Υποδήματα βιομηχανικής ασφάλειας Πώς να επιλέξετε σωστά

- May 22, 2019-

Το κύριο χαρακτηριστικό των υποδημάτων βιομηχανικής ασφάλειας είναι ότι το καπάκι toe μπορεί να αντέξει την πρόσκρουση των 20 kg σκληρών αντικειμένων από κάθετο ύψος 1 m και να απορροφήσει 200 joules κινητικής ενέργειας. Τα περισσότερα σύγχρονα υποδήματα ασφαλείας έχουν προσθέσει άλλα χαρακτηριστικά ασφαλείας για την ανάπτυξη διαφορετικών κατηγοριών προϊόντων. Περιλαμβάνει σχεδιασμό πλάκας πυθμένα που εμποδίζει τη διάτρηση των σόλων από τα νύχια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα. Άλλα συναφή χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν αντοχή ολίσθησης [κίνηση προς τα εμπρός] και πρόσφυση [κίνηση προς τα πίσω]. Άλλα χαρακτηριστικά ασφαλείας της σόλας περιλαμβάνουν προκαθορισμένες χαμηλές αντιστατικές ιδιότητες, αντοχή στη μεταβλητότητα της θερμοκρασίας και αντοχή σε συγκεκριμένα καύσιμα και χημικά προϊόντα [βάση οξέος].


Άνεση και υγιεινή


Τα άνετα παπούτσια ασφαλείας μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα των εργαζομένων και να αποτρέψουν χρόνιες ασθένειες των ποδιών ή των ποδιών.


Οι πιο σημαντικοί δείκτες απόδοσης άνεσης περιλαμβάνουν το ανώτερο υλικό που πρέπει να πληροί συγκεκριμένα αδιάβροχα και αναπνεύσιμα πρότυπα, το εσωτερικό υλικό θα πρέπει να είναι εύκολο να απορροφήσει τον ιδρώτα και η μυρωδιά είναι εύκολο να διαλυθεί μετά τη λήψη των παπουτσιών.


Άλλα χαρακτηριστικά ασφαλείας περιλαμβάνουν ένα σχεδιασμένο μοναδικό σχεδιασμό, στήριξη για το πόδι και την αψίδα, μαλακή ελαστικότητα, ένα πέλμα για πόδι και ένα σχεδιασμό που προστατεύει από κτυπήματα.


Ανθεκτικός


Τα υποδήματα βιομηχανικής ασφάλειας είναι κατασκευασμένα από αγελάδα ή βουβάλια. Η σόλα συνήθως ρίχνεται κατευθείαν στο άνω μέρος και το συνδυασμένο αποτέλεσμα είναι τελείως τέλειο, γεγονός που μειώνει σημαντικά το φαινόμενο του πυθμένα, της διήθησης των υδάτων ή της σκόνης. Η σόλα έχει τα χαρακτηριστικά της ανθεκτικότητας, της αντοχής στη φθορά και της αντοχής στη διάτρηση. Ως εκ τούτου, ακόμα και σε ένα σκληρό περιβάλλον εργασίας, μπορεί να διαδραματίσει έναν ρόλο προστασίας ασφαλείας σε πολύ ανθεκτικό χρόνο.


Όταν επιλέγετε ένα παπούτσι ασφαλείας, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω 5 σημεία:


Α. Εκτός από τον κατάλληλο τύπο παπουτσιών ασφαλείας, είναι επίσης σημαντικό να τοποθετήσετε τα πόδια και να τα κάνετε άνετα. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε προσεκτικά το κατάλληλο μέγεθος παπουτσιού.


B. Τα παπούτσια ασφαλείας πρέπει να έχουν σχεδιασμό αντιολισθητικό, όχι μόνο για να προστατεύουν τα πόδια των ανθρώπων από τραυματισμό, αλλά και για την πρόληψη ατυχημάτων που προκαλούνται από τον χειριστή.


C, μια ποικιλία από διαφορετικά παπούτσια ασφαλείας επιδόσεις, για την επίτευξη των αντίστοιχων προστατευτικών επιδόσεων των τεχνικών δεικτών, όπως τα δάκτυλα δεν είναι μωλωπισμένα, τα πέλματα των ποδιών δεν είναι μαχαίρι, μονωμένα και αγώγιμες απαιτήσεις. Αλλά τα παπούτσια ασφαλείας δεν είναι παντοδύναμα.


