτηση της άνω επιφάνειας στο χωνευτήριο αλουμινίου, η μηχανή περιστρεφόμενου δίσκου εισάγεται απευθείας με PVC, TPR και άλλα υλικά για να σχηματίσει τη σόλα ταυτόχρονα. Τώρα υπάρχει PU (χημική ονομασία πολυουρεθάνης) χύτευση με έγχυση (μηχάνημα Και το καλούπι δεν είναι η ίδια με τη γενική ένεση).

Πλεονεκτήματα: Επειδή είναι μηχανουργική, η παραγωγή είναι μεγάλη και η τιμή είναι χαμηλή.

Μειονεκτήματα: Εάν υπάρχουν πολλά στυλ, είναι πιο ενοχλητικό να αλλάζετε το καλούπι, το παπούτσι είναι δύσκολο να μορφοποιηθεί και δεν υπάρχει χειροτεχνία παπουτσιών με κρύα κόλλα, γι 'αυτό είναι γενικά κατάλληλο για μια ενιαία σειρά μοναδικού στυλ.

(2) Κρύα κολλήσεις είναι τα χειροποίητα παπούτσια που λέμε γενικά. Η Ιταλία, τα πασίγνωστα παπούτσια της Ισπανίας ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Απαιτείται γενικά η επεξεργασία των γραμμών με ψυχρή κόλλα (εκτός από τα εργαστήρια στο σπίτι). Τα πέλματα από ψυχρό συνδετικό υλικό παρέχονται γενικά από τα εργοστάσια που είναι υπεύθυνα για τα πέλματα. Εάν δεν έχουν καλούπια για τα πέλματα, πρέπει να ανοίξουν ένα άλλο καλούπι. Γενικά, το μοναδικό εργοστάσιο έχει περισσότερο από 1w ελεύθερου ανοίγματος καλουπιού. Η πρακτική είναι να χρησιμοποιήσετε ένα πλαστικό σμάλτο για να διαμορφώσετε την επιφάνεια και να την κολλήσετε με τη σόλα.

Πλεονεκτήματα: Εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, τα παπούτσια γίνονται καλύτερα.

Μειονεκτήματα: Η ημερήσια παραγωγή είναι μικρή και η τιμή είναι υψηλή. Είναι γενικά κατάλληλο για την παραγωγή μεσαίου μεγέθους και πάνω από τα εργοστάσια για να σχηματίσουν μια κλίμακα.


Η διαφορά: το πιο προφανές χαρακτηριστικό της διαφοράς μεταξύ των παπουτσιών ασφαλείας που έχουν κολλήσει εν ψυχρώ και της έγχυσης είναι η σόλα, η πτέρνα ή η άκρη του διαμορφωμένου υποδήματος έχει γραμμή, η οποία οφείλεται στο γεγονός ότι τα παπούτσια παραμένουν πίσω από το καλούπι. Αυτός που είναι ψυχρά συνδεδεμένος με τη σόλα είναι αυτός που είναι συνδεδεμένος με το άνω μέρος και τη σόλα, επομένως είναι αόρατος.


Τα εξαρτήματα των υποδημάτων ασφαλείας: τα παπούτσια αποτελούνται κυρίως από την ανώτερη επιφάνεια, την εσωτερική επένδυση (επένδυση), το σιδέρωμα μπροστά και πίσω, τα μπροστινά και πίσω πέλματα, τη μεσαία σόλα (που ονομάζεται επίσης και το κάτω μέρος) και τη σόλα.

