Παράγοντες τραυματισμού ποδιών και η σημασία των υποδημάτων ασφάλισης εργασίας στην παραγωγική διαδικασία

- Apr 14, 2019-Παράγοντες τραυματισμού στα πόδια κατά την παραγωγή


1. Αντικειμενικός τραυματισμός ή παράγων τραυματισμού

Αυτός είναι ο πιο κοινός παράγοντας τραυματισμού. Στη διαδικασία παραγωγής ή κατασκευής της βιομηχανίας μηχανημάτων, της μεταλλουργικής βιομηχανίας, της οικοδομικής βιομηχανίας κ.λπ., τα αντικείμενα πέφτουν συχνά ή τα νύχια και τα αιχμηρά αντικείμενα είναι διάσπαρτα στο έδαφος, πράγμα που θα βλάψει τα δάχτυλα των ποδιών ή θα μαλακώσει τις σόλες.


2. Βλάβη υψηλής και χαμηλής θερμοκρασίας

Η τήξη, η χύτευση, η επεξεργασία μετάλλων, η οπτανθρακοποίηση, οι χημικοί κλίβανοι και άλλοι χώροι εργασίας, όχι μόνο η υψηλή θερμοκρασία περιβάλλοντος, αλλά και η ακτινοβολούμενη θερμότητα, το ψήσιμο των ποδιών, τα καυτά υλικά που εκτοξεύονται στο πόδι ή πέφτουν στα παπούτσια προκαλούν εγκαύματα. Στις ψυχρές περιοχές, ειδικά στις χειμερινές εξωτερικές κατασκευές, η θερμοκρασία του κλίματος είναι κάτω από το μηδέν, φτάνοντας ακόμη και μείον 20 έως 30 μοίρες. Το πόδι επηρεάζεται από τη χαμηλή θερμοκρασία και το κρυολόγημα θα συμβεί, μειώνοντας την αποδοτικότητα της εργασίας.


3. Χημική (acid-base) ζημιά

Στα χημικά εργοστάσια, στους χυτοσίδηρους, στη μη σιδηρούχα τήξη, στην παραγωγή μπαταριών και σε άλλα μέρη, οι χειριστές έρχονται συχνά σε επαφή με διαλύματα βάσης οξέος, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν ατυχήματα στα οποία τα πόδια καίγονται από οξύ και αλκάλια.


4. Ζημιά από ηλεκτροπληξία

Αυτός είναι ένας κοινός παράγοντας τραυματισμού σε βιομηχανικά ατυχήματα και μπορεί να χωριστεί σε ηλεκτροπληξία και ηλεκτρικό τραυματισμό χωρίς επαφή. Ο πρώτος είναι κυρίως τρέχουσα βλάβη, η οποία μπορεί να βλάψει τους εσωτερικούς ιστούς του ανθρώπινου σώματος, όπως η καρδιά, το αναπνευστικό σύστημα και το νευρικό σύστημα. Οι ελαφρύτεροι άνθρωποι έχουν μια αίσθηση βελονισμού και κρουστών, και υπάρχουν τρόμοι, σπασμοί, υψηλή αρτηριακή πίεση και αρρυθμία μέχρι κώμα. σε σοβαρές περιπτώσεις, κοιλιακή μαρμαρυγή, καρδιακή ανακοπή, αναπνευστική στασιμότητα και ακόμη και θάνατο. Το τελευταίο είναι κυρίως βλάβη τόξου, η οποία χαρακτηρίζεται από την αποτύπωση και την αποχρωματοποίηση του δέρματος. Σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να είναι βαθιά στους μυς, τα οστά και τα εσωτερικά όργανα. Η ηλεκτροφυσιολογική φυσιολογία των ερευνητών έδειξε ότι το ανθρώπινο αντιληπτικό ρεύμα ήταν 1,1 mA για ενήλικα αρσενικά και 0,71,1 mA για ενήλικα θηλυκά. Από το ρεύμα, ο μέσος αρσενικός ενήλικας είναι 16 mA και ο μέσος ενήλικος θηλυκός είναι 10,5 mA. Όταν το ρεύμα ηλεκτροπληξίας είναι μεγαλύτερο από το ρεύμα, το ηλεκτρικό σοκ δεν μπορεί να απαλλαγεί μόνο από την παροχή ρεύματος. Εάν δεν υπάρχει εξωτερική δύναμη, ο χρόνος ηλεκτροπληξίας θα παραταθεί και θα προκύψει κίνδυνος θανάτου.


5. Στατική ζημιά

Η βλάβη του στατικού ηλεκτρισμού στο ανθρώπινο σώμα προκαλείται κυρίως από ψυχολογικά εμπόδια, φόβους και μπορεί να προκαλέσει δευτερογενή ατυχήματα, όπως το να κυλάει το χέρι στη μηχανή ή να πέφτει από ύψος. Επιπλέον, τα εγκαύματα του δέρματος και η δερματίτιδα μπορούν επίσης να προκληθούν από στατικά κλικ. Ο κύριος κίνδυνος του στατικού ηλεκτρισμού είναι η εμφάνιση εύφλεκτων και εκρηκτικών ατυχημάτων στη βιομηχανία.


6. Ενίσχυση θέσης

Αυτό συμβαίνει κυρίως στη λειτουργία υπόγειου οδοστρώματος χαμηλού επιπέδου, όπου τα γόνατα συχνά λυγίζουν ή σέρνουν στα γόνατα, προκαλώντας θυλακίτιδα της άρθρωσης του γόνατος.Η σημασία των παπουτσιών ασφάλισης εργασίας


Έχοντας αντιμέτωπους διάφορους παράγοντες ζημιάς σε διάφορες διαδικασίες παραγωγής, η SAFTTO προσφέρει μια ποικιλία λύσεων:


Αντικραδασμικά παπούτσια: για την επίλυση των ζημιών που προκαλούνται από την πτώση των αντικειμένων.


Προστατευτικά υποδήματα κατά της διάτρησης: για την επίλυση των ζημιών των σότλων που διαπερνούν τις σόλες.


Παπούτσια προστασίας υψηλής θερμοκρασίας: για την επίλυση της ζημιάς σε υψηλές θερμοκρασίες σε σκληρά περιβάλλοντα.


Υποδήματα ανθεκτικά σε οξέα και αλκάλια: Επίλυση βλαβών οξέων και αλκαλίων.


Μονωμένα προστατευτικά υποδήματα: για την επίλυση της ζημιάς από ηλεκτροπληξία.


Αντιστατικά προστατευτικά υποδήματα: Παραγωγή του στατικού ηλεκτρισμού του σώματος για την επίλυση του ηλεκτροστατικού κινδύνου.


Αντιολισθητικά προστατευτικά υποδήματα: για την επίλυση βλαβών από ολίσθηση.