D. Πριν χρησιμοποιήσετε τα παπούτσια ασφαλείας, είναι απαραίτητο να επιθεωρήσετε ή να δοκιμάσετε προσεκτικά. Σε ηλεκτρικές και όξινες και αλκαλικές λειτουργίες, τα κατεστραμμένα και ραγισμένα παπούτσια ασφαλείας είναι επικίνδυνα.


Ε. Τα προστατευτικά υποδήματα πρέπει να φυλάσσονται σωστά μετά τη χρήση. Τα παπούτσια από καουτσούκ πρέπει να ξεπλένονται με νερό ή απολυμαντικό και να στεγνώνουν για να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους.


Η σόλα του παπουτσιού ασφαλείας γενικά χυτεύεται από υλικό πολυουρεθάνης, το οποίο έχει τα πλεονεκτήματα της αντοχής σε οξέα και αλκάλια, αντοχή στο νερό, αντοχή στο λάδι, μόνωση, αντίσταση στη φθορά και μικρό βάρος. 3 φορές μεγαλύτερη αντοχή στη φθορά από τις κανονικές σόλες από καουτσούκ. Είναι απαλό και ελαφρύ και ζυγίζει μόνο το 50% -60% της σόλας από καουτσούκ. Τα διαφορετικά υποδήματα ασφαλείας έχουν διαφορετικά πεδία εφαρμογής και διαφορετικές λειτουργίες:


Προστατευτικά παπούτσια ασφαλείας


Η απόδοση της εσωτερικής κεφαλής είναι κλάσης AN1, κατάλληλη για φόρτωση και εκφόρτωση, εξόρυξη, πετρέλαιο, λατομεία, μεταλλουργία, λιμάνια, μηχανήματα, κατασκευές, δασοκομία, χημική βιομηχανία κλπ.


Υποδήματα προστασίας από διάτρηση


Η αντίσταση στην διάτρηση είναι βαθμού 1, κατάλληλη για εξόρυξη, πυροπροστασία, κατασκευή, δασοκομία, ψυχρή εργασία, μηχανήματα και ούτω καθεξής.


Ηλεκτρικά μονωμένα υποδήματα ασφαλείας


Κατάλληλο για ηλεκτρολόγους, ηλεκτρονικούς χειριστές, εγκαταστάτες καλωδίων, εγκαταστάτες υποσταθμών κλπ. Σημείωση: Κατάλληλο για περιβάλλον εργασίας με συχνότητα ισχύος μικρότερο από 1KV, το περιβάλλον εργασίας πρέπει να διατηρεί το ανώτερο στεγνό. Αποφύγετε την επαφή με αιχμηρά αντικείμενα, υψηλές θερμοκρασίες και διαβρωτικές ουσίες και ο πυθμένας δεν πρέπει να διαβρωθεί και να καταστραφεί.


Αντιστατικά παπούτσια ασφαλείας


Μπορεί να εξαλείψει τη στατική συσσώρευση του ανθρώπινου σώματος και είναι κατάλληλη για εύφλεκτους χώρους εργασίας, όπως χειριστές πρατηρίων βενζίνης και εργάτες πλήρωσης υγροποιημένου αερίου. Σημείωση: Απαγορεύεται η χρήση ως μονωτικά υποδήματα. φορούν αντιστατικά παπούτσια δεν θα πρέπει να φορούν μονωμένα κάλτσες από μαλλί ή να χρησιμοποιούν ταυτόχρονα μονωμένα πέλματα. τα αντιστατικά παπούτσια πρέπει να χρησιμοποιούνται μαζί με αντιστατικά ρούχα. τα αντιστατικά παπούτσια δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για περισσότερο από 200 ώρες. Η τιμή αντίστασης παπουτσιών δοκιμάζεται μία φορά. Εάν η αντίσταση δεν βρίσκεται εντός της καθορισμένης περιοχής, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντιστατικό παπούτσι.


