Εισαγωγή ανθεκτικών σε οξέα και αλκαλίων μπότες ασφαλείας (παπούτσια)

- Oct 30, 2018-

Τα παπούτσια ασφαλείας με οξέα και αλκάλια είναι παπούτσια ασφαλείας που έχουν αντοχή σε οξύ και αλκάλια και χρησιμοποιούνται για την προστασία των ποδιών και για την πρόληψη οξέων και αλκαλικών χημικών ουσιών. Χρησιμοποιείται σε χημικά (λιπάσματα), φαρμακευτικά (φυτοφάρμακα) και σε άλλες βιομηχανίες που περιλαμβάνουν οξέα, αλκάλια και χημικά.

Η βλάβη του οξέος και των αλκαλίων στο ανθρώπινο σώμα προκαλείται κυρίως από βλάβη στο δέρμα ή από ερεθιστικές αλλεργικές αντιδράσεις του δέρματος, προκαλώντας συμπτώματα θυλακίτιδας και συστηματικής δηλητηρίασης. Σύμφωνα με διαφορετικά τμήματα προστασίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μάσκα πλήρους όψης (μάσκα προσώπου), χημικά γυαλιά, προστατευτικό αναπνευστικού, αδιάβροχες φόρμες, ανθεκτικά στα οξέα (αλκαλικά) γάντια και ανθεκτικά στα οξέα παπούτσια ασφαλείας.

Ταξινόμηση

Τα παπούτσια ασφαλείας με οξέα και αλκάλια μπορούν να χωριστούν σε παπούτσια ανθεκτικά σε οξέα και αλκάλια, μπότες από καουτσούκ ανθεκτικό σε οξέα και αλκάλια και πλαστικές μπότες με αντοχή σε οξέα και αλκάλια. Ανάμεσά τους, τα ανθεκτικά στα οξέα δερμάτινα παπούτσια είναι κατασκευασμένα από αδιάβροχο δέρμα με όξινα και ανθεκτικά αλκαλικά πέλματα, τα οποία χρησιμοποιούνται γενικά σε χώρους εργασίας με χαμηλότερη συγκέντρωση οξέος και αλκαλίων. Σύμφωνα με τη διαδικασία παραγωγής, μπορεί να χωριστεί σε τύπο συγκόλλησης, τύπο έγχυσης και τύπο χύτευσης. Οι ανθεκτικές σε όξινο και αλκαλικό καουτσούκ μπότες είναι υποδήματα ασφαλείας που είναι βουλκανισμένα και αποτελούνται από όλα τα υλικά από καουτσούκ. Σύμφωνα με το στυλ, μπορούν να χωριστούν σε υψηλές μπότες, μισές μπότες και ελαφρές μπότες. Οι μπότες από καουτσούκ ανθεκτικές σε οξέα και αλκάλια έχουν καλή αντοχή σε οξέα και αλκάλια. Το ανθεκτικό σε οξύ πλαστικό μορφοποιημένο παπούτσι είναι ένα παπούτσι ασφαλείας που χυτεύεται χρησιμοποιώντας ένα πολυμερές υλικό όπως χλωριούχο πολυβινύλιο και έχει καλή αντίσταση σε οξύ και αλκάλια.

