Δυνατότητες ταξινόμησης και επιλογής μηχανικών προστατευτικών υποδημάτων

- Nov 14, 2018-

Δυνατότητες ταξινόμησης και επιλογής μηχανικών προστατευτικών υποδημάτων


Τα μηχανικά προστατευτικά υποδήματα είναι προστατευτικά υποδήματα που φοριούνται από τους επαγγελματίες στην παραγωγή και εργάζονται για την προστασία των ποδιών από μηχανικούς κινδύνους.


ταξινόμηση


Προς το παρόν, ένα ευρύ φάσμα μηχανικών προστατευτικών παπουτσιών χωρίζεται κυρίως σε τρεις κατηγορίες: προστατευτικά παπούτσια για την προστασία των ποδιών, μπότες ασφαλείας με αντιολισθητικό καουτσούκ και παπούτσια αντιδιαρρηκτικά.


Τα προστατευτικά παπούτσια ασφαλείας είναι εξοπλισμένα με ένα μεταλλικό ή μη μεταλλικό εσωτερικό πώμα στο καπάκι των ποδιών, το οποίο έχει ως σκοπό να εμποδίσει το ξένο αντικείμενο να πιέσει το δάκτυλο.


Οι μπότες ασφαλείας με αντιολισθητική επικάλυψη από καουτσούκ χρησιμοποιούνται σε περιβάλλοντα με υγρασία στο νερό ή στο έδαφος. Είναι επίσης εξοπλισμένα με μεταλλικά ή μη μεταλλικά εσωτερικά πέλματα στα καπάκια των ποδιών, τα οποία έχουν ως σκοπό να εμποδίζουν τα ξένα αντικείμενα να συνθλίβουν τα δάχτυλα των ποδιών.


Το παπούτσι που προστατεύει από διάτρηση έχει ένα μαξιλαράκι στεγανοποίησης μεταξύ της εσωτερικής σόλας και της εξωτερικής σόλας, η οποία έχει ως στόχο να εμποδίσει το αιχμηρό αντικείμενο από το να μαχαιρώσει το κάτω μέρος του ποδιού.


επιλέγω


Στην επιλογή, μπορεί να χωριστεί σε τρία βήματα: επιλέγοντας τον κατάλληλο τύπο και βαθμό, επιλέγοντας κατάλληλα προϊόντα και προβάλλοντας την ποιότητα της εμφάνισης.


Επιλέξτε το σωστό τύπο και βαθμολογία


Αρχικά, προστατέψτε τα παπούτσια ασφαλείας από τα toe


Τα προστατευτικά παπούτσια ασφαλείας των δακτύλων χωρίζονται σε πέντε βαθμούς ανάλογα με την προστατευτική επίδοση: An1, An2, An3, An4, An5, κ.λπ. σύμφωνα με τη διαδικασία παραγωγής, διακρίνονται κυρίως σε πέντε τύπους: κόλλα, χύτευση με έγχυση, χύτευση, ραφή και ραφή.


Το τρέχον αποτελεσματικό πρότυπο για την προστασία των παπουτσιών ασφαλείας είναι τα LD50-1994 "Προστατευτικά παπούτσια προστασίας (μπότες)". Στα πρότυπα, η κύρια τεχνική απόδοση των παπουτσιών ασφαλείας είναι η αντοχή στην πίεση του μπροστινού άκρου του παπουτσιού, η αντοχή στην κρούση του μπροστινού άκρου του υποδήματος, η αντοχή στην αναδίπλωση της εξωτερικής σόλας, η αντοχή στη φθορά της εξωτερικής σόλας και τη δύναμη απολέπισης του παπουτσιού. Η αντίσταση στην πίεση του μπροστινού άκρου του υποδήματος και η αντοχή στην κρούση του μπροστινού άκρου του παπουτσιού είναι χαρακτηριστικά προστασίας από την ασφάλεια και η απόδοση δίπλωσης στην εξωτερική σόλα, η αντοχή στην τριβή στην εξωτερική επιφάνεια και η αντοχή αποφλοίωσης του παπουτσιού είναι οι ιδιότητες φθοράς. Τα προστατευτικά παπούτσια ασφαλείας πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις τεχνικής απόδοσης που ορίζονται στο πρότυπο.