Υποδήματα προστασίας από οξέα και αλκάλια


Κατάλληλο για ηλεκτρολυτικές επιφάνειες, αποσκωρίωση, ηλεκτρόλυση, εκκαθάριση, χημικούς χειριστές κλπ. Σημείωση: Τα υποδήματα ανθεκτικά σε οξέα και αλκάλια μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε χώρους εργασίας με οξέα και αλκάλια με χαμηλή συγκέντρωση. αποφύγετε την επαφή με υψηλή θερμοκρασία, απότομη ζημιά στην άνω ή μοναδική διαρροή. εφαρμόστε νερό για να πλύνετε το όξινο και αλκαλικό υγρό στα παπούτσια μετά τη φθορά, στη συνέχεια Αφήστε να στεγνώσει και να αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως ή το στέγνωμα.


Πριν από την επιλογή, πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τους κύριους κινδύνους που προκαλούν άμεσο ή έμμεσο τραυματισμό στα πόδια του προσωπικού. Υπάρχουν τα ακόλουθα έξι στοιχεία:


A. Προσβλέπεται από ένα σκληρό, κυλιόμενο ή πτώση αντικείμενο.


Β. Βρήκε τη σόλα ή το σώμα του παπουτσιού με αιχμηρά αντικείμενα.


Γ. Κόψτε με αιχμηρά αντικείμενα και ακόμη και σχίστε το δέρμα.


Ο χώρος λιπαίνεται και πέφτει.


E. Επαφή με χημικά, τετηγμένα μέταλλα, επιφάνειες υψηλής θερμοκρασίας και χαμηλής θερμοκρασίας.


ΣΤ. Εργασία σε περιβάλλον γεμάτο εύφλεκτο αέριο. Εάν η απελευθέρωση στατικού ηλεκτρισμού δεν είναι κατάλληλη, θα γίνει μια πηγή ανάφλεξης ανά πάσα στιγμή, προκαλώντας έκρηξη.


Η σωστή επιλογή των υποδημάτων ασφαλείας μπορεί να μετρηθεί και να επιλεγεί από τις δομικές πτυχές των υποδημάτων:


A, τύπος παπουτσιών: δηλαδή, το μήκος και το πλάτος του μοντέλου υποδημάτων, το πλάτος του σώματος του υποδήματος είναι σφιχτό με το πόδι.


Β. Άνω: Το αν η απαλότητα του δέρματος μπορεί να είναι φυσική και κατάλληλη όταν περπατάτε.


C, κατάσταση παπουτσιών: Εάν ολόκληρη η κατάσταση του παπουτσιού μπορεί να κολλήσει στο πόδι χωρίς να χτυπήσει το πόδι, χαλαρά και όχι μακριά, ευέλικτη.


D, σώμα υποδημάτων: κοινό δέρμα, τεχνητό δέρμα, PVC και συνθετικές ίνες. Αυτά τα υλικά έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα, το δερμάτινο σώμα είναι πιο ανθεκτικό και φορετό και είναι πιο άνετο να φορέσει, αλλά η λειτουργία αντιστάσεως διαβρωτικών υγρών δεν είναι καλή. Το Faux δέρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση στεγανοποίησης, διαβρωτικών χημικών ουσιών ή άλλων μολυσματικών ουσιών, αλλά εάν η επιφάνεια φθαρεί, η λειτουργία θα επηρεαστεί. Το πολυβινυλοχλωρίδιο είναι πιο κατάλληλο για χρήση σε υγρό περιβάλλον και είναι επίσης εύκολο να καθαριστεί, αλλά μπορεί να αποσυντεθεί από κάποια χημικά.


E, καπάκι toe: Το καπάκι toe του παπουτσιού ασφαλείας είναι εξοπλισμένο με καπάκι από χάλυβα, η κύρια λειτουργία είναι να προστατεύει το toe από το να τραυματίζεται ή να συνθλίβεται. Εάν οι εργαζόμενοι χρειάζονται πιο βαριά εργασία, όπως οι εργάτες στα σπίτια ή οι εργαζόμενοι που μεταφέρουν βαριά εμπορεύματα, τα παπούτσια ασφαλείας και τα καπάκια από χάλυβα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από αντοχή στη διάβρωση 200 JJ (J).


F, εσωτερικό μαξιλαράκι: Είτε η σωστή χρήση της λειτουργίας δόνησης-ενεργοποίησης, η λειτουργία απορρόφησης του ιδρώτα, η λειτουργία μασάζ, η δομή λειτουργίας της υγειονομικής περίθαλψης.