Υποδήματα ανθεκτικά σε οξέα και αλκάλια

Δερμάτινα υποδήματα ανθεκτικά στο οξύ σύμφωνα με τους κανονισμούς GB12018-89 "ανθεκτικά στα οξέα δερμάτινα παπούτσια", δέρμα 3.7mol / L διάλυμα θειικού οξέος (βιομηχανικά καθαρό), 2.8mol / L διάλυμα υδροχλωρικού οξέος (βιομηχανικά καθαρό), 2.8mol / L υδροξείδιο του νατρίου (βιομηχανικά καθαρό), 6,0mol / L διαλύματος υδροχλωρικού οξέος (βιομηχανικά καθαρό), 6,1mol / L διαλύματος υδροξειδίου του νατρίου (βιομηχανικής καθαρότητας) μετά την επεξεργασία Οι φυσικές και μηχανικές ιδιότητες των δειγμάτων είναι σύμφωνες με τον Πίνακα 1. Επιπλέον, η ποιότητα εμφάνισης πρέπει να μην έχει προφανή ελαττώματα. τα τελικά παπούτσια πρέπει να είναι ανθεκτικά σε οξέα και αλκάλια, ανθεκτικά στη φθορά, αναπνεύσιμα, άνετα και βολικά για εργασία. τα τελειωμένα παπούτσια δεν πρέπει να έχουν διαπερατότητα νερού στις ραφές εντός 4 ωρών από την εμβάπτιση. η φθορά της εξωτερικής σόλας και η αντοχή αποφλοίωσης είναι σύμφωνες με τις τυποποιημένες απαιτήσεις. η σόλα πρέπει να έχει ένα σχέδιο χωρίς ολίσθηση. το συνολικό βάρος κάθε ζευγαριού παπουτσιών δεν υπερβαίνει τα 1,5 κιλά.

Ανθεκτικές σε οξέα και αλκάλια μπότες από καουτσούκ

Οι μπότες από καουτσούκ ανθεκτικές σε οξέα και αλκάλια πρέπει να είναι σύμφωνες με τις GB12019-89 "ανθεκτικές σε οξέα και αλκαλιές μπότες από καουτσούκ", 5.3mol / L διάλυμα θειικού οξέος (βιομηχανικά καθαρό), 6.0mol / L διάλυμα υδροχλωρικού οξέος (βιομηχανικά καθαρό), 6.1mol / L βιομηχανικού διαλύματος υδροξειδίου του νατρίου Οι φυσικές και μηχανικές ιδιότητες του καθαρού χημικού παράγοντα μετά τον εμποτισμό είναι σύμφωνα με τον Πίνακα 2. Επιπλέον, οι τελικές μπότες πρέπει επίσης να είναι ανθεκτικές σε οξέα και αλκάλια, ανθεκτικά, άνετα και βολικά λειτουργικά. το κάτω μέρος της μπότας έχει σχήμα μη ολίσθησης · οι τελειωμένες μπότες βυθίζονται σε νερό βάθους 50 mm για 24 ώρες χωρίς διαβροχή · το συνολικό βάρος κάθε ζευγαριού μπότες δεν υπερβαίνει τα 2 kg.

Ανθεκτικές σε οξέα και αλκάλια πλαστικές μπότες

Οι πλαστικές μορφοποιημένες μπότες που είναι ανθεκτικές σε οξέα και αλκάλια πρέπει να είναι σύμφωνα με την GB12020-89 "πλαστικές μπότες από πλαστικό ανθεκτικό σε οξέα και αλκάλια", 5.3mol / L διάλυμα θειικού οξέος (βιομηχανικά καθαρό), 6.0mol / L διάλυμα υδροχλωρικού οξέος (βιομηχανικά καθαρό) mol / L υπεροξείδιο του υδρογόνου Οι φυσικές και μηχανικές ιδιότητες του διαλύματος νατρίου (καθαρό βιομηχανικό) χημικού παράγοντα μετά τον εμποτισμό είναι σύμφωνα με τον Πίνακα 3. Επιπλέον, οι τελικές μπότες πρέπει να είναι ανθεκτικές, άνετες και εύχρηστες. οι σόλες έχουν ένα αντιολισθητικό σχέδιο. το συνολικό βάρος κάθε ζευγαριού μπότες δεν υπερβαίνει τα 2 kg.

