Πώς να επιλέξετε τα παπούτσια ασφαλείας;

- Apr 25, 2019-Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του BureauofLabor των Ηνωμένων Πολιτειών: προστασία των ποδιών και ποδιών: το 66% των εργαζομένων με τραυματισμούς στα πόδια δεν φορούσαν παπούτσια ασφαλείας, προστατευτικά υποδήματα, 33% φορούσαν παπούτσια και 85% τραυματίες εργαζόμενοι ήταν απροστάτευτοι χτυπήματα. Μέρος της μπότας. Για την προστασία των ποδιών από ζημιά από πτώση αντικειμένων, κύλιση, αιχμηρά αντικείμενα, λιωμένο μέταλλο, θερμές επιφάνειες και ολισθηρές επιφάνειες, οι εργαζόμενοι πρέπει να χρησιμοποιούν κατάλληλα συστήματα συγκράτησης ποδιών, παπούτσια ασφαλείας ή μπότες ή γκέτες.


Όταν επιλέγετε ένα παπούτσι ασφαλείας, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω 5 σημεία:


Α. Εκτός από τον κατάλληλο τύπο προστατευτικών υποδημάτων, είναι επίσης απαραίτητο να τοποθετήσετε το πόδι και να το φορέσετε για να κάνετε τους ανθρώπους να αισθάνονται άνετα. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε προσεκτικά το κατάλληλο μέγεθος παπουτσιού.


Β. Τα προστατευτικά παπούτσια πρέπει να έχουν αντιολισθητικό σχεδιασμό, όχι μόνο για να προστατεύουν τα πόδια των ανθρώπων από τραυματισμό, αλλά και για την πρόληψη των ατυχημάτων που προκαλούνται από το γλίστρημα του χειριστή.


Γ. Διάφορα προστατευτικά υποδήματα με διαφορετικές επιδόσεις πρέπει να πληρούν τους τεχνικούς δείκτες των αντίστοιχων προστατευτικών τους επιδόσεων, όπως τα δάχτυλα των ποδιών δεν έχουν υποστεί μώλωπες, τα πέλματα των ποδιών δεν έχουν μαχαιρωθεί και απαιτείται η μόνωση. Αλλά τα παπούτσια ασφαλείας δεν είναι παντοδύναμα.


D. Πριν χρησιμοποιήσετε προστατευτικά υποδήματα, επιθεωρήστε ή δοκιμάστε προσεκτικά. Σε ηλεκτρικές και όξινες λειτουργίες, τα προστατευτικά υποδήματα που έχουν υποστεί βλάβη και είναι ραγισμένα είναι επικίνδυνα.


Ε. Τα προστατευτικά υποδήματα πρέπει να φυλάσσονται σωστά μετά τη χρήση. Τα παπούτσια από καουτσούκ πρέπει να ξεπλένονται με νερό ή απολυμαντικό και να στεγνώνουν για να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους. Η σόλα του παπουτσιού ασφαλείας γενικά χυτεύεται από υλικό πολυουρεθάνης, το οποίο έχει τα πλεονεκτήματα της αντοχής σε οξέα και αλκάλια, αντοχή στο νερό, αντοχή στο λάδι, μόνωση, αντίσταση στη φθορά και μικρό βάρος. 3 φορές μεγαλύτερη αντοχή στη φθορά από τις κανονικές σόλες από καουτσούκ. Είναι απαλό και ελαφρύ και ζυγίζει μόνο το 50% -60% της σόλας από καουτσούκ. Τα διάφορα παπούτσια ασφαλείας έχουν διαφορετικά πεδία εφαρμογής και διαφορετικές λειτουργίες: η ασφάλεια των προστατευτικών παπουτσιών ασφαλείας AN1 είναι κατάλληλη για φόρτωση και εκφόρτωση, εξόρυξη, πετρέλαιο, λατομεία, μεταλλουργία, λιμάνια, μηχανήματα, κατασκευές, δασοκομία, χημική βιομηχανία κλπ. Τα προστατευτικά παπούτσια με αντοχή σε διάτρηση έχουν αντοχή σε διάτρηση 1 βαθμού και είναι κατάλληλα για εξόρυξη, πυροπροστασία, κατασκευή, δασοκομία, ψυχρή εργασία, μηχανήματα και ούτω καθεξής. Τα ηλεκτρικά μονωμένα υποδήματα ασφαλείας είναι κατάλληλα για ηλεκτρολόγους, ηλεκτρονικούς χειριστές, εγκαταστάτες καλωδίων, εγκαταστάτες υποσταθμών κλπ. Σημείωση: Κατάλληλο για περιβάλλον εργασίας με συχνότητα ισχύος μικρότερο από 1KV, το περιβάλλον εργασίας πρέπει να διατηρεί το ανώτερο στεγνό. Αποφύγετε την επαφή με αιχμηρά αντικείμενα, υψηλές θερμοκρασίες και διαβρωτικές ουσίες και ο πυθμένας δεν πρέπει να διαβρωθεί και να καταστραφεί. Τα αντιστατικά υποδήματα ασφαλείας μπορούν να εξαλείψουν τη συσσώρευση στατικού ηλεκτρισμού στο ανθρώπινο σώμα και είναι κατάλληλα για χρήση σε εύφλεκτους χώρους εργασίας, όπως οι χειριστές των πρατηρίων βενζίνης και οι εργαζόμενοι πλήρωσης υγροποιημένου αερίου.