Τα προστατευτικά παπούτσια ασφαλείας μπορούν να επιλεγούν από τις ακόλουθες δύο πτυχές:


1. Απόδοση προστασίας:


Το επίπεδο προστασίας των παπουτσιών ασφαλείας είναι το υψηλότερο στο επίπεδο An1 και στο επίπεδο An5. Τα προστατευτικά υποδήματα υψηλού επιπέδου προστασίας από τα δάκτυλα έχουν υψηλή πίεση και αντοχή στο χτύπημα στο μπροστινό μέρος και η προστασία των δακτύλων είναι καλή, οπότε όσο πιο εύκολα τα δάχτυλα τραυματίζονται ή θρυμματίζονται εύκολα, τόσο σοβαρότερη είναι η βλάβη. Χρησιμοποιήστε προστατευτικά παπούτσια υψηλού βαθμού προστασίας και για ορισμένα δάχτυλα ποδιών που μπορεί να υποστούν μούδιασμα ή θρυμματισμό και λιγότερο σοβαρά τραυματισμένα, μπορείτε να επιλέξετε ένα προστατευτικό παπούτσι χαμηλού επιπέδου προστασίας. Πρέπει να επιλέγεται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας.


2. Διαδικασία παραγωγής:


Η διαδικασία κατασκευής των προστατευτικών παπουτσιών για την προστασία των ποδιών είναι πλέον συνήθως κολλημένη και χυτευμένη με έγχυση. Οι ραφές χρησιμοποιούνται γενικά για το κάτω μέρος των ελαστικών και τα υποδήματα κατά της γούνας. Τα χυτά παπούτσια είναι σπάνια. Τα παπούτσια ραφών είναι σχετικά καινούργια, παρόμοια με το σχήμα των αθλητικών παπουτσιών. . Η χύτευση με έγχυση, τα παπούτσια με ιξώδη δερμάτινα είναι νέα και ελαφριά και η εξωτερική σόλα είναι κατασκευασμένη από ανθεκτικό στη φθορά υλικό πολυουρεθάνης, το οποίο είναι ακριβότερο. οι παραδοσιακές τέχνες των δερμάτινων υποδημάτων παπούτσια, σύμφωνα με το ύφος, τα υλικά, κ.λπ., η τιμή είναι διαφορετική? η τιμή των ραμμένων ελαστικών είναι σχετικά φτηνή. Ωστόσο, ανάλογα με το στυλ, τα υλικά κ.λπ., το επίπεδο είναι διαφορετικό. Επιπλέον, τα καλούπια έγχυσης και τα αυτοκόλλητα παπούτσια είναι λιγότερο αναπνεύσιμα, τα παπούτσια ραφής είναι πιο αναπνεύσιμα, τα ρούχα είναι πιο άνετα και τα καλής ποιότητας παπούτσια ραφής είναι επίσης πολύ άνετα. Η παραγωγική διαδικασία περιλαμβάνει κυρίως την τιμή, το ύφος, τα υλικά και την άνεση. Δεν περιλαμβάνει προστασία της ασφάλειας και μπορεί να επιλεγεί ανάλογα με τις ανάγκες.


Δεύτερον, οι λαστιχένιες μπότες ασφαλείας για το πρόσωπο από καουτσούκ


Οι μπότες ασφαλείας με αντιολισθητικό καουτσούκ χωρίζονται σε δύο τύπους ανάλογα με την προστατευτική τους απόδοση: συνήθεις και ελαφριές.


Το πρότυπο για τις μπότες ασφαλείας για την προστασία από ακάρεα με καουτσούκ είναι το HG3081-1999 "Μπότες ασφαλείας κατά της ακάρειας με κόλλα". Η κύρια τεχνική απόδοση των ελαστικών μπότες ασφαλείας από καουτσούκ είναι η αντοχή στην πίεση και η αντοχή στην κρούση της κεφαλής του καπακιού, οι φυσικές και μηχανικές ιδιότητες της μπότας και της εξωτερικής σόλας και η μη διαρροή της βύθισης στο νερό. Η αντίσταση στην πίεση και η αντοχή στην κρούση του μποτών είναι οι επιδόσεις προστασίας από την ασφάλεια, οι φυσικές και μηχανικές ιδιότητες της μπότας και της εξωτερικής σόλας και η μη διαρροή της βύθισης στο νερό είναι φθορά. Οι μπότες ασφαλείας με καουτσούκ πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις τεχνικής απόδοσης που ορίζονται στο πρότυπο.