Εξοπλισμός

Ο εξοπλισμός για παπούτσια ασφαλείας με οξέα και αλκάλια πρέπει να είναι σύμφωνος με το Εθνικό Πρότυπο GB11651-1989 "Κανόνες για την επιλογή προϊόντων προστασίας εργασίας" και το "Πρότυπα για την προμήθεια εξοπλισμού προστασίας εργασίας (δοκιμή)" που εκδίδεται από το κράτος και Εμπόριο στις 6 Μαρτίου 2000 ή σε σχέση με την τοπική και τη βιομηχανία. Ισχύουν κανονισμοί. Σύμφωνα με τις διαφορετικές συγκεντρώσεις οξέων και αλκαλίων του χημικού περιβάλλοντος, μπορούν να επιλεγούν υποδήματα ανθεκτικά σε οξέα και αλκάλια από διαφορετικά υλικά. Εάν το περιβάλλον εργασίας χημικού οξέος και αλκαλίων είναι χαμηλή, το έδαφος είναι ξηρό και δεν υπάρχει προφανής έκχυση, μπορούν να χρησιμοποιηθούν παπούτσια ανθεκτικά σε οξέα και αλκάλια. Εάν το χημικό περιβάλλον εργασίας έχει υψηλή συγκέντρωση οξέος-βάσης, το έδαφος είναι υγρό ή υπάρχει προφανής έκχυση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπότες από καουτσούκ ανθεκτικές σε οξύ ή πλαστικές μπότες που είναι ανθεκτικές σε οξύ.

Ποιότητα

Το κλειδί για την ποιότητα των ανθεκτικών σε οξέα και αλκαλίων παπούτσια είναι η χρήση αδιάβροχου δέρματος, σε συνδυασμό με όξινες και αλκαλικές σόλες. Το καλό αδιάβροχο δέρμα είναι αδιάβροχο και αναπνέει. Τα δερμάτινα υποδήματα ανθεκτικά στο οξύ χρησιμοποιούν γενικά διαδικασίες κόλλας, έγχυσης και χύτευσης. Το πλεονέκτημα αυτών των διαδικασιών είναι ότι η σύνδεση μεταξύ του άνω και του πέλματος έχει καλύτερη αδιάβροχη απόδοση. Εάν η διαδικασία δερμάτινης ραφής χρησιμοποιείται για την κατασκευή δερμάτινων παπουτσιών, το υγρό με βάση την οξέα-βάση διαρρέει εύκολα μέσω των οπών, έτσι ώστε οι κολλητικές λωρίδες να προστίθενται στις ραφές ή οι οπές θα πρέπει να σφραγίζονται με αδιάβροχη κόλλα. Προς το παρόν, τα ανθεκτικά στα οξέα δερμάτινα παπούτσια είναι ως επί το πλείστον κατασκευασμένα από κολλητικές σόλες από καουτσούκ, οι οποίες είναι φθηνότερες και έχουν καλύτερη αντοχή σε οξύ και αλκάλια Το μειονέκτημα είναι ότι είναι δυσκίνητο και έχει κακή άνεση. Τα ενέσιμα δερμάτινα υποδήματα, λόγω της χρήσης νέων υλικών πολυουρεθάνης στην εξωτερική σόλα, έχουν βελτιωμένη αντοχή στο νερό, καλή αντοχή στη φθορά και αντοχή στην αναδίπλωση, ελαφριά και μαλακή και καλή άνεση. Το μειονέκτημα είναι ότι η αντίσταση σε υψηλή θερμοκρασία είναι κακή και η τιμή είναι σχετικά ακριβή. Τα δερμάτινα υποδήματα ανθεκτικά στο οξύ δεν μπορούν να βυθιστούν σε οξύ και αλκάλια για μεγάλο χρονικό διάστημα για να εμποδίσουν το διάλυμα οξέος και αλκαλίων να διεισδύσουν στα παπούτσια για να διαβρώσουν τα πόδια και να προκαλέσουν βλάβη.

Η χρήση ανθεκτικών σε οξέα και αλκαλίων μπότες από καουτσούκ και ανθεκτικών σε οξέα και αλκαλίων πλαστικών μπότες μπορεί να χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με τον βαθμό συσσώρευσης νερού στο περιβάλλον, χρησιμοποιώντας ψηλές μπότες, μισές μπότες και ελαφρές μπότες. Κατά τη διάρκεια της χρήσης, αποφύγετε την επαφή με υψηλή θερμοκρασία, απότομη ζημιά στο μπόιλερ ή στο κάτω μέρος της μπότας, προκαλώντας διαρροή και επηρεάζοντας τη λειτουργία προστασίας. Δεδομένου ότι τα πλαστικά και το καουτσούκ είναι επιρρεπή στη γήρανση και επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής, μετά από κάθε χρήση, το προϊόν πρέπει να πλυθεί με νερό για να πλυθεί το όξινο και αλκαλικό υγρό στο μποτάκι και να στεγνώσει. Όταν στεγνώνετε, αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως

