Πώς να ελέγξετε την απόδοση του πέλματος ενός παπουτσιού ασφαλείας

- Nov 06, 2018-

Τα παπούτσια ασφαλείας ενδέχεται να υποστούν ζημιά καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής των υποδημάτων λόγω της κάμψης του ποδιού ή οι αιχμηρές άκρες μπορεί να κόψουν το διάκενο και να διαπεράσουν την σόλα μπορεί να φέρουν ρωγμές ή θραύσεις. Οι ακραίες θερμοκρασίες (ειδικά κάτω από το μηδέν) και η μόλυνση (όπως το πετρέλαιο) μπορεί επίσης να επιταχύνουν τη ρωγμή της σόλας. Από αυτή την άποψη, είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί η αντοχή στις γρατζουνιές της σόλας. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι δοκιμής για να διαλέξετε, οπότε μπορεί να είναι δύσκολο να επιλέξετε τη σωστή μέθοδο. Ακολουθούν τρεις βασικές μέθοδοι δοκιμών κάμψης, εφαρμογές για σόλες από καουτσούκ και πλαστικό και εξοπλισμός SATRA για την εκτέλεση αυτών των δοκιμών.


Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Bennewart


Δοκιμή ασφαλείας για τα παπούτσια Ross Flex Για ομαλή σχεδίαση με μικρή ή χωρίς μοναδικό μοτίβο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια μηχανή δοκιμής Ross Flex (SATRA TM60). Τρία δοκιμαστικά τεμάχια των 150 mm χ 25 mm απομακρύνονται τυπικά από το παπούτσι με το μακρύτερο άκρο παράλληλο προς το κάθισμα της πτέρνας. Μια σμίλη 2 mm χρησιμοποιήθηκε για να κόψει μια σχισμή στο δείγμα και το δείγμα τοποθετήθηκε σε μια μηχανή κάμψης έτσι ώστε η σχισμή να ευρίσκετο ακριβώς πάνω από τον άξονα κάμψης. Η τομή μπορεί να μετρηθεί πριν και μετά τη δοκιμή για τον υπολογισμό της έκτασης της τομής. Αυτή η δοκιμή τυπικά διεξάγεται σε 150.000 κύκλους σε θερμοκρασία -5 ° C. Αυτό μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση μιας μετρήσιμης αύξησης της τομής σε εύλογο χρονικό διάστημα. Η μόνη εξαίρεση είναι να δοκιμάσετε το θερμοπλαστικό καουτσούκ στους + 20 ° C επειδή αυτό το υλικό λειτουργεί καλύτερα σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Ο δοκιμαστής SATRA Ross Flex (STM 141) μπορεί να φιλοξενήσει έως και 12 δείγματα ταυτόχρονα. Το μηχάνημα παραμόρφωσε το δείγμα με τυπική ταχύτητα 60 παραμορφώσεων ανά λεπτό. Ωστόσο, για αυτόν τον τύπο δοκιμών στην έκδοση ASTM χρησιμοποιούνται μηχανές που μπορούν να παρέχουν 100 εκτροπές ανά λεπτό. Εκτός από τις τυποποιημένες μηχανές, υπάρχουν συσκευές χαμηλότερης και υψηλότερης θερμοκρασίας. Αυτό το εύρος θερμοκρασιών είναι από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος έως τους -20 ° C και από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος έως τους +40 ° C.


