Αρχές σχεδιασμού για υποδήματα ασφάλισης εργασίας (παπούτσια ασφαλείας)

- Mar 12, 2019-

Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να μην γνωρίζουν ότι ο σχεδιασμός των υποδημάτων ασφάλισης εργασίας (παπούτσια ασφαλείας) είναι διαφορετικό από το γενικό σχέδιο ένδυσης. Διαχειρίζεται ειδικά το Υπουργείο Εργασίας και η προστατευτική του λειτουργία ρυθμίζεται υπό μορφή προτύπων ή κανονισμών. Η σημασία είναι πολύ μεγαλύτερη από την αισθητική του σχήματος. Στα εθνικά πρότυπα, οι αρχές σχεδιασμού για υποδήματα ασφάλισης εργασίας (παπούτσια ασφαλείας) έχουν τις ακόλουθες βασικές απαιτήσεις:


(1) Γενικά, θα πρέπει να συμμορφώνεται με τις βασικές αρχές της ασφάλειας, της εφαρμογής, της ομορφιάς και της γενναιοδωρίας.


(2) Προκαλεί τις κανονικές φυσιολογικές απαιτήσεις και την υγεία του ανθρώπινου σώματος.


(3) Το στυλ έχει σχεδιαστεί για τις ειδικές ανάγκες προστασίας.


(4) Προσαρμογή στις φυσικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της εργασίας, εύκολη θέση και απογείωση.


(5) Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας δεν είναι εύκολο να προκαλέσετε αγκίστρωση, κρεμάστρα, στρίψιμο και λείανση.


(6) Είναι καλό για τη σκόνη και τη βρωμιά, έτσι ώστε να μην μολύνουν το σώμα.


(7) Για τις ανάγκες της προστατευτικής λειτουργίας, επιλέξτε το ύφασμα που ταιριάζει.


(8) Εύκολη πλύση και επισκευή.


(9) Το χρώμα του άνω μέρους των παπουτσιών ασφάλισης εργασίας πρέπει να είναι διαφορετικό από το χρώμα φόντου του χώρου εργασίας και δεν πρέπει να επηρεάζεται η σωστή κρίση διαφόρων σημάτων έγχρωμου φωτός. Όταν απαιτείται σήμα ασφαλείας, το χρώμα του σημείου θα πρέπει να είναι εμφανές και σταθερό.


Όσον αφορά τις τεχνικές απαιτήσεις, υπάρχουν οι αντίστοιχες ειδικές απαιτήσεις για την παραγωγή και την παραγωγή προστατευτικών υποδημάτων, όπως: οι απαιτήσεις επιδόσεων των δερμάτινων υλικών, συμπεριλαμβανομένης της αντοχής στο σχίσιμο του υφάσματος, του ρυθμού συρρίκνωσης του υφάσματος και της σταθερότητας του χρώματος το ύφασμα. Στα ευπαθή τμήματα, όπως η σόλα, η ανώτερη επιφάνεια, η εσωτερική επένδυση, ένα στρώμα υφάσματος δεν μπορεί να ικανοποιηθεί όταν χρειάζεται. Το χρώμα και η υφή των κουμπιών θα πρέπει να υπόκεινται στις συνολικές απαιτήσεις σχεδίασης και τα μεταλλικά κουμπιά θα πρέπει να απενεργοποιούνται στους χώρους εργασίας όπως είναι ο ηλεκτρικός εξοπλισμός.