Ταξινόμηση και διαφορά υποδημάτων ασφαλείας, υποδήματα ασφάλισης εργασίας, υποδήματα εργασίας, προστατευτικά υποδήματα, επαγγελματικά παπούτσια

- Apr 15, 2019-Στην εργασία, οι άνθρωποι συχνά πρέπει να φορούν φορέματα και παπούτσια που ταιριάζουν με τη δουλειά τους. Τα ονόματα των παπουτσιών που φοριούνται κατά την εργασία είναι διάφορα, όπως τα παπούτσια ασφαλείας, τα παπούτσια ασφάλισης εργασίας και τα επαγγελματικά παπούτσια. Πώς ταξινομούν και ποια είναι η διαφορά;


Υποδήματα ασφαλείας: Υποδήματα προστατευμένα με ασφάλεια με ειδικά προστατευτικά χαρακτηριστικά που παρέχουν στον χρήστη εγγύηση ασφάλειας σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον εργασίας.


Υποδήματα ασφάλισης εργασίας: παρόμοια με τα παπούτσια ασφαλείας, είναι η συλλογική ονομασία των υποδημάτων προστασίας της εργασίας, η έννοια είναι πιο εκτεταμένη.


Επαγγελματικά παπούτσια: υποδήματα που πρέπει να φορεθούν σε επαγγελματικές θέσεις, να έχουν επαγγελματικές ανάγκες και να έχουν ομοιόμορφες ανάγκες για στολές, όπως παπούτσια νοσοκόμων, παπούτσια επιχειρήσεων, παπούτσια για σέρβις κ.λπ.


Παπούτσια εργασίας: παπούτσια που πρέπει να φορεθούν στην εργασία, δηλαδή πιο εκτεταμένα.


Προστατευτικά υποδήματα: Παρόμοια με τα παπούτσια ασφάλισης εργασίας και τα παπούτσια ασφαλείας, αναφέρεται σε υποδήματα με προστατευτικές λειτουργίες.


Στην πραγματικότητα, αυτά τα ονόματα δεν είναι αυστηρά διαφορετικά. Είναι τα παπούτσια που πρέπει να φορούν οι εργαζόμενοι όταν ασχολούνται με τη δουλειά τους. Έχουν μοναδικές προστατευτικές λειτουργίες. Μπορούμε να τους αποκαλούμε προστατευτικά παπούτσια, παπούτσια ασφαλείας και υποδήματα ασφάλισης εργασίας. Μπορούμε να το ονομάσουμε επαγγελματικά παπούτσια και παπούτσια εργασίας. Επομένως, δεν χρειάζεται να τονίζουμε υπερβολικά τις διαφορές στην έννοια.


Η έννοια των υποδημάτων ασφαλείας και των υποδημάτων ασφάλισης εργασίας είναι στην πραγματικότητα η ίδια. Σε γενικές γραμμές, τα παπούτσια ασφαλείας είναι επίσης παπούτσια αντιπαγωτικά και παπούτσια από χάλυβα. Αυτά τα παπούτσια ασφαλείας χωρίζονται σε προστατευτικά παπούτσια ασφαλείας, αντιστατικά παπούτσια ασφαλείας, παπούτσια ασφαλείας ηλεκτρικής μόνωσης, παπούτσια ασφαλείας υψηλών θερμοκρασιών κλπ., Αλλά τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα παπούτσια ασφαλείας προστατεύουν τα παπούτσια ασφαλείας που είναι επίσης αντι-ακάρεα. Τα παπούτσια, επειδή το μπροστινό μέρος των αντιαρματικών παπουτσιών έχει συνήθως καπάκι από χάλυβα toe, επομένως είναι επίσης γνωστό και ως παπούτσια με ατσάλινα δάχτυλα.Τα υποδήματα ασφαλείας χρησιμοποιούν προδιαγραφές:


Τα παπούτσια ανθεκτικά στη χρήση πετρελαίου χρησιμοποιούνται σε χώρους όπου πιέζεται το πετρέλαιο ή το πετρέλαιο.


Τα αδιάβροχα παπούτσια χρησιμοποιούνται στους χώρους εργασίας όπου χρησιμοποιείται νερό ή πιτσίλισμα νερού.