A, βοήθεια: το υλικό έχει γενικά δέρμα (LEATHER) ή τεχνητό δέρμα, κλπ., Το δερμάτινο υλικό είναι ανομοιογενές, το καλύτερο είναι το πρώτο στρώμα από δέρμα, απαλή υφή, καλή ευελιξία, προσωπικά ακόμα για τα ανώτερα μαλακά παπούτσια Δροσερός. Υπάρχουν πολλά είδη τεχνητού δέρματος. Η πιο επαφή μου είναι PU δέρμα. Το πάχος είναι στο μετάξι. Είναι γενικά 80 νημάτια. Μπορεί να φτάσει 140 νημάτια. Είναι κατάλληλο για την παραγωγή άνω στρώσεων ενός επιπέδου (χωρίς πάπλωμα). Είναι άνετο να φορέσει, ειδικά τα κορεατικά παπούτσια το κάνουν γενικά. Το πιο δημοφιλές PU δέρμα σήμερα έχει πολλές γραμμές τριβής δέρματος, τρίψιμο δέρματος, γραμμές φυσαλίδων, τρελό γραμμές αλόγων, γραμμές μεγέθους, γραμμές napa, 18 γραμμές και ούτω καθεξής. Επειδή το τρελό δέρμα αλόγων έχει υφή όπως το δέρμα, και το αποτέλεσμα είναι καλό, είναι πολύ δημοφιλές τώρα, αλλά η τιμή είναι πολύ υψηλή. Σκουπίστε είναι το πιο κλασικό δέρμα. Είναι δημοφιλές για περισσότερα από 10 χρόνια. Τώρα υπάρχουν πολλά είδη κόλλας τρίψιμο. Η επίδραση του τριβής είναι διαφορετική. Το χρώμα είναι βαθύ και ρηχό, και έχει μια μεγάλη σχέση με το κερί που χρησιμοποιείται. Η τιμή είναι μέτρια. Ωστόσο, είναι δύσκολο να εργαστεί κανείς, και συνήθως απαιτεί ένα ειδικό master master για να το σκουπίσει. Τώρα υπάρχει επίσης ένα δέρμα με τεχνητό δέρμα αγελάδας, το πάχος είναι πάνω από 200 μετάξι, και η τιμή είναι πολύ υψηλή.

Β, επένδυση και ζεστό κάτω μέρος: το υλικό είναι γενικά δέρμα, PU, PVC, κλπ., Η πάνω πλευρά του δέρματος είναι γενικά εξοπλισμένο με δερμάτινη επένδυση, άνετο να φορέσει, καλή διάχυση θερμότητας, δεν είναι εύκολο να παραγάγει τα πόδια του Χονγκ Κονγκ. " Η γενική επένδυση PU είναι πολύ καλύτερη από PVC, αλλά η τιμή είναι πιο ακριβή!

C, η σόλα είναι ένα σημαντικό μέρος των παπουτσιών, υπάρχουν PU πυθμένα, TPR κάτω, PVC κάτω, συνδυασμένη πυθμένα. Το πλεονέκτημα του πυθμένα της PU είναι ότι είναι ελαφρύ σε βάρος, απαλό σε υφή και καλό στο χέρι. Πολλοί πελάτες στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, όπως τα πέλματα από υλικά PU, είναι όμως ακριβά (η πρόσφατη αύξηση των τιμών της PU, το κόστος αυξάνεται σημαντικά, αλλά η τιμή των παπουτσιών δεν αυξάνεται, καθιστώντας πολλά εργοστάσια δύσκολα) τώρα υπάρχει ένεση πολυουρεθάνης (μετά την PU INJECTION, επειδή το μηχάνημα έχει μεγάλη απόδοση και χαμηλό κόστος, είναι επίσης πολύ δημοφιλές.) Τα πέλματα TPR έχουν μέτριο βάρος και κάποια απαλότητα, αλλά η τιμή είναι φθηνότερη από την PU και δεν υπάρχει μυρωδιά. τα πέλματα είναι τα φθηνότερα, γενικά Είναι άμεσα χυτευμένα με έγχυση στο εργοστάσιο, αλλά η σόλα που είναι κολλημένη σε κρύο είναι επίσης κατασκευασμένη από υλικό από PVC.Η υφή μπορεί να ρυθμιστεί με προ-πλαστικοποίηση Μπορεί να είναι σκληρή ή μαλακή αλλά η σόλα PVC έχει Ουσιαστικά, αυτό εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τη φήμη του προϊόντος, αλλά και από την οσμή του, επειδή είναι ένα πλαστικό υλικό.Αν το πλαστικό είναι αναμεμειγμένο με καλό λάδι, τότε η γεύση είναι πολύ ελαφριά, αλλά αν χρησιμοποιείτε λάδι, έχει γεύση πικάντικο και κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται άβολα. του εργοστασίου. Η μεσαία σόλα είναι μόνο η στρώμα μεταξύ της σόλας και του άνω μέρους, το υλικό είναι ενιαίο, όχι πολύ εδώ. Λένε.

