Οδηγίες για την επιλογή και τη χρήση προστατευτικών υποδημάτων ή προστατευτικών υποδημάτων

- Apr 22, 2019-

Με τις απαιτήσεις ασφάλειας του τρέχοντος έργου, γίνεται ολοένα και υψηλότερη και τα παπούτσια ασφάλισης εργασίας είναι ήδη απαραίτητα για τους κατασκευαστές. Σήμερα, οι κατασκευαστές Shenzhen SAFTTO λαμβάνουν όλους για να δουν τον οδηγό επιλογής και χρήσης των υποδημάτων ασφάλισης εργασίας ή προστατευτικά υποδήματα.


1. Εργονομικές απαιτήσεις


Με βάση τη διασφάλιση ότι τα λειτουργικά χαρακτηριστικά των παπουτσιών ασφάλισης εργασίας ή των προστατευτικών υποδημάτων ικανοποιούν τις απαιτήσεις προστασίας του χώρου εργασίας, το παρόν Πρότυπο 4.3 δίνει έμφαση στις εξατομικευμένες ανάγκες των χρηστών για υποδήματα ασφάλισης εργασίας ή προστατευτικά υποδήματα. Ανάγκη αξιολόγησης του εργονομικού κλεισίματος των υποδημάτων ασφαλείας ή των προστατευτικών υποδημάτων. Τα εργονομικά χαρακτηριστικά είναι συχνά εύκολα κατανοητά επειδή είναι άνετα να φορούν. Στην πραγματικότητα, οι βασικοί εργονομικοί δείκτες των υποδημάτων ασφάλισης εργασίας ή των προστατευτικών υποδημάτων περιλαμβάνουν: το βάρος των παπουτσιών, την άνεση του άνω μέρους, την αναπνοή, την απορρόφηση νερού, τις πιο απορροφητικές και αντιολισθητικές απαιτήσεις της σόλας.


2. Απαιτήσεις ασφάλειας για ηλεκτρικές επιδόσεις προστατευτικών υποδημάτων ή προστατευτικών υποδημάτων


Χρησιμοποιήστε προστατευτικά υποδήματα ή προστατευτικά υποδήματα με ηλεκτρικά χαρακτηριστικά και προσέξτε τις ακόλουθες απαιτήσεις ασφαλείας:


Τα αντιστατικά παπούτσια, τα αγώγιμα παπούτσια και τα ηλεκτρικά μονωμένα παπούτσια πρέπει να χρησιμοποιούνται ξεχωριστά. Τα αντιστατικά παπούτσια και τα αγώγιμα παπούτσια έχουν τη λειτουργία της διάχυσης του στατικού φορτίου της ανθρώπινης συσσώρευσης. Τα υποδήματα ασφαλείας ή τα προστατευτικά υποδήματα με αντιστατικές ιδιότητες πρέπει να επιλέγονται για κάθε εύφλεκτο και εκρηκτικό χώρο εργασίας. Τα ηλεκτρικά μονωμένα παπούτσια κρατούν τα πόδια από το να φορτιστούν για να εμποδίσουν τη ροή του ρεύματος μέσα στο σώμα. Η διαφορά μεταξύ των ηλεκτρικών χαρακτηριστικών των παραπάνω τριών τύπων υποδημάτων και του εργασιακού χώρου.


3. Οδηγός συντήρησης μπότες


3.1 Συντήρηση προστατευτικών υποδημάτων


Η έλλειψη συνειδητοποίησης της συντήρησης των προστατευτικών υποδημάτων και η αποθήκευση των υποδημάτων, η έλλειψη προσοχής στον καθαρισμό και τη συντήρηση είναι ένας από τους κύριους λόγους για τη μείωση της διάρκειας ζωής και της ασφάλειας των υποδημάτων. Το πρότυπο 5.1 εισάγει οδηγούς συντήρησης για υποδήματα ασφάλισης εργασίας ή προστατευτικά υποδήματα, απαιτώντας από τους επαγγελματίες να επιθεωρούν, να αποθηκεύουν και να διατηρούν τακτικά το σχετικό περιεχόμενο και τις απαιτήσεις των εγχειριδίων για προστατευτικά υποδήματα ή προστατευτικά υποδήματα. τα παπούτσια πρέπει να τοποθετούνται σε ξηρό και αεριζόμενο μέρος μετά τη χρήση. Δεν πρέπει να τοποθετείται κοντά στην πηγή θερμότητας για να αποφευχθεί η υπερβολική ξήρανση του παπουτσιού και να προκαλέσει ρωγμές. ο εργοδότης πρέπει να εξασφαλίσει τα απαραίτητα έξοδα συντήρησης, να εξοπλίσει τα εργαλεία συντήρησης και να επιδιορθώσει άμεσα τα επισκευάσιμα ελαττώματα στο εγχειρίδιο του προϊόντος.


3.2 επιθεώρηση ελαττωμάτων εμφάνισης


Ο οπτικός έλεγχος των προστατευτικών υποδημάτων ή των προστατευτικών υποδημάτων θα πρέπει να πραγματοποιείται πριν από τη χρήση. Τα παπούτσια με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά πρέπει να απορριφθούν:


(1) Η άνω επιφάνεια έχει εμφανείς ρωγμές, η ρωγμή είναι βαθιά και το πάχος της άνω επιφάνειας είναι μισό. (2) η φθαρμένη επιφάνεια φοριέται σοβαρά και το δάκτυλο είναι εκτεθειμένο.


(3) παραμόρφωση της ανώτερης επιφάνειας, καύση, τήξη ή αφρισμός, ή ρωγμή των ποδιών · (4) το μήκος της ρωγμής των προστατευτικών υποδημάτων ή των προστατευτικών υποδημάτων είναι μεγαλύτερο από 10 mm και το βάθος είναι μεγαλύτερο από 3 mm.


(5) Το μήκος της ρωγμής στο κάτω μέρος του συνδέσμου είναι μεγαλύτερο από 15mm, το βάθος είναι μεγαλύτερο από 5mm και τα παπούτσια ασφαλείας ή τα προστατευτικά παπούτσια φοριούνται. (6) το ύψος του αντιολισθητικού σχεδίου των αντιολισθητικών παπουτσιών είναι μικρότερο από 1,5 mm.


(7) Η εσωτερική σόλα και η εσωτερική επένδυση των υποδημάτων ασφάλισης εργασίας ή των προστατευτικών υποδημάτων είναι προφανώς παραμορφωμένα και κατεστραμμένα. (8) Εάν οι άκρες του προστατευτικού υποδήματος και της άκρης του βαπότ είναι φθαρμένες, μπορεί να προκληθεί τραυματισμός.