Σημείωση: Απαγορεύεται η χρήση ως μονωτικά υποδήματα. φορούν αντιστατικά παπούτσια δεν θα πρέπει να φορούν μονωμένα κάλτσες από μαλλί ή να χρησιμοποιούν ταυτόχρονα μονωμένα πέλματα. τα αντιστατικά παπούτσια πρέπει να χρησιμοποιούνται μαζί με αντιστατικά ρούχα. τα αντιστατικά παπούτσια δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για περισσότερο από 200 ώρες. Η τιμή αντίστασης παπουτσιών δοκιμάζεται μία φορά. Εάν η αντίσταση δεν βρίσκεται εντός της καθορισμένης περιοχής, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντιστατικό παπούτσι. Τα υποδήματα ασφαλείας που είναι ανθεκτικά στα οξέα και στα αλκάλια είναι κατάλληλα για ηλεκτρολυτικές επιδιορθώσεις εργαζομένων, συλλέκτες οξέων, εργάτες ηλεκτρολύσεως, διανομείς υγρών, χημικούς χειριστές κλπ. Σημείωση: Τα παπούτσια ανθεκτικά σε οξέα και αλκάλια μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε χώρους εργασίας με οξέα και αλκάλια με χαμηλή συγκέντρωση. αποφύγετε την επαφή με υψηλή θερμοκρασία, απότομη ζημιά στην άνω ή μοναδική διαρροή. εφαρμόστε νερό για να πλύνετε το όξινο και αλκαλικό υγρό στα παπούτσια μετά τη φθορά, στη συνέχεια Αφήστε να στεγνώσει και να αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως ή το στέγνωμα.


Πριν από την επιλογή, πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τους κύριους κινδύνους που προκαλούν άμεσο ή έμμεσο τραυματισμό στα πόδια του προσωπικού. Υπάρχουν τα ακόλουθα έξι στοιχεία:


A. Προσβλέπεται από ένα σκληρό, κυλιόμενο ή πτώση αντικείμενο.


Β. Βρήκε τη σόλα ή το σώμα του παπουτσιού με αιχμηρά αντικείμενα.


Γ. Κόψτε με αιχμηρά αντικείμενα και ακόμη και σχίστε το δέρμα.


Ο χώρος λιπαίνεται και πέφτει.


E. Επαφή με χημικά, τετηγμένα μέταλλα, επιφάνειες υψηλής θερμοκρασίας και χαμηλής θερμοκρασίας.


ΣΤ. Εργασία σε περιβάλλον γεμάτο εύφλεκτο αέριο. Εάν η απελευθέρωση στατικού ηλεκτρισμού δεν είναι κατάλληλη, θα γίνει μια πηγή ανάφλεξης ανά πάσα στιγμή, προκαλώντας έκρηξη. Η σωστή επιλογή των υποδημάτων ασφαλείας μπορεί να μετρηθεί και να επιλεγεί από τις δομικές πτυχές των υποδημάτων:


A, τύπος παπουτσιών: δηλαδή, το μήκος και το πλάτος του μοντέλου υποδημάτων, το πλάτος του σώματος του υποδήματος είναι σφιχτό με το πόδι.