C, Baotou είναι στην πραγματικότητα ένα στρώμα χαρτονιού, σε χιλιοστά, η ποιότητα του Baotou που παράγεται στην Ταϊβάν είναι καλή, και το Baotou 1,7mm είναι πολύ καλό. Χρησιμοποιείται κυρίως στο δάχτυλο και το τακούνι για να κάνουν τα παπούτσια να φαίνονται αιχμηρά και γωνιακά και να ενισχύουν το σχήμα του παπουτσιού.


Διαδικασία συναρμολόγησης παπουτσιών Η διαδικασία συναρμολόγησης υποδημάτων αναφέρεται στην τεχνική και στη μέθοδο συναρμολόγησης των εξαρτημάτων του παπουτσιού, όπως το άνω μέρος και η σόλα στο προϊόν υποδημάτων, που περιλαμβάνουν κυρίως τη διαδικασία του συγκολλητικού υποδήματος, τη διαδικασία του παπουτσιού ραπτικής, τη διαδικασία του καλουπιού του υποδήματος, διαδικασία και τη βουλκανισμό. Διάφορα είδη υποδημάτων.

1, η διαδικασία συγκολλητικού υποδήματος, επίσης γνωστή ως η διαδικασία συγκόλλησης εν ψυχρώ, είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιεί ένα συγκολλητικό υλικό για να ενώσει μαζί το άνω μέρος, την εσωτερική σόλα και την εξωτερική σόλα. Λόγω των διαφορετικών υλικών της άνω και της μοναδικής επιφάνειας συγκόλλησης, ο τύπος και η φύση της συγκολλητικής ουσίας που χρησιμοποιούνται είναι διαφορετικά, όπως κόλλα νεοπρενίου, κόλλα πολυουρεθάνης, κόλλα SBS και τα παρόμοια. Λόγω της απλής διαδικασίας της διαδικασίας κόλλησης, του μικρού κύκλου παραγωγής, της υψηλής παραγωγικής αποδοτικότητας, του χαμηλού κόστους κατασκευής, της γρήγορης αλλαγής της ποικιλίας χρωμάτων, της εύκολης επέκτασης και της αναπαραγωγής, είναι η πιο διαδεδομένη διαδικασία συναρμολόγησης στη βιομηχανία υποδημάτων, % της συνολικής ποσότητας παπουτσιών. % παραπάνω. Αυτή η διαδικασία χρησιμοποιείται ευρύτερα σε δερμάτινα παπούτσια και αθλητικά παπούτσια.

2, η διαδικασία παπουτσιών ραπτικής, επίσης γνωστή ως διαδικασία παπουτσιών ραφής, είναι μία διαδικασία συρραφής του πάνω και του πέλματος και άλλων συνδετικών μερών με τη χρήση ενός νήματος ραφής. Το νήμα ραφής που χρησιμοποιείται είναι ένα νήμα ραμί, το οποίο έχει τα χαρακτηριστικά ισχυρής αντοχής, μικρής επιμήκυνσης, γρήγορης απορρόφησης υγρασίας και υψηλής αντοχής στη φθορά. Η τεχνολογία παπουτσιών ραπτικής χρησιμοποιείται ευρύτερα σε δερμάτινα παπούτσια, που περιλαμβάνουν κυρίως παπούτσια ραπτικής, παπούτσια ραφής μανικιούρ και παπούτσια ραφής. Αν και το ιστορικό της διαδικασίας είναι μακρύ, η λειτουργία είναι περίπλοκη και η αποδοτικότητα παραγωγής είναι χαμηλή, η δομή του προϊόντος, το στυλ και η αντοχή δεν αντικαθίστανται από άλλες διαδικασίες. Εκτός από την ανάπτυξη και τη βελτίωση της διαδικασίας ραπτικής μηχανής, είναι περισσότερο σύμφωνη με τις ανάγκες της σύγχρονης παραγωγής και κατανάλωσης, κατέχοντας έτσι μια σημαντική θέση στα υποδήματα και έχει μια βοηθητική λειτουργία στη διαδικασία συγκόλλησης παπουτσιών και έτσι μια διαδικασία κολλώδους ραφής.

