Ταξινόμηση των τραυματισμών των ποδιών και της σημασίας των παπουτσιών ασφαλείας

- Oct 23, 2018-


Η μετακίνηση και στήριξη του βάρους του ανθρώπινου σώματος είναι δύο σημαντικές λειτουργίες του ποδιού. Ωστόσο, το πόδι είναι το μέρος που είναι πιο ευάλωτο και συχνά παραβλέπεται. Καθώς η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για την προστασία της εργασίας και την αυτοπροστασία έχει αυξηθεί, η προστασία των ποδιών τους έχει σταδιακά αναγνωριστεί.

Οι αναβολές και οι πτώσεις αναφέρθηκαν ως η κύρια αιτία τραυματισμών που σχετίζονται με την εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο, με το 17% περίπου της αναπηρίας να οφείλεται στον συνολικό αριθμό των ατυχημάτων, έως 180.000 περιπτώσεις ετησίως και ο δεύτερος παράγοντας που συμβάλλει στον θάνατο ΧΩΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Κατά συνέπεια, πρέπει να δοθεί αρκετή προσοχή στο 13%

Στην εργασία, η βλάβη του ποδιού μπορεί να συνοψιστεί στους ακόλουθους τύπους:

Αντίκτυπος, κρούση - Ένα βαρύ ή αιχμηρό αντικείμενο που πέφτει στο πόδι σας μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό ή διάτρηση του ποδιού. Όταν συγκρούεται με ένα σκληρό αντικείμενο, το πόδι μπορεί επίσης να σπάσει.

Slip - μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία στο σώμα όταν περπατάτε στο πάτωμα με λάδι, νερό ή χημικά.

Η σημασία των παπουτσιών ασφαλείας

Γενικά, οι εργαζόμενοι στα ακόλουθα περιβάλλοντα πρέπει να φορούν υποδήματα ασφαλείας:

1. Το περιβάλλον μπορεί να είναι κολλημένο στο κάτω μέρος του ποδιού λόγω πτώσης και κύλισης αντικειμένων ή σε ηλεκτρομαγνητική έκθεση.

2, που φέρουν κάποια βαριά αντικείμενα που μπορεί να πέσουν (όπως αποσκευές, βαριά εργαλεία κλπ.) Πρέπει να φορούν προστατευτικά υποδήματα με προστασία από κρούση ή κρούση.

3, μπορεί να συναντήσουν μερικά αιχμηρά αντικείμενα στο έργο, όπως τα νύχια, οι βίδες, οι δακτύλιοι από μέταλλο για απόξεση, κ.λπ.

4, το περιβάλλον εργασίας στο έδαφος συχνά έχει μερικά εύχρηστα βαριά αντικείμενα (μπορεί να κυλήσει πάνω από το πόδι), πρέπει να φορούν παπούτσια αντι-συμπίεσης.

5. Για το ειδικό επάγγελμα των ηλεκτρικών εργαζομένων, πρέπει να χρησιμοποιούνται ειδικοί τύποι αγώγιμων ή μονωμένων υποδημάτων.

Κύρια απόδοση των παπουτσιών ασφαλείας

Baotou αντίσταση κρούση

Η δοκιμή κρούσης πραγματοποιείται με σφυρί χτυπήματος χάλυβα συγκεκριμένου βάρους. Το ύψος του διακένου κάτω από το καπάκι των δακτύλων πρέπει να είναι μικρότερο από την καθορισμένη τιμή όταν το καπάκι των δαχτύλων υφίσταται κρούση και η διάτρηση δεν πρέπει να παρουσιάζει ρωγμές διείσδυσης στην κατεύθυνση του άξονα δοκιμής. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εθνικά πρότυπα έχουν διαφορετικούς κανονισμούς σχετικά με το βάρος, τις προδιαγραφές, το ύψος πρόσκρουσης και την κατασκευή της δοκιμαστικής μηχανής. Πρέπει να διακρίνεται η πραγματική δοκιμή.

