Τα υποδήματα μόνωσης και τα μονωμένα παπούτσια χρησιμοποιούν προφυλάξεις

- Feb 09, 2019-


Μονωμένα παπούτσια: Ως ο πιο συνηθισμένος τύπος παπουτσιών ασφάλισης εργασίας, είναι η μόνωση του ανθρώπινου σώματος από το έδαφος και η παρεμπόδιση του ρεύματος από το σχηματισμό διαδρομής μεταξύ του ανθρώπινου σώματος και της γης για την πρόληψη υπερβολικής βλάβης στο ανθρώπινο σώμα. Η σωστή χρήση όχι μόνο επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του παπουτσιού, αλλά και προστατεύει το ανθρώπινο σώμα στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Μονωμένη δομή παπουτσιών: Δεν πρέπει να υπάρχουν μεταλλικά άγκιστρα και άλλα μέρη στη σόλα και στη φτέρνα. Ο αντιπληροφοριακός τύπος μονωμένης εσωτερικής κεφαλής εσωτερικής σόλας πρέπει να είναι επιφανειακά μονωμένος όταν κατασκευάζεται από μεταλλικό υλικό και δεν μπορεί να μετακινηθεί σε συνδυασμό με το παπούτσι κατά την κατασκευή παπουτσιών.


Στη σημερινή ζωή, η επαφή και η εφαρμογή της ηλεκτρικής ενέργειας είναι όλο και πιο εκτεταμένη. Εκτός από σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, μονάδες παραγωγής ενέργειας και τροφοδοτικά, οι περισσότερες βιομηχανίες έχουν εργαζόμενους με ζωντανή λειτουργία. Το ανθρώπινο σώμα είναι ένας φτωχός αγωγός και η ηλεκτρική αγωγιμότητα και η ηλεκτρική αντίσταση διαφορετικών τμημάτων και οργάνων είναι διαφορετικά. Σε αυτό το σημείο, χρειαζόμαστε μονωμένα παπούτσια για να προστατέψουμε τους υπαλλήλους μας, έτσι ώστε τα πόδια των ανθρώπων να είναι μονωμένα από τα φορτισμένα αντικείμενα για την πρόληψη ηλεκτροπληξίας. Όλα τα είδη μονωμένων παπουτσιών πρέπει να πληρούν τις "Γενικές Τεχνικές Συνθήκες για Ηλεκτρικά Μονωμένα Παπούτσια".


Μονωμένα παπούτσια logo:

α) Θα πρέπει να υπάρχει ένας τυποποιημένος αριθμός, τύπος ηλεκτρικής μόνωσης (ή Αγγλικά EH), σήμα αστραπής και αντοχή στην τιμή τάσης στο πάνω ή το πέλμα κάθε ζεύγους παπουτσιών.

β) Όνομα κατασκευαστή, όνομα παπουτσιού, προϊόν ή εμπορικό σήμα, ημερομηνία κατασκευής και απόδοση ηλεκτρικής μόνωσης.


Μονωμένη συσκευασία παπουτσιών:

α) Κάθε ζευγάρι υποδημάτων πρέπει να συσκευάζεται σε χαρτί, πλαστικό ή χαρτόκουτο. Τα ακόλουθα περιεχόμενα θα πρέπει να βρίσκονται στην τσάντα: όνομα προϊόντος (παράδειγμα: παπούτσια μόνωσης προσώπου 6kV δέρματος, παπούτσια μονωτικών πανιών 5kV, μπότες μόνωσης 20kV κ.λπ.), πρότυπος αριθμός, όνομα κατασκευαστή, αριθμός παπουτσιού, οδηγίες χρήσης.