Η επιλογή των καουτσούκ μπότες ασφαλείας που είναι ανθεκτικές στο καουτσούκ είναι παρόμοια με την επιλογή του επιπέδου προστασίας για την προστασία των παπουτσιών ασφαλείας. Ο κανονικός τύπος είναι υψηλός και η στάθμη φωτός είναι χαμηλή. Εάν τα δάκτυλα είναι εύκολα μωλωπισμένα ή θρυμματισμένα και ο τραυματισμός είναι σοβαρός, πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο κανονικός τύπος. Εάν τα δάχτυλα των ποδιών είναι λιγότερο πιθανό να υποστούν μούχλα ή θρυμματισμένα και ο τραυματισμός δεν είναι σοβαρός, μπορεί να επιλεγεί ο τύπος φωτός.Τρίτον, παπούτσια αντι-διάτρησης


Τα παπούτσια με διάτρηση χωρίζονται κυρίως σε δύο είδη: δερμάτινα παπούτσια και μπότες από καουτσούκ. Σύμφωνα με τις προστατευτικές τους επιδόσεις, χωρίζονται σε τρεις βαθμούς: ειδικός βαθμός, βαθμός Ι και βαθμός ΙΙ.


Το πρότυπο για υποαλλεργικά υποδήματα είναι το GB12017-1989 "Τεχνικές συνθήκες και μέθοδοι δοκιμής για αντιδιαρρηκτικά παπούτσια", LD50-1994 "Προστατευτικά παπούτσια προστασίας (μπότες)" και HG3081-1999 "Αντιδιαβρωτική προστασία από κόλλα GB12017-1989 προδιαγράφει την απόδοση προστασίας των παπουτσιών από παπούτσια και η απόδοση των παπουτσιών και οι φυσικές και μηχανικές ιδιότητες των υλικών που είναι κατάλληλα για μπότες από καουτσούκ εφαρμόζονται στα LD50-1994 και HG3081-1999 αντίστοιχα. Τα υποδήματα κατά της διάτρησης πρέπει να πληρούν τις σχετικές τεχνικές απαιτήσεις απόδοσης που καθορίζονται στα πρότυπα αυτά.


Τα υποδήματα κατά της διάτρησης μπορούν να επιλεγούν από τις ακόλουθες δύο όψεις, όπως απαιτείται:


1. Τύποι


Τα δερμάτινα παπούτσια χρησιμοποιούνται σε χώρους όπου δεν υπάρχει νερό στο έδαφος. οι μπότες από καουτσούκ χρησιμοποιούνται σε χώρους όπου υπάρχει νερό στο έδαφος. Η επιλογή δερμάτινων υποδημάτων στη διαδικασία παραγωγής μπορεί να αναφέρεται στην προστασία των παπουτσιών για την ασφάλεια των ποδιών.


2. Επίπεδο απόδοσης προστασίας


Τα παπούτσια που είναι ανθεκτικά στη διάτρηση είναι τα υψηλότερα στην κατηγορία και τα χαμηλότερα στην κατηγορία ΙΙ. Η επιλογή του επιπέδου απόδοσης προστασίας έναντι των διατρήσεων μπορεί να αναφέρεται στην επιλογή προστασίας των παπουτσιών ασφαλείας.


Επιλέξτε ένα εξειδικευμένο προϊόν


Τα προστατευτικά παπούτσια ασφαλείας, οι μπότες ασφαλείας με αντιολισθητικό καουτσούκ και τα παπούτσια με διάτρηση είναι ειδικά αντικείμενα προστασίας της εργασίας. Το κράτος εφαρμόζει σύστημα άδειας διαχείρισης και παραγωγής σήματος ασφαλείας για ειδικά άρθρα για την προστασία της εργασίας. Επομένως, κατά την επιλογή, επιβεβαιώστε πρώτα αν ο κατασκευαστής του προϊόντος διαθέτει εθνικό πιστοποιητικό σήματος ασφαλείας και άδεια παραγωγής. Σε αυτή τη βάση, ελέγξτε εάν το προϊόν έχει το όνομα και τη διεύθυνση του κατασκευαστή, το σήμα ασφαλείας, τον αριθμό άδειας παραγωγής, την ημερομηνία παραγωγής, τον τυποποιημένο αριθμό που εκτελείται από το προϊόν, είτε συνοδεύεται από το πιστοποιητικό προϊόντος και το εγχειρίδιο οδηγιών, παπούτσια. Υπάρχει ένα όνομα προϊόντος ή λέξεις "προστατευτικά toe", "anti-mite" ή "anti-piercing", μέγεθος παπουτσιού και επίπεδο προστασίας επιδόσεων, όπως "An2", "ordinary" και "special". Επιπλέον, κατά την αγορά, ο αντιπρόσωπος θα πρέπει επίσης να υποχρεούται να παρουσιάσει την έκθεση δοκιμής της παρτίδας προϊόντων, καθώς και το πιστοποιητικό σήμανσης ασφαλείας και την άδεια παραγωγής του κατασκευαστή του προϊόντος (το πρωτότυπο παρέχεται όταν πωλείται το προϊόν) , και ελέγξτε την ημερομηνία λήξης και ταυτόχρονα ζητήστε τη διανομή. Ο προμηθευτής παρέχει ένα αντίγραφο των τριών υλικών.


