Εισαγωγή στις τεχνικές απαιτήσεις για αντιστατικά παπούτσια

- Nov 19, 2018-

Τα αντιστατικά παπούτσια είναι προστατευτικά υποδήματα που μπορούν να εξαλείψουν τη συσσώρευση στατικού ηλεκτρισμού του ανθρώπινου σώματος και να αποτρέψουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος κάτω από τα 250V. Τα αγώγιμα παπούτσια έχουν καλή ηλεκτρική αγωγιμότητα και μπορούν να εξαλείψουν τη συσσώρευση στατικού ηλεκτρισμού στο ανθρώπινο σώμα σε σύντομο χρονικό διάστημα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για προστατευτικά υποδήματα σε μέρη όπου δεν υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.


Όλα τα είδη αντιστατικών υποδημάτων και αγώγιμων παπουτσιών θα πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις του GB21146-2007 "Προσωπικά Προστατευτικά Επαγγελματικά Παπούτσια".


Τα αντιστατικά παπούτσια και τα αγώγιμα παπούτσια χωρίζονται σε:


1. Παπούτσια εξωτερικής σόλας από ελαστικό υλικό.


2. Παπούτσια εξωτερικής επιφάνειας από πολυμερές υλικό.


3. Παπούτσια από ύφασμα εξωτερικού χώρου από καουτσούκ.


4. Παπούτσια από ύφασμα εξωτερικού χώρου από πολυμερές υλικό.


5. Όλα τα παπούτσια από καουτσούκ.


6. Υποδήματα από πολυμερή υλικά.Τεχνικές απαιτήσεις για αντιστατικές και αγώγιμες ιδιότητες:


1) Αντιστατική αντίσταση παπουτσιών: 100KΩ ~ 1000MΩ.


2) Αγωγιμότητα αντίσταση παπουτσιών: ≤100KΩ.


Αντιστατικά παπούτσια και αγώγιμα παπούτσια γενική απόδοση


Οι γενικές ιδιότητες των αντιστατικών παπουτσιών και των αγώγιμων παπουτσιών, όπως η αντοχή στην αναδίπλωση, η αντοχή στην τριβή, η αντοχή στο σχίσιμο, η στεγανότητα κλπ. Των παπουτσιών, είναι οι ίδιες με εκείνες για την προστασία παπουτσιών (προστατευτικών).Χρήση και προφυλάξεις:


1. Τα αντιστατικά παπούτσια και τα αγώγιμα παπούτσια έχουν τη λειτουργία της εξάλειψης της συσσώρευσης στατικού ηλεκτρισμού στο ανθρώπινο σώμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εύφλεκτα και εκρηκτικά εργασιακά μέρη. Ωστόσο, η διαφορά μεταξύ των δύο παπουτσιών είναι ότι τα αντιστατικά παπούτσια μπορούν επίσης να αποτρέψουν την ηλεκτροπληξία από συσκευές ισχύος κάτω των 250V, ενώ τα αγώγιμα παπούτσια δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μέρη με ηλεκτροπληξία.


2. Αν και τα αντιστατικά παπούτσια έχουν τη δυνατότητα πρόληψης ηλεκτροπληξίας, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται ως μονωμένα παπούτσια.


3. Τα αντιστατικά υποδήματα και τα αγώγιμα παπούτσια δεν πρέπει να έχουν μονωτικά μέρη μεταξύ του εσωτερικού πυθμένα των υποδημάτων και των ποδιών του φορέα όταν φοριούνται. Εάν υπάρχει μια εσωτερική σόλα ανάμεσα στην εσωτερική σόλα και το πόδι, θα πρέπει να ελέγχεται η αντίσταση του συνδυασμού παπουτσιών και εσωτερικών σόλων.


4. Η αντίσταση τέτοιων υποδημάτων μπορεί να ποικίλει σημαντικά λόγω κάμψης, μόλυνσης ή υγρασίας. Αν φορεθεί σε υγρές συνθήκες, το παπούτσι δεν θα εκτελέσει την προβλεπόμενη λειτουργία του. Ως εκ τούτου, στη διαδικασία φθοράς, γενικά δεν πρέπει να δοκιμάζεται περισσότερο από 200 ώρες για την τιμή αντίστασης του παπουτσιού. αν η αντίσταση δεν βρίσκεται εντός της καθορισμένης περιοχής. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντιστατικό ή αγώγιμο παπούτσι.


5. Αν το παπούτσι φοριέται σε χώρο όπου το υλικό μόλυνσης είναι μολυσμένο, ο χρήστης θα πρέπει να ελέγξει την τιμή αντίστασης του παπουτσιού προτού εισέλθει στην επικίνδυνη ζώνη.


6. Ο τόπος όπου χρησιμοποιούνται τα αντιστατικά παπούτσια πρέπει να είναι ένα αντι-στατικό πάτωμα, όπου τα αγώγιμα παπούτσια χρησιμοποιούνται για να κάνουν το δάπεδο αγώγιμο.


7. Τα αντιστατικά παπούτσια πρέπει να χρησιμοποιούνται με αντιστατικά ρούχα.