Μεταφορά και αποθήκευση

Τα παπούτσια ανθεκτικά σε οξέα και αλκάλια πρέπει να φυλάσσονται μακριά από το άμεσο ηλιακό φως, τη βροχή και την υγρασία κατά τη μεταφορά και αποθήκευση και δεν πρέπει να τοποθετούνται μαζί με οξέα, αλκάλια, λάδια και διαβρωτικά υλικά. Η αποθήκευση πρέπει να είναι καλά αεριζόμενο και στεγνή και τα ράφια αποθήκευσης πρέπει να απέχουν περισσότερο από 200 mm από το έδαφος και τους τοίχους. Τα ανθεκτικά στα οξέα δερμάτινα παπούτσια πρέπει να εγγυώνται ότι δεν θα ψεκάζουν θείο στο κατώτατο σημείο του καουτσούκ εντός ενός έτους από την ημερομηνία παραγωγής. Οι πλαστικές μπότες (πολυβινυλοχλωρίδιο) ανθεκτικές σε οξέα και αλκάλια έχουν διάρκεια ζωής 1 χρόνο.

Αγορά

Η ποιότητα εμφάνισης του χρήστη των ανθεκτικών σε οξέα και αλκαλίων παπουτσιών ασφαλείας είναι σχετικά εύκολο να κριθεί, ενώ η εγγενής ποιότητα πρέπει να ελέγξει το πιστοποιητικό ελέγχου του προϊόντος του προϊόντος. Είναι καλύτερο να ελέγξετε την έκθεση επιθεώρησης που εκδίδεται από την υπηρεσία ελέγχου τρίτου μέρους που έχει εγκριθεί από την εθνική κυβέρνηση ως ποιότητα του προϊόντος. Η βάση του καλού και του κακού.

Τα παπούτσια ασφαλείας με οξέα και αλκάλια είναι ειδικά προϊόντα προστασίας της εργασίας. Το κράτος εφαρμόζει σύστημα άδειας διαχείρισης και παραγωγής σήματος ασφαλείας για ειδικά άρθρα για την προστασία της εργασίας. Οι επιχειρήσεις παραγωγής τέτοιων προϊόντων πρέπει να αποκτήσουν το πιστοποιητικό ασφαλείας σήματος και την άδεια παραγωγής βιομηχανικού προϊόντος που εκδίδεται από τα αρμόδια κρατικά τμήματα προτού να μπορούν να παράγουν και να πουλήσουν κατά τη διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού. Επιπλέον, ο κατασκευαστής πρέπει επίσης να φέρει το σήμα στο προϊόν και τη συσκευασία σύμφωνα με το πρότυπο και την προδιαγραφή και το πιστοποιητικό προϊόντος, καθώς και το σήμα ασφαλείας και το σήμα QS.

Τα υποδήματα ασφαλείας που είναι ανθεκτικά στα οξέα και τα αλκάλια πρέπει να φέρουν τα ακόλουθα σήματα για κάθε προϊόν: όνομα κατασκευαστή, μέγεθος παπουτσιού, εμπορικό σήμα, πιστοποιητικό, έτος παραγωγής και μήνα. Το μικρό πακέτο πρέπει να έχει το όνομα του κατασκευαστή, το όνομα του τελικού προϊόντος, τον αριθμό παπουτσιού και το εμπορικό σήμα. Μεταξύ αυτών, η μικρή συσκευασία από μπότες από καουτσούκ ανθεκτική σε οξέα και αλκάλια και πλαστικές μπότες που είναι ανθεκτικές σε οξέα και αλκάλια πρέπει επίσης να έχουν προφυλάξεις για φθορά.

Κατά την αγορά των ανωτέρω προϊόντων, η εταιρεία ζητά από τον αντιπρόσωπο να προσκομίσει την έκθεση δοκιμής της παρτίδας προϊόντων, καθώς και το πιστοποιητικό ασφαλείας και την άδεια παραγωγής του κατασκευαστή του προϊόντος και να καταθέσει το αρχείο.