G, Neri: Είτε η σωστή χρήση του εξαερισμού, αδιάβροχο, ζεστασιά, φιλικά προς το περιβάλλον λειτουργικά υλικά.


Η, σόλα: Το υλικό που χρησιμοποιείται συνήθως είναι όλα τα καουτσούκ, το βουλκανισμένο καουτσούκ ή το χλωριούχο πολυβινύλιο. Τα πέλματα είναι κυρίως ανθεκτικά στην τριβή, τη χημική διάβρωση, τη θερμομόνωση και το πετρέλαιο. Ωστόσο, λόγω των διαφορετικών χαρακτηριστικών των υλικών, οι λειτουργίες είναι επίσης διαφορετικές. Το πέλμα του παπουτσιού ασφαλείας είναι εφοδιασμένο με χαλύβδινο φύλλο, το οποίο χρησιμοποιείται για την αποφυγή της τσίμπησης ή της σκληρότητας της σόλας. Εκτός από τη χρήση αντιολισθητικής σόλας από καουτσούκ, ο σχεδιασμός της σόλας είναι επίσης σημαντικός για την αντιολισθητική λειτουργία. Τα πέλματα είναι σχεδιασμένα για περιφερειακά και διάφορα περιβάλλοντα. Το υπόστρωμα και οι αντιολισθητικές απαιτήσεις χρησιμοποιούνται σε διαφορετικούς βαθμούς. Για παράδειγμα, το περιβάλλον είναι σχετικά μη ολισθηρό και χρησιμοποιείται το ελαφρύ υπόστρωμα. Το περιβάλλον της εξωτερικής θέσης είναι ενισχυμένο με αντιολισθητικό, ανθεκτικό στη φθορά υπόστρωμα και μπορεί να αντέξει σκληρά περιβάλλοντα. Υποδιαιρείται σε: άσπρο κολάρο, μπλε κολάρο, μισθοί, διοικητική βιομηχανία, ελαφρά βιομηχανία, βαριά βιομηχανία, εργοτάξια, τουρισμός, βιομηχανία υπηρεσιών κλπ.


Ο σχεδιασμός της μόδας προσελκύει όλο και περισσότερο την προσοχή των καταναλωτών και όλο και περισσότερα μοντέλα ασφάλειας μιμούνται το σχήμα και το χρώμα των αθλητικών υποδημάτων. Σύμφωνα με τις στατιστικές του Γραφείου Εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες: προστασία των ποδιών και των ποδιών: το 66% των εργαζομένων με τραυματισμούς στα πόδια δεν φορούσαν παπούτσια ασφαλείας, προστατευτικά υποδήματα, το 33% φορούσαν παπούτσια και το 85% αντικειμένων. Μη προστατευμένα μέρη παπουτσιών. Για την προστασία των ποδιών από ζημιά από πτώση αντικειμένων, κύλιση, αιχμηρά αντικείμενα, λιωμένο μέταλλο, θερμές επιφάνειες και ολισθηρές επιφάνειες, οι εργαζόμενοι πρέπει να χρησιμοποιούν κατάλληλα συστήματα συγκράτησης ποδιών, παπούτσια ασφαλείας ή μπότες ή γκέτες. Το καπάκι toe ενός παπουτσιού ασφαλείας πρέπει να έχει επαρκή λειτουργία ώστε να αποφεύγεται η σύγκρουση βαρέων και αιχμηρών υλικών, σύμφωνα με τα εθνικά πρότυπα.