Β. Άνω: Το αν η απαλότητα του δέρματος μπορεί να είναι φυσική και κατάλληλη όταν περπατάτε.


C, κατάσταση παπουτσιών: Εάν ολόκληρη η κατάσταση του παπουτσιού μπορεί να κολλήσει στο πόδι χωρίς να χτυπήσει το πόδι, χαλαρά και όχι μακριά, ευέλικτη.


D, σώμα υποδημάτων: κοινό δέρμα, τεχνητό δέρμα, PVC και συνθετικές ίνες.


Αυτά τα υλικά έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα, το δερμάτινο σώμα είναι πιο ανθεκτικό και φορετό και είναι πιο άνετο να φορέσει, αλλά η λειτουργία αντιστάσεως διαβρωτικών υγρών δεν είναι καλή. Το Faux δέρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση στεγανοποίησης, διαβρωτικών χημικών ουσιών ή άλλων μολυσματικών ουσιών, αλλά η λειτουργία του επηρεάζεται όταν η επιφάνεια του είναι φθαρμένη ... Το PVC είναι πιο κατάλληλο για χρήση σε υγρό περιβάλλον και είναι επίσης εύκολο να καθαριστεί. Αλλά μπορεί να αναλυθεί με κάποια χημικά.


E, καπάκι toe: Το καπάκι toe του παπουτσιού ασφαλείας είναι εξοπλισμένο με καπάκι από χάλυβα, η κύρια λειτουργία είναι να προστατεύει το toe από το να τραυματίζεται ή να συνθλίβεται. Εάν οι εργαζόμενοι χρειάζονται πιο βαριά εργασία, όπως οι εργάτες στα σπίτια ή οι εργαζόμενοι που μεταφέρουν βαριά εμπορεύματα, τα παπούτσια ασφαλείας και τα καπάκια από χάλυβα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από αντοχή στη διάβρωση 200 JJ (J).


F, εσωτερικό μαξιλαράκι: Είτε η σωστή χρήση της λειτουργίας δόνησης-ενεργοποίησης, η λειτουργία απορρόφησης του ιδρώτα, η λειτουργία μασάζ, η δομή λειτουργίας της υγειονομικής περίθαλψης.


G, Neri: Είτε η σωστή χρήση του εξαερισμού, αδιάβροχο, ζεστασιά, φιλικά προς το περιβάλλον λειτουργικά υλικά.


Η, σόλα: Το υλικό που χρησιμοποιείται συνήθως είναι όλα τα καουτσούκ, το βουλκανισμένο καουτσούκ ή το χλωριούχο πολυβινύλιο. Τα πέλματα είναι κυρίως ανθεκτικά στην τριβή, τη χημική διάβρωση, τη θερμομόνωση και το πετρέλαιο. Ωστόσο, λόγω των διαφορετικών χαρακτηριστικών των υλικών, οι λειτουργίες είναι επίσης διαφορετικές. Το πέλμα του παπουτσιού ασφαλείας είναι εφοδιασμένο με ένα χαλύβδινο φύλλο, το οποίο χρησιμοποιείται για την αποτροπή της τρύπησης ή της σκληρότητας της σόλας. Εκτός από τη χρήση αντιολισθητικής σόλας από καουτσούκ, ο σχεδιασμός της σόλας είναι επίσης σημαντικός για την αντιολισθητική λειτουργία. Τα πέλματα είναι σχεδιασμένα για περιφερειακά και διάφορα περιβάλλοντα. Το υπόστρωμα και οι αντιολισθητικές απαιτήσεις χρησιμοποιούνται σε διαφορετικούς βαθμούς. Για παράδειγμα, το περιβάλλον είναι σχετικά μη ολισθηρό και χρησιμοποιείται το ελαφρύ υπόστρωμα. Το περιβάλλον της εξωτερικής θέσης είναι ενισχυμένο με αντιολισθητικό, ανθεκτικό στη φθορά υπόστρωμα και μπορεί να αντέξει σκληρά περιβάλλοντα. Υποδιαιρείται σε: άσπρο κολάρο, μπλε κολάρο, μισθοί, διοικητική βιομηχανία, ελαφρά βιομηχανία, βαριά βιομηχανία, εργοτάξια, τουρισμός, βιομηχανία υπηρεσιών κλπ.