Κοινά υλικά και χαρακτηριστικά υποδημάτων ασφαλείας

- Oct 21, 2018-

Κοινά υλικά και χαρακτηριστικά υποδημάτων ασφαλείας

1. Η πολυουρεθάνη είναι ένα οργανικό πολυμερές υλικό που έχει αναπτυχθεί από υλικά πολυεστέρα Α, Β, C, που χωρίζονται γενικά σε ελαιώδη και υδαρή. Συχνά χρησιμοποιείται για να κάνει τα παπούτσια ασφάλισης εργασίας, τα υψηλής ποιότητας δερμάτινα υποδήματα και τα παπούτσια για ταξίδια. Η σόλα χαρακτηρίζεται από χαμηλή πυκνότητα, απαλή υφή, εξαιρετική αντοχή στη φθορά, υψηλή σκληρότητα, καλή αντίσταση στο λάδι, αντοχή σε οξύ, ανθεκτικότητα σε αλκάλια, αντοχή σε χαμηλή θερμοκρασία, απορρόφηση κραδασμών και αντιολισθητική απόδοση.

2. Το TPU είναι ένα πολυμερές υλικό που σχηματίζεται από την αντίδραση διισοκυανικού και μακρομοριακής πολυόλης. Τα χαρακτηριστικά του πυθμένα της TPU είναι εξαιρετική αντοχή στη φθορά και αντοχή στο λάδι και η αντοχή του πέλματος του παπουτσιού ασφάλισης εργασίας είναι υψηλή και η αντίσταση στη φθορά είναι η μεγαλύτερη. Η μακροχρόνια χρήση υποδημάτων ασφάλισης εργασίας δεν θα προκαλέσει μεγαλύτερη φθορά.

3. Το EVA είναι ένα πλαστικό υλικό που αποτελείται από ένα συνδυασμό αιθυλενίου (Ε) και οξικού βινυλίου (VA). Η αναλογία αυτών των δύο χημικών ουσιών μπορεί να ρυθμιστεί ανάλογα με τις ανάγκες. Τα περισσότερα συστατικά του VA, τόσο μεγαλύτερη είναι η διαφάνεια. Οι σόλες ασφάλισης εργασίας της EVA χαρακτηρίζονται από ελαφρύ βάρος, ευκαμψία, εξαιρετική ελαστικότητα, εύκολο καθάρισμα και εξαιρετικό χρωματισμό.

4. Το καουτσούκ γενικά ταξινομείται σε φυσικό καουτσούκ και συνθετικό καουτσούκ και το ελαστικό είναι μια υψηλή μοριακή ένωση. Η σόλα ασφάλισης εργασίας από καουτσούκ χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα καλή ελαστικότητα, δεν είναι εύκολο να σπάσει, αντοχή σε οξύ και αλκάλια και σχετικά καλή αντιολισθητική απόδοση. Επιπλέον, η συρρίκνωση της σόλας από καουτσούκ και η στεγανότητα είναι επίσης καλύτερες.