Οι καταναλωτές πρέπει να επιλέξουν τον τύπο προστατευτικών υποδημάτων προστασίας από τα δάχτυλα ανάλογα με τους διαφορετικούς χώρους εργασίας. Μεταξύ των πέντε επιπέδων προστασίας των An1, An2, An3, An4 και An5, τα οποία προστατεύουν τα παπούτσια ασφαλείας, τα επίπεδα An1 είναι υψηλότερα και το επίπεδο An5 είναι χαμηλότερο. Τα υψηλής ποιότητας προστατευτικά παπούτσια προστασίας ποδιών έχουν μεγάλη αντοχή στην πίεση και την κρούση στο εμπρόσθιο άκρο και η προστασία των δακτύλων είναι καλή, οπότε όσο πιο πολύ το δάκτυλο είναι εύκολα μωλωπισμένο ή θρυμματισμένο, τόσο σοβαρότερο είναι ο τραυματισμός. Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε προστατευτικά παπούτσια υψηλού επιπέδου για την προστασία των ποδιών και για ορισμένες εργασίες όπου τα δάκτυλα μπορεί να υποστούν μούδιασμα ή θρυμματισμό και ο βαθμός τραυματισμού είναι απίθανο να είναι σοβαρός, μπορούν να χρησιμοποιηθούν προστατευτικά παπούτσια ασφαλείας χαμηλού επιπέδου λόγω των το επίπεδο. Τα παπούτσια είναι γενικά ακριβά, δυσκίνητα και ελάχιστα άνετα. Επομένως, τα προστατευτικά παπούτσια ασφαλείας πρέπει να επιλέγονται σωστά ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του έργου.


Οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν να προστατεύουν τα υποδήματα ασφαλείας από διαφορετικές τιμές, στυλ και υλικά σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες. Συνήθως, τα δερμάτινα παπούτσια είναι καινούργια και ελαφριά και η εξωτερική σόλα είναι κατασκευασμένη από υλικό πολυουρεθάνης, ανθεκτικό στη φθορά και ακριβά. Τα αυτοκόλλητα παπούτσια είναι ένα παραδοσιακό σκάφος με μακρά ιστορία παραγωγής και η τιμή ποικίλλει ανάλογα με το ύφος και τα υλικά. Η τιμή των παπουτσιών κάτω από τα ελαστικά είναι σχετικά φθηνή. Η τιμή του κάτω μέρους του ελαστικού δεν είναι η ίδια με το στυλ και τα υλικά. Επιπλέον, τα παπούτσια έγχυσης και τα αυτοκόλλητα παπούτσια έχουν κακή διαπερατότητα αέρα και τα παπούτσια ραπτικής έχουν καλύτερη διαπερατότητα αέρα και άνετη φθορά.


Κατά την αγορά, οι καταναλωτές πρέπει πρώτα να επιβεβαιώσουν εάν ο κατασκευαστής του προϊόντος διαθέτει εθνική άδεια παραγωγής για βιομηχανικά προϊόντα (που δεν απαιτείται για τα εισαγόμενα προϊόντα) και πιστοποίηση σήματος ασφαλείας. Σε αυτή τη βάση, ελέγξτε εάν το προϊόν έχει το όνομα και τη διεύθυνση του κατασκευαστή, τον αριθμό της άδειας παραγωγής, τον αριθμό πιστοποίησης σήματος ασφάλειας, την ημερομηνία παραγωγής, τον αριθμό πρότυπου προϊόντος, το πιστοποιητικό προϊόντος και το εγχειρίδιο οδηγιών που επισυνάπτεται, και δίδετε ιδιαίτερη προσοχή στο αν το παπούτσι είναι στο μηχάνημα. Υπάρχει όνομα προϊόντος (ή "προστατευμένο δάκτυλο"), μέγεθος παπουτσιού και επίπεδο προστασίας. Επιπλέον, η εταιρεία διανομής θα πρέπει να υποχρεούται να παρουσιάζει την έκθεση δοκιμής της παρτίδας των προϊόντων και να ελέγχει την περίοδο ισχύος.


Πρέπει να ελέγξουμε την ποιότητα εμφάνισης κατά την αγορά. Μπορείτε να ελέγξετε αν υπάρχει αναπηρία, άνισο χρώμα, βαριά βελόνα, βελονιά άλματος, σπασμένο νήμα και άνισος κώδικας βελονιάς. Αν η εσωτερική κεφαλίδα είναι λοξή, κλπ.


Συνήθως, η σόλα του προστατευτικού υποδήματος ασφαλείας είναι κατασκευασμένη από υλικό PU ή υλικό από καουτσούκ και οι φυσικές και χημικές ιδιότητες του υλικού αλλάζουν με το χρόνο, το περιβάλλον χρήσης και η συνήθεια φθοράς του χρήστη, έτσι ώστε η αντοχή στη φθορά και η σταθερότητα συγκόλλησης του παπουτσιού ασφαλείας γίνεται. Οι λειτουργίες όπως η σκληρότητα και η άνεση βαθμιαία εξασθενίζουν.