Αντοχή στη διάτρηση

Η δοκιμαστική μηχανή είναι εφοδιασμένη με μια πλάκα πίεσης στην οποία είναι τοποθετημένο το δοκιμαστικό καρφί. Το νυχίο δοκιμής είναι μια άκρη με αιχμηρή άκρη και η σκληρότητα της κεφαλής του νυχιού πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 60HRC. Το μοναδικό δείγμα τοποθετείται στο πλαίσιο του μηχανήματος δοκιμής σε τέτοια θέση ώστε το νυχίο δοκιμής να μπορεί να διατρυπηθεί μέσω της εξωτερικής σόλας και το νυχίο δοκιμής να διατρυπά το πέλμα με ταχύτητα 10 mm / min ± 3 mm / min μέχρι τη διείσδυση ολοκληρώθηκε και καταγράφεται το μέγιστο που απαιτείται για την εγγραφή. δύναμη. Για κάθε δοκιμή επιλέγονται τέσσερα σημεία (τουλάχιστον ένα από τα οποία βρίσκεται στη φτέρνα), κάθε σημείο δεν απέχει λιγότερο από 30 mm και η απόσταση από την εσωτερική πλευρά είναι μεγαλύτερη από 10 mm. Ο πυθμένας του αντιολισθητικού μπλοκ θα πρέπει να τρυπηθεί μεταξύ των μπλοκ. Δύο από τα τέσσερα σημεία πρέπει να δοκιμάζονται σε απόσταση 10-15 mm από τη γραμμή ακμής του πυθμένα του φυτού. Εάν η υγρασία επηρεάζει τα αποτελέσματα, η σόλα πρέπει να βυθίζεται σε απιονισμένο νερό στους 20 ° C ± 2 ° C για 16 ± 1 ώρα πριν από τη δοκιμή.

Ηλεκτρικές ιδιότητες αγώγιμων υποδημάτων και αντιστατικών υποδημάτων

Μετά την προσαρμογή του δείγματος του παπουτσιού σε ξηρή και υγρή ατμόσφαιρα, η καθαρή χαλύβδινη σφαίρα γεμίζεται στο ανθρώπινο παπούτσι και τοποθετείται πάνω στη μεταλλική συσκευή ανίχνευσης και οι δύο πρώτοι καθετήρες και ο τρίτος καθετήρας μετριούνται με τη χρήση ενός προδιαγεγραμμένου ανιχνευτή αντίστασης. Αντίσταση μεταξύ. Υπό κανονικές συνθήκες, τα αγώγιμα παπούτσια απαιτούν αντίσταση δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από l00K ohms. αντι-στατικά παπούτσια απαιτούν αντίσταση θα πρέπει να είναι μεταξύ 100K ohms και 100M ohms.

Τα υποδήματα ασφάλισης εργασίας χρησιμοποιούν προδιαγραφές

Τα προστατευτικά υποδήματα που απορροφούν το πετρέλαιο χρησιμοποιούνται σε χώρους όπου εκτοξεύονται πετρέλαιο ή λάδι.

Τα αδιάβροχα προστατευτικά παπούτσια χρησιμοποιούνται στους χώρους εργασίας όπου χρησιμοποιείται νερό ή πιτσίλισμα νερού.

Τα προστατευτικά παπούτσια που προστατεύονται από το κρύο χρησιμοποιούνται για την προστασία των ποδιών των εργαζομένων χαμηλής θερμοκρασίας για προστασία από το κρυοπαγήματα.

Τα προστατευτικά υποδήματα που προστατεύουν από διάτρηση χρησιμοποιούνται για την προστασία των ποδιών ώστε να αποφευχθούν τραυματισμοί από διάφορα αιχμηρά αντικείμενα.

Η κύρια λειτουργία των παπουτσιών με αντι-θρυμματισμό είναι να αποτρέπεται η πτώση αντικειμένων από το να πονάνε τα πόδια. Το μπροστινό κεφάλι των υποδημάτων ασφάλισης εργασίας έχει υλικά ανθεκτικά στην κρούση.

Η κύρια λειτουργία των υποδημάτων ασφάλισης εργασίας για την κατασκευή χάλυβα είναι η πρόληψη της καύσης και της διάτρησης. Θα πρέπει να είναι σε θέση να αντέχει κάποια στατική πίεση και να αντιστέκεται σε κάποια θερμοκρασία και να μην είναι εύφλεκτο. Αυτοί οι τύποι παπουτσιών ασφάλισης εργασίας είναι κατάλληλοι για τήξη, φούρνο, χυτοσίδηρο και ούτω καθεξής.

Εκτός από τα παραπάνω, υπάρχουν κάποιες ειδικές καλύψεις κάλυψης παπουτσιών, όπως καμβά, αμίαντος και καλύμματα παπουτσιών ασφάλισης κινηματογραφικών ταινιών.

https://www.safttofootwear.com