Τα παπούτσια που προστατεύονται από κρύο χρησιμοποιούνται για την προστασία των κρυογονικών εργαζομένων για την προστασία από το κρυολόγημα.


Τα υποδήματα κατά της διάτρησης χρησιμοποιούνται για την προστασία των ποδιών για την πρόληψη τραυματισμών από διάφορα αιχμηρά αντικείμενα.


Η κύρια λειτουργία των παπουτσιών αντι-θραύσης είναι να αποτρέψουν τα πτώματα αντικειμένων από το να βλάψουν τα πόδια. Η μπροστινή κεφαλή του παπουτσιού έχει υλικό ανθεκτικό στην κρούση.


Η κύρια λειτουργία των υποδημάτων χάλυβα είναι η πρόληψη της καύσης και της διάτρησης. Θα πρέπει να είναι σε θέση να αντέξει μια ορισμένη στατική πίεση και να αντέξει ορισμένες θερμοκρασίες και δεν είναι εύφλεκτο. Αυτά τα παπούτσια είναι κατάλληλα για τήξη, φούρνο, χυτοσίδηρο και ούτω καθεξής.


Εκτός από τα παραπάνω, υπάρχουν και κάποιες ειδικές καλύψεις παπουτσιών, όπως καμβάς, αμίαντος και κάλυμμα φιλμ αλουμινίου.


Επιλογή και συντήρηση προστατευτικών υποδημάτων Η επιλογή των προστατευτικών υποδημάτων πρέπει να βασίζεται στην επικίνδυνη φύση του περιβάλλοντος εργασίας και στον βαθμό κινδύνου. Τα προστατευτικά υποδήματα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό προϊόντος και προδιαγραφές προϊόντος. Διαβάστε τις οδηγίες πριν από τη χρήση και χρησιμοποιήστε τη μέθοδο σωστά. Τα ειδικά προστατευτικά υποδήματα πρέπει να επιθεωρούνται και να διατηρούνται καθαρά μετά τη χρήση και να αποθηκεύονται σε μη ρυπογόνο και ξηρό μέρος.


Επιλογή και χρήση προστατευτικών υποδημάτων


(1) Εκτός από τον κατάλληλο τύπο προστατευτικών υποδημάτων, είναι σημαντικό να τοποθετήσετε το πόδι και να το φέρετε άνετα. Είναι σημαντικό να επιλέξετε προσεκτικά το κατάλληλο μέγεθος παπουτσιού.


(2) Τα προστατευτικά υποδήματα πρέπει να έχουν αντιολισθητικό σχεδιασμό, όχι μόνο για την προστασία του ανθρώπινου ποδιού από τραυματισμό, αλλά και για την πρόληψη των ατυχημάτων που προκαλούνται από το γλίστρημα του χειριστή.


(3) Όλα τα είδη προστατευτικών υποδημάτων με διαφορετικές επιδόσεις πρέπει να πληρούν τους τεχνικούς δείκτες των αντίστοιχων προστατευτικών τους επιδόσεων, όπως τα δάχτυλα των ποδιών δεν είναι μελανιασμένα, τα πέλματα των ποδιών δεν είναι μαχαίρι και η μόνωση απαιτείται. Αλλά τα παπούτσια ασφαλείας δεν είναι παντοδύναμα.


(4) Πριν χρησιμοποιήσετε προστατευτικά υποδήματα, επιθεωρήστε ή δοκιμάστε προσεκτικά. Σε ηλεκτρικές και όξινες λειτουργίες, τα προστατευτικά υποδήματα που έχουν υποστεί βλάβη και είναι ραγισμένα είναι επικίνδυνα.


(5) Τα προστατευτικά υποδήματα πρέπει να διατηρούνται κατάλληλα μετά τη χρήση. Μετά τη χρήση, το λάστιχο πρέπει να ξεπλυθεί με νερό ή απολυμαντικό και να στεγνώσει για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του.


Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επιλέξετε τα παπούτσια που είναι ασφαλή για εργασία στην εργασία. Ένα καλό ζευγάρι παπούτσια ασφαλείας θα προστατεύσει πιθανώς την προσωπική σας ασφάλεια σε κρίσιμες στιγμές.