Εφαρμογή της νανοτεχνολογίας στη βιομηχανία υποδημάτων

- Nov 03, 2018-


Ως η σημαντικότερη τεχνολογία υψηλής τεχνολογίας στον 21ο αιώνα, η νανοτεχνολογία έχει γίνει ένα καυτό σημείο στους τομείς της μηχανικής και των διεθνών επιστημονικών κύκλων. Έτσι, τι είδους εφαρμογή τέτοιου είδους υψηλής τεχνολογίας στις επιχειρήσεις που κατασκευάζουν παπούτσια; Η νανοτεχνολογία έχει πολλά πλεονεκτήματα. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην τεχνολογία συγκόλλησης, ανθεκτική στην υγρασία, αντιβακτηριακή, ανθεκτική, αναπνεύσιμη, μαλακτική, μαυρίσματος κλπ., Η οποία όχι μόνο βελτιώνει την ποιότητα των τελειωμένων παπουτσιών αλλά και τους καθιστά υγειονομική περίθαλψη. , λειτουργία ασφαλείας.


Η νανοτεχνολογία έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά στη βιομηχανία υποδημάτων:


1, ανθεκτικό στην υγρασία. Τα βιοχημικά ξηραντικά που παρασκευάζονται με τη νανοτεχνολογία απορροφούν υγρασία που είναι αρκετές φορές μεγαλύτερη από το βάρος του σώματος.


2, αντιβακτηριακό, ωίδιο, αποσμητικό και αναπνεύσιμο. Το Nano έχει ένα συγκολλητικό αποτέλεσμα, το ενεργό συστατικό του μπορεί να καταστρέψει αποτελεσματικά την βακτηριακή αλυσίδα τροφίμων και να βλάψει το βακτηριακό κυτταρικό τοίχωμα, να αναστείλει την ανάπτυξη και την αναπαραγωγή βακτηρίων και να έχει αποσμητικά, αντιβακτηριακά και αντιμυκητιασικά αποτελέσματα, όπως η χρήση νανοϋλικών για επικάλυψη παπουτσιών. Θα έχει αντι-ρύπανση, αναπνέει επίδραση.


3, η ίδια η νανομέτρηση έχει μια ισχυρή ικανότητα διείσδυσης, μπορεί να εισχωρήσει στον εσωτερικό μηχανισμό των ινών δέρματος, όπως η ενσωμάτωση με τη διαδικασία shoemaking, θα καταστήσει τις επιδόσεις ασφαλείας του παπουτσιού έχει μια θεμελιώδη αλλαγή, ιδιαίτερα την παραγωγή και την κατασκευή των υποδημάτων ασφαλείας , αυτό Για τις εταιρείες κατασκευής υποδημάτων που απαιτούν υψηλές επιδόσεις ασφαλείας, πρόκειται για μια τεχνολογική αλλαγή για αυτούς.


Με την ενθάρρυνση του κράτους, η νανοτεχνολογία έχει αναπτυχθεί καλά και η έρευνα και ανάπτυξη νανοϋλικών έχει συμπεριληφθεί σε ένα από τα πρώτα 20 μεγάλα έργα. Έχει πραγματοποιήσει αρκετές επενδύσεις και προωθεί αποτελεσματικά τη νανοτεχνολογία στην Κίνα. Η ανάπτυξη έχει βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της τεχνολογίας κατασκευής παπουτσιών της Κίνας και των τελικών υποδημάτων. Η νανοτεχνολογία έχει κάνει τα χειροποίητα παπούτσια να έχουν ένα ποιοτικό άλμα.