Προβολή ποιότητας εμφάνισης


Η ποιότητα της εμφάνισης είναι επίσης μια πτυχή της κρίσης της ποιότητας των μηχανικών προστατευτικών παπουτσιών. Γενικά, μπορείτε να ελέγξετε εάν υπάρχει ανικανότητα στην ανώτερη επιφάνεια, εάν το χρώμα είναι ομοιόμορφο, εάν υπάρχουν βαριές βελόνες, βελονιά άλματος, σπασμένα σύρματα και αν ο κώδικας βελονιάς είναι ομοιόμορφος. αν η βάση είναι ανοικτή ή απενεργοποιημένη. αν η σόλα και η ελαστική επιφάνεια είναι πολύ θειούχα. , θείο, σπρέι θείου. αν η εσωτερική κεφαλή είναι λοξή. και ούτω καθεξής.χρήση


1. Τα προστατευτικά παπούτσια ασφαλείας πρέπει να εμποδίζουν το νερό από το να μαλακώσει την επιφάνεια για να αποτρέψει το περονόσπορο και να επηρεάσει την προστατευτική λειτουργία.


2. Τα προστατευτικά παπούτσια ασφαλείας πρέπει να φοριούνται για να αποφεύγεται η επαφή με όξινες και αλκαλικές διαβρωτικές ουσίες. Πρέπει να φορεθούν μπότες ασφαλείας από καουτσούκ για την αποφυγή της επαφής με αιχμηρά αντικείμενα, υψηλές θερμοκρασίες και λάδια, οξέα, αλκάλια ή άλλες διαβρωτικές ουσίες, παπούτσια κατά της διάτρησης. Αποφύγετε την επαφή με λάδια, οξέα, αλκάλια ή άλλες διαβρωτικές ουσίες για να αποφύγετε τη ζημιά στα παπούτσια (μπότες) και να επηρεάσετε την προστατευτική απόδοση.


3. Τα μηχανικά προστατευτικά παπούτσια πρέπει να τοποθετούνται σε μια στεγνή και αεριζόμενη αποθήκη όταν αποθηκεύονται, στοιβαγμένα 20 εκατοστά πάνω από το έδαφος και τους τοίχους, μακριά από όλα τα στοιχεία θέρμανσης 1m, αποφεύγοντας το άμεσο ηλιακό φως, βροχή και υγρασία και λάδι, οξύ ή αλκάλιο ή άλλη διάβρωση. επιπτώσεις των σεξουαλικών ουσιών.


4. Η περίοδος αποθήκευσης των προστατευτικών υποδημάτων προστασίας από τα δάκτυλα πρέπει να είναι μεγαλύτερη των 2 ετών (υπολογιζόμενη από την ημερομηνία παραγωγής) και να επιθεωρείται σύμφωνα με το πρότυπο.


5. Η διάρκεια ζωής των μηχανικών προστατευτικών υποδημάτων εξαρτάται από τις συνθήκες εργασίας, το εργασιακό περιβάλλον και τους διαφορετικούς τύπους εργασίας. Γενικά, στα πρότυπα κατανομής των προϊόντων προστασίας εργασίας σε διάφορους τόπους, καθορίζεται η διάρκεια ζωής των σχετικών τύπων μηχανικών προστατευτικών υποδημάτων, δηλαδή η περίοδος έκδοσης δεν μπορεί να υπερβαίνει την προβλεπόμενη περίοδο. Για τυχόν εργασίες που δεν περιλαμβάνονται στα τοπικά πρότυπα κατανομής προϊόντων για την προστασία της εργασίας ή όπου δεν υπάρχει τοπικό πρότυπο κατανομής προϊόντος για την προστασία της εργασίας, η μονάδα παραγωγής και λειτουργίας μπορεί να ακολουθεί το εθνικό πρότυπο GB11651-1989 " "και ανατρέξτε στο πρότυπο εξοπλισμού προστασίας εργασίας σε άλλα μέρη. Οι απαιτήσεις για την ανάπτυξη των προτύπων της μονάδας. Φυσικά, αν τα μηχανικά προστατευτικά παπούτσια μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται, εξαρτάται από το αν ο βαθμός βλάβης έχει επηρεάσει την προστατευτική απόδοση και τις πιο βασικές επιδόσεις φθοράς.