Ταξινόμηση των τραυματισμών στα πόδια και τη σημασία των παπουτσιών ασφαλείας

- May 16, 2019-

Η μετακίνηση και στήριξη του βάρους του ανθρώπινου σώματος είναι δύο σημαντικές λειτουργίες του ποδιού. Ωστόσο, το πόδι είναι ένα μέρος που είναι πιο ευάλωτο και συχνά παραβλέπεται. Καθώς η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία της εργασίας και την αυτοπροστασία έχει αυξηθεί, η προστασία των ποδιών τους έχει σταδιακά αναγνωριστεί.


Τα χτυπήματα και οι πτώσεις αναφέρονται ως η κύρια αιτία των εργατικών ατυχημάτων. Περίπου το 17% της αναπηρίας οφείλεται στον συνολικό αριθμό των ατυχημάτων, τα οποία ανέρχονται σε περίπου 180.000 περιπτώσεις ανά έτος. Ταυτόχρονα, είναι ο δεύτερος παράγοντας που προκαλεί θάνατο στον εργασιακό χώρο. 13%, ο συνολικός αριθμός των ατυχημάτων ανήλθε σε 1.037 περιπτώσεις ετησίως. Επομένως, πρέπει να δοθεί αρκετή προσοχή.Ταξινόμηση των τραυματισμών ποδιών


Στην εργασία, η βλάβη του ποδιού μπορεί να συνοψιστεί στους ακόλουθους τύπους: Κρούση, κρούση - ένα βαρύ ή αιχμηρό αντικείμενο που πέφτει στο πόδι μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό ή διάτρηση του ποδιού, όταν συγκρούεται με ένα άκαμπτο αντικείμενο, το πόδι Το κάταγμα μπορεί επίσης συμβαίνουν. Slip - μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία στο σώμα όταν περπατάτε στο πάτωμα με λάδι, νερό ή χημικά


Η σημασία των υποδημάτων ασφαλείας


Γενικά, οι εργαζόμενοι στα ακόλουθα περιβάλλοντα πρέπει να φορούν υποδήματα ασφαλείας:


Το περιβάλλον μπορεί να είναι κολλημένο στο πέλμα του ποδιού λόγω πτώσης και κύλισης αντικειμένων ή σε ηλεκτρομαγνητική έκθεση.


Η χρήση ορισμένων βαρέων αντικειμένων (όπως αποσκευές, βαριά εργαλεία κλπ.) Πρέπει να φοράει υποδήματα ασφαλείας με προστασία από κρούση ή κρούση.


Κάποια αιχμηρά αντικείμενα, όπως τα καρφιά, οι βίδες, οι μεταλλικοί δακτύλιοι για ξήρανση κ.λπ., μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της εργασίας.


Στο έδαφος στο περιβάλλον εργασίας, υπάρχουν συχνά ορισμένα βαριά αντικείμενα που είναι εύκολο να κυλήσουν (μπορεί να κυλήσουν πάνω από το πόδι), και πρέπει να φορούν παπούτσια αντι-συμπίεσης.


Για το ειδικό επάγγελμα των ηλεκτρολόγων, πρέπει να χρησιμοποιούνται ειδικοί τύποι υποδημάτων αγώγιμων ή μονωμένων.


Κύρια απόδοση των παπουτσιών ασφαλείας


(1) Αντοχή σε κρούση από το Baotou


Η δοκιμή κρούσης πραγματοποιείται με σφυρί χτυπήματος χάλυβα καθορισμένου βάρους. Το ύψος του διακένου κάτω από το καπάκι των δακτύλων πρέπει να είναι μικρότερο από την καθορισμένη τιμή όταν προσκρούει το πώμα και η διάτρηση δεν πρέπει να παρουσιάζει ρωγμές που διεισδύουν στην κατεύθυνση του άξονα δοκιμής. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εθνικά πρότυπα έχουν διαφορετικούς κανονισμούς σχετικά με το βάρος, τις προδιαγραφές, το ύψος πρόσκρουσης και την κατασκευή της δοκιμαστικής μηχανής. Η πραγματική δοκιμή θα πρέπει να διακρίνεται. (Κατασκευαστής υποδημάτων εργασίας)


(2) Αντοχή στη διάτρηση


Η δοκιμαστική μηχανή είναι εφοδιασμένη με μία πλάκα πίεσης στην οποία είναι τοποθετημένο το δοκιμαστικό καρφί. Το νυχίο δοκιμής είναι μια άκρη με ένα άκρο αποκοπής και η σκληρότητα της κεφαλής του νυχιού πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 60HRC. Το μοναδικό δείγμα τοποθετείται στο πλαίσιο του μηχανήματος δοκιμής σε τέτοια θέση ώστε το νυχίο δοκιμής να μπορεί να διατρυπηθεί μέσω της εξωτερικής σόλας και το δοκιμαστικό καρφί να τρυπάει τη σόλα με ταχύτητα 10 mm / min ± 3 mm / min μέχρι τη διείσδυση έχει ολοκληρωθεί. Μεγάλη δύναμη. Τέσσερα σημεία επιλέγονται σε κάθε σόλα για δοκιμή (τουλάχιστον ένα από τα οποία βρίσκεται στη φτέρνα), κάθε σημείο δεν απέχει λιγότερο από 30 mm και η απόσταση από την εσωτερική πλευρά είναι μεγαλύτερη από 10 mm. Ο πυθμένας του αντιολισθητικού μπλοκ θα πρέπει να τρυπηθεί μεταξύ των μπλοκ. Δύο από τα τέσσερα σημεία πρέπει να δοκιμάζονται σε απόσταση 10-15 mm από τη γραμμή ακμής του πυθμένα του φυτού. Εάν η υγρασία επηρεάζει τα αποτελέσματα, η σόλα πρέπει να βυθίζεται σε απιονισμένο νερό στους 20 ° C ± 2 ° C για 16 ± 1 ώρα πριν από τη δοκιμή.


(3) Ηλεκτρικές ιδιότητες αγώγιμων υποδημάτων και αντιστατικών υποδημάτων


Μετά την προσαρμογή του δείγματος του παπουτσιού σε ξηρή και υγρή ατμόσφαιρα, η καθαρή χαλύβδινη σφαίρα γεμίζεται στο ανθρώπινο παπούτσι και τοποθετείται πάνω στη μεταλλική συσκευή ανίχνευσης και οι πρώτοι δύο αισθητήρες και ο τρίτος καθετήρας μετριούνται με τη χρήση ενός προδιαγεγραμμένου ανιχνευτή αντίστασης. Αντίσταση μεταξύ. Υπό κανονικές συνθήκες, τα αγώγιμα παπούτσια απαιτούν αντίσταση δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερα από l00K ohms. αντιστατικά παπούτσια απαιτούν αντίσταση θα πρέπει να είναι μεταξύ 100K ohms και 100M ohms.