β) Κουτί από χαρτόνι για μεγάλη συσκευασία, η σφράγιση πρέπει να είναι σταθερή, το κιβώτιο πρέπει να είναι στενά συνδεδεμένο και τα ακόλουθα περιεχόμενα να είναι στην επιφάνεια: κανονικός αριθμός, όνομα κατασκευαστή και διεύθυνση, ταχυδρομικός κώδικας, όνομα προϊόντος, εμπορικό σήμα, έτος παραγωγής και μήνα, αριθμός κιβωτίου, μέγεθος και όγκος (ή βάρος).Μονωτική μεταφορά παπουτσιών: Πρέπει να παρέχεται κάλυψη κατά τη μεταφορά για την πρόληψη της βροχής και δεν πρέπει να τοποθετείται μαζί με όξινα ή αλκαλικά ή άλλα διαβρωτικά υλικά.

Αποθήκευση μονωμένων παπουτσιών: πρέπει να τοποθετούνται σε ξηρή και αεριζόμενη αποθήκη για να αποφεύγεται το περονόσπορο. Τοποθετημένα από το έδαφος και τους τοίχους περισσότερο από 20 εκατοστά, αφήνοντας όλα τα στοιχεία θέρμανσης σε απόσταση 1 μ. Αποφύγετε να επηρεαστείτε από το πετρέλαιο, τα οξέα και τα αλκάλια ή άλλες διαβρωτικές ουσίες.


Η διάρκεια ζωής των μονωμένων υποδημάτων: γενικά 24 μήνες (υπολογιζόμενα από την ημερομηνία παραγωγής), τα προϊόντα που υπερβαίνουν τους 24 μήνες πρέπει να υποβάλλονται σε προληπτική επιθεώρηση ηλεκτρικής απόδοσης. Μόνο τα παπούτσια που πληρούν τις τυπικές απαιτήσεις μπορούν να πωληθούν ή να χρησιμοποιηθούν.


Η χρήση μονωμένων παπουτσιών πρέπει να συμμορφώνεται με τους ακόλουθους κανονισμούς:

α) Ελέγξτε τις τιμές τάσης αντοχής που αναφέρονται στο πάνω ή το σόλα πριν χρησιμοποιήσετε μονωμένα παπούτσια. Τα ηλεκτρικά μονωμένα υποδήματα από δέρμα και παπούτσια από ύφασμα ηλεκτρικής μόνωσης με τάση αντοχής 15 kV ή λιγότερο είναι κατάλληλα για τάσεις συχνότητας ισχύος κάτω από 1 LV. τα μονωμένα παπούτσια στην επιφάνεια του υφάσματος μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε ξηρό περιβάλλον και πρέπει να αποφεύγουν την υγρασία στην επιφάνεια του υφάσματος. τάση αντοχής τάσης άνω των 15 kV Οι ηλεκτρικές μπότες από μόνωση από καουτσούκ και οι μπότες από πολυμερές υλικό είναι κατάλληλες για εργασιακά περιβάλλοντα με τάσεις συχνότητας ισχύος άνω του 1 kV. Κατά τη χρήση, πρέπει να τηρούνται αυστηρά οι κανονισμοί για τις διαδικασίες ηλεκτρικής ασφάλειας (DL408 και DL409).

β) Σε περιβάλλον με κίνδυνο ηλεκτροπληξίας, φορέστε μονωμένα παπούτσια. Όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικά μονωτικά παπούτσια και ηλεκτρικά μονωτικά παπούτσια, το περιβάλλον εργασίας πρέπει να διατηρεί το άνω μέρος στεγνό.

γ) Να φοράτε ηλεκτρικά μονωμένα υποδήματα για να αποφύγετε την επαφή με αιχμηρά αντικείμενα, υψηλές θερμοκρασίες και διαβρωτικές ουσίες, για να αποτρέψετε την υποβάθμιση των παπουτσιών και να επηρεάσετε τις ηλεκτρικές επιδόσεις. Σε περίπτωση διάβρωσης ή βλάβης στον πυθμένα, δεν μπορεί πλέον να φοριέται με ηλεκτρικά μονωμένα παπούτσια.

δ) Τα μονωτικά υποδήματα με προληπτικό έλεγχο πρέπει να πληρούν τις καθορισμένες απαιτήσεις και η διάρκεια ισχύος κάθε προληπτικής δοκιμής δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 6 μήνες.