3. Η διαδικασία του παπουτσιού μορφοποίησης είναι μια διαδικασία για τη σύνδεση της εξωτερικής σόλας και του άνω μέρους μαζί με τη χρήση της εξωτερικής σόλας από καουτσούκ για την παραγωγή ροής ελαστικού και της πίεσης σύσφιξης που δημιουργείται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας βουλκανισμού του καλουπιού. Η εξωτερική σόλα και το άνω μέρος συγκολλούνται με κόλλα υπό την υψηλή θερμοκρασία και την υψηλή πίεση του καουτσούκ, οπότε η διαδικασία του διαμορφωμένου υποδήματος έχει τα χαρακτηριστικά ισχυρής προσκόλλησης στον πυθμένα και δυσκολία στο άνοιγμα του ελαστικού, αντοχή στην τριβή και αντίσταση στην κάμψη. Λόγω του μεγάλου κύκλου παραγωγής των χυτών παπουτσιών και της αργής αλλαγής της έγχρωμης ποικιλίας, είναι κατάλληλη για την παραγωγή προϊόντων μεγάλου όγκου. Τα παπούτσια προστασίας της εργασίας, τα παπούτσια πεζοπορίας, τα παπούτσια στρατιωτικής αστυνομίας και άλλα προϊόντα παράγονται κατά κύριο λόγο με τη διαδικασία χύτευσης. Η διαδικασία χύτευσης είναι μια διαδικασία βουλκανισμού καλούπι που προέρχεται από μια διαδικασία καλουπώματος βουλκανισμού και χρησιμοποιείται κυρίως σε δερμάτινα παπούτσια.

4, η διαδικασία υποδήματος έγχυσης, επίσης γνωστή ως διαδικασία συνεχούς χύτευσης με έγχυση, είναι μια διαδικασία έγχυσης τετηγμένου πλαστικού στο εξωτερικό καλούπι και σύνδεση με το άνω μέρος. Το υλικό της εξωτερικής σόλας είναι κυρίως πολυβινυλοχλωρίδιο, θερμοπλαστική πολυουρεθάνη, θερμοπλαστικό καουτσούκ και τα παρόμοια. Η διαδικασία είναι η ολοκλήρωση του συγκροτήματος συγκόλλησης υπό τις συνθήκες αυτόματης τροφοδοσίας, αυτόματης πλαστικοποίησης, αυτόματης μέτρησης, αυτόματης έγχυσης, αυτόματου κλεισίματος, ανοίγματος καλουπιού και αυτόματης χύτευσης, έτσι ώστε να έχει τα πλεονεκτήματα της υψηλής παραγωγικής αποτελεσματικότητας και της αυτόματης παραγωγής. Χρησιμοποιείται στην παραγωγή δερμάτινων υποδημάτων, παπουτσιών υφασμάτων, αθλητικών υποδημάτων και πλαστικών υποδημάτων.

5. Η διαδικασία βουλκανισμένου παπουτσιού είναι μια διαδικασία θερμικής συμπίεσης και βουλκανισμού ενός βουλκανισμένου δοχείου με τη σύνδεση του εξωτερικού φιλμ, της ταινίας και του εξωτερικού καλύμματος στο άνω μέρος.