Δοκιμή SATRA Ross Flex (STM 141) δοκιμή ζώνης Bata


Εάν η σόλα περιέχει μεγάλους νάρθηκες ή πολύπλοκο σχέδιο που ενσωματώνει διαφορετικά υλικά, ο καλύτερος τρόπος μέτρησης της αντοχής στο SATRA είναι ο ελεγκτής ζώνης Bata. Αυτή είναι μια γενικά αποδεκτή δοκιμή που αναπαράγει τα αποτελέσματα που σχετίζονται με την πραγματική φθορά. Συνδέστε το μπροστινό μέρος της πλήρους σόλας (μείον τη φτέρνα αλλά εξακολουθεί να περιέχει οποιεσδήποτε κοιλότητες ή υλικό μεσαίας σόλας) στον ιμάντα του καμβά. Αυτό το τμήμα οδηγείται από κινητήριους άξονες με διαφορετικές διαμέτρους, έτσι ώστε όταν ο ιμάντας οδηγείται πάνω στον άξονα, η σόλα επανέρχεται σε κάμψη και κυκλοφορεί επανειλημμένα. Ο κινητήριος άξονας έχει συνήθως διάμετρο 90 mm αλλά μπορεί να αλλάξει σε 60 mm ή 120 mm για να αυξήσει ή να μειώσει τον βαθμό κάμψης. Σε αντίθεση με τη δοκιμή Ross Flex, δεν είναι απαραίτητο να κόβουμε τη σόλα. Η δοκιμή διεξάγεται για 50.000 κύκλους και αξιολογείται συνεχώς οπτικά κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης. Καταγράψτε το μήκος και το βάθος κάθε ρωγμής. Αυτή η δοκιμή διεξάγεται γενικά σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά στο SATRA, η σόλα μπορεί να δοκιμαστεί σε θερμοκρασίες τόσο χαμηλές όσο -15 ° C. Το Flexometer Belt Belt (STM 459) είναι εξοπλισμένο με τρεις εναλλάξιμους άξονες κινητήρα 60 mm, 90 mm και 120 mm ως στάνταρ, με περιστροφική ταχύτητα 90 εκτροπών ανά λεπτό σε μικρότερο άξονα. Οι εκδόσεις χαμηλότερης θερμοκρασίας του μηχανήματος είναι επίσης διαθέσιμες για την εκτέλεση δοκιμών σε θερμοκρασίες έως -20 ° C.


Δοκιμή Bennewart


Όπως και με το παλαιό πρότυπο, το νέο πρότυπο για τα παπούτσια ασφαλείας (EN ISO 20344: 2004) απαιτεί τη χρήση της μηχανής Bennewart για τη δοκιμή της σόλας. Περισσότεροι δοκιμαστές προτιμούν να χρησιμοποιούν τη μέθοδο δοκιμής ταινίας Bata για να ελέγξουν ολόκληρο το μπροστινό μέρος της σόλας. Η εσωτερική σόλα είναι ένα σημαντικό μέρος του δείγματος και μια ανοικτή κοπή κόβεται στην καμπύλη ονομαστικής κάμψης χρησιμοποιώντας μια σμίλη παρόμοια με τη Ross. Η σόλα σφίγγει τα άκρα και ο κύλινδρος σπρώχνει την εσωτερική σόλα για να κάμπτεται η σόλα κατά 90 μοίρες. Ο βαθμός αύξησης της τομής μετρήθηκε μετά από 30.000 κύκλους λειτουργίας σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτή η δοκιμή μπορεί να πραγματοποιηθεί κάτω από το μηδέν στο SATRA, εάν απαιτείται. Αυτή είναι μια απαιτητική δοκιμή και είναι ιδανική για ανθεκτικά υποδήματα με ανθεκτική σόλα. Για περιστασιακή, κομψή και καθημερινή χρήση, αυτή η δοκιμή θεωρείται υπερβολικά αυστηρή, ειδικά όταν η σόλα είναι παχιά. Ο δοκιμαστής πλήρους φλάντζας Flex Reneraart (STM 465) της SATRA έχει σχεδιαστεί για να εξασφαλίζει μια ισορροπημένη δύναμη, απαιτώντας λιγότερη δύναμη για την εκτέλεση δοκιμών και ομαλότερα αποτελέσματα. Ο σφιγκτήρας του οργάνου είναι άκαμπτος και λειτουργεί αυστηρά σύμφωνα με τα πρότυπα. Μια τροποποιημένη έκδοση του δοκιμαστή Bennewart, η οποία χρησιμοποιεί κλιπ ελατηρίου, δεν εκτελεί αυτή τη δοκιμή ως πρότυπο. Ωστόσο, μπορεί να παρασχεθεί μια έκδοση χαμηλής θερμοκρασίας αυτού του οργάνου για να εκτελεστεί η δοκιμή σε θερμοκρασίες τόσο χαμηλές όσο -20 ° C. Ένας μηχανισμός κοπής (STM 465) τοποθετημένος σε καλέμι είναι διαθέσιμος για να βοηθήσει την κοπή με ακρίβεια της σόλας.